zacala som brat hak pred 2 mesiacmi,,,no prezivala som hrozne obdobie,,stale plac precitlivenost pesimisticke nalady,,,usudila som ze to bude z hak...su aj chvile ked sa citim dobre..no ked pride smutok len placem nic ma nebavia rozplace ma kazda jedna ma
@edisek HAK sa neberie len kvôli tomu aby dievča neotehotnelo. Tie lepšie, drahšie sú dobré na veľa vecí ako napr upravenie a pravidelnosť cyklu, pomáhajú proti akné, spevňujú nechty, vlasy atď....
@sam1990 akú HAK berieš? Keď som sa rozprávala s gynekológom vravel mi že lacné antikoncepcie majú veľa nežiadúcich účinkov, preto sa oplatí radšej zainvestovať.. Ale čo sa týka toho že kedy ťa to prejde, tak to fakt netuším...
@edisek há! ale keď si silnejšie chorý tak berieš však???
možno keby si zažil menštruačné bolesti, nečakanú menštruáciu v škole, nenormálne vyhádzanú tvár kvôli kolísaniu hormónov, nehovoriac o náladovosti a ostatných PMS, nezastával by si taký názor
@cocca-colla dopice vies akym sposobom funguju steroidy a HAK ?
Na baze hormonov . HAK je preplnena estrogenom ktory ked je ho vtele viac ako normalne sposobuje ze zena neotehotnie a vela dalších veci
Steroidy povečšine obsahuju muzský hormon Testosteron ktorý sposobuje takzvané mužské črty , čiže podla toho kolko ho je v tele mozme povedad že je muž mužnejším alebo menej mužnejším ten kdo ho má nadbytok (pomocov steroidov) to znamená že sa mu lahsie vyvýja svalstvo ....
Nabuduce ked mi ceš niečo dopice vyvracať tak si to naštuduj aspon zakladne veci , oby dva "tieto lieky" fungujú na báze hormonov
A určite vieš že pri dlksom uzivaní HAK sa odporuca pauza aby sa organizmus trosku prečistil , a takisto ti gynekológ mal povedať že sa dlhodobo uzivat HAk neodporucuje (co je nad 4roky) Potom sa odporuca podkozne teliesko ktore vylucuje 1000x menzie mnozstvo estrogenu ako HAK tabletková
Takisto yb si mala vedieť že ked uzivas antikoncepciu je dolezité prijmat dostatok antioxidantov čo je dolezite aj pri antibiotikácha dokonca vitamínoch a mineráloch !
porad sa s lekarom, nech ti da mozno nejaku inu..kamoska tiez prve mesiace takto depkovala ked zacala brat a denne rumazgala do vankusa..ja som nastastie nic take nemala, ale ta precitlivelost asi je..ale az pred kramami
mozno ti len nesadla, fakt chod za lekarom..a neni zas dobre raz brat a potom zas nie a na kratku dobu zas..vsak si uvedom, ze si zasahujes do hormonalneho systemu, to neni len tak.
@v3nty tak preco sa potom zenam po porode predpisuje gestagen? no aby sa im upravila hladina hormonov..mne ho chcel lekar tiez predpisat na upravenie cyklu ked mi 5 mesiacov kramy meskali? to si myslis, ze je v pohode a staci mi ked si dam celaskon alebo co?
kazdy liek, resp. tabletky maju svoje pre aj proti..zato, ze leky dodrbavaju pecen, tak ich nebudeme teraz uzivat?
@v3nty plus je este aj rozdiel aku HAK baba berie..ano, kamoska brala taku za 10e na mesiac a potom to aj tak vyzeralo..moja stoji 50e na 3 mesiace a je nizkohormonalna..fakt sa oplati viacej investovat, chodim pravidelne na odber krvi a nic nemam v neporiadku..tak nevidim ziadny problem
@spagitte a vies otom že aj steroidysu liek ? rastový hormón ? ti niečo hovorý
no ja lieky neuzivam ked idem ku doktorke poviem jej ench ma vypise a nech i nedáva ziadne antibiotiká , v minulosti som ich uzival dosť a poviem ti viac ma dojebali ako pomohli ,imunitný system nasračk chory kazdú zimu pred 2rokmi som si povedal dosť a už sa to citelne zlepšuje ...
Nehovorim že hak je blbosť dokonca neodsudzujem steroidy, ale keby som zenov a uzivam HAK dlksiu domu uvazujem radsej o podkoznom teliesku
BTW: ked bola žená po porode pred 100rokmi tieš jej dali hormony na upravenie ? Je na každom znás či si chce ulahčit zivot alebo nie no ve tomu že práve ta lahká cesta nebýva častokrát najspravnejsia lebo život nieje ružová záhrada...
ja tiez netvrdim ze zerem barsjake lieky lebo verim ze mi to najlepsie pomoze..ja tiez najradsej atb neberem, ale teraz som si dala predpisat, lebo zapal pluc som ozaj nepotrebovala..a do skoly treba chodit no.
viem co je rastovy hormon..ale neviem co ten sposobuje, ake negativne ucinky, lebo ja som s rastom problem nikdy nemala
@spagitte ja ti necem zakazat uzivat lieky ani HAk popravde su to dobré veci len aby si ma pochopila moj názor je ten ze ludia su moc pohodlný v dnesnej dobe a dopujú sa liekmi radsej si dajú vitamín C v tabletkovej forme ako keby si mali dat citrón do čaju ...
Trošičku ich pobolieva hlava a už si dajú ibalgin
Taktiež chcem upozornit nato že ženy by nemali dlhodobo uzivat antikoncepciu resp minimálne si davat nejaké očistné kury co som spomínal a dat si zalezat na prijmu antioxidantov (tký biely čaj alebo zelený čaj na ráno nikoho nezabije a dokonca nabudí človveka viac ako káva)
Vieš len problem je to že s anikde otom nikde nevravý ,lebo lieky su biznis , choroby su biznis a nie zdravie cloveka ...
@v3nty a nie kazde steroidy su zle..mas napr. mineralokortikody a glykokortikoidy, ktore ovplyvnuju premenu dolezitych latok v nadoblickach..ked ma niekto nedostatok hormonov, tak mu ich treba doplnit nejakym sposobom nie? to je ako ked ti chyba zelezo, tak sa napchavas spenatom..neni zase dobre si povedat, ze vsetci lekari su napicu a farmaceuticky priemysel je len na to aby sa ludia mohli nabalit..
btw pred 100 rokmi ludia umierali na choroby, ktore teraz ludia prekonavaju vdaka liekom..
@v3nty ale branie HAK sa neda porovnavat s pohodlnostou to je o tom, ze nechcem mat v 18 decko a nechcem mat zdravotne problemy atd atd..
o tych ocistnych kurach som aj ja pocula, ale ked som sa to spytala lekara, tak mi povedal, ze ci chcem otehotniet. nemyslim si, ze pri nizkohormonalnej by som s mala davat kazdy rok mesacnu pauzu..
a to nie je len tak, ze niekoho boli hlava a da si ibalgin..dnesny trend je ich zozrat za den 10, lebo si ludia myslia, ze hned ako to clovek prehltne, to musi zabrat...
karcinogenov je plna rit v ovzdusi..keby som sa mala vyhybat vsetkym latkam ktore mi skodia, tak to aby som sa prestahovala do himalaji niekde do hor..
@spagitte premna to je pohodlnost určite lepsie ako kondom Je to tema na diskutovanie ale ja som ti povedal moj nazor aký mám precitaj si ho este raz nikdy som nepovedal ze cele zdravotnictvo je napicu to si si vydedukovala ty
BTW spenat neobsahuje tolko zeleza ako sa vravelo vo výskume s pred 60rokov sa niekdo pomilil o jednu desatinu ciarky
Ja si ymslim že ta pauza je rovnako dolezitá ako pri brani hocicoho dlksiu dobu ...
Napriklad ja zerem protein (neochutený aby tma bolo co najmenej umelín cize je to v podstate koncentrovanejsie susené mlieko) a tiež si dávam chvílkové pauzi
V podstate ziadne steroidy niesu skodlivé , viež že emdzi dopingové látky patrý aj inzulín ?
Este raz ti zopakujem moj názor a pozorne pocuvaj Neodsudzujem lieky a zdravotníctvo , no svetom vladnu peniaze a hovorý sa viac o liekoh ako o sprvnom stravovaní sa čiže čo má za následok že ludia sprostý ludia žeru lieky ako lentilky aj vtedy ked nemusia . A ked už žerú lieky tak nerobia nic pre očistenie svojho tela
Prosím ta ked si aspon nedáš tu pauzu v HAK tak si daj aspon naráno alebo na desiatu nejaké natioxidanty (biely,zelený čaj, aloe vera ...)
Ak sa raz niekde dostanem kde budem moct o tomto hovorit pred verejnostov tka určite budem bojovať zato aby ludia neverili reklamným zvástom
BTW- pikoška na záver robil sa prieskum na inspektoroch a 20% doktorov v europe a 40% doktorov v USa predpisujú na chripku a virové ochorenia antibiotiká čím zapricinujú mutovanie virusov
A este jedna vec vedela si že clovek ma v dnesnej dobe s dostupnímy liekmi a zdravou stravou potenciu sa dozit 130rokov ?
@36@spagitte - sám sa tomu čudujem, ale musím de facto do bodky súhlasiť s @v3nty HAK či je nízkohormonálna alebo nie, má množstvo vedľajších účinkov.... a ti sa môžu prejaviť skôr alebo neskôr... a k @36 - že ich je všade kopa - je... a preto ich treba eliminovať a vyhýbať sa im, ako sa len dá...
@spagitte ježiš stebou sa neda bavit na urovni ...
Skús ma prosimta počuvať a daj si dole tu šatku z ocí !!!
Samozrejme ze je karciogenoov plna rit všade tak isto ako bakterii
Ale vyspíš sa zniekym bez ochrany co ma nejakú pohlavnú chorobu ?
Budeš sa bozkávať z niekym čo má kútik ?
Tak prečo zbytocne uzivat lieky ktoré maju 100násobne viac karciogenov ako obycajné maso ?
Vieš otom že ibalgin 200 ma na telo take ucinky ako keby si sa opila ?
Dokonca sa robyl výskum polročný výskum nato ako vplíva ibalgin na cviciacich ludí . a zistili to že tý čo užívali ibalgin mali polovičný svalový rast oproti tým čo nejedli nič.
Asi len tolko ...
Este mi možeš povedat tvoj názor na lieky vseobecne
@v3nty no dobre, ale dnesna HAK obsahuje okolo 50 MIKROgramov Estrogenu... a to fakt nie je vela... nehovorim, ze to je zdrave, ale niektore zeny brali niekolko rokov tie prve, hormonalne "bomby" a su v pohode... takze dnes pri tych zredukovanych davkach - pokial nema vedlajsie ucinky - by nemal byt problem...
@44 50 mg je 50 miligramov..to je rozdiel ako mikrogram
a este len taka mala obhajoba lekarov..aj ked to neni spravne na vsetko predpisovat lieky, netreba skatulkovat, nie kazdy to tak robi..ale preco to lekari robia? nie ze by nevedeli, ale lebo im farm. firmy platia za to ked predpisuju ich lieky.. zober si ze nie kazdy sa musi spravat ako nejaky samaritan, aj lekar je normalne povolanie, takze sa necudujem, ze pri plateni si ambulancie, sestricky a vselijakych chujovin okolo musia robit aj toto. a je zase na tebe ci si ten liek z lekarne vyberies alebo nie..ved ten lekar ta nemoze prinutit
Nechápem čo tu riešite. Chce poradiť, je to viacmenej seriózna otázka a vy tu riešite steroidové debiliny. Je jedno, čo to je, Ako povedala @cocca-colla , je na uvážení každej ženy, či a prečo to berie.
ja s tebou nechcem rozsiahlo rozoberať tieto veci, ale nedá mi keď čítam tie hlúposti čo píšeš.
konečne si uvedom, že ženské hormóny SA NEROVAJÚ mužským hormónom...!!!
Muži sú mužnejší a ženy ženskejšie, to znamená že mužské hormóny spôsobujú >>>>>>>>>>>ÚPLNE OPAČNÝ efekt<<<<<<<<<<< ako tie ženské, takže steroidy sa NEMôžU ROVNAť antikoncepcii !!!!!!!!!!
Tak už prestaň pliesť hrušky s jablkami a písať múdrosti o niečom, o čom očividne nemáš ani zdania.
BTW, je to v podstate úplne jedno, ale v kombinovanej antikoncepcii aktívne tablety obsahujú 0,02 miligramy etinylestradiolu a 3 miligramy drospirenónu tak aby ste sa nehádali o zložení a množstve zo zdrojov typu "jedna tetka povedala"...
@klaudiqaaa prave preto som napisal že su to steroidy pre ženy (nizsie som vysvetlil co sposobuje aky hormon v tele )
este raz som tým povedat ze oba "lieky" fungujú na báze hormonov Vysvetlil som to tak ak si si nevsimla ze antikoncepcia obsahuje (to = znamená obsahuje ) zenske a steroidy muzské hormony
este raz pre teba " HAK = steroidy nik mi to nevyvráti
steroidy = mužské hormony (testosteron)
HAK= ženské hormony (estrogen)"
Dobre vyserme sa nato ,naschval som to napisal tak provokacne , ale aj tak sis tojím za svojim názorom a v mojích ociach je to svinstvo
Neboj nevičítal som to z wanda.sk a ani nie podobných stranok Vycitla som do z mne dobre známeho zdroja co s azaoberá výživou u športovcov (ak sa bavime teda o skodlivosti týchto "liekov"
Prosím mame rozlicné názory a niečo mi hovorý že si tak isto tvrdohlavá ako ja tak sa vyserme nato ? Mam celkom pekný večer necem si ho kazit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
porad sa zo zenskym, mozno staci zmenit HAK...
@sam1990 akú HAK berieš? Keď som sa rozprávala s gynekológom vravel mi že lacné antikoncepcie majú veľa nežiadúcich účinkov, preto sa oplatí radšej zainvestovať.. Ale čo sa týka toho že kedy ťa to prejde, tak to fakt netuším...
HAK= ženské hormony (estrogen)
keď som chorý tak beriem len nutné minimum, ak nemusím tak len čajík a vyležím
možno keby si zažil menštruačné bolesti, nečakanú menštruáciu v škole, nenormálne vyhádzanú tvár kvôli kolísaniu hormónov, nehovoriac o náladovosti a ostatných PMS, nezastával by si taký názor
@v3nty bez toho aby som ti to nejak vyvracala podobnými žvástami, si myslím, že si napísal "debilinu"
Na baze hormonov . HAK je preplnena estrogenom ktory ked je ho vtele viac ako normalne sposobuje ze zena neotehotnie a vela dalších veci
Steroidy povečšine obsahuju muzský hormon Testosteron ktorý sposobuje takzvané mužské črty , čiže podla toho kolko ho je v tele mozme povedad že je muž mužnejším alebo menej mužnejším ten kdo ho má nadbytok (pomocov steroidov) to znamená že sa mu lahsie vyvýja svalstvo ....
Nabuduce ked mi ceš niečo dopice vyvracať tak si to naštuduj aspon zakladne veci , oby dva "tieto lieky" fungujú na báze hormonov
takže ?
Takisto yb si mala vedieť že ked uzivas antikoncepciu je dolezité prijmat dostatok antioxidantov čo je dolezite aj pri antibiotikácha dokonca vitamínoch a mineráloch !
mozno ti len nesadla, fakt chod za lekarom..a neni zas dobre raz brat a potom zas nie a na kratku dobu zas..vsak si uvedom, ze si zasahujes do hormonalneho systemu, to neni len tak.
Kludne mi to vysvetli aj cez SS ako funguje HAK
kazdy liek, resp. tabletky maju svoje pre aj proti..zato, ze leky dodrbavaju pecen, tak ich nebudeme teraz uzivat?
no ja lieky neuzivam ked idem ku doktorke poviem jej ench ma vypise a nech i nedáva ziadne antibiotiká , v minulosti som ich uzival dosť a poviem ti viac ma dojebali ako pomohli ,imunitný system nasračk chory kazdú zimu pred 2rokmi som si povedal dosť a už sa to citelne zlepšuje ...
Nehovorim že hak je blbosť dokonca neodsudzujem steroidy, ale keby som zenov a uzivam HAK dlksiu domu uvazujem radsej o podkoznom teliesku
BTW: ked bola žená po porode pred 100rokmi tieš jej dali hormony na upravenie ? Je na každom znás či si chce ulahčit zivot alebo nie no ve tomu že práve ta lahká cesta nebýva častokrát najspravnejsia lebo život nieje ružová záhrada...
Takto ak maš čas a spon trosku ta to zaujima , teda dúfam že ta to aspon trocha zaujíma, tak si kukni jedno video
» www.birdz.sk/webka/v3nty/blo...
A ešte ohrniem nos nad tým pomenovaním že nemám radšej robit v medicíne tak si prečítaj par mojich blogov o zdravej výžive
viem co je rastovy hormon..ale neviem co ten sposobuje, ake negativne ucinky, lebo ja som s rastom problem nikdy nemala
Trošičku ich pobolieva hlava a už si dajú ibalgin
Taktiež chcem upozornit nato že ženy by nemali dlhodobo uzivat antikoncepciu resp minimálne si davat nejaké očistné kury co som spomínal a dat si zalezat na prijmu antioxidantov (tký biely čaj alebo zelený čaj na ráno nikoho nezabije a dokonca nabudí človveka viac ako káva)
Vieš len problem je to že s anikde otom nikde nevravý ,lebo lieky su biznis , choroby su biznis a nie zdravie cloveka ...
btw pred 100 rokmi ludia umierali na choroby, ktore teraz ludia prekonavaju vdaka liekom..
o tych ocistnych kurach som aj ja pocula, ale ked som sa to spytala lekara, tak mi povedal, ze ci chcem otehotniet. nemyslim si, ze pri nizkohormonalnej by som s mala davat kazdy rok mesacnu pauzu..
a to nie je len tak, ze niekoho boli hlava a da si ibalgin..dnesny trend je ich zozrat za den 10, lebo si ludia myslia, ze hned ako to clovek prehltne, to musi zabrat...
BTW spenat neobsahuje tolko zeleza ako sa vravelo vo výskume s pred 60rokov sa niekdo pomilil o jednu desatinu ciarky
Ja si ymslim že ta pauza je rovnako dolezitá ako pri brani hocicoho dlksiu dobu ...
Napriklad ja zerem protein (neochutený aby tma bolo co najmenej umelín cize je to v podstate koncentrovanejsie susené mlieko) a tiež si dávam chvílkové pauzi
V podstate ziadne steroidy niesu skodlivé , viež že emdzi dopingové látky patrý aj inzulín ?
Este raz ti zopakujem moj názor a pozorne pocuvaj Neodsudzujem lieky a zdravotníctvo , no svetom vladnu peniaze a hovorý sa viac o liekoh ako o sprvnom stravovaní sa čiže čo má za následok že ludia sprostý ludia žeru lieky ako lentilky aj vtedy ked nemusia . A ked už žerú lieky tak nerobia nic pre očistenie svojho tela
Prosím ta ked si aspon nedáš tu pauzu v HAK tak si daj aspon naráno alebo na desiatu nejaké natioxidanty (biely,zelený čaj, aloe vera ...)
Ak sa raz niekde dostanem kde budem moct o tomto hovorit pred verejnostov tka určite budem bojovať zato aby ludia neverili reklamným zvástom
BTW- pikoška na záver robil sa prieskum na inspektoroch a 20% doktorov v europe a 40% doktorov v USa predpisujú na chripku a virové ochorenia antibiotiká čím zapricinujú mutovanie virusov
A este jedna vec vedela si že clovek ma v dnesnej dobe s dostupnímy liekmi a zdravou stravou potenciu sa dozit 130rokov ?
Skús ma prosimta počuvať a daj si dole tu šatku z ocí !!!
Samozrejme ze je karciogenoov plna rit všade tak isto ako bakterii
Ale vyspíš sa zniekym bez ochrany co ma nejakú pohlavnú chorobu ?
Budeš sa bozkávať z niekym čo má kútik ?
Tak prečo zbytocne uzivat lieky ktoré maju 100násobne viac karciogenov ako obycajné maso ?
Vieš otom že ibalgin 200 ma na telo take ucinky ako keby si sa opila ?
Dokonca sa robyl výskum polročný výskum nato ako vplíva ibalgin na cviciacich ludí . a zistili to že tý čo užívali ibalgin mali polovičný svalový rast oproti tým čo nejedli nič.
Asi len tolko ...
Este mi možeš povedat tvoj názor na lieky vseobecne
K tým karciogenov je v ovzdusí a v jedle asi tak ako bakterii (čiže zdravý organizmus sa snimi dokaže vyrovnat )
nikdy by som sa nebozkaval z niekym kto ma herpse
Nespal by som z niekym kto ma kvapavku
Nepil by som poniekom kto má angínu
Umývam si ruky lebo necem žltačku
Nejem nadmerné množstvo liekov a umelín lebo nechcem mat zdravotné problemi
DEfinovla by som to asi takto ...
50mg je dost
či ???
a este len taka mala obhajoba lekarov..aj ked to neni spravne na vsetko predpisovat lieky, netreba skatulkovat, nie kazdy to tak robi..ale preco to lekari robia? nie ze by nevedeli, ale lebo im farm. firmy platia za to ked predpisuju ich lieky.. zober si ze nie kazdy sa musi spravat ako nejaky samaritan, aj lekar je normalne povolanie, takze sa necudujem, ze pri plateni si ambulancie, sestricky a vselijakych chujovin okolo musia robit aj toto. a je zase na tebe ci si ten liek z lekarne vyberies alebo nie..ved ten lekar ta nemoze prinutit
ja s tebou nechcem rozsiahlo rozoberať tieto veci, ale nedá mi keď čítam tie hlúposti čo píšeš.
konečne si uvedom, že ženské hormóny SA NEROVAJÚ mužským hormónom...!!!
Muži sú mužnejší a ženy ženskejšie, to znamená že mužské hormóny spôsobujú >>>>>>>>>>>ÚPLNE OPAČNÝ efekt<<<<<<<<<<< ako tie ženské, takže steroidy sa NEMôžU ROVNAť antikoncepcii !!!!!!!!!!
Tak už prestaň pliesť hrušky s jablkami a písať múdrosti o niečom, o čom očividne nemáš ani zdania.
BTW, je to v podstate úplne jedno, ale v kombinovanej antikoncepcii aktívne tablety obsahujú 0,02 miligramy etinylestradiolu a 3 miligramy drospirenónu tak aby ste sa nehádali o zložení a množstve zo zdrojov typu "jedna tetka povedala"...
este raz som tým povedat ze oba "lieky" fungujú na báze hormonov Vysvetlil som to tak ak si si nevsimla ze antikoncepcia obsahuje (to = znamená obsahuje ) zenske a steroidy muzské hormony
este raz pre teba " HAK = steroidy nik mi to nevyvráti
HAK= ženské hormony (estrogen)"
Dobre vyserme sa nato ,naschval som to napisal tak provokacne , ale aj tak sis tojím za svojim názorom a v mojích ociach je to svinstvo
Neboj nevičítal som to z wanda.sk a ani nie podobných stranok Vycitla som do z mne dobre známeho zdroja co s azaoberá výživou u športovcov (ak sa bavime teda o skodlivosti týchto "liekov"
Prosím mame rozlicné názory a niečo mi hovorý že si tak isto tvrdohlavá ako ja tak sa vyserme nato ? Mam celkom pekný večer necem si ho kazit
čo ty nato ?