Ahojte, zaujímal by ma váš názor. Mali sme článok o 23 ročnom pankáčovi, ktorý pracoval vo firme, ktorá s ním bola veľmi spokojná, ale dal výpoveď, pretože jeho kolegovia mú sťažovali život, vysmievali sa mu a tak. A teraz si chce nájsť prácu lenže na úra
aj vyzor tvori dojem v niektorych zamestnaniach su pravidla ako clovek musi vyzerat, ze suknu nad kolena, topanky na podpatku, kosela, kravata, decentny uces a podobne a napriklad ak by bol nejaky pankac zamestnany v banke a mala by som mu zverit moje peniaze tak sa trochu obavam proste predsudky
a myslim ze ak je ten pribeh pravdivy, mal by zmenit vyzor kvoli zamestnaniu, ten uces nepotrebuje k tomu aby sa citil ako pravy pankac ale peniaze k zivotu musi mat
jj mal,podla mňa,lebo sa to proste nehodí a v niektorých zamestnaniach je potrebné vyzerať slušne. s takým výzorom môže pracovať možno na miestach kde sa nestýka so zakáznikmi a tak.
to svedči o demencii našho naroda ..hoci by ten človek bol špička vo svojom odbore ...napr v tom bankovnictve ...tak mu nezverim svoje peniaze bo ma kratke vlasy a velkeho cerveneho kohuta ? ..hovorim demencia ....a vobec ...kto si mysli ze svoje peniaze zveruje tomu kto ich prevezme pri okienku je tiez dement ....aha za okienkom moze sediet pekna decentna teta v uniforme vsetko tip top a majitel banky moze byt pankac ....amen
kedy uz konecne ludia pochopia, ze PUNK kurva nie je o tom, ze mam na sebe retaze, slopem vela a vyzeram ako papagaj.. punk je o tom, co mas v hlave, comu veris.. hento nie je punk, to je vystrednost..
@tikalok presne presne Ten somár to je No tak daj aký názor si napísal na sloh?
@pumaamravec súhlasim lenže tam je napísané, že nie všetky povolania sú pre neho napríklad v kníhkupectve by nemohol robiť. Tak ja neviem čo chce robiť
Ale no dobre teda, predstavme si, že je to pravidvý príbeh
Myslím, že v dnešnej dobe by sa už určite našiel zamestnávateľ, ktorý by na toto nehľadel (predovšetkým ak by išlo o prácu, v ktorej nie je tradične požadovaný nejaký formálny outfit).
A ak Heinz náhodou veľmi túži po mieste, kde sa podľa žiadneho zamestnávateľa takýto vzhľad nehodí, punk sa nosí v srdci a nie na hlave
"a myslim ze ak je ten pribeh pravdivy, mal by zmenit vyzor kvoli zamestnaniu, ten uces nepotrebuje k tomu aby sa citil ako pravy pankac ale peniaze k zivotu musi mat" @pumaamravec ....pekne si to napisala ...vezenie bez mrezi
@strommen2428 ked si precitas nazorr od @n0win0u zistis ze punk nie je o tom ucese, nech si vo volnom case pocuva a robi co chce ale v zamestnani musi dodrziavat pravidla tej firmy
počkať, a náhodou sa mi nezdá správne, že tí pôvodní zo zásady nechodili do práce a preto nemali veľa peňazí a preto začali vyzerať tak, ako vyzerajú? (či sa mi to vážne len zdá?)
Tak potom čo sa sťažuje, bude absolútne autentický!
@pumaamravec ...ale ved to j jasna diskriminacia ...to je ako keby ...bol by som majitelom firmy a neprijal by som nikoho kto by na krku nosil krizik lebo by som to dal do pravidiel svojej firmy ....
@n0win0u veru, a podstata metalu je veeelke srudíčko
inak k teme, podla mna sprostost, sak pokial robi niekde za pasom, kde ho zakaznici nevidia, myslim ze je to jedno, ale ak by napriklad robil v Tescu pri pokladi ojojoooj mozno by som tam furt chodila
@strommen2428 zamestnanci maju vyzerat reprezentativne teda aspon vo firmach kde sa stretavaju s klientmi...predstav si ze mas firmu kde napriklad poskytujes financne poradenstvo a tvojim zamestnancom by bol niekto s retazami a cervenymi vlasmy dohora a potom ho posles za klientom, ktory ma tvojej firme urobit trzbu a uvidi tam takehoto tak hned mu strati trochu doveru, ludia veria serioznym ludom preto aj ked pozeras spravy a pocujes tam ze zas niekto okradol dochodcov tak ti povedia: „ale ved mal oblek a vyzeral tak slusne“ myslis ze by zverili doveru do pankaca? to vzdy vyvolava take zvlastne pocity
pekne pekne podľa ňa by tam aj mohol byť nejaký kompromis, trebars do práce by sa slušne obliekol a toho kohutika by si napr. začesal nabok neviem si to predstviť ale napr. A mohli by ste názory rovno v nemčine písať le si vezmite ani j nemôžem prísť do školy so zelenými vlasmi s výstrihom po pupok a podobne, aj keby som chcela, tak aj on by sa mohol prispôsobiť no nie? a napríklad si tiež neviem predstaviť žeby mi prišiel na hodinu takto vyzerajúci učiteľ síce naša triedna ma take strapate vlasky s melirom oranžovo hnedým a troška fialové ale vyzerá to normalne nie tk ako on (bol tam aj obrázokň
@acvd43xa7w pravda podobne niečo som povedala, lenže tam sa nepíše čím by on chcel byť vieš Možno chce byť lekárom, pôsobil by asi ako anestetikum alebo ja neviem, ale bol zmestanný vo firme Kodak?
@pumaamravec ..keby bol ten pankac najlepsi v tom co robi tak by som ho poslal za klientom (normalny klient, clovek ..bez predsudkov da najprv cloveku sancu ukazat co v nom je a nie ho odsudi len na zaklade toho ako vyzera) ....tebe ako majitelovy banky bude vzdy lepsie mat profika hoci pankaca hoci aj s modrym kohutom ako 10 seriozne vyzerajucich ludi v obleku ktory o tvojom biznise prd vedia ....a to je fakt
už to je na tom neuveriteľné, že čo si má čo teta na úrade práce vyberať, ona nezamestnáva ale všeobecne sa zhodujem s názormi vyššie - pre mňa to je znakom toho, že ten človek je predvádzajúce sa decko. ak nechcem dostávať pár drobných od otca, má mi byť práca prednejšia pred výzorom.
Jednak som proti dress code-om z iných nežzdravotných/bezpečnostných dôvodov (napr. v Švédsku som počula o niekoľkých zdravých liberálnych prístupoch v školstve a komunálnej politike, palec hore); na druhej strane viem, že sa situácia tak skoro nezmení, a na mieste dotyčného Heinza by som sa prispôsobila.
*Nárazu sa snaží výzorovo vyjašiť, kým nemusí byť vážna kockatá teta v laboratórnom plášti*
@anzu no to iste, ale zároveň mi proste nedá nezamyslieť sa nad tým, prečo by to nešlo spojiť dokopy. a ono to podľa mňa spojiť určite aj ide, ale zjavne nie v článku v učebnici Themen Neu
omg retaze a boty sme nosili jak 15 ročné deti ked sme potrebovali každému ukázať jakí sme pankáči.... treba sa rošku prisposobiť,nemyslím si že je až také ťtažké dať dole číro to nie je o predsudkoch.
neznášam tieto vydrbané predsudky! raz som robila na mieste kde nemohli byť piercingy tak som si ich musela každý deň vyťahovať jak debil. Keď som si dala tunely, rovno som dala výpoveď, ja sa nebudem kvôli nikomu obmedzovať.
No, ak to nie je o predsudkoch, (číro sa mi vo všeobecnosti nejak neestetické nezdá) tak to môže byť ešte o pre mňa dosť nepochopiteľnej snahe mať všetkých rovnakých len z princípu ...
@tikalok no hej, začala som písať aj toto, aj to, že na druhej strane, niekde sú podľa mňa tie požiadavky zbytočne prísne, ale potom som sa nechcela zbytočne rozpisovať, tak som sa obmedzila len na ten prípad, ktorý nám bol predostrený, že on už vie, že sa k ničomu nedostane.
počkať a to bol ukončený článok? nebolo to zadanie na diskusiu?
To je ťažké povedať. Prvé, čo chcem podotkúť, že mám veľa kmarátov punkerov. Vo mne samej je ot niekde v hlbke.. ale k veci. Žijeme v krajine, kde keď sa čo i len troška odlišuješ, krivo na teba pozerajú a možno majú problém ťa zamestnať. To je jedna vec, že by to proste byť nemalo a v iných krajinách sú myslím si ľudia tolerantnejší...
Lenže keď si to vezmeme z druhej strany, chápem aj tých ľudí na úrade prace poprípade jeho potencionálneho zamestnávatela, ze im samym to mozno neprekaza no jednoducho asi si ta praca vyzaduje aby vyzeral "normalnejsie" a možno si proste nemožu dovoliť zamestnat cloveka takym sposobom vycnievajuceho z radu.
Viem ake je ot byt punkac a je t oproste "vierovyznanie" ni niekedy si tym clovek sam dobrovolne skomplikuje zivot...
.... nie predavať zmrzlinu by som nechal teba @tunidlo .....predavat zmrzlinu moze hoc kto kto vie popocitat € ....co sa neda povedat o tych , ktorí su na top poziciach v bankach .....vazne, aha mas 2 ludi ...absolventa gymnazia , ktory nema este ziadnu prax a uchadza sa o miesto v tvojej banke ...slusny , elegantny , vie vystupovat .....potom mas toho pankaca tak jak bol opisany vyssie s tym ze tiez vie vystupovat, ma slusne spravanie ...ma skoncene bankovnictvo na ekonomickej fakulte v Kocurkove ....a ma 10 ročnu prax v tom čo robi ..... vyberieš si toho gymnazistu len preto lebo doveryhodne posobi na tvojich klientov ?
@n0win0u Hje, punk nie je o tom, ako vypadáš ale čo máš v srdci.
("Každý z nás má v srdci veľký oheň, jeho sila neprestáva hriať, neuhasí ho tam žiaden prameň, budeme tu stále pevne stáť.")
A tiež vidno, že poslednou dobou je tu nespočetne viac tých, ktorí sa na punkerov iba ponášajú...("punk už dávno nie je tým čím bol, v mojich očiach dávno zanikol, je to len blbá móda 15ročnách debilov...")
No zároveň ak si punkáč ak osa patrí, neznamená to ,že výzorom to nedávaš najavo.
My point is, nemôžeš vedieť, či to je punker alebo farebný kokotko hrajúci sa na punkera... toť my point.
@drejka mne to nemusis hovorit, klin na nohaviciach dole, vybijany opasok, dlhe vlasy a "hobo-look" tiez nie je moc nadcenovany.. ale v dnesnej dobe kto sa neprisposobi do prace, tak je pre mna debil, pretoze proste ludi je kopu, prace malo a hrat sa na nejaku hrdost abo co, je to smiesne, vies
@acvd43xa7w nemozes si zmenit nick ?! O_o a ano, zakladom metalu je srdce velke ( ojojooooj xD )
Mne osobne by nevadil, mam rad pestrost. Nie jednou farbou malovanych protivnych saskov. Dokonca som si vsimol, ze cim vacsi "extremista" o to viac v pohode v praci, maju k praci lepsi vztah, prirodzene a zivo komunikuju s ludmi, vyznaju sa vo svojej praci. Ale vzhladom na spolocnost najlahsie zapadnu ako umelci a p.
@tunidlo taký príklad. moja mama, absolútne nič nemá proti punkáčom, číro sa jej páči, boty prežije. ale už klen z estetického hladiska.... nepýtam sa teba,z veril by si peniaze niekomu s čírom alebo upravenímu týpkovi v obleku? čo by ludia vybrali? preto sa yreba prisposobiť. tak ako keď robíš nikde v kuchyni máš zakázanú mať braDU, poučívať parfém a lakovať si nechty. lebo proste je to tak. môžeš sa aj pojebať, imiž johnyho deppa ti neprejde...možno to nie je to isté, ale nie sme mlé deti aby sme sa nevedeli prisposobiť keď chceme niečo robiť. to nie je o netolerovani a pičoviny..... mne by to bolo úplne u riti a vela ludom tiežmale nie každemu...
To bol jednoduchý príklad ... Hovoriaci jedno - To, ako človek pôsobí je dôležité ...
A ja za to nemôžem, ja som to nevymyslel, mne to ani nie je príliš po chuti. Je to tak a vybrať na takú pozíciu človeka, ktorý pôsobí dôveryhodne a ktovieešte ako je len logické a pod to často spadá aj to číro ...
Ak má bankár v úmysle meniť spoločenský náhľad na punkáčov, urobí opak a vyberie toho s čírom, ale mám silný dojem, že takto väčšinou situácia nevyzerá
No áno je síce pravda že napr. do banky by to bolo divné...ale zas...prečo nie ? Neviem ako vy ale ja by som mu asi skor verila ako tým prehnane slušným ludom tak ako sa pretváraju...a okrem toho ked sa to niekomu páči a má taký život že sa tak oblieka a tak tak je to blbosť meniť...a myslím že je to dosť zlé ked kvoli tomu si nemože nájsť robotu...
ach bože , keď teraz celý život vyzerá takto.. keď sa mu to páči, prečo by mal zmeniť vzhľad? lebo predsudky? že pankáči su zlí? mnohokrát sú to oveľa lepší a dôveryhodnejší ľudia ako nejaký vyumelkovaní, afektovaní.. och.. nemám slov už na túto diskrimináciu.. to ako ja, keď dojdem do školy s heartagramom a už si učitelia myslia, že chcem podpáliť školu alebo čo.. a to iba počúvam HIM.... vždy je to tak.. každý si tvrdí, že nezáleží na výzore.. pokrytectvo.. aj tak stále väčšina ľudí .. vyberá zamestnancov, partnerov podľa výzoru ... tsss :/
teraz som to vysvetlila. proste sú isté povolania,ktoré si to vyžadujú. potom sa začni sťažovať,prečo musia nosiť uniformu,prečo je dobré na pohovor prísť v obleku atd....
Samozrejme, isté povolania si na základe praktických dôvodov vyžadujú uniformu, isté si vyžadujú pracovný odev, isté si vyžadujú zvýšenú hygienu v podobe oholenej brady ...
S tým súhlasím, ibaže neviem, načo si to uvádzala.
Myslím, že by si sa musela veľmi snažiť, aby si vymyslela povolanie, pri ktorom človeku prekáža číro
A pokiaľ ide o pohovory a očakávanie obleku, tak mi to prekáža, len som zatiaľ v tejto téme nemal nejak chuť sa na to sťažovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
@pumaamravec súhlasim lenže tam je napísané, že nie všetky povolania sú pre neho napríklad v kníhkupectve by nemohol robiť. Tak ja neviem čo chce robiť
Myslím, že v dnešnej dobe by sa už určite našiel zamestnávateľ, ktorý by na toto nehľadel (predovšetkým ak by išlo o prácu, v ktorej nie je tradične požadovaný nejaký formálny outfit).
A ak Heinz náhodou veľmi túži po mieste, kde sa podľa žiadneho zamestnávateľa takýto vzhľad nehodí, punk sa nosí v srdci a nie na hlave
Tak potom čo sa sťažuje, bude absolútne autentický!
@n0win0u a čo ja s tým mám teraz urobiť?
@majo16 Themen aktuell 2
inak k teme, podla mna sprostost, sak pokial robi niekde za pasom, kde ho zakaznici nevidia, myslim ze je to jedno, ale ak by napriklad robil v Tescu pri pokladi ojojoooj mozno by som tam furt chodila
*Nárazu sa snaží výzorovo vyjašiť, kým nemusí byť vážna kockatá teta v laboratórnom plášti*
No chcel by som vidieť takého punkáča, ktorý by bol majiteľom banky
Samozrejme s messageom príspevku súhlasím, ale toto mi trocha bije do očí
A predávať zmrlinu by si tiež nechal štrbavého chalana s jazvou cez pol tváre, ak by naberal najkrajšie kopčeky?
No, ak to nie je o predsudkoch, (číro sa mi vo všeobecnosti nejak neestetické nezdá) tak to môže byť ešte o pre mňa dosť nepochopiteľnej snahe mať všetkých rovnakých len z princípu ...
pred 10 rokmi by sme spievali inú pesničku...........lebo sme verili v ideály a rovnosť a multikulti a tak........
v amerike .....podľa filmov v istých odvetviach robia samí podivíni a menšiny.........a nikto nerieši.......
inak ,kto teraz sleduje nemecké telky vie, že je to tam celkom divočina.....na slovenské pomery
počkať a to bol ukončený článok? nebolo to zadanie na diskusiu?
Lenže keď si to vezmeme z druhej strany, chápem aj tých ľudí na úrade prace poprípade jeho potencionálneho zamestnávatela, ze im samym to mozno neprekaza no jednoducho asi si ta praca vyzaduje aby vyzeral "normalnejsie" a možno si proste nemožu dovoliť zamestnat cloveka takym sposobom vycnievajuceho z radu.
Viem ake je ot byt punkac a je t oproste "vierovyznanie" ni niekedy si tym clovek sam dobrovolne skomplikuje zivot...
("Každý z nás má v srdci veľký oheň, jeho sila neprestáva hriať, neuhasí ho tam žiaden prameň, budeme tu stále pevne stáť.")
A tiež vidno, že poslednou dobou je tu nespočetne viac tých, ktorí sa na punkerov iba ponášajú...("punk už dávno nie je tým čím bol, v mojich očiach dávno zanikol, je to len blbá móda 15ročnách debilov...")
No zároveň ak si punkáč ak osa patrí, neznamená to ,že výzorom to nedávaš najavo.
My point is, nemôžeš vedieť, či to je punker alebo farebný kokotko hrajúci sa na punkera... toť my point.
Všetky frázy sú len klišé, vlastne, je to aj synonymum.
Šaty, vlasy, reči robia človeka.
ono to je podla mňa také, že velmi záleží na tom, akých ľudí stretávaš, či sú ochotní rešpektovať ťa.
@adheleide obesit sa asi..
@drejka mne to nemusis hovorit, klin na nohaviciach dole, vybijany opasok, dlhe vlasy a "hobo-look" tiez nie je moc nadcenovany.. ale v dnesnej dobe kto sa neprisposobi do prace, tak je pre mna debil, pretoze proste ludi je kopu, prace malo a hrat sa na nejaku hrdost abo co, je to smiesne, vies
@acvd43xa7w nemozes si zmenit nick ?! O_o a ano, zakladom metalu je srdce velke ( ojojooooj xD )
Pokiaľ je za pásom, alebo len telefonuje tak nie je dôvod aby ho niekto vyhadzoval.
Ešte spolužiak pankáč vtedy povedal, že je to jasná diskriminácia
@sasi2680
Themen Neu alebo Themen aktuell - ale dvojka
A teda ešte raz, prečo nejde o predsudky?
Darmo, pred desiatimi rokmi to bola iná pesnička, ale tie dnešné konzervatívne deti, ktorým všetko vadí ....
To bol jednoduchý príklad ... Hovoriaci jedno - To, ako človek pôsobí je dôležité ...
A ja za to nemôžem, ja som to nevymyslel, mne to ani nie je príliš po chuti. Je to tak a vybrať na takú pozíciu človeka, ktorý pôsobí dôveryhodne a ktovieešte ako je len logické a pod to často spadá aj to číro ...
Ak má bankár v úmysle meniť spoločenský náhľad na punkáčov, urobí opak a vyberie toho s čírom, ale mám silný dojem, že takto väčšinou situácia nevyzerá
Presne tak ...
V prípade zamestnávateľa teda nemusí ísť o zadubenosť, ale o krutý kompromis ...
myslím si že by mal dostať prácu bez ohľadu na to ako vyzerá. pomerne predvídateľný, pochopiteľný a nudný názor, asi, že?
Svet je už taký, buď sa podriadi alebo bude trpieť...:/
teraz som to vysvetlila. proste sú isté povolania,ktoré si to vyžadujú. potom sa začni sťažovať,prečo musia nosiť uniformu,prečo je dobré na pohovor prísť v obleku atd....
Samozrejme, isté povolania si na základe praktických dôvodov vyžadujú uniformu, isté si vyžadujú pracovný odev, isté si vyžadujú zvýšenú hygienu v podobe oholenej brady ...
S tým súhlasím, ibaže neviem, načo si to uvádzala.
Myslím, že by si sa musela veľmi snažiť, aby si vymyslela povolanie, pri ktorom človeku prekáža číro
A pokiaľ ide o pohovory a očakávanie obleku, tak mi to prekáža, len som zatiaľ v tejto téme nemal nejak chuť sa na to sťažovať