Mno, v podstate ide zas o jedno z mojich pozorovaní. Stretávam ľudí, čo sa vyhýbajú témam, ktoré sú komplikované, alebo háklivé... vedia kecať len o počasi, jedle, o príhodách čo zažili... a to je strašna nuda... Poznáte takých? Hovorí vám to dačo?
@warble vies, ale takému človeku môžeš aspoň na to niečo povedať, reagovať, ...ale taký čo len drží hubu a ani sa nepokúsi niečo k tej téme naformulovať, tak to je hrozne nudné a nevieš čo si máš o ňom myslieť... radšej budem hlupáka presviedčať ako dristať v "nezáväznej konverzácii" o počasí a podobne...
ja poznam hlavne ludí ktorí povedia ,, na čo sa o tom budeme rozpravať keď nikdy na nič neprideme ,, ale ano poznam aj ludí bez názoru, nielenže sa o tom rozpravať nechcú ale až sa im položí otázka nedokážu na ňu odpovedať vôbec, ich reakcia bude ,,neviem,, a následný smiech
... a ja nemám ani komentár na takých ľudí, fakt sa mi nechce k nim ani vyjadrovať, lebo tak strašne mi je to lúto
naco zdielat nazor ktory nikoho nezaujima? a prave to ze sa budem hadat a diskutovat o veciach s ktorymi nic nezmozem je pre mna prejav blbosti a neschopnosti myslet na nic ine nez len picoviny.
@chlorofyl na internete ide o verejnu mienku a skoro kazdy nazor niekoho zaujima... nemam rad postoj "ja s tym nic nezmozem", kazdy mame svoj podiel na tom co sa deje okolo nas... ziadny postoj "ja nic ja muzikant" nas z toho nevyslobodi... jasne, nikoho nebudem nutit spravit si nazor, ale proste ludi bez postoja povazujem za neuzitocnych, zbytocnych, nudnych...
ja napriklad nemam nazor na imigrantov resp. vzdy sa citim tak trapne, ked niekto zacne tuto temu a predklada mi svoje nazory, ze nemam chut sa nad tym zamyslat a nejak oponovat
a vacsinou mam svoj nazor, ale vlemi malokedy sa zapajam do nejakej diskusie, lebo vacsina ludi ide hned do hadky, ak ma niekto iny nazor a ja nemam rada hadky
@flussica tak si predstav keby takí boli všetci, nefungovalo by absolútne nič...žiadny sudcovia, žiadny učitelia, žiadny filozofi, žiadny ježiš, žiadny boh,, žiadne nič
@kittyboo kazdy nie je na hadky, niekto je proste utiahnutí... ale diskutovat sa da aj bez hadok... ked vidim nejakeho neonacistu tak mu ani nezacnem niektore nazory vysvetlovat, lebo je takmer iste ze ma choru hlavu a akurat sa to moze skoncit hadkou alebo bitkou... migranti su komplikovana tema a mat vyhraneny nazor je tazsie... ale nejake zakladne morlane zasady by mali v kazdom fungovat... a od nich sa daju potom tie nazory celkom dobre odvodit... napriklad nehadzat vsetkych ludi do jedneho vreca podla rasy, nabozenstva... spravat sa k inym ako by si ty chcel aby sa oni chovali k tebe a pod...
@pravnik ja to berem kvietisticky. vzdy to bolo, stale je a vzdy bude. cyklicky sa vsecko opakuje. zlo sa dostava do popredia. ja robim co mozem aby som prezil a nebol najhorsi. zdokonalujem viac seba nez druhych lebo si myslim ze podstatne je moje Ja
ale tvárim sa, že ešte zbieram poznatky pre vytvorenie vyjadriteľného názoru
svet je hrozne komplikovaný! príde mi ľahšie vyštudovať jadrovú fyziku, na PhD. , ako mať jasný, istý názor na aktuálnu politicko-spoločenskú situáciu
Nepovedať názor, to neznemená názor nemať. Existujú ľudia a že ich kur.a je, pri ktorých je oveľa lepšie držať myšlienky v hlave, pretože ušetríš spustu energie, ktorú môžeš minúť zmysluplnejšie.
Viac si vážim ľudí, ktorí menej rozprávajú ako tých, ktorý nepochopili, že ľudia majú dve uši a a jedny ústa na to aby viac počúvali a menej rozprávali.
@pravnik A kebyže máme všetci názor, funguje všetko ? Po prvé je to ultra teoretická úvaha (aj Tvoja aj moja, synonymne rozumej: zbytočná a nereálna) a po druhé je väčšina tých ľudských názorov len veľa slov a málo činov. Navyše tie Tvoje príklady vyznievajú trochu ako, že zákony sú vlastne tiež len (v lepšom prípade väčšinový) názor, ktorému bolo dané za pravdu, ale od pravdy môže byť veľmi vzdialený. Ale veď iste, názory sú v poriadku, aj odlišné a bez nich by zrejme skutočne všetko vyzeralo inak, no napr. pre mňa nie je vôbec tak zrejmé, či by to tak bolo horšie.
@inversi áno, mozem mat nazor a nepovedat ho....pred niekym povedat, pred niekym nepovedat, ale ak mam nazor a neprejavim ho nijako, je uplne zbytocny.... a ak som s niekym kto neprejavi nazor, tak ma bud uraza tym ze si mysli ze som debil, alebo uraza sam seba ze jednoducho ziadny nazor nema a pre mna je tym padom nudny, zbytocny
akože ani ja nerada hovorím o háklivých témach už len z toho dôvodu, že väčšina ľudí v mojom okolí má opačný názor ako ja a nemienim sa hádať... ale to neznamená že nemám názor len ho nemám potrebu neustále vyjadrovať a myslím si že nie som jediná ...
ale inak samozrejme že sú aj ľudia, ktorí možno ani nie že nemajú názor ale je im to jedno... zaoberajú sa inými vecami atd. Ale je to každého vec o čom chce a o čom nechce hovoriť... skôr si myslím, že ľudia ktorí nemajú vlastní názor sa proste neustále prikláňajú na niekoho stranu, bez toho aby si to vedeli nejak obhájiť... to sú skôr ľudia bez vlastného názoru... tí čo sú ticho názor možno majú len ho nepovedia
@kittyboo som na tom podobne a aj keď o niečom radšej diskutovať nechcem lebo o tej danej téme (napr.imigranti) nemám veľa prečítaného a nechcem povedať sprostosť pred ľuďmi tak radšej pomlčím.
ja som dost ticha a mavam ine nazory, preto si skor iba pomyslim, ako prudko nesuhlasim a pocuvam ostatnych. nemam rada, ked mi niekto oponuje, preto vyjadrit opacny nazor je pre mna kontraproduktivne. rada sa ludmi zhodnem, preto sa vyjadrujem asi iba vtedy, ked uz viem, aky nazor ma ten druhy a ze je rovnaky ako moj. proste mi to pride take prijemne, najst kamosa. nemohla by som sa citit dobre s niekym, kto podporuje veci mne cudzie...
mam nazor ale nebijem sa oň lebo ho mám .) čiže keď vidím že mi niekto prezentuje názor, ale pred sebou má stenu, nevyjadrujem sa a často krát len odkývam a pritom som myslou niekde inde .)
Ale keby som mal menovať skupiny ľudí čo sú bez názoru a pritom sa neboja hovoriť hoci názor nemajú tak sú to Havloidi, humanisti, ľudskoprávní aktivisti, iní slniečkári a pravdoláskari, Kiskoví voliči a vízva k ľudskosti či Otvorené Košice..
@trash pozri ty si tu vyslovil nazor a tiez si ho v podstate o nic neoprel, takze asi aj o tebe sa da povedat, ze nazor sa nebojis prezentovat (nazor na "humanistov") bez akejkolvek podpory argumentmi a faktami...
@georg21 nie jasné, ani nemusíš o všetkom vedieť (toľko informácii človek neobsiahne), ale k dolezitym temam by podla mna clovek mal pristupovat zodpovedne...niekto zodpovedne mlci, ale je to trochu alibisticke
Už na začiatku konverzácie o danej téme sa dá zistiť, že či má zmysel s tou danou osobou rečniť alebo nie ... bohužiaľ v mojej partií sa nájde pár takých jedincov a už som sa naučil, že keď príde na rad nejaká téma tak sa proste konverzácií vyhnem. Zbytočne si destabilizovať vzťahy s kamošmi kvôli téme, ktorú nepovažujem za podstatnú Samozrejme s dôležitosťou témy rastie konflikt
@shenhi na druhej strane je blbe mat kamosov, ktori netoleruju tvoj nazor na nieco podstatne... neviem, mozno aj ja mam takych, ale nie je to vobec prijemne... vela zavisi od situacie a aj zážitky dosť menia naše vnímanie ľudí a ovplyvňujú našu schopnosť tolerancie... ale su proste ludia ktori neprejavuju postoj takmer k nicomu a to je strasna otrava a nuda s nimi (ako som uz asi 10 x tuná napísal)
Nevadí keď nemajú názor na zásadné témy a vôbec nevadí, keď rozprávajú len o jednoduchých veciach a o tom, čo ich baví. Kludne to môžu byť počítačové hry, počasie, škola, príhody z ich života... Horšie je, keď len rozprávajú a rozprávajú a nikdy nepočúvajú, čo na to povie ten druhý
@pravnik Tak áno to je blbé. Keď nemáš naokolo nikoho, kto zdieľa Tvoje názory alebo proste snaží sa mať aspoň trošku podobné myšlienkové pochody. Našťastie v mojej parte sú aj takí aj takí. Všetko je individuálne.
@georg21 skoda ze im nedochadza ze vdaka takym beznazorovym zombie je to tu take ako to tu je. to nie je len znechutenost, ale aj alibizmus a neschopnost
@pravnik Vážne bez akej koľvek argumentácie? Tak mi prosím ťa argumentuj čo za pokrok nám prinesú západné hodnoty humanizmus a pomoc imigrantom či dúhové pochody.
@pravnik@23 a prečo si myslíš že fauna a flóra nemajú názor či zvierata sú podľa teba bez názoru? Ak by mali hlasívky na úrovní človeka verím tomu že by ťa zdisovali ako malé decko...
@trash cirkev ma vlastny nazor a podla mna je to presny opak toho co siria ... je to taky predchodca politiky - okradat masy a zhrnat miliony vo vatikane...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
... a ja nemám ani komentár na takých ľudí, fakt sa mi nechce k nim ani vyjadrovať, lebo tak strašne mi je to lúto
a vacsinou mam svoj nazor, ale vlemi malokedy sa zapajam do nejakej diskusie, lebo vacsina ludi ide hned do hadky, ak ma niekto iny nazor a ja nemam rada hadky
ale tvárim sa, že ešte zbieram poznatky pre vytvorenie vyjadriteľného názoru
svet je hrozne komplikovaný! príde mi ľahšie vyštudovať jadrovú fyziku, na PhD. , ako mať jasný, istý názor na aktuálnu politicko-spoločenskú situáciu
Viac si vážim ľudí, ktorí menej rozprávajú ako tých, ktorý nepochopili, že ľudia majú dve uši a a jedny ústa na to aby viac počúvali a menej rozprávali.
ale inak samozrejme že sú aj ľudia, ktorí možno ani nie že nemajú názor ale je im to jedno... zaoberajú sa inými vecami atd. Ale je to každého vec o čom chce a o čom nechce hovoriť... skôr si myslím, že ľudia ktorí nemajú vlastní názor sa proste neustále prikláňajú na niekoho stranu, bez toho aby si to vedeli nejak obhájiť... to sú skôr ľudia bez vlastného názoru... tí čo sú ticho názor možno majú len ho nepovedia
niekedy je mlčať zlato.
Ale zlaté pravidlo je, že nemusíš mať názor na všetko...