Ahojte mám problem , už asi týžden mi v istom okamihu vynechava srdce jeden srdeční uder , a je to dost nepríjemny pocit. Stava sa mi to teraz kazdy den že napriklad kracam po ulici a zrazu mi len tak vynecha srdce uder . Najhorise je na tom že za den s
mne sa skôr stáva že mi v jeden okamih bije srdce ako keby 2x za čas jedného úderu
tvoj problém neviem, choď za kardiológom, možno ti dá kardiostimulátor
podla google mas rakovinu
google tiez povedal ze je dobre na to robit kliky a pit dietnu kolu
tu mas riesenie a ani nemusis chodit doktorovi
keby mi chces za to nejak podakovat nemu$is sa dva krat nukat
Cosi podobne sa deje obcas aj mne. Doktorka mi povedala ze to moze byt tym, ze zle/zhrbene sedim, zo stresu, etc. stane sa mi, ze za 3 dni mi to robi fest vela a potom dalsich 5 mesiacov ani raz.
určite choď za doktorom. tipujem že by to mohla byť srdcová arytmia. ak to má niekto v rodine tak je veľká pravdepodobnosť. priateľ má tiež, nikdy nefajčil, nepije, relatívne zdravo sa stravuje a má dosť pohybu. ale proste majú to aj jeho rodičia, aj starí rodičia, tak to má aj on a nepridáva človeku ani psychický stav, ak si nejako vyťažený, s nervami v koncoch, zo školy alebo z práce, môže byť.
ale teraz seriozne, ty sa tu bojis ze ta ochvilu klepne PYTAS SA NA BIRDZI? ja nechapem co je TOTO za diagnozu O.o ak sa o svoje zdravie tak bojis, nemyslis ze by ti sakra dotkori predsalen ppomohli o kusok viac?
Tu je strašne veľa faktorov, tiež som mal takýto problém, drahý pane. Spúšťačom môže byť dlhodobý stres, aj vnútorný, kt. nejak navonok nepociťujeme, vyčerpanosť, únava , nedostatok spánku. Skúste dodržiavať pravidelný spánkový režim, teda spať aspoň tých sedem, ideálne osem, hodín.... Mne osobne skutočne pomohla zmena životosprávy...
@stalingrad1000 Vitaj v ordinácii birdz. Podľa popísaných príznakov je zrejme problém v konjunkcii Marsu a Venuše. Odporúčam ti 0.00001% roztok modrej skalice a 3 dni jesť chlpy z mačacej riti. Keď ani to nepomôže, tak už jedine transplantácia nosných dierok.
A teraz vazne... nechces ist za doktorom, nez sa pytat 15 rocnych pubertiakov na kardiologicku diagnozu?
@dokonalygentleman Ser, obdivujem Vašu neskonalú schopnosť sebaovládania a stoický kľud s akým pristupujete k riešeniu vážnych problémov prostého ľudu.
Tiez som mal nejake problemy, hlavne s nizkym tlakom a bolestami v oblasti pluc a srdca, ked som:
- nedodrziaval zivotospravu co sa tyka pravidelnosti spanku a jedenia
- nejedol dostatocne zdravo (v nutricnom zmysle)
- sedel casto zhrbene na stolicke za pocitacom
načo radíš hrošíkovi ísť k doktorovi, keď ty si zrejme zabednený kokot a nejdeš tam ešte raz? aj keby tu bol kardiolog s 30 ročnou praxou, tak ti nepovie, aby si si dal žihľavový čaj, dve lyžičky medu a pomodlil sa očenáš.
@stalingrad1000 lebo aj keby som just bola lekarka s desatrocnoupraxou, treba prehliadku.. a ty nechces pomoct.. keby si chcel, tak by si mudre rady pocuval.. tak pa,
ved ale, keby si si opalil obocie, tak ti tu poradime vytetuj si ho, dokresli ... keby si mal nadchu, tak ti ludia napisu cesnak, zazvor, caje, tvaroh na hrdlo ci co a podobne ...
ale doprdele, mas arytmiu mozno, vynechava ti srdce a tu sme vsetci kardiologovia co na dialku urcuju diagnozy, na BIRDZI!
hadam kua pridem k tomu doktorovi, ze nemam v poriadku srdce, potrebujem vysetrit a nie zakladat fora tu
maš arytmiu srdca, mne sa stávalo, že keď som v kľude a tichu ležal v noci v posteli, tak som počul ako mi srdce prestalo isť, potom sa rozbehlo, alebo nepravidelne bilo...
bezpodmienečne choď do špitála, ja beriem na to lieky a som akože fit, aj keď mi primár povedal, že by bolo nutné srdce vymeniť, ale to ti musia najskôr stanoviť presnú diagnózu...
nečakaj, lebo ťa odvezu ako mňa v kome!!!
ARYTMIA SRDCA
Arytmia srdca je porucha srdcového rytmu, ktorými trpí približne každý desiaty človek. Ide o jedno z najčastejšie sa vyskytujúcich ochorení srdca, ale väčšina ľudí nevie, čo arytmia srdca je a ako ich ohrozuje na živote.
Arytmie srdca môžeme rozdeliť do týchto základných skupín :
- bradykardia - ide o spomalený rytmus srdca = spomalený pulz
- tachykardia - ide o veľmi zrýchlený rytmus srdca = zrýchlený pulz
- fibrilácia - ide o nekoordinované pohyby srdca
- fibrilácia predsieni - nepravidelné sťahovanie stien predsieni srdca
- fibrilácia komôr - nepravidelné chvenie svalových vlákien srdca, vzniká neschopnosť prečerpávať krv, čo môže zapríčiniť aj úplnú zástavu krvi.
Poruchy srdcového rytmu = arytmia srdca - môžu byť prejavom vážneho ochorenia srdca.
Činnosť srdca je pravidelná vtedy, keď frekvencia srdca sa pohybuje od 60 do 90 pulzov (tepov) za minútu - ide o tzv. sínusový rytmus. O arytmia srdca hovoríme teda vtedy, keď dochádza k poruchám pravidelnosti alebo rýchlosti rytmu srdca.
Arytmia srdca nemusí spôsobovať nejaké mimoriadne problémy alebo ohrozenie života, vtedy sa hovorí o benígnej arytmii. Niektoré druhy arytmií sú však pre život veľmi nebezpečné, hovorí sa o malígnej arytmii, ktorá môže zapríčiniť náhle zlýhanie srdcovej činnosti, ktoré môže skončiť aj smrťou človeka.
Aká je príčina
Poruchy rytmu srdca môžu byť prejavom viacerých ochorení, napr. ischemickej choroby srdca, zlýhania srdca, kardiomyopatie, chýb srdca, zápalov srdcového svalu alebo osrdcovníka. Arytmie môžu vznikaj aj ako prejav poruchy vnútorného prostredia ľudského tela, napr. pri vysokej alebo nízkej hladine draslíku, vápnika alebo horčíka v krvi, ale aj pri poruchách funkcie štítnej žľazy a ďalších poruchách v ľudskom organizme. Často sa arytmie prejavia ako druhotný príznak pri užívaní niektorých liekov, pomerne často vznikajú pri liečbe ľudí s citlivejšou nervovou sústavou a niekedy sa pôvodcu arytmie nepodarí odhaliť vôbec.
Vznik ochorenia srdca, ktoré podmieňuje niektoré arytmie, sa nedá ovplyvniť rovnako, ako sa nedá ovplyvniť vznik ischemickej choroby srdca ako dôsledok rodinnej dispozície. Z rovnakého dôvodu sa nedá zabrániť ochoreniu štítnej žľazy a iontovým poruchám vnútorného prostredia organizmu.
Pokiaľ pacient má ischemickú chorobu srdca (prejavuje sa námahovými bolesťami na hrudníku, prekonaný infarkt myokardu), ale aj pri väčšine ostatných ochorení srdca, tak má vyššie riziko vzniku arytmie. Pokiaľ užíva lieky, ktoré ovplyvňujú hladiny iontov v krvi (napr. diuretiká), potom sú bezpodmienečne nutné pravidelné laboratórne kontroly hladiny minerálov v krvi a ich prípadná úprava. Väčšina bežne užívaných antiarytmík má potenciálne proarytmogénne pôsobenie.
Aké sú príznaky
Veľká väčšina existujúcich arytmií nespôsobuje žiadne výraznejšie subjektívne problémy, človek ich nepociťuje nejako výrazne, čo však neznamená, že by neboli nebezpečné. Veľmi nepríjemnou poruchou rytmu srdca je palpitácia = preskočenie alebo výrazné búšenie srdca, prípadne jeho krátkodobé zastavenie a následné opätovné rozbehnutie, ale pomerne známe sú aj extrasystoly.
Pokiaľ arytmia významnejšie neovplyvňuje výkonnosť srdca ako pumpy, prejavuje sa to najčastejšie závraťami, pocitom slabosti alebo kolapsom, môžu sa však objaviť aj bolesti na hrudníku, dušnosť a podobne. Najzávažnejšie prejavy arytmie vedú k okamžitej zástave srdca, následne upadne človek do bezvedomia a bez okamžitej pomoci dochádza k nezvratnej smrti, napr. pri fibrilácií komôr srdca.
Prvá pomoc
V prípade väčšiny arytmií je nutné vyčkať na vyšetrenie a liečbu lekárom. Pokiaľ má človek vážnejšie problémy, mal by neodkladne volať rýchlu záchrannú službu, pokiaľ sú problémy miernejšie, neodkladne treba navštíviť lekára.
Poskytnutie prvej pomoci je bezpodmienečne nutné pri závažnejších arytmiách, ktoré spôsobujú zastavenie krvného obehu s následným bezvedomím = fibrilácie komôr. Je nutné okamžite zahájiť kardio-pulmonálnu resuscitáciu = teda nepriamu masáž srdca a dýchanie z úst do úst.
Hlavne nestresuj, lebo to je tiez jeden z faktorov, co na to vplyva. Normalne chod za doktorom, uvidis. Pozrie sa ti na srdce, popis mu tvoj problem. Da ti na den taky pristroj - Holter a to ti bude zaznamenavat cinnost srdca po dobu 1 dna, potom mu to prinesies a povies mu kedy sa ti to stalo, on sa na to pozrie a uvidi sa. Mozno ti len da nejake lieky a bude to v pohode. Kazdopadne zajdi, nemas sa coho bat, bal by som sa skor neist tam a potom niekde odpadnut.
@antifunebracka to normalne citis, strati sa ti tep, zmizne tlak, normalne to pocitujes
@james144 nie preco by zamdlieval, tak ako ked bezis a citis ze sa ti srdce rozbucha silno a rychlo...tak isto to citis...normalne ked bije tak ako ma tak to nevnimas tak, lebo si na ten pocit zvyknuty, ale ked ti zabucha 2x po sebe rychlo, alebo vynecha alebo hocico tak tu zmenu pocitis, lebo na to niesi zvyknuty a zaznamenas aj pokles tlaku ale to su len take kratkodobe veci, vacsinou clovek nezamldie ani nic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
tvoj problém neviem, choď za kardiológom, možno ti dá kardiostimulátor
google tiez povedal ze je dobre na to robit kliky a pit dietnu kolu
tu mas riesenie a ani nemusis chodit doktorovi
keby mi chces za to nejak podakovat nemu$is sa dva krat nukat
inak ako moze prist clovek nato ze mu vynechava srdce jeden uder, wtf ?
ale teraz seriozne, ty sa tu bojis ze ta ochvilu klepne PYTAS SA NA BIRDZI? ja nechapem co je TOTO za diagnozu O.o ak sa o svoje zdravie tak bojis, nemyslis ze by ti sakra dotkori predsalen ppomohli o kusok viac?
A teraz vazne... nechces ist za doktorom, nez sa pytat 15 rocnych pubertiakov na kardiologicku diagnozu?
Tiez som mal nejake problemy, hlavne s nizkym tlakom a bolestami v oblasti pluc a srdca, ked som:
- nedodrziaval zivotospravu co sa tyka pravidelnosti spanku a jedenia
- nejedol dostatocne zdravo (v nutricnom zmysle)
- sedel casto zhrbene na stolicke za pocitacom
ale doprdele, mas arytmiu mozno, vynechava ti srdce a tu sme vsetci kardiologovia co na dialku urcuju diagnozy, na BIRDZI!
hadam kua pridem k tomu doktorovi, ze nemam v poriadku srdce, potrebujem vysetrit a nie zakladat fora tu
maš arytmiu srdca, mne sa stávalo, že keď som v kľude a tichu ležal v noci v posteli, tak som počul ako mi srdce prestalo isť, potom sa rozbehlo, alebo nepravidelne bilo...
bezpodmienečne choď do špitála, ja beriem na to lieky a som akože fit, aj keď mi primár povedal, že by bolo nutné srdce vymeniť, ale to ti musia najskôr stanoviť presnú diagnózu...
nečakaj, lebo ťa odvezu ako mňa v kome!!!
ARYTMIA SRDCA
Arytmia srdca je porucha srdcového rytmu, ktorými trpí približne každý desiaty človek. Ide o jedno z najčastejšie sa vyskytujúcich ochorení srdca, ale väčšina ľudí nevie, čo arytmia srdca je a ako ich ohrozuje na živote.
Arytmie srdca môžeme rozdeliť do týchto základných skupín :
- bradykardia - ide o spomalený rytmus srdca = spomalený pulz
- tachykardia - ide o veľmi zrýchlený rytmus srdca = zrýchlený pulz
- fibrilácia - ide o nekoordinované pohyby srdca
- fibrilácia predsieni - nepravidelné sťahovanie stien predsieni srdca
- fibrilácia komôr - nepravidelné chvenie svalových vlákien srdca, vzniká neschopnosť prečerpávať krv, čo môže zapríčiniť aj úplnú zástavu krvi.
Poruchy srdcového rytmu = arytmia srdca - môžu byť prejavom vážneho ochorenia srdca.
Činnosť srdca je pravidelná vtedy, keď frekvencia srdca sa pohybuje od 60 do 90 pulzov (tepov) za minútu - ide o tzv. sínusový rytmus. O arytmia srdca hovoríme teda vtedy, keď dochádza k poruchám pravidelnosti alebo rýchlosti rytmu srdca.
Arytmia srdca nemusí spôsobovať nejaké mimoriadne problémy alebo ohrozenie života, vtedy sa hovorí o benígnej arytmii. Niektoré druhy arytmií sú však pre život veľmi nebezpečné, hovorí sa o malígnej arytmii, ktorá môže zapríčiniť náhle zlýhanie srdcovej činnosti, ktoré môže skončiť aj smrťou človeka.
Aká je príčina
Poruchy rytmu srdca môžu byť prejavom viacerých ochorení, napr. ischemickej choroby srdca, zlýhania srdca, kardiomyopatie, chýb srdca, zápalov srdcového svalu alebo osrdcovníka. Arytmie môžu vznikaj aj ako prejav poruchy vnútorného prostredia ľudského tela, napr. pri vysokej alebo nízkej hladine draslíku, vápnika alebo horčíka v krvi, ale aj pri poruchách funkcie štítnej žľazy a ďalších poruchách v ľudskom organizme. Často sa arytmie prejavia ako druhotný príznak pri užívaní niektorých liekov, pomerne často vznikajú pri liečbe ľudí s citlivejšou nervovou sústavou a niekedy sa pôvodcu arytmie nepodarí odhaliť vôbec.
Vznik ochorenia srdca, ktoré podmieňuje niektoré arytmie, sa nedá ovplyvniť rovnako, ako sa nedá ovplyvniť vznik ischemickej choroby srdca ako dôsledok rodinnej dispozície. Z rovnakého dôvodu sa nedá zabrániť ochoreniu štítnej žľazy a iontovým poruchám vnútorného prostredia organizmu.
Pokiaľ pacient má ischemickú chorobu srdca (prejavuje sa námahovými bolesťami na hrudníku, prekonaný infarkt myokardu), ale aj pri väčšine ostatných ochorení srdca, tak má vyššie riziko vzniku arytmie. Pokiaľ užíva lieky, ktoré ovplyvňujú hladiny iontov v krvi (napr. diuretiká), potom sú bezpodmienečne nutné pravidelné laboratórne kontroly hladiny minerálov v krvi a ich prípadná úprava. Väčšina bežne užívaných antiarytmík má potenciálne proarytmogénne pôsobenie.
Aké sú príznaky
Veľká väčšina existujúcich arytmií nespôsobuje žiadne výraznejšie subjektívne problémy, človek ich nepociťuje nejako výrazne, čo však neznamená, že by neboli nebezpečné. Veľmi nepríjemnou poruchou rytmu srdca je palpitácia = preskočenie alebo výrazné búšenie srdca, prípadne jeho krátkodobé zastavenie a následné opätovné rozbehnutie, ale pomerne známe sú aj extrasystoly.
Pokiaľ arytmia významnejšie neovplyvňuje výkonnosť srdca ako pumpy, prejavuje sa to najčastejšie závraťami, pocitom slabosti alebo kolapsom, môžu sa však objaviť aj bolesti na hrudníku, dušnosť a podobne. Najzávažnejšie prejavy arytmie vedú k okamžitej zástave srdca, následne upadne človek do bezvedomia a bez okamžitej pomoci dochádza k nezvratnej smrti, napr. pri fibrilácií komôr srdca.
Prvá pomoc
V prípade väčšiny arytmií je nutné vyčkať na vyšetrenie a liečbu lekárom. Pokiaľ má človek vážnejšie problémy, mal by neodkladne volať rýchlu záchrannú službu, pokiaľ sú problémy miernejšie, neodkladne treba navštíviť lekára.
Poskytnutie prvej pomoci je bezpodmienečne nutné pri závažnejších arytmiách, ktoré spôsobujú zastavenie krvného obehu s následným bezvedomím = fibrilácie komôr. Je nutné okamžite zahájiť kardio-pulmonálnu resuscitáciu = teda nepriamu masáž srdca a dýchanie z úst do úst.
@antifunebracka to normalne citis, strati sa ti tep, zmizne tlak, normalne to pocitujes