Mladý=hlúpi,neskúsený= jeho názory sú zbytočné,100%nepravdivé .. samozrejme bez vypočutia .o tom je náš svet..a potom sa každý stažuje,že jaká je tá dnešná mládež a aká má byť keď ju hneď každý odsudzuje ..samozrejme s vetou :"My sme boli lepší,to sme si
Dik aj to je nazor ..o5 starého a ešte ktomu namysleného ...muža.. nepoznáš ma ani moje názory tak ma neodsudzuj,urobím to rovnako ... a ak boli nemal si sa do tejto zapájať nikto ta nenútil ..
tommyhot : skúsenosti nemusia vždy súvisieť s vekom ...a mnohí dospelýrozprávajú a ani nevedia očom rozprávajú len preto lebo sa to od nich očakáva...a čo sa týka toho vyvyšovania žiaden normálny človek sa nemá právo vyvyšovať ..a už aj keď sa .. tak je ovela hlupši ako ten 14ročný/á .
A ešte úplne najviac milujem keď ma človek 18 a myslí si že pojedol všetkú múdrosť sveta ..je dosť smutné že je presvedčení o svojej dospelosti len kôli dvom číslam ..takže radšej budem mladá a neskúsena ako "stará" a úboha ..
izdo: potešilo aj mňa,že sa nájde niekto bez predsudkov a kto sa zapojí do diskusie pretože chce slušne vyjadriť svoj názor a nielen sa tu oháňať svojím vekom Dúfam,že keď vyrastiem ,taká nebudem ale myslím že nie
Tak ti to vysvetlim polopatisticky: Mas problem a hladas riesenie. Ale predtym sa snazis vymysliet nieco sam. Ked sa ti nic nepodari, tak hladas, ci uz niekto toto riesenie na dany problem nenasiel, takze hladas riesenie dalej, ale ked ani teraz si ho nenasiel, tak das otazku do davu.. Lenze tu je zasadny problem co nastal a preco som takto reagoval: keby si nebola lemrava, a popozerala sa tu po diskusiach, tak by si nasla taku, ktora sa danej temy tyka. Tam by si pridala prispevok, tym by sa diskusia vyhupla hore, takze by bolo vidiet ze je obnovena a tym padom by aj ludia do nej pisali. Lenze ty si sa na to vyjebala, drbla si sem temu a hotovo. Toto je pristup 90% mladych ludi, ziadna snaha prijst na nieco sam, setko rovno pod nos. Trocha sa zamysli a potom si klad otazku preco mlady=hlupy a neskuseny. Tot vsjo, idem jest buchty...
Majlos: JAAAJ jaky sity mudry počuvaj sem .. a načo si budem hľadať iné forum keď chcem mať svoje ..a keď si tu milion ľudí mohlo zrobiť forum prečo nie ja? Nie leboty musíš byť konfliktný človek a všade ukázať že existuješ to bol jediný dovo prečo si mi napísal .. jj choď jesť a daj pozor aby si sa od hnevu nezadrhol dobrú chuť
ksiksa: jaaj dievca, jak ta tu zdrbali trosku... ale inak suhlasim s tebou, predsudky... presne sa ti to ukazalo
nehovorim ze neexistuju aj taky mlady ako si ich opisala, ale ked je niekto mlady, este to neznamena ze je sprosty, atd atd... ak si to niekto mysli, su to tie predsudky... a to je skoro ako rasizmus uz... a to ja moooc nemam rad... takze proste mas pravdu
Majlos: ne ze by som mal nieco proti tebe, ale rpeca len... naco furt reagovat na (podla teba) picovuny agresivne?? naco sa seres?? jeb na to preca... trosku flegmaticnosti by nezaskodilo...
Pocuj Ksiksa, ak tato podsekcia fora vznikla kvoli tomu, ze som vyhuboval tvojej kamaratke ohladom toho - ktory/i - , tak vedz, ze som ziadne predsudky nemal, len bola dost offtopic, co sa tyka temy fora "Filozofovanie".
Za negativne myslienky voci mladsim ludom nemozu predsudky, ale konkretne ciny.
lawful good: vzniklo to lebo som chcela aby vzniklo konkretne ciny? jasne tam to mas ..co urobi jeden clovek nemusi urobit 100dalsich o tom to je ze si zaradujes ludi ..presne tak ako povedal aio .. nova forma "rasizmu" ... ach jaj kam ta ludska debilita speje ale sak pohoda ..
Boze moj ak tu ma niekto iny nazor ako vy ta ho dobreze nezabijete sak kusok sa ukludnite co ste nervozni koli nazorom 14rocnej? sak to su blbosti ne? akoze ja som hadavy clovek ale snazim sa krotit mohli by ste aj vy
Lawful good: Akoze ty si nahlavu? ano je to moja kamaratka ale toto forum som si urobila na zaklade vlastneho rozhodnutia nema to nic s tym to ze je to zhoda nahod za to nemozem ..nehladaj zavsetkym nieco ...a nadychat vzduchu by ste sa mali ist vy s majlesom ...lebo nervozita stupa
no no no, zasa neprehanajte, mladi rovna sa hlupi? naco pocuvate nazory tych, co vam vravia ze ste hlupi? oni su hlupi, pokial samozrejme nemaju naozaj dôvod preco vam takto vravia, lebo ja mam skusenosti nie tu na nete ale osobne, ze su deti, ktore by som poslala k detskej psychologicke minimalne, ale vecsinou je to spojene s ich agresivitou, prehnanym vnucovanim ich nazoru iným, pubertalne výkyvy a podobne, ale samozrejme, ze vase nazory su cenne, nechapem, ako si mozte mysliet,ze nie, ja vo vaasom veku som sa nezapodievala tym, ze moj nazor nezavazi, lebo som vedela niekedy, do coho sa nemam pliesť, ked raz viem, ze nemam s tym skusenosti a tak
Vidim ze to nema zmysle lebo dakto si mysli ze ma 19 rokov tak prezil vsetko a je 10000krat lepsi ako ten druhy clovek vyvysovanie .. a chapanie len svojich nazorov minimalna tolerancia .. a schopnost nediskutovat .tak sa zamyslite trocha , ze kto sa sprava hlupo ..bo to uz vazne psychiatria bude z tohto sveta..
Ksiksa: Predtym nez sa zacnem hnevat... Napisal som: "A Aio... Chod sa nadychat cerstveho vzduchu a porozmyslaj nad tym, co si sem napisal!" Bolo to adresovane Aiovi, kedze pisal o niekom inom, nech sa ukludni a pritom napisal:
"ne ze by som mal nieco proti tebe, ale rpeca len... naco furt reagovat na (podla teba) picovuny agresivne?? naco sa seres?? jeb na to preca..."
Zipporah: k predskudkom sa nemam pliest? vysvetli mi ake moze mat clovek skusenosti s predsudkami? a ja ich nepocuvam .. len SLUSNE vyjadrujem svoj nazor .. co tu mnohi nevedia ..
Izdo: ked su ti moje pripomienky u prdele, preco sa k nim vyjadrujes? Chlapec seres si do huby...
Ksiksa: vies tak jak teba vytaca ze je vseobecna mienka ze mlady=sprosty a neskuseny, tak mna vytaca ze to len dokonale podtrhuje obraz tem na tomto webe. Dam ti otazku: preco by si mal niekto mysliet opak, ked vidi ze nejaka 13 rocna sa pyta citujem:
"Mam taky mini problme,cem jedneho chalana(mno teda cela som,ASI)a on ma babu...jaq mam zabudnut..ja uz som snim raz chodila..aje nefiem co mam robit..mohli by ste mi sedci posim napisat was nazor..diq " a prosim vsimni si to vyjadrovanie a nadherny styl a formu
Dalsia: "Bla bla bla....stretla som sa s chalanom..len tak f škole...sme sa povyprávali..nie?...to bolo asi thak pred mesiacom.....teraz sme sa moc ani nestretávali....a keď sa náhodou stretneme...kuká na mňa ako keby ma kcel zabiť..no ostala som f poslednom čase odmeraná..i keď ho moc žeriem..ale už to neni ono...lebo ja na hlúpe poznámky jeho kamošov neberem...a celkovo ma to odrádza....tak a celý problém spočíva f tom či mám u ňho šancu???... ...jako dllllllllllllllhé pohľady tam sú...a pred tým sme sa aj povyprávali ...no teraz sa ani nepozdravíme.... "
A dalsia: "Dnes som isla z obeda z dvoma poluziakmi domov(jeden z nich sa mi paci)a rozhodovali sme sa kade pojdeme.Ja s jednym spoluziakom som chcela ist rovno a ten druhy,ktory sa mi paci chcel odbocit.....Tak nakoniec povedal,ze teda pojdeme rovno,no ja som po 2minutach dodala:sak ja tak by si neodbocil a nesiel sam domov a on sa otocil a siel tou druhou cestou..nechapala som..bolo mi vselijako...kricala som na neho,no on sa vobec neotocil..som velm inestastna a neviem co mam robit,pretoze mi na nom zalezi a toto mi este nikdy neurobil,dokonca mi raz povedal,ze by mi nikdy neublizil a tymto mi velmi ublizil.....prosim poradte mi co mam teraz urobit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mam sa mu ospravedlnit,ci???????????? ((dakujem"
Dufam ze si si to vobec precitala, alebo aspon dopolky. A teraz mi povedz preco si mam mysliet ze su tieto 3 slecny prudko inteligentne, skusene a vedia sa v zivote obracat, ked si nevedia vyriesit uplne banalne problemy, resp. nevedia sa nad ne povzniest?????
Dufam ze tento krat si s mojim prispevkom do diskusie spokojna...
Ksiksa: Myslel som tym to, ze ked povie niekto inemu, ze je kokot do pice, nech na to jebe kurva a nech je kokot do pice flegmaticky; tak si myslim, ze by sa najskor mal pozriet na seba.
Majlos: To nieje na mojej spokojnosti ale o tvojej kultivovanosti a schopnosti sa ovladat co si zatial nepreukazal no azdotera,, a to sa snazim vysvetlit ze netreba hadzat vsetkich do jedneho vreca .. myslis ze tieto tri su vzorkou celeho slovenska?zeake su oni take su vsetky? keby som sa takto pozerala na ludi nemala by som vela priatelov ..vies to je o tuzbe po poznani ,ale ak ta niekto hned odsudi len preto ze si precital problem troch .. tak to je uzfakt sila
a este jednu vec nechapem ..nemozem sa vyjadrit k niecomu ak nemam skusenosti? ved to je len vyjadrenie nikto sa nim nemusi riadit ale zato ho nemusi ani ociernovat .. a ak si viem predstavit situaci ..a viem ako by som zareagovala ja a ostatny o tom diskutuju preco by som sa nemohla zapojit ..kazdy ma pravo na svoj nazor pokial nim neuraza! nonie?
uaau takze toto by sa dalo vyhlasit asi za najuspesnejsiu diskusiu: za ani ne 2 hodiny skoro 50 prispevkov... ok teraz reakcie:
podla mna mala Zipporah celkom dobry nazor...
Majlos: ok suhlasim tie tri kravy co si uviedol ako priklad su skutocne mlade a hlupe, lenze to su iba tri... a povec mi kolko bab tiez do 17-18 rokov je na nete alebo aspon na birdzi a taketo diskusie nezakladaju, lebo NESU mlade a sproste...
Lawful_good: akoze sorry bejbi, ale preco by som sa mal ist vyvetrat?? to co si napisal v poslednom prispevku som ja apsoltne nenapisal. Citujem teba:"ked povie niekto inemu, ze je kokot do pice, nech na to jebe kurva a nech je kokot do pice flegmaticky;" a teraz seba:"ni proti tebe, ale rpeca len... naco furt reagovat na (podla teba) picovuny agresivne?? naco sa seres?? jeb na to preca... trosku flegmaticnosti by nezaskodilo... " vobec som mu tam nenapisal ze je kokot do pice atd, ako si ma citoval ty. praveze to vobec nebolo myslene agresivne ako si si to vysvetlil(navyse to nebolo adresovane tebe) bolo to myslene sposobom : just relax, chill out
Lawful good: vobec sa nevykrucas z toho co si povedal ..hladas detaily len aby si mal pravdu sinevies priznat chybu? mimochodom viem ze to bolo adresovane aiovi ale miesiam sa teda vyjadrujem svoj nazor ..
inak podla mna bola tato diskusia myslena fajn... ako ze bola zalozena s dobrym umyslom... neviem co sa seci tak navazate... inak ale ksiksa:presne vidis teraz to, o com si pisala...
Ksiksa a zakladat nowe nezmyselne temy len koli tomu aby si mala aj ty nejaku temu, tak to mi pride trochen od weci. Sa potom necuduj ze su tu take komentare ake su.. Inak suhlasim s Majlosom ze dnesna mladez nedokaze nic sama riesit a chce mat riesenie problemu hned na stole, najlepsie wyriesene niekym inym..
Aio: vsak ja som prekvapena sama zo seba ze reagujem kludne vies ja sastrasne hadam ..za svoju pravdu ,ale etraz akosi mam taku naladu .. ale celkovo sa to snazim regulovat ..
no vidis, ja zasa obcas opacne: kaslem na to co si o mne myslia iny ludia, nebudem ich presviecat o opaku, sak ked si chcu mysliet svoje tak si to budu mysliet tak ci tak bezohladu na moje argumenty. proste si myslim svoje a viem svoje a na nich jebem. jediny komu som ochotny nieco vysvetlovat, resp. chcem aby si o mne mysleli to co je pravda, su ludia na ktorych mi zalezi... ale zasa obcas, ako napriklad teraz, sa proste rozpisem a argumentujem, a stojim si za svojou pravdou.,..
Aio: si to pokazil uz som si myslela ze ti na mne zalezi D ale nie novazne teraz ..to je vcelku ok postoj ale tazky .. vecsine ludom zalezi na tom co si myslia ostatni .. len niekomu menej niekomu viac
Aio: ziaden clovek nieje v zakladoch zly .. len je ovplivneni zlymi faktormi ..podla mojho nazoru (sa to musim naucit pisat to podla mojho nazoru aby sa do mna nemohlinavazat
no to je jasne ..ale predsa len presadzovanie vlastnej pravdy je zalozene na tom ze ti zalezi na tom co si druhy myslia ..a ja si vecsinou tu oravdu krvopotne presadzujem a potom ma kazdy tak "zboznuje" ale nie mna clovek musi spoznat aby som bola mila ..takze neberte nic co tu bolo napisane osobne ak to tak posobilo ospravedlnujem sa snazila som sa ..
No howorim jebnuty ludia.. do pice ani raz som tu neska nezahresil a nepowedal som nic zle ani nic cim by som niekoho urazil, ale uz mam predsudky co? By ste sa mohli uwedomit kokotkowci.. A Majlos nezer furt tje buchty a podme na nich =D
tommyhot: "dnesna mladez nedokaze nic sama riesit a chce mat riesenie problemu hned na stole, najlepsie wyriesene niekym inym.. " toto beriem ako urazku .. takze neklame ze si neurazal vsetky tvoje slova mozu byt pouzite proti tebe
Teraz ta urazim, ty si fakt prijebana alebo sa len robis? ja na tom nic urazajuce newidim, pretoze to je prawda, ak neweris, staci si pozret posledny hadam aj 100 teem a uwidis ze je to tak..
ale inak v tomto co napisal tommyhot aj celkom suhlasim... nepovec aj ty kiksa ze nehladas to najrychlejsie riesenie?? sak naco sa trapit s komplikovanym, ked je aj jednpoduchsie no ne?? ale takto obcas rozmysla kazdy... a nesuvisi to z vekom... je to proste jedna z povahovych crt...
aj ked treba uznat ze ked sa to prenese na to, ze niekdo zaklada forum bez toho aby si pozrel predchadzajuce,, tak ano v tomto pripade, je to fakt blbe myslenie
Aio -no vsak nesuvisi to s vekom .. a on ide vytahovat na mna daco co robi urcite aj on niekedy alebo robil .. a jak on mozevediet preco som ja zakladala toto forum?pozrela som si ostatne ale nechcela som ho obnovovat chapes chcela som to vyjadrit inak tak nevidim dovod preco si neurobit vlastne
A ja urcite taketo kokotske temy nezakladam, a ked si wsimnes suwisi to hlawne s wekom, lebo starsi ako 15-16, tu w 90% pripadow nezakladaju ziadne temy..
no tu sa to rozrastlo , jednotka zaklincoval , no nic, tak ty rada vyjadrujes nazor aj na take veci, s ktorými nemas skusenosti vlastné, no dobre a co s tým dalej? ved ich maj, to je dobré...
"Mladý=hlúpi,neskúsený= jeho názory sú zbytočné,100%nepravdivé .. samozrejme bez vypočutia"
Lenže tak to má byť, máš 14 načo sa hrať na dospelého, nato máš ešte čas, venuj sa bábikam, vareniu, pečeniu a tak. Je síce pravda, že dnešná mládež po fyzickej stránke dozrieva skôr ako tá povedzme pred 10timy rokmi, ale to zďaleka neznamená, že aj keď už máš na hrudi nejaké tie púčiky a medzi nohami viac ako jeden chlp, že sa radíš medzi dospelých. Je ešte veľa vecí, ktoré nechápeś, lebo si nato proste ešte nedospela. Ono to raz príde, ale v 14tich máš času až až sa zaťažovať dospeláckymi vecami. Takže moja rada: zostaň radšej tou mladou, hlúpou, neskúsenou, so zbytočnými názormi a užívaj si ešte svoje detstvo, lebo, keď raz vstúpiš do sveta dospelých odtiaľ sa už nedostaneš, už niet cesty späť.
to ma uplne brutalne sralo ty kokos vzdy ked som vytiahol lego par kuskov muselo zakonite chybat :/ az som nakoniec nemohol poskladat ani maly domcek :/ ale tie vojny prestrelky a suboje mezdi panacikmi ked sa policaj vbural do doupiete hrabie MOLNOTA (zlocinec) a ten zacal po nom strielat s ultra nicivich kanonov -X- alebo ked som poskladal uplne brutalne velku lod a vo vani som sa hral na to ako sa potama titanik vzdy som stiahol niaku handru z vesiaka a to bola morska prisera drb bum bac jeeeeb a bolo po lodi
inak a napadlo ta uz niekedy pocuvat starsich?napriklad svoju babku alebo tak?napadlo ta ze to poucanie...vsetky tie poucne stories mozu byt naozaj o niecom?....povedala by som ze nie....ak nepocuvas ty nemozes cakat ze budu pocuvat teba
Eskarina: zijes so mnou ze to tak dokonale o mne vieS? PREKRUCAs ja som nepovedala ani slovko o poucani ..a nepovedala som ze nepocuvam tak nechapem odkial to mas
Putzig: ja som so svojim vekom spokojna ani slovo tu nepadlo o tom ze si pripadam alebo chcem pripadat dospela tak newiem co tuvsetci prekrucate Mylim,ze mam pravo sa venovat comu chcem ci mam 14 alebo 10 ak teba bavi varenie a pecenie nech sa pacivenuj sa tomu ja ti to nezakazujem ,ale mne nemusis urcovat zaujmy inak tu sa to vsetko potvrdilo o com hovorim
Zipporah: jasne ma ich kazdy ale v akej miere ..vsimni si ze vecsina ludi .. (ako sa ukazalo aj tu) vo velkej .. ja ich mam tiez ale ucim sa ich odstranovat a aspon si priznam ze mam sa sice este vela ucit ,ale vy si myslite ze mate vsetko za sebou o tom to je vies
Putzig: A ESTE K TOMU "Lenže tak to má byť" Zijeme v demokracii ..takze to tak byt nema ..poznam svoje prava hoc mam 14..a verim ze este vela veci pochopim a uvedomim si neskor ..,len dufam,ze ked budem dospela nebudem mat taky pohlad na zivot ako ty
Mimochodom, toto forum nevzniklo aby som si neico dokazovala,alebo aby som rozpravala ze som dospela ..niesom uvedomujem si to .. a ani som to nikde nepisala tak sa s tym do mna nenavazajte .. len si uvedomte s akymi predsudkami zijete a nielen voci mladsim alebo mne ,ale celkovo a skuste si otocit situaciu .. Ja vas tu nepresviedcam o tom ci som decko alebo nie pre mna za mna si myslite co chcete .. len si vsimnite ze aj vy ste tu vyjadrovali nazor a boli ste vecsina s rovnakymi nazormi cize ste mali urcitu podporu a teraz si skuste predstavit ze mate iny nazor a tu podporu nemate .. kazdemu je lahke sa navazatdo mladsich ked maju "skusenosti" a zarucenu pravdu koli tomu ze su nezavisli nebyvaju s rodicmi a myslia si ze casy babik su uz za nimi ,ale vela dospelych su este hlupsi ako dnesna mladez ..to nemala byt urazka!neberte osobne...
Ksiksa: ver tomu, ze postupom casu si uvedomis, ze zalozenie tejto diskusie bola blbost a budes tiez nadavat na mladych ludi aki su blbi. Nebude to za rok, ani za dva ale raz to urcite pride. Ja som bol taky isty jak ty, len som nemal moznost to slahnut na internet, zaco dakujem fotrovcom. Ale zas som viac pocuval co hovoria dospeli a menej som pindal, inak by ma zrusili keby som si otvoril v reali hubu na spacir jak ty tuna....
Majlos: skade mas ze nepocuvam dospelych? preboha sak tu je sloboda prejavu! sak dobre neskor si uvedomim ..to je slovo proti slovu ja mozem tvrdite ze ne ..zato ze ty si si uvedomil si nemusim ja chapes? ale mozem to je setko len teoretizovanie
a moze si uvedomit nieltore veci, moze ziskat skusenosti, moze "dospiet"... ale stale este moze aj suhlasit s tym co tu napisala a stale si za tym moze stat...
a Majlos: to je mi teda luto ze si sa v detstve nemohol slobodne vyjadrovat... asi si mal autokraticku vychovu... ja som za liberalnejsi pristup
Aio: praveze som nemal moc autokraticku vychovu, len som sa pohyboval viac v prostredi starsich, tak by mi moc nepomohlo keby som sa vyjadril, kedze som o danych temach moc nevedel... Radsej som pocuval a priucil sa ako by som sa mal zbytocne hadat. Este teraz pri rozhovoroch dospelych radsej pocuvam, aby som bol mudrejsi medzi rovesnikmi nez volaco trepnut a byt blby medzi starymi. A menej som travil na nete
Cts w : ja nemam komplex menejcennosti,to som nepovedala ..len si vsimni jak sa tu kazdy sprava a zistis co ma stve ..tu neide len o mna ale celkovo zeby ste si uvedomili,ze kusok treba zmenit pristup
"len dufam,ze ked budem dospela nebudem mat taky pohlad na zivot ako ty " Náhodou môj pohľad na život je v skutku celkom pozitívny. Vidíš, práve to je to čo som myslel tým "Keď raz budeš dospelá, pochopíš o čom hovorím... " Momentálne to nechápeš, a nikto ti to nezazlieva, príliš sa nevystatuj tým, ako bude tvoj život v budúcnosti vyzerať, lebo jeho priebeh závisí od mnohých okolností, ktoré ty neraz len veľmi ťažko ovplyvníš. Môže sa stať čokoľvek...
Putzig: vyznelo to trochu inak ,prepac moja chyba myslela sompohlad na zivot ..ako v tejto sfere pohlad na mladez predsudky a konkretne toto o com sabavime ,ja nepoznam tvoj pohlad na zivot tak ho ani neodsudzujem ak to tak vyznelo tak prepac No zatial som so svojim celkom spokojna,ak sa tak porovnam ,ale to nieje podstatne jasne ze sa moze zmenit ja sa nevystatujem ..zle som sa vyjadrila .. a jasne urcite tamje vela veci ktore nechapem lebo nemozem chapat,ale zas su tam aj nejake ktore chapem cize myslim ze je to estev norme ..nehovorim ze sa nemam co ucit praveze je este vela veci ktore na sebe chcem zemnit,teda chcem sa vypracovat na aku taku osobnost ..
Podľa mňa to už vôbec nerieš, proste to je ako to je, a aj to tak bude. Každý má právo mať názor, a aj tí dospelí, budú vždy frflať na mladých a zase mladí budú frflať dospelých...
ooo ... konecne ju tu niekto uznal okrem mna... inak to co putzig napisal je vlasne pravda... predsudky su strasna volovina ale zdy tu budu a ostanu... njn
Každý má síce právo na vlastný názor, no ten názor by nemal nikoho urážať ani nejakým spôsobom napádať.
Čo sa týka predsudkov, svet bol je a aj bude plný predsudkov, to sa už nezmení, lebo ľudia tvoria svet a ľudia sa nechcú zmeniť. Lebo väčšina ľudí si myslí, že práve ten ICH názor je správny.
Ako fajn, za pravdu sa treba "biť" no nie vždy máme pravdu a to si treba uvedomiť.
Čo sa týka toho "mladý, neskúsený" z časti je to pravda, no z časti nie... len si tak vezmite, pred neviem koľkými rokmi ľudia v našom veku, teda mladá generácia ani len netušila o veciach, kt. sú pre nás bežné, čiže doba ide rýchlo a preto sú čím ďalej mladí skúsenejší a skúsenejší ako dve tri generácie dozadu.
A nikto keď nepozná človeka nemôže povedať,ž e je hlúpy, alebo neviem čo, len podľa toho že vidí vek... číslo necharakterizuje človeka, nepridáva mu rozum ani nič...
Tak sa každý pekne starajte o seba, o svoj život a nesúďte druhých ak ich nepoznáte keep peace
Putzig : ked to nikto nebude riesit tak to tak bude a ked si dopredu povies zesa to neda tak sa to dat nebude,mozno k tomu nepomozem ja ,ale aspon sa o to pokusim chapes nieje to az take zbytocne si myslim
Lucyliu89: DPC ako mozes porownawat generacie? Co to ma spolocne zo skusenostou? To ze ty mas mobil a pred x rokmi nebol ta nerobi WOBEC skusenou, len si pokrokowejsia, nic wjac.. A ked sa o niecom howori tak sa to bere globalne (dufam ze si natolko inteligentna ze wjes co to slowo znamena) a nie jednotliwo, cize globalne su 14 rocny MENEJ SKUSENY ako napr 18, 19, 20 rocny, proste to je holy fakt a ty ani niektory ebnuty jedinci tu na fore na tom nic nezmenia..
K tomu ze su hlupy. Zas si wezmi globalne su 14 rocny hlupejsi ako 18, 19 , 20 atd rocny to je tak isto fakt, lebo 14 rocny ma "odstudowanych" cca 8 rokow zatial co 18 rocny a starsi maju "odstudowane" 12 a wjac rokow.. Cize z toho jasne wypliwa kto je mudrejsi..
Tje miziwe percenta ktore sa wymikaju normalu, wobec nie su zaujimawe..
A pozor nemylit si inteligenciu z wedomostami.
Tam uz sa neda powedat ze mladsi by boli menej inteligentny nez starsi, a to je zapricinene mozno aj tou pokrokowejsou dobou..
Tommyhot... ale tu ide o to rozlisovanie nechapes? globalne mozes bratlen ako argument ktory si teraz samozrejme ziskal lebo v tomto mas pravdu ale ide o to aby si bral kazdeho cloveka rovnako a daval mu rovnake sance ..a ma zaskocila ta veta zee : "tie mizive percenta ktore sa vymykaju normalu nie su zaujimave" ako mozes byt taky egoista? si zahladeny len do svojej vekovej kategorie a do seba --a ostatnych podcenujes alebo rovno odpises tento fakt je smutny! a maas pravdu to nezmenim lebo takych ludi ako ty nezmeni nikto ..mozno len tie tvoje "skusenosti"!!
Pozri ako tu uz niekto pred tym powedal si mlada a nedas si powedat, aj my sme boli taky a tjez sme si mysleli ze mame prawdu, neboj ty doriastjes a pochopis o com to je.. Mne ked njekto powje ze starsi ma wjac skusenosti a ze je mudrejsi tak mu oponowat nebudem, lebo wjem ze aj tak by som nemal prawdu, lebo je to proste fakt ktory newywratis.. A si uwedom, ze jedna lastowicka leto nerobi, pre to su tje male percenta zanedbatelne, proste tak to w ziwote chodi a pre nikoho neni mensina (teraz nemyslim narodnosti a podobne, ale wseobecne) zaujimawa..
A hej som egoista a som na to hrdy, pozri ty mas 14 ci kolko a este nemas ziadne starosti, proste este mas powinnu skolsku dochadzku a pod.., teda nemas sa o co starat, musis len chodit do skoly, tak ti je ego na howno, lenze ked uz sa zacnes pomaly sama ziwit, tak ho budes potrebowat, a wer tomu ked nebudes egoistkou tak len welmi tazko niekde uspejes, teraz to ber ako radu do ziwota a nie ako wywisowanie sa s mojej strany
Tommyhot: pozri, každý má svoju pravdu tak ako aj ty a tak ako aj ja.. ja len na rozdiel od teba sa všemožne nesnažím presviedčať iných o tom.. už len z toho dôvodu, že ani ja nemám 100% pravdu, ale nemáš ju ani ty...
a tie mizivé percentá sú dôležité,, jedinečnosť je dôležitá,, a práve tuctoví ľudia sú nezaujímavý, a jasne, ak si to tak pripúšťaš a všetkých hádžeš do jedného vreca, tak je samozrejmé, že všetci po neviem akú hranicu ti pripadajú neskúsení, mladí a hlúpi...
samozrejme, 14-ročné dieťa nemôže byť neviem ako rozhľadené a plné skúseností, ALE zato ešte nemusí byť hlúpe, a s tými generáciami,, a nie je to pravda? veď práve tým že doba ide napred sa ľudia skôr vyvíjajú a skôr sa učia veci, kt. predtým ľudia v našom veku nepoznali, tým pádom je asi dosť možné, že teraz 18-ročný človek vie viac ako predtým 18-ročný človek... čiže to ako sa zmenila doba je dosť relevantným faktorom...
a ešte jedno, mi chceš povedať, že ty poznáš len samých starších a inteligentnejších ľudí ako si ty sám? o tom skutočne pochybujem... na každom kroku je aspoň jeden človek čo je starší ale nie je inteligentnejší ani skúsenejší ako si napr. ty...
a poprosím ťa neurážaj ľudí, čo sú tu na fóre, každý má právo si povedať jeho názor,, zato nemôže byť osočovaní práve takými ako si ty...
ja sa nechcem nijako zastávať malých a hlavne, ak vidím čo stvárajú v meste, že sa v 14 opíjajú a pod. veci, ale ide o princíp a dúfam že teraz pochopíš,, nehádzať všetkých do jedného vreca..
a prečo ma to štve? len preto, že každý keď si pozrie môj vek vidí 17, mladá, hlúpa, sedemnástka, v puberte, omyl!! a mňa to uráža, lebo jasne sú aj také, ale ja sa napr. za takú nepovažujem.. som dosť inteligentná s dostatočným všeobecným rozhľadom, že si môžem dovoliť tvrdiť to čo tvrdím, tak láskavo predsudky voči mladším osobám a celkovo akékoľvek predsudky zahoď a staraj sa o seba, keď si už taký egoista
Pre mna tych par percent nie je dolezitych.. Ja nehadzem seckych do jedneho wreca, wed howorim ze su tam tie drobne percenta, ale ako som powedal jedna lastowicka leto nerobi..
A zas odkial mas ze ta mam za hlupu? Nikde som to nenapisal, takze ak newjes ako inak tu zo mna sprawit kokota, tak radsej nic nepis..
tommyhot: dik zaradu ale prekrucas moje slova ja som nikdy netvrdila , ze som skusenejsia a dam si povedat akurat sa mi nepaci presne to co lucyliu .. uz xkrat som pisala ze neide o nic ine iba o davanie sanci rozlisovani ...aten tvoj egoizmus ti neberem len porozmyslaj kolko ludi si nim stratil lebo najpritazlivejsie to nieje ale to je tvoja vec..zi si ako chces ,ale nepodsuvaj mi slova ktore som nepovedala ..a za radu dakujem aj ked ju vyuzit neviem,pretoze egoizmus v malej miere nieje egoizmus ale hrdost ..a tej mam dost pokracovat k egoizmu nechcem ..
Tommyhot: (dufam ze si natolko inteligentna ze wjes co to slowo znamena)
toto je jasná narážka na moju inteligenciu, v ktorej si nepriamo naznačil, chtiac či nechtiac, predpokladám že chtiac, že asi nie som z tých inteligentnejších...
Tommyhot: nechaj ich tak, ved aj ja sa teraz chytam za hlavu jake pitchoviny som robil ked som mal 14 alebo 17, jake boli moje nazory "COOL" a drsne. V tomto veku sa maju spravat jak deti tak im do toho neskacme
Inak Lucyliu a Ksiksa, som zvedavy o com by ste sa asi tak vy dve bavili s relativne dospelymi ludmi okrem vekovej diskriminacie...
Majlos : môj zlatý sa uvedom... ja nemám 16, 17 ročných kamarátov, ale v priemere okolo 25, a ver mi že aj hodiny sa dokážem rozprávať aj so 40-ročným človekom... a ver mi, že to nie sú rozhovory o vekovej diskriminácii...tak keď ma nepoznáš, nevieš čo ma zaujíma, neiveš o čom sa zvyknem rozprávať, aká som tak zavri ústa radšej...
moje názory nie sú cool ani drsné, ja nie som ten typ "hip-hop" girl, alebo podobne...
vieš ťažko je ťa o niečom presvedčiť, keď si to aj tak nepripustíš nikdy za žiadnych okolností...
možno v skutočnosti keby si ma poznal, a rozprávali by sme sa zmenil by si názor...ale keĎže sa to nikdy nestane, asi ho ani nikdy nezmeníš, no čo už...
Majlos: a čo sa týka teba,, tak máš 19, it means si o rok a nejaké dva mesiace starší ako ja... tak ty absolútne nemáš čo MNE hovoriť o detinskosti, o tom, že mám málo rokov a podobné veci.. lebo ten rok ti nejako skúseností ani múdrosti či inteligencie nepridá...
Na druhej strane to môže znamenať, že tí seberovní (16, 17 roční) sa s ňou ani kamarátiť nechcú, lebo sa robí príliš múdrou a povýšeneckou, tak čo jej potom zostáva iného...
Putziq - ja sa nerobím ničím čo nie som... boože môj.. a ty odkiaľ vieš že sa oni so mnou kamarátiť nechcú? som to niekde napísala?? nie.. tak dobré ráno..
Tommyhot - veď o tom vravím, tu sa aj tak každý hovorí čo chce.. sú to len písmenká a je len na tebe či uveríš alebo nie...
tommyhot: si si ju pozrel 10krat a si to nenasiel? tak to lutujem ,ale jasne si prekrutil to cos om ja nikdy nepovedala a vkladal si mi to do ust...nepoznas nas tak ako mozes vediet ci je lucyliu povysenecka a o com by sme sa mi bavili s tymi relativne dopelymi ludmi .. rozpravala som sa s viacerimi a myslim,ze ani jeden ma neodsudil do skupiny "hlupich a detinskych"a neviem skade si zobral ze ja si myslim ze mam cool a drsne nazory myslim ze su vcelku v poriadku .. a ked sa porovnam s ostatnymi tak su rozumne ak sa ti nepacia alebo ak si myslis ze som zle podala akykolvek svoj nazor da sa to povedat aj inak ...
Putziq - hmmm tak ťa musím sklamať,,, ale tvoja dedukcia je nesprávna,,
boože ja nechápem.. ako toto je diskusia a slúži na prezentovanie vlastných názorov,,, ale nie je tu na to, aby sme sa tu navzájom nejakým spôsobom urážali alebo osočovali... proste vy absolútne neviete prijať niekoho názor.. pre vás je len ten jeden váš a koniec...
takže sa majte pekne... a dúfam, že raz stretnete človeka, ktorý síce bude mladší ako vy, ale zistíte , že napriek tomu je to skvelý človek a potom si možno spomeniete čo som vám chcela povedať... tak sa majte
Ksiksa - nemá to tu zmysel.. kašli na to, máš správne názory, aj keď máš len 14 rokov.. lebo ako fakt musíš aj sama uznať že takých ako ty je mál
ale to buď len a len rada, pretože ako som už povedala, práve jedinečnosť na človeku je to skvelé tých čo tu píšu kvázi proti tebe si nevšímaj... tak sa drž a ahoj
1. písať nadávky, vulgarizmy alebo urážať iných ľudí...
Vy dementi prestante urazat ludi o ktorych ani hovno nefiete...
-= Tommyhot =- ty teraz si myslis ze si frajer ked nadavas dievcatam a urazas ich, aj ked o nich nic nefies to je ubeho pre 18rocneho chmula jak ty si... si myslis ze si o rok starsi thaze co si? si kral more dement si svojim spravanim dokazujes len svoju ubohu inteligenciu stavim sa ze ta urcite nema nikto rad a tu na nete robis sefa bo si myslis ze si BOSS ze ty mozes secko... HOVNO MOZES! kazdy ma svoje pravdu a svoj vlastny rozum nemozes nikomu vtrepat do hlavy svoj napad alebo svoju myslienku ci pohlad na svet... preto sme ludia aby sme jeden druheho chapali a nie preto aby sme jeden na druheho kydali... Ty zamysli sa nad sebou a porozmyslaj co si ty v zivote dokazal... aby si sa v 60 nezobudil a prisiel nato ze hovno si po sebe nechal len rozmazlene decka co budu niekde v pYci a ty ostanes sam a s tej lasky k tebe ta daju do domova dochodcov! Spametaj sa komu pises a co pises... na thake reci jak tvoje su nema nikto naladu mozno ten tvoj zbuzeranteli kamara maslo ci majslo ci jak mu meno... Skus pisat nieco duchaplne a nie len zhadzovat ludi... Ja som o rok mladsi od teba, ale po tom co som precital som si isty ze mam viac rozumu jak ty. Hoc by Lucilyu kecala aj s celym starobincom a bolo by jej dobre TEBA PYCA DO TOHO... Thak sa nestaraj do ludi ktorych nepoznas, ktorych si nikdy v zivote nevidel a s ktorymi si nikdy LIFE NEKECEL... Thak zamysli sa nad sebou a dospej ty decko vychcane a daj pokoj ostatnym ludom... A thake nazory jak ty mas si schovaj za klobuk alebo prve porozmyslaj co pises lebo toto uroven 18rocneho cloveka nema... Adios, see ya, c ya, cus, ZBOHOM.
Ksiksa ty zasrate jebnute skurwene decko ked newjes citat tak sem ani nepis.. (A TERAZ SOM TA UZ URAZIL!!!) To Majlos rozprawal o COOL a drsnych nazoroch tak sa neobuwaj do mna, do pice tu howoris o prekrucani a ty jedina tu prekrucas, sa uz zobudz zo sna.. Ked newjes zniest kritiku tak radsej sed doma na pici..
Tu len trepes ani newjes o com a pokym mi neukazes co konkretne som prekrutil, tak iny slownik odomna necakaj
Cha0s: ty trapko tak kolko mas? si o rok mladsi alebo mas 20? si seres pekne do huby..
Ked nemas na moje reci naladu tak tam hore je taky cerweny krizik a wjac sa tu uz ukazat nemusis..
Widim ze tu sa uz slusne reagowat ani neda, ked ak niekomu uz dojdu argumenty tak sa zmoze len na ubohe obwinowanie.. Niektory by si asi fakt mali zopakowat prwy rocnik zakladnej skoly.
toto je dobra tema. Este viac sa podme do.ebavat. Je to ako naburavacie auticka pri kolotococh. Dobre to padne cloveku, ked pride z prace a ma sa kde vyblbnut
V podstate som chcel povedat, ze nie len mladi su hlupi. Aj medzi "dospelakmi" je hlupych na kasu. Ale starsi su v priemere uz aspon o trosku umiernenejsi a skusenejsi.
Nazory mladych nemaju velku vahu, lebo sa nezakladaju na skusenostiach. Ja som medzi vami veteran (sa mi zda) a stale sa nepovazujem za dospeleho a absolutne mudreho. Clovek sa uci cely zivot, to je asi fakt pravda. Kym je clovek mlady, mal by sa proste (po)ucit od starsich a preberat od nich to, co sa mu v zivote hodi. A nie sa hrat na hrdinu, ze ja som sice mlady, ale vas vsetkych strcim do vrecka.
K tej dnesnej mladezi... naozaj je ina. Proste mladi dnes robia take ch.joviny, ze nechapem. Normalne ma to vytaca, ze sa niekto fakt nevie aspon na chvilu objektivne zamysliet nad svojim spravanim.
Ksiksa, ak tomu nerozumies alebo neveris, pochopis neskor. A ked nepochopis, nevadi.
fo: v pohode ,dakujem za normal prezentovany nazor bez urazok ja nehovorim ze sa nemam co ucit vazne ja vnimam okolie ,ale obcas potrebuje cloevk zrobit vlastnu chybu aby sa poucil ..a ak to beres ako priemer mas pravdu ,ale mne islo o rozlisovanie ludi
Tommyhot: ty si chory clovek? mas problem s nervami? tak si id dat tabletku a tak pis ok?
prekrucanie: " Pozri ako tu uz niekto pred tym powedal si mlada a nedas si powedat, aj my sme boli taky a tjez sme si mysleli ze mame prawdu, neboj ty doriastjes a pochopis o com to je.. Mne ked njekto powje ze starsi ma wjac skusenosti a ze je mudrejsi tak mu oponowat nebudem, lebo wjem ze aj tak by som nemal prawdu, lebo je to proste fakt ktory newywratis.. " nepovedala som ze neprijmam skusenosti a rady inych... tym padom si dam povedat nie ako si povedalty len jednoducho prezentujem svoj nazor .. nepovedala som ze mlades je mudra a dokonala ale ze sa najdu ludia ktory maju normalne nazory preto nieje spravodlive ich automaticky priclenovat k ostatnym a osocovat ich --a za tu povyseneckost sa ospravedlnujem ,pletie sa mi to ,mate podobne nazory ..clovek sa moze mylit za to nemusi byt "jebnuty" ...
tommyhot: a k tomu ze "Ked newjes zniest kritiku tak radsej sed doma na pici.."
śi vsimni ako reagujes a porozmyslaj kto nevie zniest kritiku .. a k druhej casti vety ubezpecujem ta ze pri pisani do tohto fora sedim ..a si predstav ze aj doma
Ano mozes sa milit w tom ze 1+1=3, ale ked niekoho bezdowodne obwinis tak si uwedom ze sa ho to moze dotknut, pre mna za mna mi tu nadawaj do kokotow je mi to jedno, ale ked uz chces obwinowat tak sa aspon uisti ci to adresujes tej sprawnej osobe..
tommyhot: nenadavala som ti ani raz do kktov ..tak enrozpravaj ani to nemam zapotrebie lebo som presvedcena ze niesi zly clovek len jednoducho ovplyvneny "skutocnostou" tvojou skutocnostou ,ale to nevadi ..nebudem sa dozadovat toho aby si si o mne upravil mienku ..je to tvoja vec a ja ti nazory brat nebudem .. tak prepac ak sa ta to dotklo pisala som to v rychlosti .. neskontrolovala som to ..alebo mozno ocakavam ze vsetko je od teba..priznavam chybu ..
Ksiksa: To ze je clovek mlady este neznamena, ze je hlupy. Je mozno neskuseny a "mozno" aj hlupy, ale to len pre to, ze je na tomto svete kratko. Hoc nemusi byt pravidlom, ze 40-nici atd. su najmudrejsi.
tommyhot: konecne sme sa dopracovali k normalnej komunikacii ako clovek s clovekom .. v pohode ..ludia sa mylia ..ja niesom vynimkou... a ten tvoj nazor ja ti ho neberiem len to maj navedomi ak budes niekoho sudit .. inak je vsetko ok ..
Lucyliu: je pekne ze chodis cez vikendy pomahat do domova dochodcov a rozoberate aktualnu situaciu v serialy Tak Ide Cas, lenze ked sa nevies zmierit s tu uz x-krat povedanym faktom, ze ozaj su mladi menej skuseni, zbrkli, nevybureni, robia neskutocne sprostosti a neviem este co setko, tak ozaj ti tie rozhovory nic nedali. A ked uz sa tak malo kamaratis s maldymi a utekas k dochodcom, tak asi to bude mat nejaky dovod. Pravdepodobne ten ze nie su rozumovo vyspeli. Alebo ako putzig povedal, nevies sa zaclenit do kolektivu tejto vekovej skupiny.
A este k tomu ze mi rok nic neprida. To je kktina na n-tu. Nepridal by mi keby som sedel doma a cumel do plafona. Lenze za ten rok sa da stihnut velmi vela, hlavne ked stretnes novych ludi, ktori ti maju co povedat, resp. tie reci maju nejaku vypovednu hodnotu. Nehovorim teraz o dristoch typu: ked som bol najebany.... Taktiez zmena prostredia zo strednej skoly na VS ti urcite rozsiri obzory.
Inak ked si stale s tymi istymi ludmi tak jedine co sa deje, je ze stale hovorite o tom istom. Nepocuvas nove nazory, pohlady, myslienky. Inak stale si mi nekonkretizovala tie temy okrem vekovej diskriminacie.
Cha0s: a ty sa tu velmi nerozkrikuj a nehraj sa tu na drsneho alfa samca, jak keby sme ti isli pojebat fenu. Mimochodom v diskusii nebola rec o tebe tak myslim si ze nemas co do nej skakat a aj keby si sa chcel hrat na piateho musketiera, myslim ze to je uplne jedno kedze: 1. Sme na dementnom nete, kde setko musis brat s nadhladom 2. dievcata sa vedia zastat sami seba A ked uz tu budes davat prispevky tak aspon k teme, nech vidime ci mas v tej sprostej halve nieco alebo dalsi kreten co tam ma nasrate. Milujem takych jak si ty co si komplexi menejcennosti liecia za PC na nete a vonku chodia nenapadne jak sive mysi. Pojebany asocial...
Majlos: kto tu hovorí o dôchodcoch? pokiaľ viem na Slovensku ľudia idú do dôchodku okolo 62-63 rokov, a takí 25 roční nie sú dôchodcovia, nemyslíš?a to že som tam spomenula 40ročného človeka, no a? veď sú to ľudia vo veku mojich rodičov, a ja ich takisto za dôchodcov nepokladám.
prekrúcaš moje slová, jednoducho som chcela povedať, že tým že mám 17 nemusím byť nevychované, zbrklé decko s názormi puberťáka, a že aj starší akceptujú moje názory a berú ich ako rovnocenné aj keď som od nich v priemere o 10 rokov mladšia...
ale ty to aj tak nepochopíš... lebo ma absolútne nepoznáš
ja mám kamarátov aj v mojej vekovej kategórii, ale je ich pomenej a prečo? no lebo nie všetci v mojom veku mi sedia, (a teraz vám dám za pravdu), lebo poväčšine sú to nevyzreté decká, čo sa potrebujú len blázniť a na nič seriózne ani nepomyslia a spoliehajú sa len na svojich rodičov a na to, že život je jednoduchý...(lenže život je ťažký, nič nie je zadarmo)
ale aj tak to nie sú všetci, sú aj výnimky...takí ako napr. ja
pozri sa, rok , áno dá sa stihnúť za rok veľa,ale čo také napríklad? to že veľakrát pôjdeš niekde na diskotéku, alebo za rok vystriedaš neviem koľko žien? ale rok na nazbieranie plnohodnotných skúseností nestačí na to, aby si mi tu mohol vykrikovať že si omnoho skúsenejší ako ja ... a tie skúsenosti? hmm? no v čom takom skúsenosti? ja som toho zažila na môj vek dosť, nevravím, že v porovnaní so staršími je to nejako veľa, ale ani nie málo...
sú isté veci, kt. keď zažiješ ťa zocelia a urobia ťa imúnnym voči okoliu, ale keď ťa vychovávajú v tom duchu, že všetko čo si zmyslíš dostaneš,človek sa nesnaží a nie je zvyknutý si niečo zabezpečiť alebo vybaviť sám, a ten človek je neskúsený a to kľudne môže byť aj 25-ročný...
ja také šťastie nemám, čo chcem si musím vybaviť sama, a preto si nemôžem dovoliť byť ako malé dieťa, ktoré myslí len na hovadiny!!!
P.S.: nikto netvrdí, že mladí ľudia sa môžu 100% rovnať v životných skúsenostiach dospelým ľuďom, tu išlo len o jedinú vec a to o to, že človek mladý sa nerovná človek hlúpy, a tiež že človek dospelý sa nerovná automaticky človek inteligentný....
Boze snazil som sa zachitit aspom par prispevkov s tejto temy.
Fakt neviem, uz to v jednej teme bolo. Ked mate 14 co ste ak nie deti ? Aj keby ste ovladali jadrovu fyziku aj tak by ste boli deti. Aj keby ste mali v hlave neviem kolko vedomosti aj tak by ste boli deti. Vec dospelosti neni o vedomostiach ale o skusenostiach.
Sprosty jednoduchy priklad. Mas 18 rokov, viucil si sa odbor automechanika, vsetko o autach mas nastudovane, je to tvoj nejvecsi konicek, cital si kazdu recenziu a co ja viem co. A ides si kupit auto. Vedla teba stoji debilny 30 rocny muz, ktory ma ucnovasky list, avsak ma malu autodielnu a dovaza auta napr z nemecka.
Co myslis, kto dokaze napriklad z 10 aut vybrat to ktore sa najviac oplati ? Teda v pomere cena vykon ? No poviem ty ze ten 18 rocny nie.
Takto to mas aj s dospelostou, pre mna zamna pocuvaj babky, ujkov a co ja viem koho, nauc sa kolko chces knih ale skusenosti nemas. Skusenosti musis prezit. Lahko sa tu kazdemu teoretizuje napriklad ze ked budem zarabat jak sa budem mat dobre. TO si mysli napriklad kazde dieta. Ak vsak uz dojdes do realneho zivota, zacnes mat money, zistis ze aha, chcem auta, tam splatka, tam za benzin, tam za mobil, tam za najom, tam za stravu a zrazu aha ? Jaka som bola sprosta ked som bola mala . A uz to ide.
Jako tu seci pisete, ano dospely clovek moze byt sprostejsi, s tym sa hadat nebudem, ale urcite ma viac zivotnych skusenosti ako vy, tj tie skusenosti ho robia dospelym.
Napriklad poviem priklad. MAs 2 ludi, stoho jeden skoncil strednu ze zmaturoval akurat dnes, jeden skoncil pred rokom ucnovku, vyucni list a uz rok roby. Da sa povedat ze ten co skoncil strednu ma mozno viac vedomosti, lenze ten co skoncil ucnovku ma viac skusenosti, cize sa da povedat ze je viac dospely ako ten co skoncil strednu.
No dalsia vec, preco sa vsetci snazia tak krvopotne stat dospelimi uz v 14 ? Ci 15 ? alebo v 17 ? Otvorene vam poviem ani v 18 ste neni dospely aj ked officialne ano. O co vam ide ? Napr ja teraz uz zarabam, mam vlastny car, platim si ucty, naftui secko. Stravu nasim platim. A co ? Aj tak ma to este nerobi jak by som to povedal dospelym. Este som neokusil aky j e to zivot. Ake je to mat vlastny byt, vsetko si platit sam, nebyt zavisli na rodicoch. Jak moze niekto z vas povedat ze je dospely, ked je este zavisly na rodicoch ? Mas 14 rokov, mama s tatom by ta vyhodili na ulicu a co by si potom robila dospela ? alebo co by potom spravila nejaka alebo nejaky 18 rocny typek ? No hovno. Potom by uz neboli dospelimi.
Naco sa hrate na hrdinou a rozoberate tu taketo jebnute temy ze ano, ty o mne nic nevies, ja uz som mudrejsi, mam viac skusenosti, a precitala som si par odbornych slovicok tak ich sem jebnem nech nejak vyzeram. Zo 100 malych deciek co je natomto fore si asi 5 prizna ze su deti, ano to sa ceny. Ale zvysnych 95 ma bude prehovarat ze nie, jak to mozem povedat a ze co ja o nich viem. Tak preco by som mal verit tebe ?
Ja osobne som sa nikdy nerobil dospelym naco ? Ked nim este nie som ? Stale nechapem aky to ma vyznam v 14 vypravat jaky sme dospeli. Kurwa sak ste este skolopovinny pod zakonom. Nemozte sa ani slobodne rozhodnut ze dnes nejdem do skoly.
Sa zobudte a prestante chcet byt dospelimi. uzivajte si, nemusite nad nicim lamat hlavu. Jedina vasa uloha je nieco sa v skole naucit a hotovo. To je vsetko. Nemusite platit hypoteku, splacat auto, chodit do roboty, platit vodu, plyn elektriku, ucty, prat si veci, chodit do lekarne a platit si lieky, nemate pravo vybrat si len 20 - 30 dni dovolenky za rok, mate volna pokokot. Cele leto mozte robit co chcete a nemusite jak niekto rozmyslat ze aha teraz si zeberem dovolenku teraz ne.
Poviem vam ze dieta vo veku 14 rokov co si tu samo prizna ze je dieta a neni este vyzrete, je viac dospelim ako vy co sa tu hadate.
A tu sa neda hovorit ze niekto z nas co sa tu hadame je dospely, mozme len povedat ze ma k tomu blizsie.
Napriklad v nazve mas mlady = neskuseny ? A aky ste skuseny ? Hlupi, a aky ste mudri ? Aj ten posrany sedlak co vysol len ucnovku ma vac vedomosti jak vy. Tak sa uz prosim zobudte s toho omylu ze ste niekto
It: absolutne nevidim suvislost o com tu rozpravas nikde som nenapisala ze si myslim ze som dospela tak nechapem co prekrucas a odkial to mas .. k tym slovickam ubezbecujem ta ze ich nijak nestudujem a nehladam v slovniku a myslim , ze som tu nepouzila ani jedno cudzie slovo teda skoro ..(egoista-ale to vie uz kazdy druhy clovek ze co to je) takze fakt nechapem co to tu trepes,ked sa ti nepaci ze nemam v kazdom druhom slove nadavku tak to je tvoj problem vyjadrujem sa ako kazdy normalny clovek .. tu islo cely cas len o jednu vec a to o tu (ak si na to este stale neprisiel) , ze vsetci sme rovnocenni a je jedno kolko mame rokov vsetci si zasluzime rovnaku toleranciu a rovnake moznosti prejavov nazorov ..a nie si ludi davat do skupin pokial ich nepoznam ...lenze ty tu stale melies svoje dookola , ze nemame skusenosti a okej nemame a co teraz? za to nemusim byt zly clovek tak by si sa trochu mohol skludnit .. nikde som nepisala ze niesom dieta .. som ..noa co kazdy bol? a co teraz .. za to ze som tu nepisala ano ano mas pravdu ..lebo si starsi ..akonahle clovek prejavy svoj nazor ktory nieje suhlasny s tym tvojim tak sa hned navazas .. ale to ti mohlo dojst uz davno ze nie vsetci ludia maju rovnake nazory a su este aj taki co ich prejavia aj ked vedia ze tomu druhemu sa to nebude pacit,myslim ze som ta nim nijak neurazila ani neodsudila cize ztejto "komunikacie" nevyslo nic len z jedineho dovodu ze si presvedceny o svojej pravde ..ok bud ale mozes povedat toto je moj nazor .. a nie ho vtlacat ostatnym a ja ta nijak neprehovaram tvoja mienka o mne mi je ukradnuta islo tu o vseobecnost .. o to co som pisala vyssie .. tak zi v presvedceni akom chces ..a neurazaj inych ,teda teraz konkretne mna ...a to ze som niekto .. som kazdy je kazdy clovek je osobnost ..preco by som si mala mysliet ze som nikto? ja viem kto som .. ak si narazal na to ze si o sebe vela myslim tak to je zas tvoj nazor ale nikde som sa neprejavovala namyslene ..takze tak,ale tvoja vec ..maj sa pekne
oka koncim diskusiu lebo to fakt nema zmysel .. ospravedlnujem satym ktorych som nejak nechtiac urazila alebo nieco podobne .. a zas pozdravujem tych co urazili mna majte svoje nazory .. ja sa tu uz o nic pokusat nebudem len tu je priklad tolerancie proste kazdemu sa to v zivote vrati a zas ked vy nadobudnete "skusenost"ze nebudete tolerovany a vzburi sa proti vam skupina ludi ktory savas budu snazit "znicit" a vkladat vam do ust to co ste nepovedali ,potom pochopite ake to je a dvakrat si rozmyslite ci by ste nieco take urobili ..proste v to verim ze na kazdeho raz dojde(moj nazor) vy mate svoj o mne ja o vas nic na tom nezmenime takze nieje co riesit ..
Tak fakt dakujem za prijmne komunikaciu a vypocutie nazorov a dokonalu toleranciu ..majte sa vsetci pekne a vela stastia pri nadobudani novych skusenosti ..
Husta tema...Nuz to ze su mladi ludia hlupi sa asi vseobecne neda povedat...Pravda je ze vacsina mladych ludi su uponahlani pubertaci ktori si nevedia zatriedit svoj zivot. To mozme vidiet aj v zopar prispevkoch vyssie. A staci ked sa pozrete a precitate si par prispevkov s celeho fora kde je priemerny vek tak 15 az 16 rokov...Aj to som asi vela povedala. To ze si niekto mysli ze nieco vie a ze ho ostatny nepovazuju za doleziteho a aky je on hudacik utlacany...nuz to je jeho vec. Pretoze dnesna mladez vobec nevie co je dolezite alebo nepozna strach z vojny napr. Tento svet nevychovava sikovnych a mudrych mladych ludi...skor uponahlanych a takych ktory skrz technologicky pokrok vidia aky su uzasny a pritom nie su vobec nic. Skuste sa porovnat s chorvatskym 25 rocnym dievcatom ked bolo vo vasom veku....starala sa o dve sestry mladsie lebo jej mamu aj ocina zabila armada okupantov. Ona bola mlada mudra sikovna a vedela toho o zivote velmi vela napriek tomu ze mala 14-15 rokov...Co sa tu mi mozeme bavit o mudrosti? mi zme neprezili nic aj ked sa nam zda ce toho bolo vela...alebo prinajmensom dost na niektore vazne rozhodnutia....Zacinate chapat svet tak z jednej desatiny ked dokoncite vysoku skolu. Tam nie som ani ja ani nikto tu ... pravdepodobne ... Ksiksa vyborna tema na diskusiu...myslim si osobne ze v takomto fore nema miesto lebo polovica ludi tu nedosiahla uroven komunikacie pre tuto temu...nemyslim tym vek. Vies dnesny mlady clovek, ked vyrastie, podla mna urobi velmi vela veci pretoze ma potencial a neposkvrnilo ho nic z odpornej minulosti. Ale prave pre to by mal pocuvat ,,starsich,, aby neopakovali ich chyby a cakat ked pride jeho chvila... Aj ked poznam aj par ludi ktory su taky 70 docenti co si myslia ze Microsoft Word je vrchol techniky...ale tych sa ani nepokusam presvedcit o tom ze to vsetci mlady ovladaju uz pomali ako 5 rocny... takze zaver? trpezlivost a vsetko pride...
Altreya: dakujem , beriem navedomie uvedomujem si...no moj osobny nazor je ze niektore chyby si jednoducho musi "zopakovat" ,aby si to doslednejsie uvedomil,ale samozrejme ze treba pocuvat no kazdy ma pravo na vlastne chyby ..no dnes si ludia myslia, ze cim viac toho zazili tak tym su dospelejsi podla mna to samozrejme suvisi aj so skusenostami,ale aj s pocuvanim a uvedomovanim si chyb ostatnych a proste clovek ktory prezije vela a urobi vela chyb , nic si z toho nezoberie je rovnako neskuseny ako clovek ktory nezazil nic ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
193 komentov
mlady = hlupy - jednoducho je to tak a wynimok je welmi malo
neskúsený= jeho názory sú zbytočné,100%nepravdivé - presne tak, logicky ked je niekto neskuseny, tak nemoze o danej weci howorit, pretoze ju nezazil
A wacsina starsich asi ma dowod sa wywisowat lebo toho zazilo o mnoho wjac nez nejake 14tky (bez urazky).. Takze asi tolko
drz uz picu, nikoho tu nezaujimas, tvoje nazory a takisto aj tvoje dementne pripomienky su nam vsetkym u prdele...
cele toto spamovanie for dementnymi prispevkami typu "kokotina, deti, nezmysly" a pod, je podla mna uplne zbytocne a chore...
a pisu to ludia, ktori si asi liecia nejake svoje komplexy, asi z toho, ze ich nikto nepocuva a nikoho nezaujima ich nazor
nie vsetci su a budu ako Majlos a jemu podobni
mne nejde o to, ze je tu po kokot takychto tem...
to mi je jedno..
ide mi o to, ze pokial ta to vytaca, tak jeb na to, a nekomentuj to...fakt na to nikto nie je zvedavy...
fakt jeb na to..
nehovorim ze neexistuju aj taky mlady ako si ich opisala, ale ked je niekto mlady, este to neznamena ze je sprosty, atd atd... ak si to niekto mysli, su to tie predsudky... a to je skoro ako rasizmus uz... a to ja moooc nemam rad... takze proste mas pravdu
Majlos: ne ze by som mal nieco proti tebe, ale rpeca len... naco furt reagovat na (podla teba) picovuny agresivne?? naco sa seres?? jeb na to preca... trosku flegmaticnosti by nezaskodilo...
Za negativne myslienky voci mladsim ludom nemozu predsudky, ale konkretne ciny.
podla mna tato tema vobec nie je OFFTOPIC...
ja by som to do inej temy nedal...
tu si predsa mozes filozofovat o predsudkoch
Narazal som na toto, nie na filozofovanie o predsudkoch.
ospravedlnujem sa
"ne ze by som mal nieco proti tebe, ale rpeca len... naco furt reagovat na (podla teba) picovuny agresivne?? naco sa seres?? jeb na to preca..."
Ksiksa: vies tak jak teba vytaca ze je vseobecna mienka ze mlady=sprosty a neskuseny, tak mna vytaca ze to len dokonale podtrhuje obraz tem na tomto webe. Dam ti otazku: preco by si mal niekto mysliet opak, ked vidi ze nejaka 13 rocna sa pyta citujem:
"Mam taky mini problme,cem jedneho chalana(mno teda cela som,ASI)a on ma babu...jaq mam zabudnut..ja uz som snim raz chodila..aje nefiem co mam robit..mohli by ste mi sedci posim napisat was nazor..diq " a prosim vsimni si to vyjadrovanie a nadherny styl a formu
Dalsia: "Bla bla bla....stretla som sa s chalanom..len tak f škole...sme sa povyprávali..nie?...to bolo asi thak pred mesiacom.....teraz sme sa moc ani nestretávali....a keď sa náhodou stretneme...kuká na mňa ako keby ma kcel zabiť..no ostala som f poslednom čase odmeraná..i keď ho moc žeriem..ale už to neni ono...lebo ja na hlúpe poznámky jeho kamošov neberem...a celkovo ma to odrádza....tak a celý problém spočíva f tom či mám u ňho šancu???... ...jako dllllllllllllllhé pohľady tam sú...a pred tým sme sa aj povyprávali ...no teraz sa ani nepozdravíme.... "
A dalsia: "Dnes som isla z obeda z dvoma poluziakmi domov(jeden z nich sa mi paci)a rozhodovali sme sa kade pojdeme.Ja s jednym spoluziakom som chcela ist rovno a ten druhy,ktory sa mi paci chcel odbocit.....Tak nakoniec povedal,ze teda pojdeme rovno,no ja som po 2minutach dodala:sak ja tak by si neodbocil a nesiel sam domov a on sa otocil a siel tou druhou cestou..nechapala som..bolo mi vselijako...kricala som na neho,no on sa vobec neotocil..som velm inestastna a neviem co mam robit,pretoze mi na nom zalezi a toto mi este nikdy neurobil,dokonca mi raz povedal,ze by mi nikdy neublizil a tymto mi velmi ublizil.....prosim poradte mi co mam teraz urobit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mam sa mu ospravedlnit,ci???????????? ((dakujem"
Dufam ze si si to vobec precitala, alebo aspon dopolky. A teraz mi povedz preco si mam mysliet ze su tieto 3 slecny prudko inteligentne, skusene a vedia sa v zivote obracat, ked si nevedia vyriesit uplne banalne problemy, resp. nevedia sa nad ne povzniest?????
Dufam ze tento krat si s mojim prispevkom do diskusie spokojna...
vyjadrujem sa k nim az teraz, doteraz som to nikdy neurobil...
a vyjadrujem sa preto, lebo ma kurevsky vytacaju a seru, su uplne pubertiacke a chore...
podla mna mala Zipporah celkom dobry nazor...
Majlos: ok suhlasim tie tri kravy co si uviedol ako priklad su skutocne mlade a hlupe, lenze to su iba tri... a povec mi kolko bab tiez do 17-18 rokov je na nete alebo aspon na birdzi a taketo diskusie nezakladaju, lebo NESU mlade a sproste...
Lawful_good: akoze sorry bejbi, ale preco by som sa mal ist vyvetrat?? to co si napisal v poslednom prispevku som ja apsoltne nenapisal. Citujem teba:"ked povie niekto inemu, ze je kokot do pice, nech na to jebe kurva a nech je kokot do pice flegmaticky;" a teraz seba:"ni proti tebe, ale rpeca len... naco furt reagovat na (podla teba) picovuny agresivne?? naco sa seres?? jeb na to preca... trosku flegmaticnosti by nezaskodilo... " vobec som mu tam nenapisal ze je kokot do pice atd, ako si ma citoval ty. praveze to vobec nebolo myslene agresivne ako si si to vysvetlil(navyse to nebolo adresovane tebe) bolo to myslene sposobom : just relax, chill out
takze tje tvoje reakcie boli neopodstatnene...
Ked to uz agresivne myslene nebolo, tak skus tam nepouzit tie vulgarizmy!
a inak reakcia na tvoju radu) neskusim.
inak podla mna bola tato diskusia myslena fajn... ako ze bola zalozena s dobrym umyslom... neviem co sa seci tak navazate... inak ale ksiksa:presne vidis teraz to, o com si pisala...
sak nech si chlapec mysli ze ma pravdu... ty vies svoje
klikaj na linku vo forach
Aio: sorry teda
aj ked treba uznat ze ked sa to prenese na to, ze niekdo zaklada forum bez toho aby si pozrel predchadzajuce,, tak ano v tomto pripade, je to fakt blbe myslenie
A ja urcite taketo kokotske temy nezakladam, a ked si wsimnes suwisi to hlawne s wekom, lebo starsi ako 15-16, tu w 90% pripadow nezakladaju ziadne temy..
Lenže tak to má byť, máš 14 načo sa hrať na dospelého, nato máš ešte čas, venuj sa bábikam, vareniu, pečeniu a tak. Je síce pravda, že dnešná mládež po fyzickej stránke dozrieva skôr ako tá povedzme pred 10timy rokmi, ale to zďaleka neznamená, že aj keď už máš na hrudi nejaké tie púčiky a medzi nohami viac ako jeden chlp, že sa radíš medzi dospelých. Je ešte veľa vecí, ktoré nechápeś, lebo si nato proste ešte nedospela. Ono to raz príde, ale v 14tich máš času až až sa zaťažovať dospeláckymi vecami. Takže moja rada: zostaň radšej tou mladou, hlúpou, neskúsenou, so zbytočnými názormi a užívaj si ešte svoje detstvo, lebo, keď raz vstúpiš do sveta dospelých odtiaľ sa už nedostaneš, už niet cesty späť.
Keď raz budeš dospelá, pochopíš o čom hovorím...
a Majlos: to je mi teda luto ze si sa v detstve nemohol slobodne vyjadrovat... asi si mal autokraticku vychovu... ja som za liberalnejsi pristup
Aspoň máš charakter, a to je dosť podstatné...
Čo sa týka predsudkov, svet bol je a aj bude plný predsudkov, to sa už nezmení, lebo ľudia tvoria svet a ľudia sa nechcú zmeniť. Lebo väčšina ľudí si myslí, že práve ten ICH názor je správny.
Ako fajn, za pravdu sa treba "biť" no nie vždy máme pravdu a to si treba uvedomiť.
Čo sa týka toho "mladý, neskúsený" z časti je to pravda, no z časti nie... len si tak vezmite, pred neviem koľkými rokmi ľudia v našom veku, teda mladá generácia ani len netušila o veciach, kt. sú pre nás bežné, čiže doba ide rýchlo a preto sú čím ďalej mladí skúsenejší a skúsenejší ako dve tri generácie dozadu.
A nikto keď nepozná človeka nemôže povedať,ž e je hlúpy, alebo neviem čo, len podľa toho že vidí vek... číslo necharakterizuje človeka, nepridáva mu rozum ani nič...
Tak sa každý pekne starajte o seba, o svoj život a nesúďte druhých ak ich nepoznáte keep peace
K tomu ze su hlupy. Zas si wezmi globalne su 14 rocny hlupejsi ako 18, 19 , 20 atd rocny to je tak isto fakt, lebo 14 rocny ma "odstudowanych" cca 8 rokow zatial co 18 rocny a starsi maju "odstudowane" 12 a wjac rokow.. Cize z toho jasne wypliwa kto je mudrejsi..
Tje miziwe percenta ktore sa wymikaju normalu, wobec nie su zaujimawe..
A pozor nemylit si inteligenciu z wedomostami.
Tam uz sa neda powedat ze mladsi by boli menej inteligentny nez starsi, a to je zapricinene mozno aj tou pokrokowejsou dobou..
A hej som egoista a som na to hrdy, pozri ty mas 14 ci kolko a este nemas ziadne starosti, proste este mas powinnu skolsku dochadzku a pod.., teda nemas sa o co starat, musis len chodit do skoly, tak ti je ego na howno, lenze ked uz sa zacnes pomaly sama ziwit, tak ho budes potrebowat, a wer tomu ked nebudes egoistkou tak len welmi tazko niekde uspejes, teraz to ber ako radu do ziwota a nie ako wywisowanie sa s mojej strany
a tie mizivé percentá sú dôležité,, jedinečnosť je dôležitá,, a práve tuctoví ľudia sú nezaujímavý, a jasne, ak si to tak pripúšťaš a všetkých hádžeš do jedného vreca, tak je samozrejmé, že všetci po neviem akú hranicu ti pripadajú neskúsení, mladí a hlúpi...
samozrejme, 14-ročné dieťa nemôže byť neviem ako rozhľadené a plné skúseností, ALE zato ešte nemusí byť hlúpe, a s tými generáciami,, a nie je to pravda? veď práve tým že doba ide napred sa ľudia skôr vyvíjajú a skôr sa učia veci, kt. predtým ľudia v našom veku nepoznali, tým pádom je asi dosť možné, že teraz 18-ročný človek vie viac ako predtým 18-ročný človek... čiže to ako sa zmenila doba je dosť relevantným faktorom...
a ešte jedno, mi chceš povedať, že ty poznáš len samých starších a inteligentnejších ľudí ako si ty sám? o tom skutočne pochybujem... na každom kroku je aspoň jeden človek čo je starší ale nie je inteligentnejší ani skúsenejší ako si napr. ty...
a poprosím ťa neurážaj ľudí, čo sú tu na fóre, každý má právo si povedať jeho názor,, zato nemôže byť osočovaní práve takými ako si ty...
ja sa nechcem nijako zastávať malých a hlavne, ak vidím čo stvárajú v meste, že sa v 14 opíjajú a pod. veci, ale ide o princíp a dúfam že teraz pochopíš,, nehádzať všetkých do jedného vreca..
a prečo ma to štve? len preto, že každý keď si pozrie môj vek vidí 17, mladá, hlúpa, sedemnástka, v puberte, omyl!! a mňa to uráža, lebo jasne sú aj také, ale ja sa napr. za takú nepovažujem.. som dosť inteligentná s dostatočným všeobecným rozhľadom, že si môžem dovoliť tvrdiť to čo tvrdím, tak láskavo predsudky voči mladším osobám a celkovo akékoľvek predsudky zahoď a staraj sa o seba, keď si už taký egoista
A zas odkial mas ze ta mam za hlupu? Nikde som to nenapisal, takze ak newjes ako inak tu zo mna sprawit kokota, tak radsej nic nepis..
Ja som mojim egoizmom ludi nestratil to zas newjem s kade mas
toto je jasná narážka na moju inteligenciu, v ktorej si nepriamo naznačil, chtiac či nechtiac, predpokladám že chtiac, že asi nie som z tých inteligentnejších...
Inak Lucyliu a Ksiksa, som zvedavy o com by ste sa asi tak vy dve bavili s relativne dospelymi ludmi okrem vekovej diskriminacie...
moje názory nie sú cool ani drsné, ja nie som ten typ "hip-hop" girl, alebo podobne...
vieš ťažko je ťa o niečom presvedčiť, keď si to aj tak nepripustíš nikdy za žiadnych okolností...
možno v skutočnosti keby si ma poznal, a rozprávali by sme sa zmenil by si názor...ale keĎže sa to nikdy nestane, asi ho ani nikdy nezmeníš, no čo už...
Lucyliu89: To moze powedat kazdy ze ma kamaratow w priemere 25 rokow, takze tym tu urcite nikoho neperswedcis
Tommyhot - veď o tom vravím, tu sa aj tak každý hovorí čo chce.. sú to len písmenká a je len na tebe či uveríš alebo nie...
boože ja nechápem.. ako toto je diskusia a slúži na prezentovanie vlastných názorov,,, ale nie je tu na to, aby sme sa tu navzájom nejakým spôsobom urážali alebo osočovali... proste vy absolútne neviete prijať niekoho názor.. pre vás je len ten jeden váš a koniec...
takže sa majte pekne... a dúfam, že raz stretnete človeka, ktorý síce bude mladší ako vy, ale zistíte , že napriek tomu je to skvelý človek a potom si možno spomeniete čo som vám chcela povedať... tak sa majte
ale to buď len a len rada, pretože ako som už povedala, práve jedinečnosť na človeku je to skvelé tých čo tu píšu kvázi proti tebe si nevšímaj... tak sa drž a ahoj
V diskusných príspevkoch je zakázané:
1. písať nadávky, vulgarizmy alebo urážať iných ľudí...
Vy dementi prestante urazat ludi o ktorych ani hovno nefiete...
-= Tommyhot =- ty teraz si myslis ze si frajer ked nadavas dievcatam a urazas ich, aj ked o nich nic nefies to je ubeho pre 18rocneho chmula jak ty si... si myslis ze si o rok starsi thaze co si? si kral more dement si svojim spravanim dokazujes len svoju ubohu inteligenciu stavim sa ze ta urcite nema nikto rad a tu na nete robis sefa bo si myslis ze si BOSS ze ty mozes secko... HOVNO MOZES! kazdy ma svoje pravdu a svoj vlastny rozum nemozes nikomu vtrepat do hlavy svoj napad alebo svoju myslienku ci pohlad na svet... preto sme ludia aby sme jeden druheho chapali a nie preto aby sme jeden na druheho kydali... Ty zamysli sa nad sebou a porozmyslaj co si ty v zivote dokazal... aby si sa v 60 nezobudil a prisiel nato ze hovno si po sebe nechal len rozmazlene decka co budu niekde v pYci a ty ostanes sam a s tej lasky k tebe ta daju do domova dochodcov! Spametaj sa komu pises a co pises... na thake reci jak tvoje su nema nikto naladu mozno ten tvoj zbuzeranteli kamara maslo ci majslo ci jak mu meno... Skus pisat nieco duchaplne a nie len zhadzovat ludi... Ja som o rok mladsi od teba, ale po tom co som precital som si isty ze mam viac rozumu jak ty. Hoc by Lucilyu kecala aj s celym starobincom a bolo by jej dobre TEBA PYCA DO TOHO... Thak sa nestaraj do ludi ktorych nepoznas, ktorych si nikdy v zivote nevidel a s ktorymi si nikdy LIFE NEKECEL... Thak zamysli sa nad sebou a dospej ty decko vychcane a daj pokoj ostatnym ludom... A thake nazory jak ty mas si schovaj za klobuk alebo prve porozmyslaj co pises lebo toto uroven 18rocneho cloveka nema... Adios, see ya, c ya, cus, ZBOHOM.
Tu len trepes ani newjes o com a pokym mi neukazes co konkretne som prekrutil, tak iny slownik odomna necakaj
Cha0s: ty trapko tak kolko mas? si o rok mladsi alebo mas 20? si seres pekne do huby..
Ked nemas na moje reci naladu tak tam hore je taky cerweny krizik a wjac sa tu uz ukazat nemusis..
Widim ze tu sa uz slusne reagowat ani neda, ked ak niekomu uz dojdu argumenty tak sa zmoze len na ubohe obwinowanie.. Niektory by si asi fakt mali zopakowat prwy rocnik zakladnej skoly.
Nazory mladych nemaju velku vahu, lebo sa nezakladaju na skusenostiach. Ja som medzi vami veteran (sa mi zda) a stale sa nepovazujem za dospeleho a absolutne mudreho. Clovek sa uci cely zivot, to je asi fakt pravda. Kym je clovek mlady, mal by sa proste (po)ucit od starsich a preberat od nich to, co sa mu v zivote hodi. A nie sa hrat na hrdinu, ze ja som sice mlady, ale vas vsetkych strcim do vrecka.
K tej dnesnej mladezi... naozaj je ina. Proste mladi dnes robia take ch.joviny, ze nechapem. Normalne ma to vytaca, ze sa niekto fakt nevie aspon na chvilu objektivne zamysliet nad svojim spravanim.
Ksiksa, ak tomu nerozumies alebo neveris, pochopis neskor. A ked nepochopis, nevadi.
prekrucanie: " Pozri ako tu uz niekto pred tym powedal si mlada a nedas si powedat, aj my sme boli taky a tjez sme si mysleli ze mame prawdu, neboj ty doriastjes a pochopis o com to je.. Mne ked njekto powje ze starsi ma wjac skusenosti a ze je mudrejsi tak mu oponowat nebudem, lebo wjem ze aj tak by som nemal prawdu, lebo je to proste fakt ktory newywratis.. " nepovedala som ze neprijmam skusenosti a rady inych... tym padom si dam povedat nie ako si povedalty len jednoducho prezentujem svoj nazor .. nepovedala som ze mlades je mudra a dokonala ale ze sa najdu ludia ktory maju normalne nazory preto nieje spravodlive ich automaticky priclenovat k ostatnym a osocovat ich --a za tu povyseneckost sa ospravedlnujem ,pletie sa mi to ,mate podobne nazory ..clovek sa moze mylit za to nemusi byt "jebnuty" ...
śi vsimni ako reagujes a porozmyslaj kto nevie zniest kritiku .. a k druhej casti vety ubezpecujem ta ze pri pisani do tohto fora sedim ..a si predstav ze aj doma
A este k tomu ze mi rok nic neprida. To je kktina na n-tu. Nepridal by mi keby som sedel doma a cumel do plafona. Lenze za ten rok sa da stihnut velmi vela, hlavne ked stretnes novych ludi, ktori ti maju co povedat, resp. tie reci maju nejaku vypovednu hodnotu. Nehovorim teraz o dristoch typu: ked som bol najebany.... Taktiez zmena prostredia zo strednej skoly na VS ti urcite rozsiri obzory.
Inak ked si stale s tymi istymi ludmi tak jedine co sa deje, je ze stale hovorite o tom istom. Nepocuvas nove nazory, pohlady, myslienky. Inak stale si mi nekonkretizovala tie temy okrem vekovej diskriminacie.
Cha0s: a ty sa tu velmi nerozkrikuj a nehraj sa tu na drsneho alfa samca, jak keby sme ti isli pojebat fenu. Mimochodom v diskusii nebola rec o tebe tak myslim si ze nemas co do nej skakat a aj keby si sa chcel hrat na piateho musketiera, myslim ze to je uplne jedno kedze: 1. Sme na dementnom nete, kde setko musis brat s nadhladom 2. dievcata sa vedia zastat sami seba A ked uz tu budes davat prispevky tak aspon k teme, nech vidime ci mas v tej sprostej halve nieco alebo dalsi kreten co tam ma nasrate. Milujem takych jak si ty co si komplexi menejcennosti liecia za PC na nete a vonku chodia nenapadne jak sive mysi. Pojebany asocial...
Majlos: kto tu hovorí o dôchodcoch? pokiaľ viem na Slovensku ľudia idú do dôchodku okolo 62-63 rokov, a takí 25 roční nie sú dôchodcovia, nemyslíš?a to že som tam spomenula 40ročného človeka, no a? veď sú to ľudia vo veku mojich rodičov, a ja ich takisto za dôchodcov nepokladám.
prekrúcaš moje slová, jednoducho som chcela povedať, že tým že mám 17 nemusím byť nevychované, zbrklé decko s názormi puberťáka, a že aj starší akceptujú moje názory a berú ich ako rovnocenné aj keď som od nich v priemere o 10 rokov mladšia...
ale ty to aj tak nepochopíš... lebo ma absolútne nepoznáš
ja mám kamarátov aj v mojej vekovej kategórii, ale je ich pomenej a prečo? no lebo nie všetci v mojom veku mi sedia, (a teraz vám dám za pravdu), lebo poväčšine sú to nevyzreté decká, čo sa potrebujú len blázniť a na nič seriózne ani nepomyslia a spoliehajú sa len na svojich rodičov a na to, že život je jednoduchý...(lenže život je ťažký, nič nie je zadarmo)
ale aj tak to nie sú všetci, sú aj výnimky...takí ako napr. ja
pozri sa, rok , áno dá sa stihnúť za rok veľa,ale čo také napríklad? to že veľakrát pôjdeš niekde na diskotéku, alebo za rok vystriedaš neviem koľko žien? ale rok na nazbieranie plnohodnotných skúseností nestačí na to, aby si mi tu mohol vykrikovať že si omnoho skúsenejší ako ja ... a tie skúsenosti? hmm? no v čom takom skúsenosti? ja som toho zažila na môj vek dosť, nevravím, že v porovnaní so staršími je to nejako veľa, ale ani nie málo...
sú isté veci, kt. keď zažiješ ťa zocelia a urobia ťa imúnnym voči okoliu, ale keď ťa vychovávajú v tom duchu, že všetko čo si zmyslíš dostaneš,človek sa nesnaží a nie je zvyknutý si niečo zabezpečiť alebo vybaviť sám, a ten človek je neskúsený a to kľudne môže byť aj 25-ročný...
ja také šťastie nemám, čo chcem si musím vybaviť sama, a preto si nemôžem dovoliť byť ako malé dieťa, ktoré myslí len na hovadiny!!!
P.S.: nikto netvrdí, že mladí ľudia sa môžu 100% rovnať v životných skúsenostiach dospelým ľuďom, tu išlo len o jedinú vec a to o to, že človek mladý sa nerovná človek hlúpy, a tiež že človek dospelý sa nerovná automaticky človek inteligentný....
Tak sa majte!
Fakt neviem, uz to v jednej teme bolo. Ked mate 14 co ste ak nie deti ? Aj keby ste ovladali jadrovu fyziku aj tak by ste boli deti. Aj keby ste mali v hlave neviem kolko vedomosti aj tak by ste boli deti. Vec dospelosti neni o vedomostiach ale o skusenostiach.
Sprosty jednoduchy priklad. Mas 18 rokov, viucil si sa odbor automechanika, vsetko o autach mas nastudovane, je to tvoj nejvecsi konicek, cital si kazdu recenziu a co ja viem co. A ides si kupit auto. Vedla teba stoji debilny 30 rocny muz, ktory ma ucnovasky list, avsak ma malu autodielnu a dovaza auta napr z nemecka.
Co myslis, kto dokaze napriklad z 10 aut vybrat to ktore sa najviac oplati ? Teda v pomere cena vykon ? No poviem ty ze ten 18 rocny nie.
Takto to mas aj s dospelostou, pre mna zamna pocuvaj babky, ujkov a co ja viem koho, nauc sa kolko chces knih ale skusenosti nemas. Skusenosti musis prezit. Lahko sa tu kazdemu teoretizuje napriklad ze ked budem zarabat jak sa budem mat dobre. TO si mysli napriklad kazde dieta. Ak vsak uz dojdes do realneho zivota, zacnes mat money, zistis ze aha, chcem auta, tam splatka, tam za benzin, tam za mobil, tam za najom, tam za stravu a zrazu aha ? Jaka som bola sprosta ked som bola mala . A uz to ide.
Jako tu seci pisete, ano dospely clovek moze byt sprostejsi, s tym sa hadat nebudem, ale urcite ma viac zivotnych skusenosti ako vy, tj tie skusenosti ho robia dospelym.
Napriklad poviem priklad. MAs 2 ludi, stoho jeden skoncil strednu ze zmaturoval akurat dnes, jeden skoncil pred rokom ucnovku, vyucni list a uz rok roby. Da sa povedat ze ten co skoncil strednu ma mozno viac vedomosti, lenze ten co skoncil ucnovku ma viac skusenosti, cize sa da povedat ze je viac dospely ako ten co skoncil strednu.
No dalsia vec, preco sa vsetci snazia tak krvopotne stat dospelimi uz v 14 ? Ci 15 ? alebo v 17 ? Otvorene vam poviem ani v 18 ste neni dospely aj ked officialne ano. O co vam ide ? Napr ja teraz uz zarabam, mam vlastny car, platim si ucty, naftui secko. Stravu nasim platim. A co ? Aj tak ma to este nerobi jak by som to povedal dospelym. Este som neokusil aky j e to zivot. Ake je to mat vlastny byt, vsetko si platit sam, nebyt zavisli na rodicoch. Jak moze niekto z vas povedat ze je dospely, ked je este zavisly na rodicoch ? Mas 14 rokov, mama s tatom by ta vyhodili na ulicu a co by si potom robila dospela ? alebo co by potom spravila nejaka alebo nejaky 18 rocny typek ? No hovno. Potom by uz neboli dospelimi.
Naco sa hrate na hrdinou a rozoberate tu taketo jebnute temy ze ano, ty o mne nic nevies, ja uz som mudrejsi, mam viac skusenosti, a precitala som si par odbornych slovicok tak ich sem jebnem nech nejak vyzeram. Zo 100 malych deciek co je natomto fore si asi 5 prizna ze su deti, ano to sa ceny. Ale zvysnych 95 ma bude prehovarat ze nie, jak to mozem povedat a ze co ja o nich viem. Tak preco by som mal verit tebe ?
Ja osobne som sa nikdy nerobil dospelym naco ? Ked nim este nie som ? Stale nechapem aky to ma vyznam v 14 vypravat jaky sme dospeli. Kurwa sak ste este skolopovinny pod zakonom. Nemozte sa ani slobodne rozhodnut ze dnes nejdem do skoly.
Poviem vam ze dieta vo veku 14 rokov co si tu samo prizna ze je dieta a neni este vyzrete, je viac dospelim ako vy co sa tu hadate.
A tu sa neda hovorit ze niekto z nas co sa tu hadame je dospely, mozme len povedat ze ma k tomu blizsie.
Tak fakt dakujem za prijmne komunikaciu a vypocutie nazorov a dokonalu toleranciu ..majte sa vsetci pekne a vela stastia pri nadobudani novych skusenosti ..