najprv som chcel na jednu v mojom meste, potom do ineho, ze to bude v pohode s dobrym kamaratom, ale toto sa nepacilo otcovi, potom som zase iny odbor, hoc nebol som si isty, tiez ze kamarat, okrem toho som zvazoval este dve z ineho odboru, tak som aj tak prestupil na inu, ale aj ta bola na nic, ucenie ma nebavilo, preckal som styri roky zbytocne, kazda stredna, ktoru som chcel bola inym na nic. Tak dobre, ze to uz mam za sebou, na zakladke bolo vsetko jednoduchsie, boli len dve na vyber a tam potom jazykove a matematicke triedy, ja som v tej druhej kategorii, hoci matika mi nejde a jazyky hej. Vzdy som si vyberal to, co mi neslo, lebo som tuzil po tom, co nedosiahnem.
Sama neviem, ako som sa ocitla na tej škole... absolútne som nevedela, kam ísť a neustále som menila predbežné prihlášky, nakoniec som skončila na OA (možno našťastie a možno bohužiaľ)
podla top 5 skol na svk a zavazilo, ze to bolo bilingvalne studium a ze ma nezobrali tam, kde som chcela ..nakoniec dobre, ze som nesla tam, kde som chcela... ale vlastne po 5 rokoch mi doslo, ze by som bola viac stastna a zdrava na nejakej obycajnej skole.. ale zase by som nevedela plynule francuzsky.. vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Aaale. dobre sa stalo, ze sa stalo.
Ja som išiel na gympeľ a vyberal som to podľa toho, že v budúcnosti chcem mať nejakú dobrú prácu z ktorej by som mal aj nejaké väčšie peniažky než plat predavača z Kauflandu.
neviem.. asi som si myslel, že ma to bude baviť, ale nebavilo ma to, až tak moc.. a na gympel som mal otrasné známky - takže som sa tam ani nehlásil lebo som vedel, že keby ma aj zobrali, tak by som nezvládal matiku ... a odišiel by som asi odtiaľ .. uhm tak som skončil tam kde som skončil, už tam rok nie som a som rád, že tam nie som, za prvé to bola otrasná škola, za druhé odbor mi je asi tak k niečomu ako to maturitné vysvedčenie, ktoré leží za mnou v šuplíčku a tak sedím doma a čakám, kým mi začne vysoká škola pokus 2 .. ak vôbec, lebo sa hádam s matkou, ktorá mi to má celé financovať...
boli sme partia báb na základke "jednotkárky" (nie bifle, od tých sme mali daleko, tie mali samostatnú skupinku) a celá skupina sa hlásila na gymká.. ja som šla za poradkyňou že ja som rebel, že ja na gympel nepojdem pozerala na mňa jak puk.. ked som jej povedala, že na umeleckú... začala ma prehovárať, že to nie je nič pre mňa, že mám na viac.. a samozrejme tlačila ma do toho, aby som aj ja šla na gympel..v ten deň ked som prišla domov šla som googliť bože ako dávno to bolo.. a hľadala som čosi , nevedela som presne čo,niečo so by spájalo umenie, vedomosti, praktické zručnosti a deti a potom mi došlo.. áá učiteľka to chcem byť.. a ujo Google mi našiel strednú pedagogickú školu a bolo rozhodnuté nikdy som to rozhodnutie neoľutovala, síce teraz idem troška iným smerom ale bola a je to skvelá škola.. naučila ma viac praktického ako teoretického.. a baby čo šli na gympel? boli dalšie 4 roky BFF a ked prišla výška rozutekali sa každá na inú stranu.. jedna šla na porodnu asistenciu, dalšia na právo, iná na medicínu, dalšia na stavbarinu.. a tak
z trucu čiastočne,každopádne vybrala som si super a išla by som opäť. škoda že stredná je dávno mimo. ale stále sa stretávame ako spolužiaci a som v kontaktne s úžasnými vyučujúcimi. takže som spoko.
Som z osemročného. Moja trieda na základke sa pre veľa odchodov rušila, resp. zlučovalo sa. A vybral som si len podľa toho, že na tamtom gymnáziu som už mal sestru.
učila som sa so sestrou ešte počas môjho chodenia na základku po španielsky a zhodou okolností práve v tom čase otvorili v našom meste španielsky gympel, tak som tam išla no (najväčšia chyba v mojom živote )
Podla toho aby bola čo najďalej od mesta kde zijem, potom podla toho ze tam chodili celkom pekní chlapci a este podľa zamerania ale to bolo asi to posledné nad čím som uvazovala
hlavná bola podmienka aby bola v meste kde bývam ... vyberala som si z dvoch škôl, pričom tú druhú školu alias poistku som si dala obchodku, lebo tam išiel môj best friend... a hoci ma prijali na obe školy nakoniec som aj tak šla na obchodku.... proste ma to tam ku koncu viac ťahalo... asi som mala pocit že tú prvú školu by som nezvládla + na tej druhej bol kamarát že ano ale som rada ako som sa nakoniec rozhodla, lebo stredná bola najlepšie obdobie a aj napriek všeobecnej blbej mienke o OA som sa toho veľa naučila a mali sme skvelé učiteľky a proste všetko.
@fxx nas sa na prijimackach pytali (bilingvalne cize sa tam aj nejaki 13r vyskytli, ja som mala cerstvo 14) ze kde sa vidime o 5 rokov a co mozeme ponuknut skole my a preco si ma skola vybrat prave nas uplne super otazky nie?
inak k veci: bolo to bilingvalne a nebolo treba maturovat z prirodovedneho predmetu
mala som 10, keď som sa rozhodovala (8. ročné) a šla som na dané len preto, že tam šli všetky naj kamarátky. Zhodou okolností to bol ale jeden z naj gymplov v kraji. A vlastne aj na Slovensku. Ale o to mi vážne nešlo, šlo mi o kamarátky.
hej a ešte mi jedna z nich povedala, že budeme mať školský autobus na ktorý som sa tešila...myslela MHD
Rozhodla som sa podla seba.. podla toho co ma bavilo. A bolo mi jedno že budem na intraku, ze tam nebudem nikoho poznat,ze budem prvy krat sama za seba vo vacsom meste.. to všetko mi prislo praveze uzasne a tešila som sa na novy zaciatok. Teraz idem do maturitneho rocnika a po tychto rokoch si neviem predstavit, ze by pre mna existovala lepšia možnost ako konzervatorium nikdy neriešte kam idú vasi kamosi. Ci sa vam to paci alebo nie.. o par rokov sa pravdepodobne vsetci rozutekate inym smerom. Ale to čo vám dá správna škola, to vám nevezme nik
Mama ma do ineho mesta nechcela pustit, tak som si vybrala take skoly, ktore nie su pre uplne blbych a to jest gympel a obchodna - cize som sa rozhodovala medzi tymito dvoma, ale ani na jednu by som najradsej nesla.
@pan-velkomozny na obchodku. Na gympel sa bolo tazke dostat kedze sa hlasilo okolo 300 ludi a vybrali z prijmaciek len 75, plus vtedy bol monitor, ktory som ako inak posrala, takze som nemala sancu pred biflošmi. Na gympel by som ani nesla uz len z toho dôvodu, ze sa neznasam ucit veci, ktore ma nezaujimaju... Na OA sa neucim o nic zaujimavejsie veci, ale aspon tu nemam posranu fyziku, chemiu, biologiu a podobne sračky...
@rapunzzel to máš pravdu podľa toho si vyberám školu a ja už len keď pomyslím na chémiu je mi do plaču alebo mám chuť na kyanid alebo si čuchnúť yperit
@pan-velkomozny medzi akymi si vyberas? Moji spoluziaci chalani isli na priemyslovky, technické skoly, sice tam mas fyziku, matiku a rozne blbosti, ale myslim, ze skola to je dobrá. Ak mas ziadost aj na OA tak si to dobre premysli, ja som na nu isla s tym, ze sak tam nebude tolko uciva, s tym nejako vydrbem, no potom som padla na hubu, pretoze tam mas uctovnictvo, matiku a ekonomiku - maturitny predmet a ked schytas ucitelku aku mam ja, este k tomu je to moja triedna, tak potom sa ti ta skola velmi znechuti. Ja uz teraz by som najradsej nepokracovala, plus vela ludi tam ide, aby sa zbavili matematiky, lenze tu mas matiku az v 3 predmetoch a z jedneho maturujes. Urcite si to dobre premysli, ak mas z coho vyberat.
@rapunzzel izé matematika je najmenší problém , chémia fyzika a tieto veci ja z nich blvem lebo to ma nebaví aj keď z chémie som tak na 2 ale s chémiou chcem chytro vydrbať .
Ja som chodila na 8 - ročné, tak aj rodičia mali vplyv a ako 10 - ročnú ma už asi videli, ze asi aj na vysokú pôjdem. ...ale čo je veľmi podstatné, tak 8- ročným som si skrátila školu a končila som o rok skôr ako ostatní, teraz len budem mať 23 a vysoká už skončená ...a bavil ma gympel, keďže ja so skôr za všeobecný rozhľad a aj som mala o 4 roky viac času rozmýšľať, čo ďalej...
@Lipov ý čaj teraz uz hej, ale vtedy ked som ja isla, sa slo zo 4. rocnika....teda prima az kvarta boli 5. Az 8. Rocnik a kvinta az oktava akoby 4 roky strednej skoly, cize o rok menej,lebo 9. rocnik ZŠ som nemala....a 18 som mala az v lete po maturite
Podľa názvu odboru, ktorý ma brutálne lákal! A to je asi zlá forma výberu :/ . Osobný počítač, a počítačové siete. Čakal som proste, že jeeeeej, informatiku budeme mať stále, budeme sa učiť trebárs kódovať web (Toto by bolo pre mňa asi najväčším potešením, pretože ja by som sa to učiť už nemusel). Ale hovno, nebolo to tak. Informatiku sme mali jednú dvojhodinovku raz za dva týždne. Ostatné predmety boli takého typu ako pre strojára, a na praxi sme robili to čo stolár a zvárač. No, ale som zvedavý ako to bude v druháku (y)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
neviem podla coho si maju 15rocne deti vyberat ake chcu mat zamestnanie
Typ
Prestiz
Poloha, budova
inak k veci: bolo to bilingvalne a nebolo treba maturovat z prirodovedneho predmetu
hej a ešte mi jedna z nich povedala, že budeme mať školský autobus na ktorý som sa tešila...myslela MHD