Po otvorení sa vyslal signál spätý s konkrétnym pokémonom (rozpoznanie vďaka špecifickým molekulárnym markerom), ktorý spôsobil rozloženie celého tela do akejsi pamäťovej stopy á la Star Trek ("Beam me up, Scotty!"). Narozdiel od transportérov Star Treku však lopťyčka obsahuje špeciálny zacyklovací segment, ktorý spôsobuje nekonečné vírenie pamäťovej stopy až do tej doby, kým sa lopťyčka neotovorí. Dá sa teda povedať, že kým je lopťyčka zavretá, má pokémon v nej (takmer) nulovú hmotnosť a objem.
Áno, presne ako naznačuje trefný komentár @hawaitypek , existujú aj akési genetické choroby v pokémonoch. Traduje sa, že práve Ashov pikachu trpel relatívne častou mutáciou, v ktorej sa v istom genetickom segmente zmení guanín na adenín, čo spôsobí výmenu arginínu za glutamín práve v markerovej bielkovine. Dôsledkom je jej nefunkčnosť a teda neschopnosť prijať signál z lopťyčky a zmeniť fyzickú hmotu pokémona na pamäťovú stopu, čo môže dopadnúť tak, ako na obrázku. Preto sa Ashov pikachu nechcel nechať zavrieť do lopťyčky.
@semhamforas Nie, ale študujem (okrem iného) biológiu. Vrámci nej mám povinné predmety ako napr. fyziológia rastlín, fyziológia živočíchov, ale často si dávam i nepovinné voliteľné, napr. fyziológia pokémonov, fyziológia borgov, fyziológia cylonov a iné.
Zaujímavým predmetom môže byť systém a evolúcia pokémonov, kde sa zrejme preberajú aj náväznosti vývinových štádií vo vzťahu k fylogenéze jednotlivých druhov pokémonov. Ten som však ešte nemal a dúfam, že sa mi ho podarí zapísať budúci semester (počet záujemcov zväčša prekračuje kapacitu).
Som sklamaný že mi to ako malému chlapcovi nevystvetlili v tom seriáli presne takto...mohol som predísť mnohým nepríjemnostiam v súvislosti s odchytom pokémonov v mojoml okolí...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Po otvorení sa vyslal signál spätý s konkrétnym pokémonom (rozpoznanie vďaka špecifickým molekulárnym markerom), ktorý spôsobil rozloženie celého tela do akejsi pamäťovej stopy á la Star Trek ("Beam me up, Scotty!"). Narozdiel od transportérov Star Treku však lopťyčka obsahuje špeciálny zacyklovací segment, ktorý spôsobuje nekonečné vírenie pamäťovej stopy až do tej doby, kým sa lopťyčka neotovorí. Dá sa teda povedať, že kým je lopťyčka zavretá, má pokémon v nej (takmer) nulovú hmotnosť a objem.
pokémoni existujú---
Zaujímavým predmetom môže byť systém a evolúcia pokémonov, kde sa zrejme preberajú aj náväznosti vývinových štádií vo vzťahu k fylogenéze jednotlivých druhov pokémonov. Ten som však ešte nemal a dúfam, že sa mi ho podarí zapísať budúci semester (počet záujemcov zväčša prekračuje kapacitu).
Som sklamaný že mi to ako malému chlapcovi nevystvetlili v tom seriáli presne takto...mohol som predísť mnohým nepríjemnostiam v súvislosti s odchytom pokémonov v mojoml okolí...
no ako pekne vysvetlené
otráviť *vlož ľubovoľný jedovaný útok sem* alebo wrap
alebo jasné, zmiasť! *it hurt itself in its confusion*
@kosmiklove že toho debila berieš vážne