ja mam brucho vzdy poloplne, nikdy poloprazdne, ved si to povedzte, znie to divne som trochu plne, nie trochu prazdna...ale crevo poloprazdne, to hej :p
Ak by som šiel na to takto laicky: predstaviť si niečo plné nie je problém; napríklad plný pohár vody. Predstaviť si niečo poloplné tiež nie je až tak ťažké, poloplný pohár vody je predstaviteľný. Predstaviť si niečo prázdne je tiež maličkosť, napríklad prázdny pytlík. Ale predstaviť si niečo poloprázdne hraničí na pomedzí geniality a opaku geniality.
@28 tam v slovniku bolo napisaneb aj toto: Proti nim letí auto s poloplným svetlom. (Bod.) Poculi ste niekedy pouzit toto slovo? Ja nie a uz vobec nie v takomto vyzname.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a keď z plného polku odpijeme, tak je poloprázdny, lebo sa vyprázdňoval...
ale keď ho nájdeme len tak na stole a nevieme ako k svojmu obsahu prišiel... to teda netuším
poloprázdny - pesimistické
pohar s pivom - poloprazdny
Ale prázdne môže byť polo-prázdne?
Ak by som šiel na to takto laicky: predstaviť si niečo plné nie je problém; napríklad plný pohár vody. Predstaviť si niečo poloplné tiež nie je až tak ťažké, poloplný pohár vody je predstaviteľný. Predstaviť si niečo prázdne je tiež maličkosť, napríklad prázdny pytlík. Ale predstaviť si niečo poloprázdne hraničí na pomedzí geniality a opaku geniality.
» slovnik.juls.savba.sk/?w=polopr%C3%A1...
---
Odpoved je v mozno prave tu: » slovnik.juls.savba.sk/...
a suhlasim s @alpynus ovou teoriou..alebo tvrdenim..alebo ako to nazvat