V zahraničných krajinách sa väčšinou stretnete iba s jedným druhom múky, avšak na Slovensku máme hrubú, polohrubú, hladkú a ktoviekoľko iných druhov. Tak som rozmýšľal, prečo ich máme toľko?
pretoze mame najlepsí chlieb polomský mal som v cechach chlieb mal som v rakusku "chlieb", v chorvatsku, v taliansku "pecivo" a nic z toho mi enchutilo a konzistenciou nevyhovovalo viac nez polomský chlieb
neviem o tom, aké múky majú inde... ale tak myslím, že tradičná slovenská kuchyňa je založená na zemákoch a múke a ľahkých a sýtych jedlách z múky... a keď sa niečo storočia odvíja od múky, tak je celkom normálne, že sa časom špecifikuje na viacero druhov... si myslím teda...
prave ze to je vyhoda, ja zijem v anglicku a kebyze nemam polsky a slovensky obchod pri dome...tak asi v zivote neurobim langose alebo parene buchty a pod.....tieto anglicke muky su na hovno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
to by sa im muselo dosť napiču variť
aspon od mojej mamy alebo babky