Zdravím vospolok, tak aké sú vaše obľúbené výroky? Ktoré vás vystihujú, v ktorých ste sa našli, ktoré sú pre vás inšpiráciou alebo ktoré vám len tak utkveli v pamäti?
a bude iba plusom, ak prezradíte aj prečo práve ten konkrétny výrok
"The truth has never been of any real value to any human being - it is a symbol for mathematicians and philosophers to pursue. In human relations kindness and lies are worth a thousand truths."Graham Greene
"They try to spoil every romance by trying to make it last forever." Mark Twain
"Morality comes with the sad wisdom of age, when the sense of curiosity has withered." Graham Greene
"Once you accept the universe as a matter expanding into nothing that is something, wearing stripes with plaid comes easy." Albert Einstein
@pesadilla tá prvá časť je v podstate opisujuca moj zivot takze ano, a tie dalsie, vlastne tiez ano. Niektore sa viazu ku konretnym udalostiam mojho zivota ale all in all s nimi suhlasim.
"Všímajme si jeden druhého, a tak sa pobádajme k láske a k dobrým skutkom."(Hebr 10, 24)
"Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne." Vtedy mu spravodliví povedia: "Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?" Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili."
(Ježiš z Nazareta: Mt 25, 35-40)
Ľudia si myslia, že láska znamená byť milovaný.
Ale opak je pravdou: láska znamená milovať. - Erich Fromm
"Láska nerobí človeka slepým, ale vidiacim - vnímavým na hodnoty." - Viktor Frankl
LÁSKU TREBA VLOŽIŤ VIAC DO SKUTKOV AKO DO SLOV. - sv. Ignác z Loyoly
"Pokora srdca nežiada, aby si sa pokoroval, ale aby si sa otvoril. Práve ona je kľúčom k zmene. Až potom môžeš dávať a prijímať." - Antoine de Saint-Exupéry
Byť verný totiž predovšetkým znamená byť verný sebe. - Exupéry
S každým sa zhováraj tak, aby si sa stal jeho priateľom. (J. Bosco)
Pretrp všetko, len nerozbi lásku. (J. Bosco)
OCHOTNE ZNÁŠAJ CHYBY DRUHÝCH, KEĎ CHCEŠ, ABY OSTATNÍ ZNÁŠALI CHYBY TVOJE. (J. Bosco)
"Cestu celého života vrúbia osoby. Nie je to cesta púšťou. Je to cesta medzi nespočetnými ľudskými bytosťami a človek ňou prechádza najčastejšie bez poznania ich skrytých bohatstiev."(Pierre Abbé)
Pravda má jednu veľkú výhodu: človek si nemusí pamätať, čo povedal. - Auguste Rodin
Boha môžeme hľadať rozumom, ale nájsť ho môžeme len srdcom. - Josef von Eötvös
+ Sú to také výroky, ktoré upriamujú môj život, pozornosť na druhých ľudí, nie len na seba a to je dobré.
A tvoje?
Nikdy som nemal rád tieto výroky a podobné veci, ale minulý rok som si obľúbil: Vojna je mier
Sloboda je otroctvo
Nevedomosť je sila. G. Orwell. román 1984.
tie z môjho profilu
Čakať od ľudí, že sa budú správať dobre zato, že ty si dobrý je ako čakať od býka, že na teba nezaútočí, pretože si vegetarián!!!
Báť sa lásky znamená báť sa života. A kto sa bojí života je z troch štvrtín mŕtvy!/B.Russel/
Ježišovou obľúbenou činnosťou bolo "stýkať sa s osobami s pochybnou povesťou." Mal to takpovediac v popise práce.
Dnes by ho náboženstvo odvolalo z funkcie.
Nikdy nehovor, že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec, ktorý nevie, že to nejde a urobí to!!!
Byť debilom je ťažké, lebo konkurencia je veľká!!!
Všetko dobré, čo sa v živote nájde je buď protizákonné, nemorálne alebo sa z toho priberá!!!
Dôvodom, prečo veľa ľudí nedosiahlo v živote úspech, je, že keď im príležitosť zaklopala na dvere, boli vonku v záhrade a hľadali štvorlístky pre šťastie...
"Keď ti niekto kope jamu, buď kreatívny a urob z toho bazén!!!"
V živote sa treba pre niečo zapáliť. V krematóriu je už neskoro!!!
Deti, filozofi a blázni hovoria pravdu.
Deti preto bijú, filozofov nechápu a bláznov zatvárajú!
"You don't set out to build a wall. You don't say 'I'm going to build the biggest, baddest, greatest wall that's ever been built.' You don't start there. You say, 'I'm going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid. You do that every single day. And soon you have a wall."
-- Will Smith
pretože
“The only thing that I see that is distinctly different about me is that I’m not afraid to DIE on a treadmill. You might have more talent than me, you might be smarter than me, but if we get on a treadmill together, there are two things:
You’re getting off first OR I’m gonna DIE. It’s really that simple”
@ssnehulienka az na to ze "They spoil every romance by trying to make it last forever." je od Oscara Wilde
“Always! That is a dreadful word. It makes me shudder when I hear it. Women are so fond of using it. They spoil every romance by trying to make it last forever. It is a meaningless word, too. The only difference between a caprice and a life-long passion is that the caprice lasts a little longer.”
The Picture of Dorian Gray
----------------------------------------
a inak hlasok je milion. milujem anglicke, a od Oscara su top
Mam ich viac napriklad
zi tak, aby sa tvoji priatelia nudili, ked zomries
ako si vyvolis, tak budes mat
co na srdci, to na jazyku
daj, dostanes
a este ich je vela
“Ó básníku! Chceš popsat plíseň hrobky a přitom se ti nedostává potřebné inspirace - kup si camembert, tu a tam k němu přičichni, a půjde ti to.”
— Paul Klee - Čáry
"When you start with a necessary evil, and then over time the necessity passes away, what’s left?"
--- Matthew Scully, “The Power of Man, The Suffering of Animals and The Call to Mercy”
určite by sa ich našlo u mňa viac, ale teraz mi napadli hlavne tieto:
"Nikdy nie je tak zle, že nemôže byť lepšie, ale nikdy nie je ani tak dobre, aby to nemohlo byť lepšie."
"Nie je dôležité kde ste, ale s kým tam ste."
"Čo má prísť príde a keď to príde, nejako si s tým poradíme." (HP)
"The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of will." (Vince Lombardi)
"If you care for somebody and things are not going right, you might as well be strong enough to let them go, and if it is written in stars maybe you might meet that person again" (Ville Valo)
a ešte strašne veľa pasáži z malého princa a tak isto Portrétu Doriana Graya - ale nechcem to tu zasa veľmi rozpisovať
moj najoblubenejsi je od autora Paula Coelha a jeho knihy Alchymista:
''Ak nieco naozaj chces, cely vesmir sa spoji aby si to dosiahol.''
potom tiez
''Prekazky su len skusobne kamene, ktore overuju ako velmi si cenime svojho ciela''
“Zaiste, vesmír je dobrácky. Možno, že ťa nespočetne veľa krát zničí, ale behom toho procesu ťa bude učiť niečo, čo má cenu vedieť.”
''Buducnost bude taka aku si ju urobime. A rozhodujeme o tom kazdym krokom ktory robime, kazdym cinom, kazdym slovom'' a ja by som doplnila aj myslienkou a pocitom...
na tieto citaty sa mi ale nechce uz hladat autorov, to si nespominam
a take zauzivane ako:
-vsetko zle je na nieco dobre a pod.
„Naša nerovnováha je dôsledkom celkového súčtu všetkých našich činov.“
„Jediným opodstatnením pre fyzickú existenciu človeka je učiť sa. Toto je jeho údel, ktorému sa za žiadnych okolností nemôže vyhnúť.“
--- Nagal Théun Mares, „Return of the Warriors“
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
nikdy neni tak zle, bla bla hadaj preco
—Samuel Johnson
There are no shortcuts to any place worth going
Once you stop, it's over
Work hard, party harder
"The truth has never been of any real value to any human being - it is a symbol for mathematicians and philosophers to pursue. In human relations kindness and lies are worth a thousand truths."Graham Greene
"They try to spoil every romance by trying to make it last forever." Mark Twain
"Morality comes with the sad wisdom of age, when the sense of curiosity has withered." Graham Greene
"Once you accept the universe as a matter expanding into nothing that is something, wearing stripes with plaid comes easy." Albert Einstein
No human being can really understand another, and no one can arrange another's happiness.
Graham Greene
a stotožňuješ sa s nimi alebo sú ti iba sympatické?
"Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne." Vtedy mu spravodliví povedia: "Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?" Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili."
(Ježiš z Nazareta: Mt 25, 35-40)
Ľudia si myslia, že láska znamená byť milovaný.
Ale opak je pravdou: láska znamená milovať. - Erich Fromm
"Láska nerobí človeka slepým, ale vidiacim - vnímavým na hodnoty." - Viktor Frankl
LÁSKU TREBA VLOŽIŤ VIAC DO SKUTKOV AKO DO SLOV. - sv. Ignác z Loyoly
"Pokora srdca nežiada, aby si sa pokoroval, ale aby si sa otvoril. Práve ona je kľúčom k zmene. Až potom môžeš dávať a prijímať." - Antoine de Saint-Exupéry
Byť verný totiž predovšetkým znamená byť verný sebe. - Exupéry
S každým sa zhováraj tak, aby si sa stal jeho priateľom. (J. Bosco)
Pretrp všetko, len nerozbi lásku. (J. Bosco)
OCHOTNE ZNÁŠAJ CHYBY DRUHÝCH, KEĎ CHCEŠ, ABY OSTATNÍ ZNÁŠALI CHYBY TVOJE. (J. Bosco)
"Cestu celého života vrúbia osoby. Nie je to cesta púšťou. Je to cesta medzi nespočetnými ľudskými bytosťami a človek ňou prechádza najčastejšie bez poznania ich skrytých bohatstiev."(Pierre Abbé)
Pravda má jednu veľkú výhodu: človek si nemusí pamätať, čo povedal. - Auguste Rodin
Boha môžeme hľadať rozumom, ale nájsť ho môžeme len srdcom. - Josef von Eötvös
+ Sú to také výroky, ktoré upriamujú môj život, pozornosť na druhých ľudí, nie len na seba a to je dobré.
A tvoje?
Sloboda je otroctvo
Nevedomosť je sila. G. Orwell. román 1984.
Jimi Hendrix
v hlave asi od 12-13 rokov
@12..skvela kniha a tragicke je ze do nej vedome vstupujeme...snad uz nebudem na zive ked to doslovne nastane :/
Feťák Dušan
Čakať od ľudí, že sa budú správať dobre zato, že ty si dobrý je ako čakať od býka, že na teba nezaútočí, pretože si vegetarián!!!
Báť sa lásky znamená báť sa života. A kto sa bojí života je z troch štvrtín mŕtvy!/B.Russel/
Ježišovou obľúbenou činnosťou bolo "stýkať sa s osobami s pochybnou povesťou." Mal to takpovediac v popise práce.
Dnes by ho náboženstvo odvolalo z funkcie.
Nikdy nehovor, že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec, ktorý nevie, že to nejde a urobí to!!!
Byť debilom je ťažké, lebo konkurencia je veľká!!!
Všetko dobré, čo sa v živote nájde je buď protizákonné, nemorálne alebo sa z toho priberá!!!
Dôvodom, prečo veľa ľudí nedosiahlo v živote úspech, je, že keď im príležitosť zaklopala na dvere, boli vonku v záhrade a hľadali štvorlístky pre šťastie...
"Keď ti niekto kope jamu, buď kreatívny a urob z toho bazén!!!"
V živote sa treba pre niečo zapáliť. V krematóriu je už neskoro!!!
Deti, filozofi a blázni hovoria pravdu.
Deti preto bijú, filozofov nechápu a bláznov zatvárajú!
-- Will Smith
pretože
“The only thing that I see that is distinctly different about me is that I’m not afraid to DIE on a treadmill. You might have more talent than me, you might be smarter than me, but if we get on a treadmill together, there are two things:
You’re getting off first OR I’m gonna DIE. It’s really that simple”
-- Will Smith
"Multikulturalizmus je rovnako nebezpečný ako rasizmus."
“Always! That is a dreadful word. It makes me shudder when I hear it. Women are so fond of using it. They spoil every romance by trying to make it last forever. It is a meaningless word, too. The only difference between a caprice and a life-long passion is that the caprice lasts a little longer.”
The Picture of Dorian Gray
----------------------------------------
a inak hlasok je milion. milujem anglicke, a od Oscara su top
zi tak, aby sa tvoji priatelia nudili, ked zomries
ako si vyvolis, tak budes mat
co na srdci, to na jazyku
daj, dostanes
a este ich je vela
-Niekedy sa proste musis vystat do umyvadla.
-Na kom je zlo pachane, ten len zlom sa odvracia.
I have never grown out of the infantile belief that the universe was made for me to suck.
— Paul Klee - Čáry
"When you start with a necessary evil, and then over time the necessity passes away, what’s left?"
--- Matthew Scully, “The Power of Man, The Suffering of Animals and The Call to Mercy”
určite by sa ich našlo u mňa viac, ale teraz mi napadli hlavne tieto:
"Nikdy nie je tak zle, že nemôže byť lepšie, ale nikdy nie je ani tak dobre, aby to nemohlo byť lepšie."
"Nie je dôležité kde ste, ale s kým tam ste."
"Čo má prísť príde a keď to príde, nejako si s tým poradíme." (HP)
"The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of will." (Vince Lombardi)
"If you care for somebody and things are not going right, you might as well be strong enough to let them go, and if it is written in stars maybe you might meet that person again" (Ville Valo)
a ešte strašne veľa pasáži z malého princa a tak isto Portrétu Doriana Graya - ale nechcem to tu zasa veľmi rozpisovať
moj najoblubenejsi je od autora Paula Coelha a jeho knihy Alchymista:
''Ak nieco naozaj chces, cely vesmir sa spoji aby si to dosiahol.''
potom tiez
''Prekazky su len skusobne kamene, ktore overuju ako velmi si cenime svojho ciela''
“Zaiste, vesmír je dobrácky. Možno, že ťa nespočetne veľa krát zničí, ale behom toho procesu ťa bude učiť niečo, čo má cenu vedieť.”
''Buducnost bude taka aku si ju urobime. A rozhodujeme o tom kazdym krokom ktory robime, kazdym cinom, kazdym slovom'' a ja by som doplnila aj myslienkou a pocitom...
na tieto citaty sa mi ale nechce uz hladat autorov, to si nespominam
a take zauzivane ako:
-vsetko zle je na nieco dobre a pod.
@mariquittka dobre som sa pri niektorých zasmiala (pri tom krematóriu mi skoro cvrklo )
@willbebetter oscara mám aj ja neskutočne rada
a potom samý Wilde
-To love oneself is the beginning of a lifelong romance
- Nobody is incapable of doing a foolish thing. Nobody is incapable of doing a wrong thing.
- It was always the men who never got anywhere that did the bitching.
- The truth isn't quite the sort of thing that one tells to a nice, sweet, refined girl.
- Nowadays most people of a sort of creeping common sense, and discover when it is too late that only things one never regrets are one's mistakes.
A vedel by som tu celého Wildea citovať
„Jediným opodstatnením pre fyzickú existenciu človeka je učiť sa. Toto je jeho údel, ktorému sa za žiadnych okolností nemôže vyhnúť.“
--- Nagal Théun Mares, „Return of the Warriors“
uau, a toto, qualitne graficky vyvedené
Aj tvoje sa mi celkom páčia
Oko za oko a svet bude slepy