Predstavte si, že ste dospelý a máte choré dieťa, ktoré potrebuje transplantáciu pľúc. Na Slovensku však funguje zákon poradovníka, a vy už viete že ďalšie čakanie vaše dieťa zabije. Existuje však ilegálny spôsob, v ktorom dáte peniaze na vraždu iného die
neviem povedať...to, čo poviem, bude asi smutné, ale...ak by som šla do nejakej ten chudobnej krajiny, tam detičky umierajú deň čo deň, čiže by som napr. podplatila nemocnicu...teda nemusela by som ho nechať zabiť (čo by som asi nedokázala) len by som počkala, kým vydýchne...
tak toto nikdy.. si to trošku posuňme na mape - takisto si môže niekto na "západe" povedať toto isté, dojsť za Vašim deckom a uťať mu pľúca.. potešil by sa niekto??
nespravil ...mal by som vycitky ..lebo co keby som ja mal to zdrave dieta ktore niekto len pre toto zabije? a co ked ta transplantacia nevyjde? tak to budu dva zivoty
@kevin radcej budem dufat, ze prezije... budem mat z toho srdce na padrt a bude ma to trapit, ale budem mat este moju manzelku a mozno aj dalsie deti a ludi, ktori by ma podrzali...
Ale zobrat inemu dietatu zivot koli mojmu - sposobil by som bolest ako tym ludom, tak aj sebe a myslim ze by sa to odrazilo aj na mojej rodine, atd.
Nie!!!Proste nie toto by som nikomu nespravila...som toho názoru že čo sa má stať sa stane a určite by som nechcela aby bolo pre mňa a pre moje dieťa zavraždené nejaké iné ktoré vlastne ani za nič nemôže
suhlasim s vami, ani ja by som to nespravil .... ALE prilejeme trošku do ohňa.... keby s vami superila ina rodina o to dieta co ma bit zabite ? tj, nezoberiete vy, zoberu ini.....
@maxton aj tak nie pretože by mi to moje svedomie nedovolilo v podstate by som bola vrah aj keby som sa toho dieťaťa nedotkla pretože je som ho chcela zabiť kvôli plúcam?keď chce niekto zabiť to dieťa už mu aj tak asi nik nepomôže ale vraždiť nikdy nechcem
@maxton - odpoveď na otázku je snáď jasná... a na margo transplantácii (transpl. pľúc sa u nás nerobí) - na Slovensku žiaden "zákon poradovníka" nefunguje ani neexistuje - existujú transplantačné programy a zaradenie pacienta sa odvíja od vážnosti jeho aktuálneho zdravotného stavu
Tak ako vraví @malcharek -je to škaredé, hnusné, zlé, nehumánne, neetické, ale je to moje dieťa, moja krv. A pokiaľ by to druhé dieťa bolo zabité (znie to paradoxne, ale... ) rýchlo a bezbolestne, podujala by som sa na to.
taketo nieco by ma nikdy nenapadlo. aj ked nemozem vediet co vsetko by som bola ochotna spravit pre svoje dieta keby bolo v takejto situacii, urcite viem, ze by som nedokazala zabit ine dieta, ktore ma tiez rodicov a vlastne aj kebyze nema, nezasluzi si zomriet predsa...
100%ne nie. Ilegalne varianty mozno naozaj existuju, ale vidia ich len financne schopnejsi, pred beznym chudakom byvaju skryte. Teda beznemu obcanovi SR by neostala ina moznost len nakupit sviecky a vsetko co treba na pohreb, lebo zajtra to uz bude drahsie. A bude rad ak bude chciet na to pozicku z banky, ze mu ju povolia, ked sa prizriem na kriteria, tiez ich znacna cast obcanov nesplna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ale za to, zase mohlo tvoje dieťa prežiť.. Ale hej no.. Neviem
Ale zobrat inemu dietatu zivot koli mojmu - sposobil by som bolest ako tym ludom, tak aj sebe a myslim ze by sa to odrazilo aj na mojej rodine, atd.
co keby si to iste povedali tvoji rodicia ?
S pozdravom Realita.