Tak ako povedal/a 18hangar18:Neznamy clovek nie je pre teba dolezity cize nemas potrebu mu pomahat-pomoct.Tomu sa povie ignoranstvo ludstva,ale takyto ludia tiez nemozu ocakavat,ze ak budu v situacii ked oni budu potrebovat pomoc niekto im poda "pomocnu ruku".Ja osobne ak mozem-pomozem,ale tiez sa nejdem pretrhnut.
nazor mam taky, ze cloveka prejde chut pomahat druhym, ked sa ti ustavicne ozvu len, ked potrebuju nieco, alebo sa chcu stazovat a mliet dokola to iste, ako im toto a hento nici zivot, lutuju sa, nevedia sa usmiat, kritizuju a ohovaraju, komentuju vsetko, nedokazu brat ludi takych, aki su a maju miliardy predsudkov, ktorymi ma obtazuju, inteligencia cloveka by mala spocivat aj v redukovani predsudkov
18hangar18 - vies, ja som to nenapisal len tak z nudy, alebo z ironie. Ja to myslim vazne. Ludia sa touto otazkou zaoberaju starocia, ak nie tisicrocia a stale bez nejakeho prevratneho vysledku... mam obavy, ze to tak aj zostane, kedze kazdy clovek ma iny charakter a neda sa namerat, ako napriklad vyska a vaha. Pre niekoho je niekto dobry, pre ineho ten zly. V kazdom cloveku sa najde nieco dobre, ale hlavne aj nieco zle, co je myslim "zakladny kamen" odpovede na vyssie uvedenu otazku. Netreba zanedbat aj rozdielnu mentalitu, prostredie, v ktorym osoba vyrastala - s tym spojene rozdielne hodnoty a sme doma. Vsetko je relativne No uz som sa rozrecnil, co som velmi nechcel.
dneska som isla po ulici a videla starsiu pani ako vláci 2 nákupné tasky..tak mi to nedalo,som k nej prisla a som sa jej slusne spýtala ci nechce pomoct a ona odmietla.(..tak som jej povedala ze dobre teda,pozdravila som sa na odchod,a isla som si po svojom...
a to je este nic, na vysokej skole je takychto ludi neurekom, len potom vas prejde chut poziciavat skripta, ktore sa vam ani nevratia a este dotycny vam drzo tvrdi, ze on ich nema!!!dopekla s takymi ludmi, este aj ich nespolahlivost mam prezivat?
samozrejme, vsetko co vravim, ma suvis s materialnymi vecami, urcite keby prisiel clovek aj cudzi zrazu a nieco by to bolo zivotne dolezite, tak nie je co riesit..chyba je vsak v tom, ze dnes su vztahy prave o materii, takze ludia sa obracaju len s tymto
Cloveku pomozes raz a a potom si pomoc pyta stale. nevie sa clvoek od neho striast. Kopec bezdomovcov je co zobru prachy ... roboty je vsak dost nie aby zobrali do ruky lopay trebarz ale nie. Ludia nam daju peniazky dobry ludia su pomozu.
Preco by som mal pomahat ludom? Dakomu pomozem komu chcem. kamaratkam kamaratom pomozem rodine tiez pokial viem a nemam svoje veci.
Ked by som bol ja na mizine kto by mi pomohol? Jebali by vseci na mna aj ti ktorim som kedisi pomohol. toto moj nazor mas dar, mas moc. si nemozny nevies daco? je to prekliatie.
mate pravdu lenze komu my bezni ludia mozeme pomoct ? ked niekedy nevieme pomoct ani sami sebe ked clovek vlastnymi silami zbohatne svoje peniaze si vazi az moc na to aby pomahal ludom ktori nemaju ochotu sa ani len trocha posnazit... ludia nie su zli stat pravidla v ktorych zijeme nas nutia aby sme sa im prisposobili inak sme v riti
kazdy sme vo vesmire sam...J.Osborne (a to najmä vtedy, ked potrebujeme pomoc, alebo len potrebu sa vyrozpravat, vtedy zrazu je tvoja cesta opustena, s tymto mam beznu opakujucu sa skusenost)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
samozrejme, vsetko co vravim, ma suvis s materialnymi vecami, urcite keby prisiel clovek aj cudzi zrazu a nieco by to bolo zivotne dolezite, tak nie je co riesit..chyba je vsak v tom, ze dnes su vztahy prave o materii, takze ludia sa obracaju len s tymto
zipporah
ale co ludia ktorim vy vzdy pomozete ked to potrebuju, ale inokedi sa na vas vykaslu??
Preco by som mal pomahat ludom? Dakomu pomozem komu chcem. kamaratkam kamaratom pomozem rodine tiez pokial viem a nemam svoje veci.
Ked by som bol ja na mizine kto by mi pomohol? Jebali by vseci na mna aj ti ktorim som kedisi pomohol. toto moj nazor mas dar, mas moc. si nemozny nevies daco? je to prekliatie.