V 16 by som si teda absolútne nevedela predstaviť, že mám vychovávať dieťa. Jednak škola.. jednak psychika, pokazený život..všetko. Išla by som zrejme na potrat, hoci nie s čistým svedomím. Ale ja som taká, že robím všetko preto aby sa mi to nestalo !
Ak by sa mi to prihodilo tak po mature.. ale v 20 tak to by som uvažovala, pretože výšku si lahko spravím a predsa, už to nie je také strašné..
videla som vcera a dnes na MTV 16 and pregnant a neviem. asi by som si ho nechala nemozem sa zbavit pocitu ze mam viac rozumu ako dievcata ktore boli v relacii
nemala by som na to dat si to dieta prec.. ale neodsudzujem tie baby ktore to spravia alebo by to spravili... mam malicku sestru takze viem ake je to mat malicke dieta v rodine... a urcite by mi rodicia pomohli... ja by som si dieta nechala
Je hovadina dať decko na adopciu pretože bude celý život myslieť na to ako sa má,ako žije,čo z toho vyrástlo atď. atď. Ak si ho mieni v jej veku nechať,čo je ďalšia hovadina,najlepším riešením by bol potrat čo je tretia hovadina.Z toho vyplýva že nabúchaná šestnástka je hovadina na druhú ale bohužiaľ aj dnešná realita?Načo si užívať mladý život keď sa môžem starať o decko,ktorého otca ani možno poriadne nepoznám.
Moja mama zistila v sedemnástich, že je tehotná. A určite to teraz neľutuje
To, že si ma nechala, bola asi najlepšia vec, ktorú pre mňa urobila... Fakt, za to jej budem vždy vďačná
Ale je pravda, že to bola iná doba.
Neviem, ako by som sa ja sama zachovala. Fakt.
Teraz hovorím, že na potrat by som nešla určite. A na 90 percent ani ak by sa to stalo, aj keď... Neviem, možno to teraz vidím úplne inak.
Ale je isté, že by som to mala aspoň u tej mamy v pohode, keďže si to isté prežila sama a určite by ma nevyhodila z domu alebo čo, v každom prípade by mi to pomohla riešiť...
taká tma by nebola nikdy a keď už tak na potrat by som rozhodne nešla... najprv by som si porádne pootĺkala hlavu o stenu, aká som sprostá a potom by som sa rozhodla že si nechám... budem si ako sebe užívať svoj život, zabijem nevinné malé, ktoré za nič nemôže a potom ma to do smrti bude deptať? nie ďakujem.
ak by som mal v rodine podporu nechal by som, ako v rodicoch, zeby pokym by som sa nepostavil na vlastne nohy, tak by mi s tym deckom fakt velmi pomahali
Tož ťažko povedať, na tú adopciu môže byť, ale do decáka určite nie, myslím že väčšina ľudí čo videli decák zvnútra by bolo radšej keby zomreli pred pôrodom ako keby mali od samého začiatku vyrastať tam.. ovšem ako zariadiť aby si deco niekto s istotou adoptoval, ergo to dieťa by nešlo do decáku, to je mi záhada.. Neviem a som rád že to riešiť nemusím.
Určite by som na potrat nešla a myslím si že to môžu urobiť fakt len vrahovia. Fakt je že vina by to bola moja, takže čo si kto navaril to si aj zje aaa určite by som nezabila vlastné dieťa. Pretože ono za nič nemôže. A ani by som ho nedala na adopciu.
ja by som si ho nechala.... ak by vyrastalo spolu s jeho otcom, o to lepsie, ale ak by som musela,ze by ho nechcel, tak by som to dieta vychovala sama, nemala by som na vyber.
moj brat mal 14rocnu spoluziacku, co porodila a dala dieta na adopciu.. ani nevie co ma, lebo rodila cisarskym.... a este som poznala jednu 12rocnu, co porodila.. ale dieta si myslim nechala..
Keby sa mi to skutočne stalo...vôbec neviem ako by som sa mala zachovať chcela by som si ho určite nechať,.Ale v 16 rokoch fúha ..normálny život by to už nebol potom.....Lenže "čo s dieťatkom" rozhoduje aj partner...a asi by to skončilo tak že ísť na potrat.....Aspoň sa človek učí na vlastných omyloch a nepozornosti a keby raz bolo aj nejaké nabudúce,radšej treba použiť kvalitnú ochranu,alebo nech sa nehrnú do vecí v ktorých si niesú istí...
Podľa mňa by bol v takomto prípade najlepší potrat. Tieto mladé baby na tehotenstvo ešte nie sú pripravené. Tehotenstvo by pre ne bolo len zbytočným utrpením, pokazilo by im to školu, zábavu, rodinu, ...
Jedna moja známa išla na potrat v pätnástich. Neviem si predstaviť, že by teraz mala decko. Život jej potrat nejako moc k horšiemu nezmenil. Myslím, že keby si vybrala inú možnosť, bola by na tom horšie...
a k veci, asi by som sa zabila jaka som hlupana hlupa prehlupa.. ako vazne si neviem predstavit, zeby sa mi daco take stalo, ani kebyze teraz otehotniem si to neviem predstavit, co by som robila, ale urcite by som asi nesla na potrat, potom uz nemusis nikdy otehotniet, to by som nexcela, ale ani decko by som teraz nexcela, radsej nebyt krepi a davat si pozor, jak keby v dnesnej dobe nebolo dost tej oxrany a tabletiek po a neznam co vsetko...
kazdopadne, ked ma dieta dieta, tak to nikdy neni dobre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
147 komentov
odmietam riešiť takéto hypotetické otázky, pretože som zistila, že v určitých situáciách reagujem úplne inak, než som si myslela predtým.
takže netuším. ja totižto neviem ani teraz, čo by som robila, ak by som zistial v tomto veku, že som tehotná.
no zalezi od okolnosti, ak by otec bol v pohode tak by som si dieta nechal(a)
Netuším ako by som sa zachovala.
Ľahko sa odpovedá ak to tak nie je...
V 16 by som si teda absolútne nevedela predstaviť, že mám vychovávať dieťa. Jednak škola.. jednak psychika, pokazený život..všetko. Išla by som zrejme na potrat, hoci nie s čistým svedomím. Ale ja som taká, že robím všetko preto aby sa mi to nestalo !
Ak by sa mi to prihodilo tak po mature.. ale v 20 tak to by som uvažovala, pretože výšku si lahko spravím a predsa, už to nie je také strašné..
To, že si ma nechala, bola asi najlepšia vec, ktorú pre mňa urobila... Fakt, za to jej budem vždy vďačná
Ale je pravda, že to bola iná doba.
Neviem, ako by som sa ja sama zachovala. Fakt.
Teraz hovorím, že na potrat by som nešla určite. A na 90 percent ani ak by sa to stalo, aj keď... Neviem, možno to teraz vidím úplne inak.
Ale je isté, že by som to mala aspoň u tej mamy v pohode, keďže si to isté prežila sama a určite by ma nevyhodila z domu alebo čo, v každom prípade by mi to pomohla riešiť...
jeden sprostý sebec
ach joo 8)
Ale inak odpoveď ti neviem povedať... to je vec ktorú si nerozmýšlaš dopredu konáš keď sa stane
Jedna moja známa išla na potrat v pätnástich. Neviem si predstaviť, že by teraz mala decko. Život jej potrat nejako moc k horšiemu nezmenil. Myslím, že keby si vybrala inú možnosť, bola by na tom horšie...
a k veci, asi by som sa zabila jaka som hlupana hlupa prehlupa.. ako vazne si neviem predstavit, zeby sa mi daco take stalo, ani kebyze teraz otehotniem si to neviem predstavit, co by som robila, ale urcite by som asi nesla na potrat, potom uz nemusis nikdy otehotniet, to by som nexcela, ale ani decko by som teraz nexcela, radsej nebyt krepi a davat si pozor, jak keby v dnesnej dobe nebolo dost tej oxrany a tabletiek po a neznam co vsetko...
kazdopadne, ked ma dieta dieta, tak to nikdy neni dobre