Verím, že ľudská duša prežije niekolko životov a v každom sa má niečo naučiť.. priučiť niečomu, čo v minulom živote robil nesprávne alebo naopak prežiť slasti, ktoré mu boli v minulom živote odopierané.
Mimo témy ale nevadí ja len nechápem, prečo keď je po smrti niečo lepšie tak prečo vlastne žijeme ? prečo celý tento život nemôžme len tak preskočiť a byť na mieste kde by nám bolo stále dobre ?
no.....ja si skrátka myslím, že po smrti sa nestane nič......srdce Ti prestane biť, prestane Ti v tele tiecť krv, prestaneš dýchať, prestanú Ti fungovať orgány, prestane Ti fungovať mozog a jeho funkcie....skrátka po smrti Ťa dajú do truhly/spália na popol......a teda buď Ťa časom zjedia červíky a tvoje telo sa rozloží procesom hniloby, alebo ak si spopolnený, zostaneš v krabičke na poličke alebo Ťa rozprášia.......
radsej by sme sa mali zamysliet (vratane mna ) preco travime tolko casu na internete ked pritom mozme robit uplne ine uzitocnejsie veci ( a teraz nemyslim sex ) ale nieco naplneniahodne ..nieco co da zivotu zmysel ..neviem co to je .. ale nemali by sme tu tak vela byt
@orphanka napr. môj zmysel života spočíva v tom, že zanechám ďalšiu generáciu ľudí a ľudstvo nevymrie + žiť tak, aby sa moje deti nemuseli hanbiť povedať "toto bol môj otec".....that´s all
@anitchka energia sice nemoze zaniknut, ale moze zmenit formu. Ak ta spalia, tak energia z tvojho tela sa premeni na teplo, ak ta pochovaju, tak sa tvoja energia stane potravou pre cerviky atd. V nejakej forme tato energia urcite cirkuluje vesmirom, ale na reinkarnaciu v nabozenskom ponimani neverim.
No a rozpravky o nebe a pekle su padnute na hlavu. Energia nemoze vzniknut ani zaknut, ako som povedal moze len zmenit formu a teda je nemozne, aby clovek isiel do neba/pekla a zaroven aby sa rodili stale novi ludia a teda vznikala stale nova energia. Je to absolutny nezmysel...
@popolcek a co je smrt ked nie koniec ? zaciatok je narodenie nie ? ci to ide ze zaciatok > zaciatok > proste neverending story ? a proste ludi je stale len 6miliard, ze sa len mrtvi prevteluju do zivych ?
no a hlavne teda, ze vsetci sa vsade prevteluju ale nikto o nicom nevie. ciez vedomie/dusa/whatever co za nas zivot nadobudla to vsetko zahodi tak neviem o akom prevtelovani ma stale byt reci
reinkarnacia v takejto podobne je dost za vlasy pritiahnuta, iracionalna myslienka
@n0win0u podla mna bolo by velmi krute keby po tom celom zivote co je cloveku dany by proste prislo ticho a nic a tma a koniec a dovi. musi byt nieco, nejaka nadej ze to nie je koniec... lebo zomiera len telo, proste zomries preto lebo ti zlyhaju fyziologicke funkcie, cojaviem odide srdco/pecen/daco, ale clovek ma predsa aj psychicku stranku a co s tou, ako moze ta zomriet? a nemyslim ze je urgentne naviazana na jednu fyzicku schranku/telo.. ( a o reikarnacii by sa aj info naslo, ale nie je to prave vo vedeckych sferach
zaujímavé názory, tak neviem, ja celkovo verím v tú reinkarnáciu ved o tom svedčí aj dejá wú či jak sa to píše nie? a nemusí to znamenať že to človek zahodí, len že si to nepamätá nie
vedomie ostava 7-49 dni v stave medzi smrtou a zrodenim. po tomto case sa opat spaja s hmotou vstupuje svojou mentalnou zlozkou do fazy oplodnenia na zakl. svojich predošlych odtlačkov v mysli vytv. na zakl. pozit. ci negat predosl. ment. procesov.aj zivot v luds. tele je vlastne nebo a peklo. je to vsetko len stav mysle. vacsinou sa da za zivota vela ovplyvnit pracou s myslou kt. odstrani zavoje ega a pomocou ostatnym a dosiahnut stavu oslobodenia(potom uz nie je nutne sa zrodit v tzv. ludskom prezivani sveta) ale casto sa vela zmenit neda....to je zivot v chorobe ci biede. to treba pokorne prijat a vytrpiet si predosle hriechy. v takom zivote sa ocisti negat. karma. inak je mozne sa na proces umierania aj vopred pripravit a vedome nim v case smrti prejst. nazyva sa to kurz phowa a trvá niekolko dní
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Milku ideálne
keďže pre mňa duša = psychika, zanikne spolu so mnou
..a inak, ľudia svoje životy žijú plnohodnotne a ich život má zmysel aj s prítomnosťou internetu
veľmi správne a ešte by som dodal, že človek vie, že spozná toho v nebi, ktorého celý život miloval .....filip
vari len nemáš niečo proti čokoláde ?!
No a rozpravky o nebe a pekle su padnute na hlavu. Energia nemoze vzniknut ani zaknut, ako som povedal moze len zmenit formu a teda je nemozne, aby clovek isiel do neba/pekla a zaroven aby sa rodili stale novi ludia a teda vznikala stale nova energia. Je to absolutny nezmysel...
presne ako hovorí @obliviate , smrť nevyzerá tak desivo keď človek verí že to nie je koniec
wtf proste
reinkarnacia v takejto podobne je dost za vlasy pritiahnuta, iracionalna myslienka
ak sa duša prevtelí do iného tela.. nemal by narastať počet populácie.. prečo teda stále rastie??