no tak srnec ma tak brko v pozore a nie srnku.... takze...vidim ze si na prirodopise chybala... --> JELEN - SRNA.... BYK-KRAVA.... BARAN - OVCA ... a tak dalej a tak dalej..
existuje jelenia zver a srnčia zver čiže: jeleň,jelenica,jelienča a srnec,srna,sŕnča... je dosť možné, že daniel má laň, ale keďže je to len druh jeleňa, tak možno má jelenicu... to by vedel asi len niekto, kto sa v tomto naozaj vyzná...
Danielia zver s obľubou vyhľadáva listnaté lesy. Jej potravinovú zložku tvorí najmä bylinná potrava. Samec sa volá daniel a samica danielica. Akt párenia u tejto zveri prebieha v mesiaci október. Daniely v ruji sa ozývajú zvláštnym chrčaním, ktoré vzniká prúdením vzduchu v priedušnici. Danielica je gravídna 230 dní a rodí jedno zvyčajne dve danielčatá. Dojčí ich štyri mesiace. Danielia zver, ako aj muflonia, nebola naša pôvodná zver. Bola privezená z Grécka a Turecka.
ok, nahodou som to tu nasiel a z komentov ma az dvihalo - takze aby bolo jasne - srnec ma srnu, jelen ma jelenicu, resp. lan, lan je polovnicky vyraz pre jelenicu, daniel ma danielku. muflon muflonicu, alebo muflonku, atd... takze som to tu hadam poniektorym ozrejmil a zvysok co netusil sa dozvedel nieco nove. to co tu splietate o jelenici ako handre - ano, vola sa tak vypracovana koza z jelenej zveri, pouzivana najme pri cisteni auta na odstranenie poslednych kvapiek bez cmuh pred tym nez idete auto nalestit..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
problem solved
ale inak toto je otázka pre @n0win0u -a predsa!
srnec-srnka
daniel-laň
ale keďže daniel škvrnitý patrí do čeľade jeleňovitých, bude to bezpochyby laň..
a pre všetkých...
Jeleň- laň
Srnec- srnka
Daniel- samica daniela
Srnec - srna, a samica daniela je proste samica daniela, alebo tiez danielia lan
toto asi nieje jelenia koža
@peter_piper hej hej videla
@mundy18 laň je pomenovanie pre srnu a v podstate aj jelenicu
jelenicu... to je ako povedať, že baran má baranicu, alebo had hadicu.
inak jelenica môže byť čiapka z jelenej kože, tuším.
Danielia zver s obľubou vyhľadáva listnaté lesy. Jej potravinovú zložku tvorí najmä bylinná potrava. Samec sa volá daniel a samica danielica. Akt párenia u tejto zveri prebieha v mesiaci október. Daniely v ruji sa ozývajú zvláštnym chrčaním, ktoré vzniká prúdením vzduchu v priedušnici. Danielica je gravídna 230 dní a rodí jedno zvyčajne dve danielčatá. Dojčí ich štyri mesiace. Danielia zver, ako aj muflonia, nebola naša pôvodná zver. Bola privezená z Grécka a Turecka.
To len aby ste boli v obraze...