Prisahať znamená „dovolávať sa Boha za svedka pravdivosti svojho tvrdenia“. V podstate môže v správnom slova zmysle prisahať iba človek veriaci, teda ten, kto v Boha verí a kto ho považuje za posvätnú hodnotu. Prisahá sa vždy na vyššiu hodnotu, ako je človek sám.
Ide teda o sľub daný iným v mene Boha, nemá sa teda používať zbytočne v obyčajných veciach, práve naopak (viď manželská prísaha, lekárska prísaha, prísaha pred súdom, atď atď)
prisahá sa na svadbe a slub je len taká blbosť mne už toľký ľudia povedali sľubujem aj tak nebola pravda .. takže ja verím možno len prisahe aj ked dneska už ani tá není pravda
pre mna je slub viac ako prisaha .. ten kto prisaha casto klame a prisahu az tak podla mna neberie vazne .. prisahou sa plytva .. je prisaha pri sude, prisaha lekarska, policajna prisaha, prisaham nespal som s nou proste vsetko na com sa da ojebavat a este k tomu sa hovori,ze prisahat sa nema, je to hriech a ja neviem co .. tiez to beriem ako hriech, ale nie kvoli Bohu, ale kvoli tomu, ze ti co prisahaju, tak svoju prisahu aj porusuju .. ked das slub, tak ten je pre mna posvatnejsi .. ked dam slub, mal by som ho dodrzat .. slub je podla mna viac od srdca ako prisaha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@7
zdieľam
(cit. z » www.frantiskani.sk/kazatel/behomro... )
Ide teda o sľub daný iným v mene Boha, nemá sa teda používať zbytočne v obyčajných veciach, práve naopak (viď manželská prísaha, lekárska prísaha, prísaha pred súdom, atď atď)
@7 Pekne povedané