z toho dovodu, ze mi pride absurdne, az mi to navodzuje stav uzkosti, zrazu nevediet o sebe, nevnimat moju vlastnu existenciu, ktoru, kym este zijem, vnimam a citim, ze som zasadeny do tohto sveta. zrazu nebyt.
ale rovnako sa obavam aj chorob, ktore zapricinia, ze stratim o sebe samom vedomie a budem len v nejakom vegetativnom stave, opat nevediet a neuvodomujuc si vlastnu existenciu.
cize smrti ako takej nie, ale straty vedomia o sebe samom.
Boh nestvoril smrť, neteší sa zo záhuby žijúcich …
Lebo Boh stvoril človeka pre neporušiteľnosť, urobil ho obrazom svojej podoby, závisťou diabla však prišla na svet smrť: skúsia ju tí, čo sú jeho korisťou
Čo je to smrť? Ako by si ju definoval? To je správna otázka. Pre moju mysel a telo (cháp fyzickú existenciu) to bude posledný zážitok. Posledná skúsenosť. Aká bude sama o sebe to netuším a dúfam,že nedude predčasná ani násiná alebo pomalá a bolestiva. Pre ten zvyšok, ktorého je podla mna daleko viac, než to čo tu po mne ostane zopár rokov kým sa to na prach obráti,to bude v celku zauimavý výlet.
Bojím , proste nechcem zomrieť a smrť nepovažujem za prirodzenú a nevyhnutnú , podľa mňa máme na to aby sme ovládli raz aj tú , alebo aspoň veľmi oddialili.
@ouch veríš tým spôsobom, ktorý som opísal? Lebo zrejme nie, ak to nemôžeš pochopiť. Je to uvedomenie si, že to fyzické je dočasné a je to "nástroj", ktorým sa môžeš dostať do večného šťastia...
viac ako konk. smrti sa bojim toho, co sa stane potom.....a v suvislosti so smrtou sa bojim najma toho, ze smrt mi vezme niekoho blizkeho..... cize tejto smrti sa bojim viac ako vlastnej....(a som ateista)
@fenoglio nie som ani kresťan považujem sa skôr za apateistu, proste mi je celá viera v boha a myšlienka o jeho existencii ukradnutá a nikdy nad tým nepremýšľam
@georg21 nemam ani potuchy co bude po smrti, ale kebyze sa hocakeho znameho, ktory je krestan, spytam, ci sa boji smrti, isto mi nepovie, ze sa tesi na pocit vecneho blahobytu, ktory nasleduje po nej ci co
Som ateista a nemyslím že sa bojím smrti. Každý zomrie tak či tak(aj keď niekto si myslí že výletí do neba alebo dokonca pôjde do pekla zato že si neužil život )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
sorry som zabudol napísať, môžte aj kresťania, len napíšťe že ste......(kresťania)
a skor si myslim, ze strach zo smrti zavisi od povahy jednotlivca a nie od jeho vierovyznania..
to je samozrejme pravda, ale napriklad ja sam som maval donedavna dost blbe nalady, ale od kedy som spoznal par uzasnych ludi tak sa to zmenilo
z toho dovodu, ze mi pride absurdne, az mi to navodzuje stav uzkosti, zrazu nevediet o sebe, nevnimat moju vlastnu existenciu, ktoru, kym este zijem, vnimam a citim, ze som zasadeny do tohto sveta. zrazu nebyt.
ale rovnako sa obavam aj chorob, ktore zapricinia, ze stratim o sebe samom vedomie a budem len v nejakom vegetativnom stave, opat nevediet a neuvodomujuc si vlastnu existenciu.
cize smrti ako takej nie, ale straty vedomia o sebe samom.
Lebo Boh stvoril človeka pre neporušiteľnosť, urobil ho obrazom svojej podoby, závisťou diabla však prišla na svet smrť: skúsia ju tí, čo sú jeho korisťou
sice ja sa asi skor bolesti pri umierani bojim
a toho, ze zomriem predtym, nez nieco dosiahnem
a nechapem co to ma s ateizmom
teda isto nie vsetci
ale mas pravdu, nechapem to
A radosť, je už tu, že máme zmysel života, a vôbec možnosť, aby duša žila večne vďaka krvavej obeti Ježiša.
No toto sa nedá nejak vysvetliť slovami, to musíš chcieť prežiť, žiť...
i keď som minule rozmýšľal žeby som v takej zasranej nálade umrieť nechcel ale čo, človek si nevyberá
a som nábožensky veriaci