Predstavte si ze by ste sa ocitli v ulohe pravnika ktoreho si chce najat nejaky mafiansky boss ktory by vam ponukol znacny financny obnos (niekolko mil. eur ) za jeho obhajobu. Povedzme ze by napriklad mal na svedomi obchod z bielym masom , pasovanie drog
samozrejme, ze by som ho obhajovala.. ved prokurator by sa mu urcite snažil prišiť aj iné veci, ktore nespachal.. ked uz urobil tamto tak prokurator by sa mu snazil prišiť aj hento......pravnika potrebuje a navyse za taku sumu penazi..
Nie. Ak by som bola právničkou (čo nikdy nebudem), tak by som ňou chcela byť preto, aby som obhájila nevinne obvinených, úbohé ženy pri rozvodoch a takýmto mafiánskym sviniam udelila čo najviac rokov za mrežami. Ak by som niekoho obhajovala, tak by som o tom musela byť sama vnútorne presvedčená.
@18 ono, advokati alebo pravnici casto musia obhajovat aj ludi, o ktorych su presvedceni ze su vinni. resp musia robit vsetko preto, aby vyslo najavo ze vinni nie su
1./ ak nie ja, tak to urobi niekto iny, pravnikov je vela - roboty malo.
2./ takym ludom sa moc nevyplaca obraciat chrbtom, ked uz mate s nimi dake spolky. A ked s nimi spolky nemate, urcite k vam ponuka nedorazi.
3./ v nasej bananovej republike, je nieco take velmo malo pravdepodobne :p U nas su take osoby, vacsinou slusnymi obcanmi, s milujucou rodinou, vazeni podnikatelia a p.
ešteže mám takú peknú vlastnosť, že nemám rada peniaze lebo toto vyzerá, že ľuďom nejde o to, že by boli právnikmi a bola by to ich robota, ale presne o ten pekný finančný obnos. hanbite sa
a ako povedala @trdelniiiq , práve kvôli takému dôvodu by som právničkou určite byť nechcela...
Jasne, ze obhajovala. Jeden z pilierov demokracie je, ze kazdy ma narok na obhajcu. A ako pravnicka by som nemusela nevyhnutne skryvat nejake dokazy, proste by som len vytvorila protipol k zalobcovi aby bol trest taky, aky si clovek zasluzi po zvazeni argumentov obidvoch stran... No a potom, ak by som neprehrala a neskoncila v igelitovom vreci, by som sla nakupovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ved postaci len pistol pri hlave
Ale ano obhajovala by som ho. Bola by to moja praca a aj tak by bolo hlupe tvrdit ze danu vec nespachal ked kazdy vie opak.
Asi by slo len o znizenie trestu a ako povedala @lenkaska1.
1./ ak nie ja, tak to urobi niekto iny, pravnikov je vela - roboty malo.
2./ takym ludom sa moc nevyplaca obraciat chrbtom, ked uz mate s nimi dake spolky. A ked s nimi spolky nemate, urcite k vam ponuka nedorazi.
3./ v nasej bananovej republike, je nieco take velmo malo pravdepodobne :p U nas su take osoby, vacsinou slusnymi obcanmi, s milujucou rodinou, vazeni podnikatelia a p.
ešteže mám takú peknú vlastnosť, že nemám rada peniaze lebo toto vyzerá, že ľuďom nejde o to, že by boli právnikmi a bola by to ich robota, ale presne o ten pekný finančný obnos. hanbite sa
a ako povedala @trdelniiiq , práve kvôli takému dôvodu by som právničkou určite byť nechcela...
@diablo7 ty si ale nepovedal čo by si robil