@weasley7 ale človek vážne niekedy rozmýšla ... ,,je to myslené vážne? alebo nie? ,, akože ja som tu otazku bral ako iróniu (aj beriem) dufam že nieje reálna,ach bože daj aby nebola reálna
@melancholik no ved to je ta haluz, ze vsetci tam pisali somariny ironicky a ty uplne vazne ze "šak nikoho nestvoril" normalne som odpadol.. asi to tebe samemu nepride take smiesne, mozno mam len dobru naladu neviem..
Biblia na to odpovedá toto:
- Potom Pán, Boh, povedal: "Nie je dobre byť človeku samému. Urobím mu pomoc, ktorá mu bude podobná." (Gn 2, 18)
A jedna z najkrajších viet
- Vtedy Adam povedal: "Toto je teraz kosť z mojich kostí a mäso z môjho mäsa; preto sa bude volať mužena, lebo je vzatá z muža." (Gn 2, 23)
"Dvaja sú na tom lepšie ako sám človek: za svoju námahu môžu dostať väčšiu odmenu, a keď padnú, jeden zdvihne druhého." (Kaz 4, 9)
"Veď dvaja vedia premôcť samého, dvaja sa skôr postavia na odpor. Trojmo usúkaný povrazec sa nepretrhne tak chytro.
Lepšie je na tom chudobný, ale pritom múdry mladík, ako starší a nemúdry kráľ, ktorý sa už nedá nikomu poučiť. Lebo keby tamten prichádzal aj z väzenia ujať sa svojho kráľovstva tento by bol aj pri kráľovskej hodnosti taký, ako kto sa v chudobe narodil." (Kaz 4, 12-14)
A preto, aby cez dokonalú súhru dvoch tiel mohol vzniknúť nový život, ktorý by mal byť vnímaný ako ovocie lásky muža a ženy, ako dar pre nich.
A nie ako nejaký prežitok, ako "nehoda", pretože... (kde hľadáme dôvody prečo nie, namiesto hľadania, resp. objavovania zabudnutých spôsobov ako sa postarať o deti, ako vychovávať, ako prežívať lásku v rodine...) :letim:
Chlapi dajte veľký pozor, aby ste nerozplakali ženu. Boh počíta jej slzy. Žena vyšla z mužovho rebra a nie z jeho nôh, aby bola ušliapaná . Žena nevyšla z mužovej hlavy, aby bol povýšenecký, žena vyšla z jeho boku, aby mu bola rovnou. Žena vyšla z miesta pod ramenom, aby bola chránená. Žena bola v tele muža vedľa jeho srdca, preto žena musí byť mužom milovaná. Muž žene daroval život. Ženy by si mali muža vážiť, nie ho využívať a zneužívať. Ženy nezabudnite, že Boh počíta aj slzy muža, ktoré často nevidíte a nechcete vidieť.
@midnight to, že si niekoho Boh vyberie nejako viditeľnejšie(lebo o ňom napr. čítame), na väčšie veci ako iných ľudí, národy... je šovinistické a hlúpe? Prečo?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
eeeeej
(fuj, teraz som koliva vám zhrešil )
- Potom Pán, Boh, povedal: "Nie je dobre byť človeku samému. Urobím mu pomoc, ktorá mu bude podobná." (Gn 2, 18)
A jedna z najkrajších viet
- Vtedy Adam povedal: "Toto je teraz kosť z mojich kostí a mäso z môjho mäsa; preto sa bude volať mužena, lebo je vzatá z muža." (Gn 2, 23)
"Dvaja sú na tom lepšie ako sám človek: za svoju námahu môžu dostať väčšiu odmenu, a keď padnú, jeden zdvihne druhého." (Kaz 4, 9)
"Veď dvaja vedia premôcť samého, dvaja sa skôr postavia na odpor. Trojmo usúkaný povrazec sa nepretrhne tak chytro.
Lepšie je na tom chudobný, ale pritom múdry mladík, ako starší a nemúdry kráľ, ktorý sa už nedá nikomu poučiť. Lebo keby tamten prichádzal aj z väzenia ujať sa svojho kráľovstva tento by bol aj pri kráľovskej hodnosti taký, ako kto sa v chudobe narodil." (Kaz 4, 12-14)
A preto, aby cez dokonalú súhru dvoch tiel mohol vzniknúť nový život, ktorý by mal byť vnímaný ako ovocie lásky muža a ženy, ako dar pre nich.
A nie ako nejaký prežitok, ako "nehoda", pretože... (kde hľadáme dôvody prečo nie, namiesto hľadania, resp. objavovania zabudnutých spôsobov ako sa postarať o deti, ako vychovávať, ako prežívať lásku v rodine...) :letim:
a aká skupina je Kaz?
čísla kapitol, veršov-riadkov :letim:
@canndy nepríde mi príliš zaujímavá, nie je na nej nad čím rozmýšľať. ale vďaka