Ak predpokladáme že áno, tak by mal byť schopný vytvoriť takú mohutnú skalu, ktorú sám neudvihne. Ak ju však neudvihne, tak predsa nie je všemouhúci!
Ak však takú skalu nevytvorí, tak vlastne zlyhá v tom, čo si prv zaumienil (teda že vytvorí skalu, ktorú neudvihne) - to značí, že ani v tomto prípade nie je všemohúci.
@bloodypunk mne sa zdá, že ja už skôr.. (teda na "strednej" som reálne 7 rokov, takže niekedy počas toho obdobia ale brali sme to pred cca 3mi mesiacmi, ešte si niečo pamätám (ale aj to že to bol Zenón som musela vygoogliť )
že je všetko relatívne, avšak ak by bolo, muselo by byť relatívne aj toto tvrdenie takže by nebolo nemenné a strácalo by význam o všeobecnej relativite
Pripustime, že existuje strela, ktorá prestrelí každú prekážku. Pripustime ešte, že existuje absolútne nepriestreľný pancier, ktorý nič neprerazí. Čo sa stane, ak narazí takáto strela na nepriestreľný pancier?
@19
riešenie tvoj príkladu je ako keby si vyrobila "strelu" ktorá zničí PRESNE 5 cm hrubý pancier a k tomu postavila PRESNE 5 cm hrubý pancier
ale na @3 a @4 by to bola veľmi dlhá debatapre neúplnosť porozumenia textu .. ak si vezmem, že ja ako človek 150 kíl nezdvihnem, otázkou je či sa mi to podarí cez páku alebo kladku dobre nieje to to isté ale ten paradox s Bohom je naozaj veľká šupa ne predstavivosť človeka.
Čím viac syra, tým viac dier v ňom je. Keďže diery zaberajú miesto, kde mal byť syr- čím viac dier, tým menej syra. Keď to spojíme: čím viac syra, tým menej syra.
@antifunebracka a pomali sa to deje v roznych statoch, napriklad v ukrajine teraz dali zakon ze sa ludia nemozu zhromazdovat proste je protizakonne robit demostracie ap odobne. Proste tam maju este vacsiu korupciu ako u nas...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ak predpokladáme že áno, tak by mal byť schopný vytvoriť takú mohutnú skalu, ktorú sám neudvihne. Ak ju však neudvihne, tak predsa nie je všemouhúci!
Ak však takú skalu nevytvorí, tak vlastne zlyhá v tom, čo si prv zaumienil (teda že vytvorí skalu, ktorú neudvihne) - to značí, že ani v tomto prípade nie je všemohúci.
a ja mám najradšej paradox absolutistickej súčasnej pravdivosti relatívnych protikladov
to je pre mňa top paradox
riešenie tvoj príkladu je ako keby si vyrobila "strelu" ktorá zničí PRESNE 5 cm hrubý pancier a k tomu postavila PRESNE 5 cm hrubý pancier
ale na @3 a @4 by to bola veľmi dlhá debatapre neúplnosť porozumenia textu .. ak si vezmem, že ja ako človek 150 kíl nezdvihnem, otázkou je či sa mi to podarí cez páku alebo kladku dobre nieje to to isté ale ten paradox s Bohom je naozaj veľká šupa ne predstavivosť človeka.
.. že záleží od uhla pohľadu to je riešením!
Želva a ten olympionik - ale nikde to nevysvetlia normalne. Vysvetlenie cez limitu je somarina podla mna.
Čím viac samovrahov, tým menej samovrahov