keby nenapises to slovo vyssi tak poviem, ze take slovo v slovencine neexistuje.. ale tak ja som nespal 2 dni ale neprisiel som na nic za 10minut takze ma opustil zaujem uz badat..
@mirkova - mňa tieto jazykovedné teoretické vysvetlenia nijak extra nikdy nezaujímali, ale btw toto nie je genitív (lebo ten je "KOHO, ČO (som videl)"). každopádne tuto predložka nemá byť, pretože je to okienko koho čoho, slovenčiny, nie okienko vyrobené ZO slovenčiny.
(btw zaujímavé, obvykle mám gramatiku lepšiu ako ľudia ktorá sa oháňajú tými teoretickými odôvodneniami, a keď mi povedia "odôvodni prečo je to tak ako si myslíš", tak poviem "neviem a netrápi ma to", ale mám pravdu slight_smile:
@midnight Podľa teba je potom aj pojem "olympiáda (N - kto, čo?) zo slovenského jazyka? (G - koho, čoho?)" napísaný zle? Olympiáda tiež nie je "vyrobená" zo slovenského jazyka, ale je to tak správne.
@azodariana Hej bola, ale bolo to kurva ťažké, tie dve šš mi dali zabrať a tiež to, ako sa volá relácia, čo vedie Nagy
@stenatko No vidis Ale inak jestvuje aj pojem líščatá, orieščatá atď... Len to ma jeden hacik, ze su nespisovne (oficialne su to líšťatá atd., ale mne to inak pripada velmi smiesne)
nie, nenapadlo mi nič schopné, jedine citoslovce.. a pri citoslovciach si nikdy nie som istý, či ich slovenčina pozná alebo nie
tak som sa pozrel so slovníka, hľa: včaššie, šš, ššš, kšš, Najvyšší v zmysle Boh, horevyššie, sššuchotať (čo je ale zjavne chyba v slovníku, má to byť sšuchotať
@adheleide Prepáč, ale teba by do hodiny napadlo nájsť slovo s dvoma šš? Do hodiny, pričom máš ešte napísať dvadsaťvetový sloh na danú tému a urobiť ďaľšie nespočetné kvantum iných cvičení?
@stenatko zjavne si nepochopila môj príspevok.... reagovala som na to, že spisovne sa hovorí napadlo mi a nie napadlo ma, teda napadne Vám a nie napadne Vás... a to by si mala vedieť, ak si na olympiáde, nie????
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ináč, aj mňa furt napadalo nižší
*okienko (KOHO ČOHO) slovenčiny, žiadne "zo slovenčiny"
(btw zaujímavé, obvykle mám gramatiku lepšiu ako ľudia ktorá sa oháňajú tými teoretickými odôvodneniami, a keď mi povedia "odôvodni prečo je to tak ako si myslíš", tak poviem "neviem a netrápi ma to", ale mám pravdu slight_smile:
@azodariana Hej bola, ale bolo to kurva ťažké, tie dve šš mi dali zabrať a tiež to, ako sa volá relácia, čo vedie Nagy
Teraz idem trochu rozmýšlať.
Nič ma nenapadá už
Líščatá sú nespisovne? Som ani nevedela.
tak som sa pozrel so slovníka, hľa: včaššie, šš, ššš, kšš, Najvyšší v zmysle Boh, horevyššie, sššuchotať (čo je ale zjavne chyba v slovníku, má to byť sšuchotať