taky isty problem mam aj ja. zi normalne. zo mna si este kazdy robi idiota. no a co? ja to mam na haku. staci, ked si najdes priatelku a zacnes travit cas s nou. moji kamosi ma vacsinou nikde nevolaju, kaslu na mna. mne to ani tak nevadi. zijem.
skus si najst inu partiu, a ak to nejde, tak sa len prisposob, alebo to nejako prezi. pojdes na vysku, tam to uz bude ine.
ja s tym problem nenam, asi preto, ze mi za chrbtom stoja ludia, s ktorymi sa sototznujem, su taki normalni, ale asi mas fakt smolu, ja som v tvojom aj v mladsom veku nikdy nerozumela takym ludom, vztahy boli len formalne, riesila som to inac: bavila som sa s malymi deckami, vyborne som sa s nimi hrala, rozumela si s nimi, oni boli aj su vdacne, ze sa im nejaky "vyssi" clovek hrajka, a mna to naplnovalo, myslim, ze to ma dost velky zmysel aj pre nich aj pre mna, druhy pripad su dospelaci, viac som sa pobavila s maminmi kamaratkami kamaratmi, chodila po garden parties kde boli dospelaci, taki pijatici, ale bohemi, umelci, kadejaki, oni pili, ale daco v hlave mali, ukryvali v sebe svet, co sa o sedemnastrocnom diskofilovi tazko da povedat, za tieto moznosti riesenia tychto problemom vdacim najme mame, nelutujem, a dnes uz vobec, kasli na to, hlavne je aby si kazdeho clovkabral takeho aky je, nerobil priecky, nehodnotil ich a nasledne sa podla toho spraval, lebo aj clovek co fajci, ti moze raz pomoct v zivote, aj s tym mam skusenost, pije, huli on, nie ty, pokial ta nenuti do niecoho, s cim sa nestotoznujes, cim si ta azi, je to priatel
mozno je problem v tebe ze sa nevies odviazat a bavit nemusis fajcit ani nemusis pit no v niektorich podnikoch je ti dobre aj bez toho napriklad particka biliardu alebo stolneho futbalu chapes proste relax ak si v partii kapo tak mozes navrhnut aj iny druh zabavi napriklad ist na bowling v sobotu alebo si zahrat minigolf (no co ja ho hravam cez leto) alebo len musis ist hladat spolocnost ktora ti sedi zarazajuci problem je to v tom ze malokto sa kamarati s ludmi s ktorymi nema nic spolocne sak niako si tvoju priazen (ak niaka bola) museli ziskat nie ?
nie pre kazdeho je zabavne slopat pivo po zafajcenych krcmach o kecach, ale mas pravdu, treba si najst taku skupinu ludi s ktorou ma clovek daco spolocne...
Just
pozri, poznam ludi co maju XY kamaratov a ked doslo na lamanie chleba neostal im nikto
ja mam tych kamaratov par (zbytok su znamy a vobec ich neriesim) ale viem, ze ked je problem, a nieco sa deje su pri mne - samozrejme plati to aj opacne. Mozem vsak povedat, ze najst takych ludi nie je lahke. Ja ich spocitam na prstoch jednej ruky.
Takze nutne nemusi byt chyba len v tebe. Podla mna je super, ze mas 17 a nebavia ta tie stupidne krcmy pivo bingo ale rad sportujes a robis daco zmysluplne pre seba !!! Len sa toho drz kamarati pridu casom !!!
Teda podla mna su kamarati ludia s ktorymi mam spolocne zaujmy a podobne. Takze takyto problem nemam (aj z toho dovodu, ze na pivko/kofolu si idem sadnut ak je cas )
Tiež nepijem a nefajčím a teda akcie v zafajčených podnikoch kde ide o to čo najviac sa ožrať nemusím, ale práve preto medzi mojich priateľov patria ľudia, ktorí to (minimálne!) tolerujú.. (Ale poväčšine zdieľajú môj názor..)
Black Angel: a mas nieco globalne osobne proti ludom ktorych to bavi ? lebo mna bavi ist do baru na pivo fajcit tam a kecat s kamosmi no za primitiva sa rozhodne nepovazujem ked to niekoho nebavi ? np nikoho nasilu nenukam
A co cches mat takych kamso co by ta iba vuzivali? Takto aspon vies, ze o teba nestoja.
Urcite by sa ti nepacilo. keby si mal takych kamartov co sa nezaujimaju o teba a ked ich spoolocnost odvrhne, ze sa pohada s niekym tak zrazu pribehne k tebe a si jeho naj naj kamos...
V kazom pripade, nemozno hovorit o tom, ze je chyba len v tebe ... je hlupost. proste nenasiel si tych spravnych. kazdy ma urcity styl zivota a zabavy. musis si nasjt takych s ktorimi mas aj ty daco spolocne.
ja sam mam malo kamratov (vlastne kamaratiek) ktore povazujem za ie naj a tich veru nie je vela, 5 prstov na ruke mi staci aby som ich zratal ....
je mi uplne ukradnute kto co robi vo svojom volnom case...
ale moj nazor :
podla mna nie je celkom normalne (ale tak ako pre koho) ked niekto dennodenne alebo povascinu vysedava v 4 bez obrusu pri cca 10tich pivach (a viac, popr. sa ozere z niecoho ineho) a domov sa dostava v dezolatnom stave - nedajbeze ked si taky niemand sadne este aj za volant
ked som mala 16 - 21 sadla som si aj ja sem tam s kamaratmi aby sa nepovedalo, no rozhodne som to nepraktizovala ako svoj jediny konicek nedajboze jedinu napln svojho volneho casu - pride mi to stupidne
ja mam taku skusenost, ze nejde tak ani o spolocne zaujmy, iba v pripade, ze si s tymi ludmi casto, cize spoluziaci, ludia, s ktorymi sa casto stykas, no ozajstny priatel nespociva v spolocnych zaujmoch, nespociva ani v tom kolko raz sa vidite, ide skor o vnutorne chapanie dvoch ludi, podobny pohlad na svet, podobne nazory, vzajomna ucta, od toho sa odvija potom riesenie problemov, pomoc, rady, dokazat sa bez vahania postarat o druheho
co sa tyka spolocnych zaujmov, tie funguju zo zaciatku, su mostikom na druhu stranu do sveta ozajstnych priatelov, ktory sa vsak moze rozpadnut, materialne veci, konzumnost, peniaze, to su priciny, a tie priestory ako minigolf (to aj ja hrajem puby, podniky, dokonca kina , to je len obycajne miesto, na ktorom vztahy nevisia...
ja fajcim,pijem problemi ale nemam-myslim ale,ze to nieje v tom... skor v tebe: zamysli sa preco to asi je? zeby si s nimi nikam nechodil?poucoval ich a hovoril,ze su detsky?okrem bicykla s nimi nemal nic spolocne? porozmyslaj a zvaz ci by nebolo vhodne spravit malu zmenu v tebe,alebo potom velku co sa tyka novych priatelov.
To že pijú a fajčia,to bol len príklad, s tým nič nenarobým.
Ale to celkové ich uvažovanie a logika.
Pochop že tu ide o to ich vyjadrovanie a celkovú inteligenciu.Ja teraz nevravým len o mojích takzvaných ,,kamošoch´´ (keby boli kamoši,nevi..bali by sa na mňa po jednom úraze) ale o všeobecnej mentalite mladých.Len som napísal aj moju skúsenosť.
A spoločný som nemal len bicykel,celá partia sme si podľa mňa dobre rozumeli.A napríklad, ak im na mňe niečo vadilo,mali mi to povedať,ja sa neurázim za každú blbosť.Ale to je zaz len o mňe.
Čím ďalej je to horšie, pretože si každý robý príklad zo západu (s filmov).
Ak ide o kamarátov mne nezáleží na veku. S niektorými spolužiačkami si dobre rozumiem, ale stretávame sa len v škole, alebo si občas píšeme cez icq, pretože jednoducho nemáme čas a každá býva v inej dedine. Ale v tej našej dedinke mám jednú úžasnu kamošku. Má 15, ale to vôbec neprekáža, keď si rozumieme. Potom tu mám ešte jedného fajn kamoša (14), samozrejme moju milovanú ségričku (15) a ešte 2 baby, s ktorými si dobre rozumiem (14 a 16). A skoro som zabudla ešte na jedného super chalana (24). Ostatný sú len známy. No na takú malú dedinku je to fajn. Veď nezáleží na kvantite.
Hmm ja nastastie mam v pohode priatelov . A tiez neznasam tych hmm nazvyme ich obmedzencov co vidia zabavu a ciel :piatok vecer sa poradne zrubat a vyspat to v sobotu, a hlavne neznasam te krpate 13-nastky co tak nadavaju az mas chut im sama strelit proste priklad je z tych americkych teenage filmov ktore su podla mna vrcholne trapne teda tie ktore sa na toto zamerane .....ale tak kazdy clovek je iny a preto tiez si uvedomujem ze su iny ludia ktory zase moju povahu alebo nazory neprimaju a povazuju ma za ...hmmm divnu napr.
Just Všetko záleží od mozgu. Tvoj aj môj mozog sa vyvíja a tým sa mení aj uvažovanie. napr.Dnes si o potrate myslíš, že je otrasný avšak celkom určite o 5 rokov sa tvoj názor zmení a budeš si mysliet že matka nemala na výber.
pravdupovediac ani na vyske si nepripadam inak ako to tu odznelo, ale mas tam jednu vyhodu spoznas vela novych ludi, pravda nemusis ani pri chlastackach, kruzkoviciach, zachodoviciach a inych podobnych meetingoch (ktore btw tiez velmi nemusim). Ide o to ze povrchnych vztahov mozes mat kolko chces, ja si doteraz nerozumiem so spoluziakmi a ani so spolubyvajucimi nemame rovnake a ani podobne zaujmy /druha vec je ked ste 4 na izbe, to uz niekedy vznikaju riadne haluze a nemusite byt ani spriaznene duse / skutocneho kamarata mam len jedneho teda dvoch ale tomu druhemu moc neverim, ale ked mam problem tak sa aspon nemusim vykecavat 300 ludom, nejde o kvantitu ale o kvalitu
Just: mojich "kamaratov" snad nie je viac nez 10 a neviem presne kolko z nich su ozajstni kamosi, takze tak.. A som zarity linuxak, programujem a rad sa hrabem v OS, myslis ze ja mam s nimi spolocne zaujmi? Ked sa o niecom bavime, tak prave o chlaste, o zenach, o sexe atd. Same plytke veci, ale co mam robit? Monology o IT ma uz akosi prestali bavit.
Proste zijeme jebnutu dobu a nikto na tom nic nezmeni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
skus si najst inu partiu, a ak to nejde, tak sa len prisposob, alebo to nejako prezi. pojdes na vysku, tam to uz bude ine.
nie pre kazdeho je zabavne slopat pivo po zafajcenych krcmach o kecach, ale mas pravdu, treba si najst taku skupinu ludi s ktorou ma clovek daco spolocne...
Just
pozri, poznam ludi co maju XY kamaratov a ked doslo na lamanie chleba neostal im nikto
ja mam tych kamaratov par (zbytok su znamy a vobec ich neriesim) ale viem, ze ked je problem, a nieco sa deje su pri mne - samozrejme plati to aj opacne. Mozem vsak povedat, ze najst takych ludi nie je lahke. Ja ich spocitam na prstoch jednej ruky.
Takze nutne nemusi byt chyba len v tebe. Podla mna je super, ze mas 17 a nebavia ta tie stupidne krcmy pivo bingo ale rad sportujes a robis daco zmysluplne pre seba !!! Len sa toho drz kamarati pridu casom !!!
Urcite by sa ti nepacilo. keby si mal takych kamartov co sa nezaujimaju o teba a ked ich spoolocnost odvrhne, ze sa pohada s niekym tak zrazu pribehne k tebe a si jeho naj naj kamos...
V kazom pripade, nemozno hovorit o tom, ze je chyba len v tebe ... je hlupost. proste nenasiel si tych spravnych. kazdy ma urcity styl zivota a zabavy. musis si nasjt takych s ktorimi mas aj ty daco spolocne.
ja sam mam malo kamratov (vlastne kamaratiek) ktore povazujem za ie naj a tich veru nie je vela, 5 prstov na ruke mi staci aby som ich zratal ....
je mi uplne ukradnute kto co robi vo svojom volnom case...
ale moj nazor :
podla mna nie je celkom normalne (ale tak ako pre koho) ked niekto dennodenne alebo povascinu vysedava v 4 bez obrusu pri cca 10tich pivach (a viac, popr. sa ozere z niecoho ineho) a domov sa dostava v dezolatnom stave - nedajbeze ked si taky niemand sadne este aj za volant
ked som mala 16 - 21 sadla som si aj ja sem tam s kamaratmi aby sa nepovedalo, no rozhodne som to nepraktizovala ako svoj jediny konicek nedajboze jedinu napln svojho volneho casu - pride mi to stupidne
co sa tyka spolocnych zaujmov, tie funguju zo zaciatku, su mostikom na druhu stranu do sveta ozajstnych priatelov, ktory sa vsak moze rozpadnut, materialne veci, konzumnost, peniaze, to su priciny, a tie priestory ako minigolf (to aj ja hrajem puby, podniky, dokonca kina , to je len obycajne miesto, na ktorom vztahy nevisia...
To že pijú a fajčia,to bol len príklad, s tým nič nenarobým.
Ale to celkové ich uvažovanie a logika.
Pochop že tu ide o to ich vyjadrovanie a celkovú inteligenciu.Ja teraz nevravým len o mojích takzvaných ,,kamošoch´´ (keby boli kamoši,nevi..bali by sa na mňa po jednom úraze) ale o všeobecnej mentalite mladých.Len som napísal aj moju skúsenosť.
A spoločný som nemal len bicykel,celá partia sme si podľa mňa dobre rozumeli.A napríklad, ak im na mňe niečo vadilo,mali mi to povedať,ja sa neurázim za každú blbosť.Ale to je zaz len o mňe.
Čím ďalej je to horšie, pretože si každý robý príklad zo západu (s filmov).
Proste zijeme jebnutu dobu a nikto na tom nic nezmeni.