snazite sa niekedy podla spravania ludi hlbsie pozriet na to preco sa tak spravaju a urcovat tak ich povahu ? ja sa snazim dopodrobna zanalyzovat hlavne seba sameho a veci na ktore prichadzam maju jasny suvis s mojim detstvom, dokazete sa aj vy na seba ob
áno... zabávam sa tým tak asi 7 rokov, takže som prišla na kopec vecí, odstránila kopec blbostí z môjho správania a rovnako si tým narobila kopec ďalších problémov, lebo som krepá a miesto toho, aby som si so svojimi vedomosťami vytvorila rozprávkový život mám stále chuť sa učiť nové veci a tak si opäť priťahujem problémy, bolesť, k...tov a tak podobne. na druhej strane som si vďaka tomu vybudovala sebavedomie a našla v sebe lásku a šťastie, len sa z toho momentálne akosi paradoxne nedokážem tešiť, lebo som sa zas dostala do dákych s...iek.
niekedy rozmýšľam, kto sa má lepšie, či tí, čo riešia, alebo tí, čo neriešia filozofické otázky.
@kitty7@anitchka ved budte take ake ste. naco byt niekto iny. to by ta sralo este viac. a druhym do hlavy nevidis. mozno v nej maju vacsie sracky ako ty.
@anitchka ja tiež, ale ak hovorím, prináša to len problémy.
@dwarvax občas má človek chuť si to aspoň skúsiť z druhej strany dlhodobo by som to asi nezniesla, ale dostala som fakt nedávno takú myšlienku, či to nepreháňam už kus, treba sa sústrediť aj na iné veci, nielen na seba. poznávanie samého seba a budovanie vlastnej osobnosti je pre mňa dôležitá súčasť života, ale netreba nad tým stráviť pol života
najhorsie na prehnanej analyze toho co robite je to, ze mozete mat pocit, ze ini ludia nechapu ako to v skutocnosti myslite, lebo oni takto zanalyzovat nedokazu vsetky vase myslienky vyjadrene ci uz slovom alebo pismom a moze sa stat ze mate pocit ze vas nikto nechape, to som si vsimol ja ako negativum
@dwarvax nie, myslím to na tej psychickej úrovni, že som svoju osobnosť rozvila tak veľmi, že už ani neviem nájsť ľudí, čo by zmýšľali ako ja (ako kedysi)... všetci sú oproti mne "pozadu" v tom, čo riešia... snáď asi len na môjho otca, teda, s ním sme dlhodobo držali krok a riešili rovnaké veci, lenže prednedávnom sme sa každý zamerali na niečo iné, takže ani s ním si už až tak nemám čo povedať... moja komunikácia s inými ľuďmi sa tak obmedzuje na neustále poučovanie, hoci to ja ani nechcem, ale čo mám tým ľuďom povedať? každý rieši nejaké problémy a ja som si tým už prešla, viem a chcem im pomôcť, keď viem, ako...
@kitty7 keby si mala tak rozvinutú osobnosť ako tvrdíš, že máš, tak by si sa dokázala s "menej rozvinutými ľuďmi" (z tvojho hľadiska) viesť komunikáciu i bez poučovania. (a myslieť si, že vieš vyriešiť problémy iných? seriózne? aj ak je podobný tomu, čo si riešila ty, tak to je smiešne. každý by mal riešiť svoje problémy väčšinou sám, pretože je to jeho život a má si zodpovedať za svoje rozhodnutia a nie za tvoje rady. má nájsť svoj vlastný spôsob - a to aj v prípade, že bude rovnaký ako ten tvoj -, pretože sa inak z toho nič nenaučí. a ak už chce od niekoho radu, tak ju má žiadať sám, nikto vo svojom okolí nechce samozvaných radcov, ktorí sa pasovaním sa do tejto pozície len vyvyšujú nad druhých, pretože z nich jasne kričí "viem o tom viac ako ty, aha, poradím ti, viem všetko, som na tej pozícii, aby som dokázal zhodnotiť všetko to, čo ty doteraz nie")
ty kks a to som dneska niekde čítala, jak si riešila, že si skromná.
to len tak na margo, nemám potrebu rozoberať človeka, ktorého nepoznám, ale fest som sa na tebe dnes už párkrát pobavila.
@grietusha
1. nad nikoho sa nepovyšujem
2. vravím, že neznášam, keď ľudí poučujem
3. neviem, čo je na mne smiešne
4. väčšina ľudí nevie, ako riešiť problémy. potom majú tak krepé názory, ako ty.
5. takže poučím aj teba: keď chceš vyriešiť problém, vyrieš jeho príčinu. a tým nemyslím predchádzajúcu príčinu, ale všeobecnú príčinu svojich problémov. poznáme dve základné všeobecné príčiny: nízke sebavedomie a nesprávne prisúdenie hodnoty samému sebe. vyrieš ich a zbavíš sa problémov.
6. nejaké otázky?
a kedysi som takto strasne riesila vselijake priciny a nasledky a vselico hlavne svojich problemov. a povahy a selicoho, ale ono to potom viedlo len k obvinovaniu inych a mne sa uz nechce nist takto riesit
@kitty7 fakt si myslis, ze je to len o tom, ze su pozadu? ved oni sa mozno rozvijali v inej oblasti ako ty, nie? maju ine zaujmy. a v tomto veku sa mi to zda celkom normalne. viem o mnohych aj dobrych kamaratstvach, ktore sa rozpadli lebo puberta viac-menej skoncila a tak sa kazdy posuva svojim smerom a mozno nie vzdy tym istym ako jeho okolie. ak ich nerada poucujes, tak ich nepoucuj. mozno oni vlastne ani nechcu byt pouceni. nechaj im priestor najst si svoju cestu, svoje riesenie. mozno najdu lepsie riesenie ako je to tvoje a ak si vseobecne nemate co povedat, tak to bude asi o tych zaujmoch. najdi ludi, ktorych bavi to co teba. alebo respektuj odlisnost ostatnych a mozno zistis, ze aj napriek tomu, ci skor prave kvoli tomu, ze riesia ine veci tak ti maju co ponuknut, odovzdat.
@dwarvax pozadu v tom, čomu sa ja venujem, nie všeobecne.
ľudia sa neustále priťahujú preto, lebo si majú čo odovzdať, netvrdím, že okolo seba nemám ľudí, ktorí mi majú čo dať, ale spravidla skôr oni potrebujú mňa, než ja ich. a keď máš niekoho rád a chceš, aby bol šťastný, tak sa len ťažko udržíš a neponúkneš niekomu pomoc... nemyslíš? ja viem, že sa tí ľudia musia poučiť zo svojich chýb sami, ale som ich kamarátka, nemôžem nečinne sedieť a sledovať ich, ako si ubližujú...
@kitty7 z vlastnej skúsenosti si dovoľujem tvrdiť, že ľudia, ktorí si o sebe myslia (a nielen myslia, verejne o sebe prehlasujú), že sú bohvieako popredu, sú vlastne úplne šedý priemer, ak nie aj trošinku pozadu.
...a samozrejme, že tu každý každého do hĺbky analyzuje, na birdzi sú samí hĺbaví ľudia, odlišní od všetkých, indigové deti a nepochopení intelektuáli, ktorí vedia vyriešiť všetky problémy sveta.
@dwarvax neviem, možno je to len proste tým obdobím v živote, kedy keď sa už s niekým vôbec o niečom bavím, tak sú to väčšinou problémy... ja som dosť uzavretý človek a momentálne medzi ľudí skoro vôbec nechodím...
@wind prečo si vy dve s grietushou a vám podobnými myslíte, že ja som zvedavá na váš názor na mňa? ja sa najlepšie poznám sama, nepotrebujem nikoho na to, aby ma analyzoval, riešil, súdil, staral sa o mňa a do mňa. sama si si potvrdila, čo si napísala, asi sa tiež cítiš nepochopená??? a prečo som pozadu, lebo nie som falošne skromná ako vy ostatní? ja ľudí nepodceňujem - a ja som tiež človek, neviem, prečo by som mala mať na seba iný meter než na ostatných... fakt, keď nevieš, tak radšej čuš.
@kitty7 tak ja som tiez skor uzavrety. ale tak riesit furt len problemy? ale tak u teba sa to este mozno vekom popravi, prosim, neber to v zlom......nemaju ta ti tvoji kamarati ako butlavu vrbu potom? ak si uzavreta, tak potom sa na teba niekto zavesi a stazuje sa lebo inak sa nema komu. to vie byt dost vycerpavajuce. az by som sa spytal, ci takych ludi mozno vobec povazovat za kamaratov alebo vecne sa stazujuce otravy.
a co do nej rypete. ved mozno ani neviete ako to myslela. teda nie ze by som to ja vedel.
@dwarvax je to momentálne obdobie, aj keď bútľavou vŕbou som bola odjakživa, som proste taká povaha... no viem sa aj zabaviť alebo sa o niečom normálnom porozprávať, len som sa v poslednej dobe tak zaoberala filozofickými otázkami, že som sa vzdialila od reality.
niektorí ľudia sú tu na mňa odborníci, lebo si prečítali pár mojich vyjadrení a už presne vedia, kto som a čo si myslím vadí im, že sa vraj povyšujem nad ostatných a pritom ma svojimi vyjadreniami ponižujú. mňa to neprekvapuje, ale že to im nie je blbé...
@kitty7 nepotrebuješ nikoho, aby sa staral do teba, ale všetci potrebujú teba, aby si sa starala do nich?
pokiaľ ľudí nepodceňuješ, prečo máš potrebu riešiť ich problémy a usudzuješ, že to nezvládnu sami?
keby som mala nejaký problém a niekto by mi stále vymýšľal rady, ako ho vyriešiť takým a takým jednoduchým spôsobom, lebo on predsa všetko vie a presne si vie predstaviť, aké je to byť v mojej koži, asi by som to s ním dlho nevydžala.
občas je väčšia pomoc napríklad objať a podporiť, ako mudrovať čo a ako človek má a nemá robiť. keď naozaj chcem radu - vypýtam si ju.
toľko životnej múdrosti od podradného okrídleného psa.
inak prepáč, možno je to naozaj neopodstatnený hejt a vskutočnosti nie si až taká strašná. ale toto mi vie fakt liezť na nervy pri niektorých ľuďoch.
a ešte chcem dodať, že výnimkou sú stratené prípady, ktoré dookola a dookola opakujú tú istú chybu aj napriek tomu, že im okolie radí dobre. pri nich prejde trpezlivosť pomáhať asi každému.
@wind iste, ja za tými ľuďmi doliezam, že "zober si moju radu, pozri, tu som, ja ti poradím, mňa si vyber, mňaaa!"
starať sa do niekoho a poradiť mu sú dve odlišné veci. povedať niekomu, že polievka by bola lepšia, keby do nej hodil čierne korenie proste nie je to isté, ako niekomu povedať, že je na chuja kuchár, lebo do polievky čierne korenie nedáva.
ja proste poviem to, čo si myslím a je na každom, ako to vezme. väčšina ľudí to berie ako poučovanie a presne preto som to tak nazvala ja. to nie je o tom, že by som si myslela, že to sami nezvládnu. proste sú to drobnosti, ktoré človeku dokážu uľahčiť život. ja osobne som rada, keď mi niekto povie, ako niečo urobiť lepšie, asi proste nemám nafúknuté ego, ktorého by sa dotklo to, že mi niekto povie, že niečo robím zle.
@wind a nie je ti tak trochu trapne sa takymto sposobom v niekom vrtat, bez ohladu na to ci to co pises je pravda alebo nie? lebo mne je z toho tak nejak smiesno. mam pocit, ze si tak trochu aj kvalitne domyslas ako to prebieha.....lebo aj mne prislo jej vyjadrenie o tom, ze ostatni su pozadu (co inak dala do uvodzoviek, co tiez moze cosi znamenat) trochu povysenecke, ale nemal som nejak potrebu ju tu zhadzovat a vrtat sa v tom takto. ale tak vidim, ze to ani nebolo potrebne lebo sa najde niekto kto to urobi za mna.
@wind@46 no ja som presne ten typ, ktorý na to trpezlivosť má, možno preto takých ľudí priťahujem. ako som písala @44 ja som ten typ bútľavej vŕby, vždy som mala okolo seba ľudí s problémami. ľudí však nepodceňujem, naopak tvrdím, že "ľudia by boli oveľa lepší, keby vedeli, akí dobrí naozaj sú". to, že o niekom poviem, že je v niečom horší ako ja neznamená, že si neuvedomujem, že v iných veciach je lepší. pre mňa je to prirodzená vedomosť, že nikto nie je dokonalý.
@dwarvax záleží, o čo sa jedná, ale väčšinou sa niekomu ozvem, vyrozprávam a ak vie, tak mi skúsi poradiť, ak nie, tak aspoň povzbudí... v poslednom období som dosť riešila svoje problémy s inými ľuďmi... a oni zas so mnou ale okrem iného je problém aj v tom, že ja mám všetkých kamarátov kdesi mimo môjho mesta a väčšina má ešte aj poriadne nabitý program, takže o to ťažšie je nájsť si niečo, o čom by sa okrem problémov dalo len tak pokecať...
@kitty7 ved prave pre ten nabity program by som ocakaval, ze to hadam okrem problemov budu aj nejake uspechy, zazitky, zaujimavosti o ktore sa bude dat podelit.
@kitty7 treba zmenit skolu alebo pracu a kazdopadne si najst cas na seba. vymysliet nieco, co ta bude naplnat. a potom pridu aj lepsie myslienky a s nimi lepsie rozhovory, nie len o problemoch. ved to musi cloveka ubijat.
@dwarvax ja mám práve ako nezamestnaná času na seba až priveľa, aj preto sa mi podarilo tak urvať. s tou školu a prácou som to myslela aj za ostatných, že sú radi, že o tom nemusia rečniť a majú od toho pokoj... a čojaviem, či to ubíja, ja som dosť imúnna, aj keď netvrdím, že úplne, napr. keď už idem večer von, že sa odhodlám, tak sa chcem uvoľniť a zabaviť, k pivu podľa mňa problémy nepatria
kazdy ma svoj vlastny svet, urcite by som sa nesnazil riesit problemy "inych" svetov pomocou pravidiel mojho sveta, je to egoisticke , preto ak si niekto mysli ze by bol dobry psycholog tak by si mal uvedomit aj to, ze vsetko co poradi vyplyva z jeho vlastnych emocii a skusenosti, potom su tie rady aj opodstatnene, ale radit nieco co si len myslime ze je spravne, ale nikdy sme to nezazili je velmi tazke, pretoze casto aj nam sa nemusi pacit spravat sa tak ako kaze spolocnost ci moralka atd., a vsetko hlavne koli nasmu vlastnemu egu jeho poteseniu, najlepsi priklad na to je laska, kazdy len z vlastnych skusenosti radi co je spravne, ci bojovat, ci nechat tak, ci ziarlit, ci neziarlit, ... kazdy vam poradi nieco ine
ano som zvedava, preco sa ludia spravaju nelogicky a este im to pride logicke takze prichadzam na to, ze ich k tomu priviedol nejaky divny zazitok, resp ich opakovanie vychadzajuce z rodinnej konstelacie, z ich miesta v spolocnostiach a rovnako uvazujem aj o sebe. zvlastne, ze ak to robia aj ini, tak vacsinou ku mne nepristupuju s milostou a nesetria ma tak, ako ja ich, ale vsetko mi do oci vycitaju. proste povedia: robis blbost! nerob blbost a nevyhovaraj sa na nikoho, ty jedina si na vine! a ja kazdeho len chapem, do nekonecna ospravedlnujem...uz nechcem analyzovat nikoho, preco je taky aky je a mat s nim sucit, ked si to nezasluzi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
A ano, moje uvazovanie vychadza z mojho preziteho detstva ktore ma vela naucilo.
niekedy rozmýšľam, kto sa má lepšie, či tí, čo riešia, alebo tí, čo neriešia filozofické otázky.
dolezitejsie je pre mna co clovek robi a nie preco
zaividim takym ludom, lebo ja mam tendenciu vsetko analyzovat
@kitty7 @anitchka ved budte take ake ste. naco byt niekto iny. to by ta sralo este viac. a druhym do hlavy nevidis. mozno v nej maju vacsie sracky ako ty.
@dwarvax občas má človek chuť si to aspoň skúsiť z druhej strany dlhodobo by som to asi nezniesla, ale dostala som fakt nedávno takú myšlienku, či to nepreháňam už kus, treba sa sústrediť aj na iné veci, nielen na seba. poznávanie samého seba a budovanie vlastnej osobnosti je pre mňa dôležitá súčasť života, ale netreba nad tým stráviť pol života
ty kks a to som dneska niekde čítala, jak si riešila, že si skromná.
to len tak na margo, nemám potrebu rozoberať človeka, ktorého nepoznám, ale fest som sa na tebe dnes už párkrát pobavila.
1. nad nikoho sa nepovyšujem
2. vravím, že neznášam, keď ľudí poučujem
3. neviem, čo je na mne smiešne
4. väčšina ľudí nevie, ako riešiť problémy. potom majú tak krepé názory, ako ty.
5. takže poučím aj teba: keď chceš vyriešiť problém, vyrieš jeho príčinu. a tým nemyslím predchádzajúcu príčinu, ale všeobecnú príčinu svojich problémov. poznáme dve základné všeobecné príčiny: nízke sebavedomie a nesprávne prisúdenie hodnoty samému sebe. vyrieš ich a zbavíš sa problémov.
6. nejaké otázky?
a kedysi som takto strasne riesila vselijake priciny a nasledky a vselico hlavne svojich problemov. a povahy a selicoho, ale ono to potom viedlo len k obvinovaniu inych a mne sa uz nechce nist takto riesit
a ty @grietusha nebud protivna. :p
ľudia sa neustále priťahujú preto, lebo si majú čo odovzdať, netvrdím, že okolo seba nemám ľudí, ktorí mi majú čo dať, ale spravidla skôr oni potrebujú mňa, než ja ich. a keď máš niekoho rád a chceš, aby bol šťastný, tak sa len ťažko udržíš a neponúkneš niekomu pomoc... nemyslíš? ja viem, že sa tí ľudia musia poučiť zo svojich chýb sami, ale som ich kamarátka, nemôžem nečinne sedieť a sledovať ich, ako si ubližujú...
...a samozrejme, že tu každý každého do hĺbky analyzuje, na birdzi sú samí hĺbaví ľudia, odlišní od všetkých, indigové deti a nepochopení intelektuáli, ktorí vedia vyriešiť všetky problémy sveta.
a co do nej rypete. ved mozno ani neviete ako to myslela. teda nie ze by som to ja vedel.
niektorí ľudia sú tu na mňa odborníci, lebo si prečítali pár mojich vyjadrení a už presne vedia, kto som a čo si myslím vadí im, že sa vraj povyšujem nad ostatných a pritom ma svojimi vyjadreniami ponižujú. mňa to neprekvapuje, ale že to im nie je blbé...
pokiaľ ľudí nepodceňuješ, prečo máš potrebu riešiť ich problémy a usudzuješ, že to nezvládnu sami?
keby som mala nejaký problém a niekto by mi stále vymýšľal rady, ako ho vyriešiť takým a takým jednoduchým spôsobom, lebo on predsa všetko vie a presne si vie predstaviť, aké je to byť v mojej koži, asi by som to s ním dlho nevydžala.
občas je väčšia pomoc napríklad objať a podporiť, ako mudrovať čo a ako človek má a nemá robiť. keď naozaj chcem radu - vypýtam si ju.
toľko životnej múdrosti od podradného okrídleného psa.
a ešte chcem dodať, že výnimkou sú stratené prípady, ktoré dookola a dookola opakujú tú istú chybu aj napriek tomu, že im okolie radí dobre. pri nich prejde trpezlivosť pomáhať asi každému.
starať sa do niekoho a poradiť mu sú dve odlišné veci. povedať niekomu, že polievka by bola lepšia, keby do nej hodil čierne korenie proste nie je to isté, ako niekomu povedať, že je na chuja kuchár, lebo do polievky čierne korenie nedáva.
ja proste poviem to, čo si myslím a je na každom, ako to vezme. väčšina ľudí to berie ako poučovanie a presne preto som to tak nazvala ja. to nie je o tom, že by som si myslela, že to sami nezvládnu. proste sú to drobnosti, ktoré človeku dokážu uľahčiť život. ja osobne som rada, keď mi niekto povie, ako niečo urobiť lepšie, asi proste nemám nafúknuté ego, ktorého by sa dotklo to, že mi niekto povie, že niečo robím zle.