Ja som to mala asi ako 13 rocna a 2 tyzdne som kvoli tomu stravila v nemocnici... Je to relativne rozsirene najma u deti, tak by ma zaujimalo, ci ste o tom uz niekedy poculi.
@2 jaaaj boze hlupa som. Pomylil som si to s vitiligo, ale akoze hej, poznam obe. Hento mavaju deti asi celkom casto, sestra to mala v detstve, moznoze aj ja, nepamatam uz ?
@luc.ka@2 ano da myslim, atb a mastami... Inak je to ale vazne svinstvo, mala som tvar plnu obrovskych svrbiacich mokvajucich chrast a objavovalo sa mi to aj vselikde po tele. Najhorsie je, ze sa to velmi rychlo zhorsuje a bez liecby by som tu uz asi teraz ani nebola.
Odvtedy sa mi to obcas objavi, ale pomaha mi mast protopic (specialna mast na impetigo). No bolo mi povedane, ze to uz nie je impetigo, ale atypicky atopicky ekzem. Tiez o tom ale pochybujem, ked mi na to zabera ta mast a prejavuje sa to uplne rovnako.
Vlastne nie, ta mast je na atopicky ekzem som si spomenula. Takze mozno je to naozaj nejaky zvlastny atopicky ekzem. Ale uz sa mi to objavuje zriedka, tak raz za 2 roky.
Myslim, ze kortikoidove masti na to dobre zaberaju, ja som pouzivala Belogent, co je ale dost silne a nemalo by sa to pouzivat na vacsie plochy. Preto som skusila ten protopic (na inom principe) a ten funguje tiez skvelo. Len to treba podchytit vzdy ihned, ked je to len mala ďupka na kozi, lebo po tyzdni uz je z toho obrovska hnisava chrasta
Ja som to mala 1x ako malá, tiež vek okolo 8-10rokov.. je to svinstvo, ale nebola som tuším ani v nemocnici a pekne sa vyliečilo. Už si to však skoro vôbec nepamätám.
Odvtedy sa mi to nevrátilo. Btw kortikoidy fungujú takmer na všetko, protopic som používala aj ja na psoriazu a kludne aj na atopicky ekzém. Takze kludne by som verila tým lekarom, že si mala atopicky ekzém…
@lenkaska1@8 Asi mas pravdu... Len je zvlastne, ze sa mi to objavuje presne odvtedy. Aj teraz nedavno som to mala. Ale nastastie ten protopic zabera super
@luc.ka@11 ja som to ale mala naozaj v strasnom stave a ani tam dokonca sa im to prvy tyzden nedarilo vobec zlepsit, pritom skusali rozne maste, hypermanganove kupele kazde rano. Ani jest som nemohla, lebo z celych pier a okolia ust som mala jednu velku hnusnu chrastu, tak som nevedela otvarat usta
@luc.ka@11 A to ma nechceli pustit ani po tych 2 tyzdnoch! Lenze boli vianoce, tak doktorku rodicia prehovorili, no musela som si to stale este niekolko tyzdnov natierat sama dosledne niekolko krat denne, starat sa o to. Kedze som bola dieta, tak sa bali, ze to sama nezvladnem a zostanu mi jazvy. Ale nakoniec aj doktorka bola prekvapena, ako som to doliecila. Ale bolo to narocne dost, velmi tazko sa mi toho zbavovalo. Je to naozaj pliaga.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Odvtedy sa mi to obcas objavi, ale pomaha mi mast protopic (specialna mast na impetigo). No bolo mi povedane, ze to uz nie je impetigo, ale atypicky atopicky ekzem. Tiez o tom ale pochybujem, ked mi na to zabera ta mast a prejavuje sa to uplne rovnako.
Koza je nevyspytatelna, vselico vnutorne sa ti prejavi na kozi… nemusi byt pricina nutne kozny problem ?♀️