Dnes na zvláštnom čajovom posedení vznikla zaujímavá diskusia medzi fanúšikom nudlí a jeho odporcami. Nudlový fajnšmeker argumentoval tým, že v zložení je napísané len jedno "éčko" a všetko ostatné sú normálne zložky. Odporcovia mu ich vyvracali tým, že p
Pán kolega, ich ochladeniu to isto prospeje a ja ako fyzik predpokladám, že ak sa budú na okne chladiť naložené na tanieri, do 10 minút budú mať vonkajších 8°C. Ak v hrnci, precedené od vody, tak do 15 minút, samozrejme odchýlka od tohto údaju je prípustná a závisí od navareného množstva.
Čo sa týka zloženia nudlí , o tom vám snáď podá správu niektorý z kolegov chemikov.
P.S.1
Vychádzal so z hypotézy, že táto téma sa zaoberá nudlami ako cestovinami a nie tými, čo niekedy v zime visia ľuďom pri nose.
P.S.2
Pán kolega,".... ľudia, ktorí..." sa píše s mäkkým i, ako som sa práve dozvedel v správe z jazykovedného ústavu Ľ.Štúra.
Napriek tomu, že ako filológ sa nevyznám v problematike instantných polievok, hoci pripúšťam, že z chuťového hľadiska sú vynikajúce, nedá mi nezaujať negatívny postoj k bohemizmu "nudle". Ako isto viete, bolo by vhodnejšie nahradiť tento výraz slovenským ekvivalentom, rezance, či aspoň využiť slovenský hovorový výraz "slíže".
(uf...dobre, že takto inteligentne nemusím písať stále..)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Dobre, v najbližšej dobe Ti osobne donesiem moju najobľúbenejšiu.
Čo sa týka zloženia nudlí , o tom vám snáď podá správu niektorý z kolegov chemikov.
P.S.1
Vychádzal so z hypotézy, že táto téma sa zaoberá nudlami ako cestovinami a nie tými, čo niekedy v zime visia ľuďom pri nose.
P.S.2
Pán kolega,".... ľudia, ktorí..." sa píše s mäkkým i, ako som sa práve dozvedel v správe z jazykovedného ústavu Ľ.Štúra.
A samozrejme toto su take myty ako o globalnom oteplovani. Ako nedavno poznamenal moj kamarat:
"Mytus o globalnim oteplovani podporuje 50 vedcu 31000 fanatiku, to ze je to nesmysl tvrdi 31000 vedcu a 50 fanatiku"
(uf...dobre, že takto inteligentne nemusím písať stále..)