potrebujem len nápady .... ja si to preložím...téma je ... Prečo by mali byť zavedené školské uniformy na školách v SK ....... potrebujem aspoň tri body prečo áno ... ďakujem za nápady,je to súrne
odstránilo by to rozdiely medzi bohatými a chudobnými - všetci by nosili to isté, takže žiadné také že pár vyvolených bude celých nike, puma, adidas, eco... a zvyšok tesco. Čo je hlavne v dnešnej dobe dosť problém.
Pre niektoré deti by to bola možnosť prvýkrát v živote mať normálne a vlastné oblečenie (nie nežartujem, v tomto by som si to nedovolil. Napr. na strednej som dokonca spoznal chalana ktorý prvýkrát v živote videl sprchu až vtedy v škole na telesnej. Oblečenie mal všetko po rodičoch )
Údajne plus je potláčanie individuality študenta, ale ako to môže byť plus fakt nechápem.
@zeriavka vraj je to potrebné do života - naučiť sa "držať hubu a krok". Nevytŕčať z radu, nevymýšľať "blbosti", pekne robiť čo sa povie a všetko potom bude ok. Ale nie je to z mojej hlavy, to nám hovorila jedna učiteľka ktorá bola v UK.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
2. rozoznáš žiaka, ktorý chodí za školu
3. keď každá škola nosí uniformy, tak vieš kto z akej školy je
4. žiaci sú disciplinovanejší na hodinách..majú väčší rešpekt k učiteľom
5. netreba každé ráno rozmýšľať čo si oblečieš do školy...
zatiaľ ma viac toho nenapadá, ale ja som nosila uniformu v Írsku a vedela by som písať skôr o nevýhodách
Pre niektoré deti by to bola možnosť prvýkrát v živote mať normálne a vlastné oblečenie (nie nežartujem, v tomto by som si to nedovolil. Napr. na strednej som dokonca spoznal chalana ktorý prvýkrát v živote videl sprchu až vtedy v škole na telesnej. Oblečenie mal všetko po rodičoch )
Údajne plus je potláčanie individuality študenta, ale ako to môže byť plus fakt nechápem.
- fádne nezaujímavé
+ niesú viditeľné sociálne rozdiely
+ dievčatá nemôžu mať minisukne, výstrihy, chalani nohavice na kolenách atď
- každý má právo vybrať si čo si oblečie
- niekto sa v uniforme môže cítiť zle, ponižuje ho to aatď