Ahojte...robím seminárnu prácu a mojou témou je penicilín. Musíme vymyslieť "projekt", ktorý ale nemá byť na ľuďoch a má byť zároveň novinkou...A tak ma napadlo, že čo penicilín a rastliny? Čo si myslíte, čo by sa stalo, keby som rastlinke dala do zeme pe
nestane sa absolútne nič. Penicilín je produkt plesne Penicillium a majú nízku toxicitu. Smrť buniek zapríčiňujú len pri baktériach, aj to už len u niektorých, za 60 rokov od jeho objavu je to už v podstate nefunkčné antibiotikum, z 90% je už neúčinný, bakterie sú voči nemu rezistentné, to znamená, že ho dokážu včas rozložiť.
Čiže možno v pôde môže poškodiť nejaké pôdne baktérie, i keď si to nemyslím, je totiž veľký rozdiel ako sa penicilín príjme. A záleží od dávky, od rastiny a od pôdy či bude kyslá, alebo zásaditá. Výsledok ma ale bude zaujímať
Čo je tvojej rastline? aká je to rastlina, druh? Rastlinám škodí málo vody, veľa vody, zlá nevýživná pôda, vo väčšine prípadov úplne nevhodná pôda pre danú rastlinu, málo slnka, veľa slnka, teplo, chlad a milion iných faktorov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
To je pekné.
Teraz to len spraviť, jo? Chod do lekárne a dajú ti.
Čiže možno v pôde môže poškodiť nejaké pôdne baktérie, i keď si to nemyslím, je totiž veľký rozdiel ako sa penicilín príjme. A záleží od dávky, od rastiny a od pôdy či bude kyslá, alebo zásaditá. Výsledok ma ale bude zaujímať
Čo je tvojej rastline? aká je to rastlina, druh? Rastlinám škodí málo vody, veľa vody, zlá nevýživná pôda, vo väčšine prípadov úplne nevhodná pôda pre danú rastlinu, málo slnka, veľa slnka, teplo, chlad a milion iných faktorov.
(Fleming zaznamenal čistou zónu kolem plísňového podhoubí a pochopil, že plíseň vylučuje látku, která brání růstu mikroorganismů.)
@bobomir to ej cisto teoreticke...mam navrhnut projekt...