Ahojte ma niekto z vas psoriazu ?
poprípade neako sa toho zbavil , totiz mne sa to prednedavnom objavilo na laktoch a ta ohava sa mi zacina rozsirovat po celom tele , co mam robit ?
chcem prejst na surovu stravu a zbavit sa toho pomocou stravy, neverim d
vole bež za dermatológom, a nerob chujoviny. Aj ja som za samoliečbu čohokoľvek čo sa dá, ale nie domáce diagnózy typu šúpu sa mi lakte a mám ich červené tak mám psoriázu
Nemám, ani nikto z blízkych to nemá, čiže nepomôžem, ale aspoň sa môžem vyžalovať, keď už nič iné. Nie som typ človeka, čo sa si robí posmešky zo zdravotných ťažkostí iných ľudí, alebo na ich základe ich odsudzuje, ale na VŠ v o rok v nižšom ročníku bol jeden chalan, ktorý týmto ochorením trpel, mali sme spoločné 2 prednášky a bol to fakt des. Celý čas sa škrabal (na rukách, nohách, krku, ...), vkuse sa mrvil a čo bolo najhoršie, pomaly každých 10 sekúnd sa hrabal vo vlasoch a trepal hlavou (neviem, ako ináč to nazvať ale prirovnala by som to k tomu, keď psík otriepa zo seba vodu). Ešte prvých 10 minút na prvej hodine to bolo ako tak smiešne, ale potom keď sedel predo mnou, tak som sa len otáčala kade tade, zapchávala si uši + rozmýšľala o všetko možno, len aby som sa nato nesústredila. Ani profesora som nepočúvala a z poznámok som mala vetu, 5 riadkov voľných, vetu, 5 riadkov voľných, atď. A to som vždy mala super poznámky! Pred hodinou som potom dúfala, že si sadne čo najďalej odo mňa a nielen ja, ale všetci mne sa ho stránili... Ešte mal taký hlúpy zvyk sadnúť si pred profesora (chudák), a hento mu tam 2 hoďky stvárať. Nehovoriac o tom, že bol schopný sa na niekoho zahľadieť (často práve na mňa) a uprene zízať na neho 5 minút, i keď to už pravdepodobne nemalo súvis so psoriázou. Toľko môj výlev.
ak to nemas potvrdene od lekara, este nemusi ist o psoriazu.
ak to uz potvrdene mas, ziadna panika. (velmi) vela robi psychika. stres a depkarcenie vobec nepomaha, prave naopak.vyliecit sa neda, da sa iba zmiernit, kazdemu zabera nieco ine. od masticiek az po pobyt pri mori. budes musiet skusat sam na sebe, co ti pomoze.
@crowley@jane338 vyliečiť sa dá... A @12 veľa ľudí hovorí že za to môže psychika, no v skutocnosti môžeš mať psychiku akokoľvek super, tu chorobu aj tak budeš mať...
@13 uplne vyliecit sa neda. Ale moze sa stat, ze na par, 5, 10, 20 rokov zmizne a bude to okej. A k psychike. ano, chorobu budes mat. geny nepustia. ale to, ako to clovek berie a ako sa s tym psychicky vysporiada, moze pomoct/uskodit.
súhlasím úplne s @jane338 hoci nemám psoriázu ale atopický ekzém a stres a psychika sa prejavujú. Nie nadarmo je koža ochranným orgánom - prejavuje sa na nej všetko
Cau, tiež ma trápila psoriáza na rukách a moc mi pomohol krém psoeasy spolu s bylinným olejom. obaja sú bez chémie » www.psoeasy.com/cz/lecba-lupenk...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Veru nie,cobra by ťa zabila kebyže ťa ""uštipne""
ak to uz potvrdene mas, ziadna panika. (velmi) vela robi psychika. stres a depkarcenie vobec nepomaha, prave naopak.vyliecit sa neda, da sa iba zmiernit, kazdemu zabera nieco ine. od masticiek az po pobyt pri mori. budes musiet skusat sam na sebe, co ti pomoze.
Inak nemal si tu už takéto podobne fórum?
Mimochodom, už si tu mal jedno fórum o tom, ako ti to zmizlo z mrkvovej šťavy, hybaj si dať aj liter.