pýtam sa lebo ... nechápem ako niekto kto má rodinu, priateľov.. je múdri .. je mladí .. nie je z afriky ani ázie .. proste .. prečo niekto kto by mla byť šťastný...
niekto kto sa vie smiať má niekedy chuť sa zabiť ...
Ja sa mám príliš rada na to, aby som sa zabila pre čokoľvek V dnešnej dobe je veľmi potrebné a užitočné, aby sa jedinec mal rád, a hneď je všetko jednoduchšie
myslim ze vacsina ludi by dokazala zabit. bud v sebaobrane alebo proste len v amoku, okamihu, ked by nemali cas nad tym porozmyslat. pre nejaky zavazny dovod.
a nezabila by som sa lebo som si ista ze aj keby som si bola ista ze to je jedina moznost, v tom rozhodujucom momente skoku alebo coho by som to uz nechcela ale bohuzel by bolo neskoro
lebo sa bojim bolesti a toho co bude potom ak by som sa zabila ... a hlavne preto sa nezabijem ze pri mojej sikovnosti by sa mi to isto nepodarilo a zostala by som ,,len ,, mrzak
Nevravím, že by som nedokázala, ale nie ako východisko z ,,utrpenia" (psychického).
Po smrti si viem predstaviť tri alternatívy (1. nič, v ktorom si neuvedomím, že už mám pokoj 2. večné zatratenie/raj/očistec/whatever 3. (vyšší?)stav nezachyteľný bežným vedomím, ktorý nemám dôvod chcieť) a ani jedna sa mi nepozdáva.
Akokoľvek si to odporuje s predošlým odstavcom, odmietam umrieť predtým, než si ako čerstvá absolventka VŠ posedím na Gaudího lavičke a zaspomínam na cesty po štvrtine Európy.
@sws333 ten link je ťažký bullshit. Mám sa donekonečna vytešovať z toho, že niekto sa má horšie než ja? Človek ma neodinštalovateľný vstavaný pocit nespokojnosti, bez ohľadu na materiálne, sociálne alebo iné podmienky.
Lebo nevidím dôvod, prečo by som sa o to mala pokúsiť.
A pud sebazáchovy.
A to, že by som mala pocit, že som nezažila niečo, čo som zažiť mala (neviem to špecifikovať, jednoducho ak by som teraz vyskočila z okna, tak by som nikdy nevedela, aké je to skladať tátnice a písať diplomovku, nedopísala som, to čo som chcela a tak)
Okrem toho, čo ak by som nejakým spôsobom dakomu chýbala?
@iwuanka Tym si chcela povedat, ze v jarnej unave by sa Ti nechcelo uz ani zabijat, alebo ze zabit by sa clovek mal iba v zime a na jesen, lebo inak je to nevhodne do vecernych sprav?
*zase som zle prečítala ja že prečo by som nedokázala zabiť niekoho nie seba a seba? no vlastne podobná odpoveď keď sa to tak vezme, človek nikdy nevie, možno sa raz zabijem
lebo na to sa mam prilis rada bojim sa ze keby som uz umierala, rozmyslela by som si to a lutovala ze som s tym zacala, no uz by som ale musela umriet, nic by sa nedalo robit! a kedze sa poznam a viem ze by to tak so mnou bolo tak preto. a ja som nikdy este nevidela dovod sa zabit. nechcem odist z tohto sveta, este vela toho chcem zazit
pretoze prirodzenou tuzbou vsetkeho ziveho je chciet zit.. je to tak, clovek sa snazi najst si dovod preco zit hoci aj ten najzvratenejsi.. a ked clovek ziadny nevidi, je to s nim uz ozaj maximalne zle..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
niekto kto sa vie smiať má niekedy chuť sa zabiť ...
a tiez, chcem vediet tolko veci! kym sa vsetky nenaucim, nechcem zomriet
navyse depky niesu na zabitie, depky su na inspiraciu pre tvorbu!
vrazdit premyslene, to uz je ina
preto neviem preco mam taky pocit...
Po smrti si viem predstaviť tri alternatívy (1. nič, v ktorom si neuvedomím, že už mám pokoj 2. večné zatratenie/raj/očistec/whatever 3. (vyšší?)stav nezachyteľný bežným vedomím, ktorý nemám dôvod chcieť) a ani jedna sa mi nepozdáva.
Akokoľvek si to odporuje s predošlým odstavcom, odmietam umrieť predtým, než si ako čerstvá absolventka VŠ posedím na Gaudího lavičke a zaspomínam na cesty po štvrtine Európy.
A pud sebazáchovy.
A to, že by som mala pocit, že som nezažila niečo, čo som zažiť mala (neviem to špecifikovať, jednoducho ak by som teraz vyskočila z okna, tak by som nikdy nevedela, aké je to skladať tátnice a písať diplomovku, nedopísala som, to čo som chcela a tak)
Okrem toho, čo ak by som nejakým spôsobom dakomu chýbala?
Takže mňa sa len tak ľahko nezbavíte
teda ak zabitie myslime samovrazdu.. ak by to bolo .. zachranit niekoho a umriet.. to je ine..
ale seba sameho zabit kvoli niecomu.. ee.. never
napriklad toto som nedávno videla