Plnia sa skôr sny, ktorými žijete a predstavujete si ich?
Čo si myslíte o teórií mnohých kníh z motivačnej literatúry, kde tvrdia, že keď si budete predstavovať, vžívať sa zo svojim cieľom, žiť ho ako keby už bol naplnený, tak ho rýchlejšie, lepšie a skôr pritiahnete a podobne alebo to vyznie skôr na posmech?
Môj osobný názor je, že sa mi to nepozdáva a vedie to k preceňovaniu sa, nereálnemu sebahodnoteniu, namyslenosti, povýšenosti a oslabeniu motivácie pracovať na ňom, keď už ho "akože" mám. Budem sa tváriť, že som fitnes žena, kulturista a výsledky žiadne, že som angličanka a nič, programátorský génius atď. Neviem, rada si vypočujem vaše názory... Aké mate s tým skúsenosti? Skúšali ste? Dosiahli ste niečo?
Ja tomu verím, ale treba pre to aj niečo robiť nie len si to myslieť. Mne osobne sa tak vela snov splnilo, pretože som si ich predstavila a šla si za nimi. A nepríde mi, že by som sa preto preceňovala alebo dokonca bola namyslená. Myslím si, že každý má na to plniť si svoje sny, ale netreba sedieť na riti ale makať.
Troška ma mätie tvoj príspevok, takže neviem či odpoviem k veci:
Jediný smer, kde niečo takéto podľa mňa naozaj funguje, je vlastná psychika.
Napr. sebavedomie sa skutočne dá "fejknúť", až nakoniec ti taká poloha bude pohodlná a prirodzená. Podobne to platí pri ďalších postojoch a emočných stavoch. Mindset sa dá nastaviť, ale skill si nevsugeruješ...
Keď sa na to pozriem čisto z roviny motivácie, tak má zmysel v rozumnej miere si pripomínať úlohy, ktoré chcem splniť. Ale človek to nesmie brať až príliš vážne astavať na tom celý svoj život a sebavedomie, lebo ho potom aj malý neúspech psychicky položí...
Ano. Jasne, ze ten new age ci aky bullshit o nacuvajucom vesmire filtrujem.
Ale ak mam povedzme vzity sebaobraz VS vzdelanej, ekonomicky samostatnej zeny, ktora pomaha svojmu okoliu a rozvija niektore svoje zaujmy a schopnosti a zije na svojom vysnenom mieste (a nie som teda este ani 30% z toho), tak s ovela vyssou pravdepodobnostou budem robit aj male skratove rozhodnutia tak, aby ma k tomu priblizili. Isteze hocikedy ma moze prejst elektricka alebo sa mi stat nejake ine zivotne hovno, pred ktorym ma prehnany sebaobraz nezachrani. Ale - neviem, ako sa vola tento jav - dokazalo sa, ze nase aktualne mentalne rozpolozenie extremne skresluje ako si pamatame minule udalosti, ci ich hodnotime kladne alebo negativne, na ktore veci si spominame najcastejsie a ktore zabudame. A nazdavam sa, ze to ma aj presah do buducich udalosti.
ja neviem, mne sa vždy splní čo si želám, a fakt mi stačí to iba povedať, prípadne, aj keď niečo zo srandy poviem, tak sa to splní po také, že si niečo budem dlhšie predstavovať som sa ešte nedostala :/ ale podľa mňa to funguje, ak pre to ten človek reálne aj niečo robí
Ja sa za tie moje sny pred spaním modlím, tak dúfam že sa splnia ale myslím, že ak nad svojimi snami uvažuješ, pripomínaš si ich, tak to môže pomôcť. Tak aspoň nezabudneš, že treba na niečom, čo ešte nemáš, pracovať.
Najprv som to brala, ale potom si clovek uvedomi ze ked si teraz cupnem a budem velmo silno na nieco mysliet tak mi to prinesie skor bolehlav nez pozadovany ucinok. Potom som nasla efektivnejsiu cestu, samozrejme za predpokladu, ze vase hodnoty sa aspon zcasti priblizuju tym mojim.. lebo takto asi tazko napr dosiahnem miliony, alebo ked niekto tuzi po obdive a podobnych picovinach
Ked chces byt napr ale kulturistka, tak to, ze si uz teraz budes seba predstavovat ako kulturistku, ti moze psychicky pomoct v prekonavani sa prekazok, samozrejme treba aj makat.
To je primarna chyba vela ludi, nestaci si zelat, treba pre to vytvorit aj podmienky... mozem si zelat vyhrat milion ale k comu ked realne nepodam tiket? Musis spravit ten krok ty napokon aj tak..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Jediný smer, kde niečo takéto podľa mňa naozaj funguje, je vlastná psychika.
Napr. sebavedomie sa skutočne dá "fejknúť", až nakoniec ti taká poloha bude pohodlná a prirodzená. Podobne to platí pri ďalších postojoch a emočných stavoch. Mindset sa dá nastaviť, ale skill si nevsugeruješ...
Keď sa na to pozriem čisto z roviny motivácie, tak má zmysel v rozumnej miere si pripomínať úlohy, ktoré chcem splniť. Ale človek to nesmie brať až príliš vážne astavať na tom celý svoj život a sebavedomie, lebo ho potom aj malý neúspech psychicky položí...
Ale ak mam povedzme vzity sebaobraz VS vzdelanej, ekonomicky samostatnej zeny, ktora pomaha svojmu okoliu a rozvija niektore svoje zaujmy a schopnosti a zije na svojom vysnenom mieste (a nie som teda este ani 30% z toho), tak s ovela vyssou pravdepodobnostou budem robit aj male skratove rozhodnutia tak, aby ma k tomu priblizili. Isteze hocikedy ma moze prejst elektricka alebo sa mi stat nejake ine zivotne hovno, pred ktorym ma prehnany sebaobraz nezachrani. Ale - neviem, ako sa vola tento jav - dokazalo sa, ze nase aktualne mentalne rozpolozenie extremne skresluje ako si pamatame minule udalosti, ci ich hodnotime kladne alebo negativne, na ktore veci si spominame najcastejsie a ktore zabudame. A nazdavam sa, ze to ma aj presah do buducich udalosti.
To je primarna chyba vela ludi, nestaci si zelat, treba pre to vytvorit aj podmienky... mozem si zelat vyhrat milion ale k comu ked realne nepodam tiket? Musis spravit ten krok ty napokon aj tak..