Podľa mňa sa na to nedá odpovedať, lebo povedzme si to rovno - prestaneme sa stretávať s nejakým svojim kamarátom, aby sme mali miesto pre nového? No nie... a máme rovnaké nároky na priateľov a partnerov? No nie... Sú to iné veci a také nechcem kvalitatívne porovnať.
A podľa mňa sa to mení s vekom. Teraz sme vo veku, kedy je pre väčšinu z nás pravdepodobné, že ešte nie je so svojim budúcim životným partnerom. Uvedomujeme si to a kamarátstvo sa nám zdá ako niečo silnejšie. Vezmime si priateľov, ktorých poznáme päť, desať rokov a partnerov, s ktorými sme rok. Ale o takých dvadsať rokov, keď už sa s priateľmi budeme vídať sporadicky, ale s partnerom budeme každý deň, to už môže vyzerať inak.
Priatelstvo a laska spolu dost suvisia. No pokial ti laska dava, to co iba laska dokaze dat a priatelstvo, ako ina forma lasky, ti poskytne to druhe, co potrebujes, vzdanie sa jedneho alebo druheho zuzuje.
(Ak sa v tejto ankete chápe láska ako par excellence láska medzi mužom a ženou) tak priateľstvo. Ono nie je založené na vzhľade (partnerská láska vždy zahŕňa aj sexuálny a telesný rozvoj človeka), nie je primárne zameraná na jedného ľudského jedinca, etc.
Avšak ak by sme sa pýtali, čo je viac, tak by som odpovedal, že láska. Nepočul som totiž, že by v dejinách existovalo spoločenské zriadenie, ktoré by upravovalo priateľstvo, pričom manželstvo sa vyskytuje od nepamäti v rôznych kultúrach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
laska ku vasemu partnerovi, alebo kamaratstvo medzi vasimi priatelmi?
Ked ma clovek lasku , naozajstnu tak mu nemusi chybat nic ku stastiu.
A podľa mňa sa to mení s vekom. Teraz sme vo veku, kedy je pre väčšinu z nás pravdepodobné, že ešte nie je so svojim budúcim životným partnerom. Uvedomujeme si to a kamarátstvo sa nám zdá ako niečo silnejšie. Vezmime si priateľov, ktorých poznáme päť, desať rokov a partnerov, s ktorými sme rok. Ale o takých dvadsať rokov, keď už sa s priateľmi budeme vídať sporadicky, ale s partnerom budeme každý deň, to už môže vyzerať inak.
Z priateľstva môže časom vzniknúť láska, z lásky priateľstvo už nie..
Make it last forever friendship never ends,
Avšak ak by sme sa pýtali, čo je viac, tak by som odpovedal, že láska. Nepočul som totiž, že by v dejinách existovalo spoločenské zriadenie, ktoré by upravovalo priateľstvo, pričom manželstvo sa vyskytuje od nepamäti v rôznych kultúrach.