lebo mam vsetko v jednom? mhd, vlak, bus, kniznica 1,2,3.. a by ma zaujimalo ako chces v skolskej kniznici preukazat ze si student danej skoly...a plati to medzinarodne... mozes ist zadarmo do muzei v parizi
@xrumka v parizi ta beru na obciansky alebo pas do 26 rokov zadarmo, isic by ti nezobrali... to iste cele taliansko. to, co u vas propaguju, ake je to medzinarodne, nie je az taka pravda
za ISIC ti staci zaplatit 3ecka ak nepotrebujes tie zlavy po mimo nemusis platit 10 to je to ked chces aj tie kadejake ine zlavy a ISIC by si mal mat platny koli skolskej kniznici ale aj inde ked si student ja mam rezinku na vlak a ISIC mam normalne...
Väčšina vysokých škôl dáva ISIC ako preukaz študenta, keďže zo zákona sú ti povinný dať nejaký preukaz , väčšina volí práve ISIC . Pre vysokoškoláka je to veľmi dôležitá kartička, keďže bez nej sa nemusí dostať do intráku, knižnice, nemôže sa napapať v školskej jedálni... A máš to všetko v jednom, taktiež 50% zľava na cestovné, niektoré zľavy sú fajn - Panta Rhei 10% na knihy, Alza, Martinus a pod. . Ale ak to nepotrebuješ do školy, tak ti je zbytočná
ja to mám na identifikáciu v škole ako hore písali a ešte aj na MHD či zlavy vo vlaku, buse.. lenže s tým mám problém ono by to malo platiť ešte do septembra aj platilo kým mi jedna múdra pani nepovedala, že to skončilo 31.6.2012 si to musím znova predplatiť a vobec teraz musím platiť celý lístok čo by nebol problém keby nemusím prestupovať teraz presne v lete som mohla ušetriť. hajzli...
a inak, radšej budem nosiť jednu univerzálnu kartu ako , ako by som mal na MHD, vlak, prímestskú, preukaz do knižnice, stravovanie v škole ... + sú aj miesta kde sa dá kúpiť študentské jedlo, tam is odo mňa vždy pýtali ISIC ...
u mna na škole je takpovediac povinna, je využivana aj ako indentifikator šudenta. Už som ju využil pomerne veľa hlavne v zime ale teraz som v SAS (snowboardová asociácia ) aby ste si nemysleli že som politik hlavne na cestovanie pre tých čo dochadzaju vlakom je to vynikajuca volba
@sexytellhim Keď sa človek nad tým zamyslí, príde na to že to je hlúposť. Aj ja mám ISIC (na začiatku som zaplatila 20€, dlho som naň čakala len preto, že som bola novou študentkou a ešte mi ho vraj aj zle spravili - na kratšiu dobu). Ich sprosté zľavy vôbec nevyužívam (raz som využila v kine, to tiež som mala len o 1€ lacnejší lístok a tiež len v pondelok). Asi to má naozaj len tú výhodu, že nemusím mať viac rôznych kariet, ale že to mám len v jednej.
A teraz mi napadlo, že využívam zľavu na vlak (i keď to sa dá zvlášť vybaviť) a električenku tam mám nabitú.
prvy semester som zila bez isicu, teda som si vybavila preukaz do kniznice a aj cipovu kartu na autobusy. na zaciatku druheho semestra mi isic konecne vydali, pricom po par tyzdnoch som stratila penazenku a uz som si ho nevybavila. zila som tak cele bc studium. na ing som si vybavila a vyuzila som to zvycajne ako zlavy na roznych hradoch, podujatiach, kupaliskach, jaskyniach etc a teraz ked som uz skolu skoncila vdaka nemu mam o 4 mesiace dlhsie polovicny listok pri cestovani takze hoci som ho dakedy nevyuzivala vobec, nasla som sposob ako z neho vytazit....
@vodcaztjnts ja som mala v grecku zlavu, a vsade v jaskyni alebo kde ked idem tak platim menej. ja ho vyuzivam stale (teda od vcera ne bo uz nie som student )
@xrumka tak v grecku som ho neskusala... ale v Nemecku, Cesku, Spanielsku, Francuzsku, Taliansku, Svedsku sa tvaria, akoby to v zivote nevideli. alebo ak videli, nie si studentom ICH krajiny. das obciansky/pas a mas pokoj
ja som mala (ten hlupy) ISIC aj na strednej a bohuzial ma to teraz na vysokej caka zase, kedze to mame povinne... ja mam aj elektricenku na BMK, takze naozaj to nevyuzivam
okrem toho, cestovanie vlakom na ISIC je bezproblemove mozno posledny rok-dva, dovtedy to bol horor, to mi nechceli polovicny ani predat, lebo som nemala specialnu zeleznicnu karticku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a inak, radšej budem nosiť jednu univerzálnu kartu ako , ako by som mal na MHD, vlak, prímestskú, preukaz do knižnice, stravovanie v škole ... + sú aj miesta kde sa dá kúpiť študentské jedlo, tam is odo mňa vždy pýtali ISIC ...
a ešte, v pohode by mal fungovať aj v zahraničí
nemáme riadnu knižnicu
a na škole nás neidentifikujú čiže mne je na nič
A teraz mi napadlo, že využívam zľavu na vlak (i keď to sa dá zvlášť vybaviť) a električenku tam mám nabitú.
ja som mala (ten hlupy) ISIC aj na strednej a bohuzial ma to teraz na vysokej caka zase, kedze to mame povinne... ja mam aj elektricenku na BMK, takze naozaj to nevyuzivam
okrem toho, cestovanie vlakom na ISIC je bezproblemove mozno posledny rok-dva, dovtedy to bol horor, to mi nechceli polovicny ani predat, lebo som nemala specialnu zeleznicnu karticku...