Ja si myslím, že zo začiatku to robili kvôli mne, aby som sa nezhovadila na celý život len z nejakého môjho rozmaru.
Ale keďže ma to po 3 rokoch neprešlo, tak sa s tým zmierili. Normálne som im vysvetlila, čo si chcem dať vytetovať, že si to dám až po maturite, aby neboli zbytočne problémy a zacvakám si to z vlastného vrecka... A už je všetko v pohode, žiadne prednášky len máme dohodu, že chcú vidieť nákres tetovanie ešte pred tým ako to budem mať na sebe.
Skús sa s nimi normálne porozprávať a vysvetliť im prečo to chceš, mne to pomohlo.
lebo oni v takej dobe nežili a pre nich je to ohava a nikdy to nepochopia a aj ked hovoria po rok ze si zvykli pred znamymi ta budu ohovarat že co to mas v oboci, v pere atd a budu to nazyvat nie piercing ale klinec cervik spina.. ak to prežiješ môžeš sas tešiť z piercingu.. a teraz sú aj výnimky a poznám viacero mám, tatkov čo si dávajú tetovanie a piercingy spolu s detmi
lebo táto spoločnosť je príliš konzervatívna, valí sa sem obrovská vlna zo zahraničia - potetované hardcore kapely, suicide girls, a podobne, ale staršia generácia nedokáže pochopiť takéto prejavy dnešných mladých ľudí.
lebo asi nepoznajú úspešného človeka, ktorý si vybudoval kariéru a má slušný plat aj napriek tomu, že je potetovaný na viditeľnom mieste.
taká je pravda bohužiaľ, máš tunely, pierc, kerku.. nechcú ťa zamestnať, lebo človek je hlava dubová a viac sa stará o výzor zamestnanca ako o jeho kvality.
moji boli tiež zásadne proti, tetovanie plánujem už 3 roky, ale mienim to plánovať ešte dlhšie, ak by ma to nááááááááhodou prešlo, ale riskla som pierc pred 2 rokmi a tunely ušiach, nepovedala som doma nič. mama sa s tým po čase zmierila, otec ma ťahal za ten čerstvý pierc do garáže že mi to odpíli a aj jeho to prešlo, ukludnil sa, ale negatívne narážky počúvam vždy keď sa stretneme. že vyzerám hrozne, že som samú seba zošpatila atď. oni skrátka časom pochopia, že nemáš 5 rokov, ale šomrať budú vždy. za ich éry to nebolo, tvoje deti budú chcieť nosiť zase niečo iné a ty s tým nebudeš súhlasiť možno.
v každom prípade držím palce, je to tvrdý boj s rodičmi
ani mne v 17 nechceli dovoliť pierc a keď som si ho dala, tak som ho musela v momente vybrať, inak by ma nepustili na vlastnú narodeninovú oslavu ... dnes by som si pierc už asi nedala... po tetovaní som nikdy nejak netúžila...
dúfam, že sa môj postoj nezmení a nebudem taká ku svojmu dieťaťu... teda pokiaľ nebude chcieť vyzerať ako Rico the zombie, tam už by som asi mala problém
Mama nesúhlasí. Ani uši mi nechce dovoliť prepichnúť,hlavne,že ja som si minule všimla,že ich má celé poprepichované.
Ja chcem iba piercing do pery a vysvetľujem jej,že sa budem snažiť mať tak malý prepich,aby keď si to vyberiem to nebolo vôbec vidieť,že som tam niečo mala.
Kérku chápem,že mi nechce dovoliť,pretože si ju chcem dať na dosť viditeľné miesto a v budúcnosti môžem mať vďaka tomu problémy. Ale aj tak si ju dám. Raz
Foter sa zase chcel ísť dať tetovať so mnou
A to mám relatívne mladú mamu. Ešte jej neťahá ani na 40.
A dávala som si robiť také tetovania, ktoré pre mňa niečo znamenajú.
Nie že .. a tak tieto motýliky sa mi páčia, tak si to dám.
Ja som tetovanie nikdy nebrala ako skrášľovanie tela, ale chcela som ich preto, lebo to, čo pre mňa veľa znamená, som chcela akýmsi spôsobom so sebou nosiť celý život
@sabnacke lenže už aj v dnešnej spoločnosti su v bankach ludia s tetovaním a nikto im za to nič nepovie ... stretla som už aj poerovaných podnikateľov a pod.
... v dnešnej dobe to už nie je taká rarita predsa ...
@emptiness no, toľko pokérovaných bankárov a pod. zamestnancov zas nie je, taktiež musíš uvažovať o tom, či už boli pokérovaní keď ich vzali (to sa stáva málokedy pokiaľ má pracovať s ľuďmi a nie vo výrobe) alebo až potom keď mali pracovnú zmluvu. a ďalšia vec, podnikateľ je pánom sám sebe, takže podnikatelia, manažéri atď atď majú nejakú tú kariéru, nad nimi nikto nestojí kto im bude tetovanie zazlievať, zakazovať, blabla... chápeš? takisto sa na to blbo pozerajú profesori niektorí na strednej, na výške... jednoducho ľudia posudzujú iných podľa výzoru, tak to je.
rodicia za teba maju pravnu zodpovednost do 18ky lebo decka robia hlupe rozhodnutia. samozrejme aj potom, ale menej casto. osobne jedina vec je ze kerka sa neda umyt. tak preto. aby si po sebe nemala picoviny doc smrti. co sa ti dneska zda ppci sa ti o tri roky moze zdat trapne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ja neviem, ved aj mojim to vadi.. proste, retardovani.. mozem byt akokolvek dobra v hocicom, stale im to bdue avdit
Ale keďže ma to po 3 rokoch neprešlo, tak sa s tým zmierili. Normálne som im vysvetlila, čo si chcem dať vytetovať, že si to dám až po maturite, aby neboli zbytočne problémy a zacvakám si to z vlastného vrecka... A už je všetko v pohode, žiadne prednášky len máme dohodu, že chcú vidieť nákres tetovanie ešte pred tým ako to budem mať na sebe.
Skús sa s nimi normálne porozprávať a vysvetliť im prečo to chceš, mne to pomohlo.
najmä co sa tetovania tyka, kedze sa neda vybrat ako pierc.
ale pri ostatných rodičoch myslím že ako vraví @catherinne
lebo asi nepoznajú úspešného človeka, ktorý si vybudoval kariéru a má slušný plat aj napriek tomu, že je potetovaný na viditeľnom mieste.
taká je pravda bohužiaľ, máš tunely, pierc, kerku.. nechcú ťa zamestnať, lebo človek je hlava dubová a viac sa stará o výzor zamestnanca ako o jeho kvality.
moji boli tiež zásadne proti, tetovanie plánujem už 3 roky, ale mienim to plánovať ešte dlhšie, ak by ma to nááááááááhodou prešlo, ale riskla som pierc pred 2 rokmi a tunely ušiach, nepovedala som doma nič. mama sa s tým po čase zmierila, otec ma ťahal za ten čerstvý pierc do garáže že mi to odpíli a aj jeho to prešlo, ukludnil sa, ale negatívne narážky počúvam vždy keď sa stretneme. že vyzerám hrozne, že som samú seba zošpatila atď. oni skrátka časom pochopia, že nemáš 5 rokov, ale šomrať budú vždy. za ich éry to nebolo, tvoje deti budú chcieť nosiť zase niečo iné a ty s tým nebudeš súhlasiť možno.
v každom prípade držím palce, je to tvrdý boj s rodičmi
dúfam, že sa môj postoj nezmení a nebudem taká ku svojmu dieťaťu... teda pokiaľ nebude chcieť vyzerať ako Rico the zombie, tam už by som asi mala problém
a tetovanie si nedávaj, to ti hovorím aj ja, aj ked sa mi to páči
Ja chcem iba piercing do pery a vysvetľujem jej,že sa budem snažiť mať tak malý prepich,aby keď si to vyberiem to nebolo vôbec vidieť,že som tam niečo mala.
Kérku chápem,že mi nechce dovoliť,pretože si ju chcem dať na dosť viditeľné miesto a v budúcnosti môžem mať vďaka tomu problémy. Ale aj tak si ju dám. Raz
Foter sa zase chcel ísť dať tetovať so mnou
A to mám relatívne mladú mamu. Ešte jej neťahá ani na 40.
Prvé som si dala na osemnástku. To sa mame páčilo.
Druhé som si dala cez leto, to ako tak predýchala.
Tretie na ramene už ťažko..
A štvrté čo budem mať teraz na zápästí.. tak to neviem čo bude
Ale nerobila scény ani nič.
Nie že .. a tak tieto motýliky sa mi páčia, tak si to dám.
Ja som tetovanie nikdy nebrala ako skrášľovanie tela, ale chcela som ich preto, lebo to, čo pre mňa veľa znamená, som chcela akýmsi spôsobom so sebou nosiť celý život
presne tak isto som to aj ja robila a stále robím
o piercingu v jazyku nevie aspoň myslím že zatiaľ nevie, keby to už vedela tka by si neodpustila poznámku:
"Verona ty si tak sprostá, nestačí ti už to čo máš???"
@sabnacke lenže už aj v dnešnej spoločnosti su v bankach ludia s tetovaním a nikto im za to nič nepovie ... stretla som už aj poerovaných podnikateľov a pod.
... v dnešnej dobe to už nie je taká rarita predsa ...
a tak zoberú aj pokerovaného a ak si ho dá priebežne tak ak to fakt mať nemôže tak ho vyhodia ... a nepozerajú na to aké má znalosti v obore tak
a profesori môžu byť radi že majú koho vyučovať čo sa oni čo majú starať do svojich študentov