Filozofická otázka... hmmm, ja som prežila väčšinu života v klamstve. Teraz chcem konečne pravdu. A možno sa vykašlem na to, či bude šťastný alebo nie. Už ma nebaví predstierať a byť nafixovaná na predstavy. Predstavy sú pekné, ale dosť málo...
no, kedze si automaticky pridelila zivotu v pravde nestastie a zivotu v klamstve stastie, tak asi radsej v klamstve, vsak radsej si vyberiem stastie ako nestastie inac vobec nemusi znamenat, ze zivot v pravde je automaticky nestastny, a naopak...
Klamstvo nas drzi pri zivote vdaka tomu ze mame iba obmedzenu moznost volby, kedze nemozme poznat uplne tych spravnych ludi pre nas, resp. mozme ale je to velmi malo pravdepodobne, a kedze je jasne ze pre kazdeho cloveka na tomto svete je 360 stupnov roznych ludi tak musi byt aj klamstvo, a veci nikdy nemozu byt aj tak uplne naj.. vlastne nikto ani nevie co je to presne to naj.. okrem nadprirodzenych predstav
@9 - ale nie vzdy je pravda kruta...napriklad nedavno v noci som prezival stav maximalnej paniky, ked nam niekto dal do zvonceka zapalku a vkuse to zvonilo a ja som si zhuleny myslel, ze po mna idu policajti alebo vrah...a aky som bol vdacny, ked som prisiel na to, ze to nebola pravda
viac sa mi paci stastny zivot v klamstve, ale co ak sa raz dozviem pravdu, ze som zila v klamstve, to by bolo podla mna ovela horsie ako tazky zivot s pravdou,..
ale ak by som mala aj tazky zivot a vedela ze zijem so 100%nou pravdou (aj od vsetkych ludi), tak by som sa urcite hned citila lepsie
ale co ak by ta pravda bola prilis kruta?! to by som sa asi necitila lepsie..
1.V pôrodnici sa omylom zamenili deti svojim matkám. Dieťa je v nepravde, že žije so svojou biologickou matkou tak isto, ako aj matka, že žije so svojím biologickým dieťatom - môžu viesť štastný aj nešťastný život.
2.Matka schválne vymenila deti v pôrodnici (z nejakých príčin), dieťa žije opäť v nepravde(ikeď sa mu úkladne klame), ale matka žije v klamstve - môžu viesť štastný aj nešťastný život.
prosim vas nad tymto sa nezamyslajte, lebo mnoho veci ma hlbsi zmysel, ako si teraz uvedomujeme....ak sa to teda tyka milovanej osoby, bud rad ze si sa mozno nieco krute dozvedel teraz, lepsie skor ako neskoro, bo mozno terajsie utrpenie bude zarukou tvojho buduceho stastia, mozno to znie chladnokrvne, ale uz som si co-to prezila takze....
ked uz by o to slo, bez akychkolvek filozofickych rozborov, radsej by som zila stastne a v lzi, ak by som sa nikdy nemala dozvediet pravdu.. nie som ziadny hrdina, ktory by chcel znasat krutu pravdu osudu, chcem byt v zivote stastna..
neviem presne ci sa v tom stastnom zivote v klamstve dozviem to, ze to je vsetko klamstvo. lebo ak nie, vyberam si toto. ked budem mrtva, uz sa to nedozviem.
Co ja viem netrapi ma to, kedze som si ista ze v klamstve nezijem a pri ludoch s ktorymi som,priatelia,rodina atd ktorym viem ze mozem verit a su pre mna vela som aj stastna (vacsinou-sak nikdy zivot neni dokonaly u nikoho) a viem ze aj v buducnosti budem mat okolo seba len tych ludi na ktorych mi zalezi,takze budem aj stastna...
Ale kebyze ti mam odpovedat na otazku a jeden z tych pripadov by som si mala vybrat radsej berem stastie,pricom o tom klamstve by som asi nevedela,ale aspon by som bola stastna,naco mi je pravda ked nema ziaden zmysel moj zivot ked som nestastna?!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale sak jasne kazdy je strojcom svojho stastia...
ale ak by som mala aj tazky zivot a vedela ze zijem so 100%nou pravdou (aj od vsetkych ludi), tak by som sa urcite hned citila lepsie
ale co ak by ta pravda bola prilis kruta?! to by som sa asi necitila lepsie..
hmmm...???
môžeš si byť niekedy istá pravdou? NIE, lebo pravda je obmedzená ľudským poznaním a teda relatívna
prvým opakom pravdy je nepravda, klamstvo je až vyšší stupeň (úkladná nepravda)
čiže dá sa žiť aj šťastný v nepravde (pričom ešte nevieš že je to nepravda, lebo ju nikto nepoprel, berieš ju ako pravdu)
Napr.
1.V pôrodnici sa omylom zamenili deti svojim matkám. Dieťa je v nepravde, že žije so svojou biologickou matkou tak isto, ako aj matka, že žije so svojím biologickým dieťatom - môžu viesť štastný aj nešťastný život.
2.Matka schválne vymenila deti v pôrodnici (z nejakých príčin), dieťa žije opäť v nepravde(ikeď sa mu úkladne klame), ale matka žije v klamstve - môžu viesť štastný aj nešťastný život.
vlastne presne ako napisala keuska @18
Ale kebyze ti mam odpovedat na otazku a jeden z tych pripadov by som si mala vybrat radsej berem stastie,pricom o tom klamstve by som asi nevedela,ale aspon by som bola stastna,naco mi je pravda ked nema ziaden zmysel moj zivot ked som nestastna?!