Keby máte možnosť cestovať v čase a cestovali by ste napr. 10 rokov späť a stretli by ste (zamaskovaní) svoje mladšie Ja. Akú radu by ste mu dali do života?
Také že vsaď 10, 13, 25, 37... v športke - také neplatí, ok?
Nič. Moje mladšie ja je teraz vo svojom svete a ja v tomto. Nemal by som nič z toho že by som svojmu mladšiemu ja uľahčil život. Ono sa musí samo poučiť na chybách a zmeniť sa v tom svojom svete.
@forte ved ja už som mala prihlašku na pol ceste a matka že neee bež na pedagogickú, tam sa lepšie uplatníš a bla bla blaaa...
A teraz mam pojebanu maturu z vytvarky Z PEDAGOGICKEJ a aj tak nemozem robit nic z toho co chcem. Tak študujem stromy. A dobre mi je v konecnom dosledku.
@foxylady tak to je blbe no ale kazdopadne mozes este skusit umelecku... ale tak mozem ta potesit aspon tym ze mna ta skola takmer pripravila o nervy a cele je to tam take ze ked ma clovek pocit ze uz ho NIC neprekvapi, tak si zmyslia tak riadnu blbost ze ..prosto len nechapes a nemas slov vobec
hmmmmm ... 10 rokov ? to by som mal 14 do riti ...bože ... ja by som si nedal radu, ja by som si pomohol, zmenil by som mu život, od základu ... vzal by som ho niekam inam, zabezpečil ho a naučil ho vela vecí ... o luďoch o tom čo osm zažil, vela by som mu rozprával a snažil by som sa aby sa mal čo najlepšie a vždy by som mu pripomínal že všetko môže byť také aké si predstavuje, len sa nesmie báť ...
@mojdedo hej jasné, a cestovanie v čase naozaj existuje a príde mi to povedať moje buduce ja ...
žijem stále s mamou a bratom, chodím do práce za priemerné peniaze a jediné čo môže byť také aké si predstavujem je moje myslenie ...
sú dve možnosti iba ... buď som taký kkt že to nevidím, že nevidím čo mám urobiť ... alebo sa to fakt momentálne nedá
To by som mala nejakých 5-6 nebuď smutná zlatko, že sa s tebou nechcú hrať. Oni sú sprostí a keď budeš staršia, všetko bude fajn. Nečakaj, že sa niekedy zmeníš, takáto tichá budeš aj v 15 . Ale nebude to tak vadiť, nájdu sa ľudia, ktorí ťa budú mať radi. ale pochybujem, že 5 ročná ja by tomu nejak obzvlášť pochopila, čo sa jej snažím povedať. Takže by som sa presunula o 7 rokov namiesto 10 . Ale to je detail.
aby počúvalo rady iných, lebo teraz naozaj vnímam, že boli dobré, aby nikdy nespravilo tú chybu, keď som sa uzavrela do seba a... aby sa neregistrovalo na birdz
ROzmýšľala som, a nejaké veci by sa určite našli. Ale myslím si, že by to bolo zbytočné. Prečo? Nuž, bez toho všetkého, čo sa stalo, by som dnes nebola tým kým som a nemala toho koho mám. A to by bolo horšie ako smrť. Ale predsa len by som si odkázala jednu vec: Keď o pár rokov napíšeš knihu o drakoch, pre všetko čo ti je sväté ju NEVYMAZÁVAJ!!!
@mojdedo som celú tu situáciu samozrejme zjednodušila, nepovedala som čo tomu predchádzalo ....proste sme si sadli jeden den a ten druhý som ho odignorovala lebo som bola na všetko a všetkých nasratá a potom už sme sa na seba nejako nahnevali a no...proste komplikovaný príbeh skrátený do jednej vety nebudem tu vypisovat predsa celý príbeh
@moccacino viac sa uč viac tancuj menej fetuj menej slop menej bud na sociálnych sieťach a doťahuj veci do konca a maj pici hejterov chod si za svojim !
no to je uplne jedno, keby som nevedela o tom ze je to moje buduce ja, tak by som na tie rady iba zdvorilo prikyvovala a v duchu by som si myslela "mam pici" a keby som aj vedela ze to je moje buduce ja, asi by to bolo rovnake, len by som sa ani s tym prikyvovanim neondila.
iba 1 vec: davaj si kurva pozor na klieste (hmyz), lebo mozu ti znicit zivot a potom ta z toho uz nemusia ani tvoje € vyhrabat aj ak by si ich mal dost na liecbu 10000€, aj tak mozes ist do pici aj ked si vzivote nedrogoval,nefajcil, a relativne zdravo zil .....
Ak by som sa mohla vrátiť do doby pred 2 rokmi tak "nezačni s ním chodiť." ak by som sa mohla vratiť do 20.9.2015 tak moja rada by určite znela uč sa priebežne, lebo tento semester bude skurvene ťažký a nezapisuj si ten debilný voliteľný predmet. A 31.12.2015 by som si dala radu že nepi veľa, lebo urobíš kokotiny, ktoré budeš potom sakra ľutovať.
nevysedávaj furt v kine, chod von, keď ťa niekto volá
nezakladaj si účet na fb! ver svojím pocitom!
nechoď von s Adamom...nebav sa s ním, nechaj ho nech slintá DD
Mohol by som o tom pisat 10 stran, ale v skratke - pred 6 rokmi ma postipal kliest , dostal som boreliozu , a vdaka slovenskym prijebanym lekarom ktory musia usetrit 50€ na liekoch mi to preslo do chronickeho stadia a teraz mam chronicku boreliozu - , chronicka unava, chronicke bolesti, defektna imunita, epizody tachykardie ( kvoli nim som uz bol par krat v nemocnici ) .... Zaplatil som asi najlepsieho lekara - celkom 11 tisic€€€ a furt som este chory..... @gibi
bud hnusny, sukaj kazdu, a vsetkych okolo seba ponizuj...i ked budes dobrym clovekom, i tak budu ludia k tebe hnusni, vyjebu s tebou, ponizia ta, tak radsej bud ty tym, kto zasadi prvy uder
Praveze v 11-tich som bola uplne topkova a az tesne potom to islo dopice cele takze skor by som provotala, keby mi moje ja z minulosti prislo radit teraz
ja by som sa vrátila len po život v Brne a povedala si: "preboha, nechoď s ním na to rande, urobí ti zo života peklo!"
(ale zas, keby sa toto nestalo, teraz by som asi nemala najlepšieho chlapa na svete, lebo by som okolo blavy ani len neprešla)
To by som mala 14. A vedela by som si ušetriť veeeeľa bolesti, dokonca možno aj zachrániť nejaký život.
Myslím si, že som v doterajšom živote urobila veľa chýb. Od výberu školy (ktorá ma síce bavila a občas sa mi zíde, ale uplatnenie nič moc, cez nesprávny výber chlapov, veci, ktoré by som nechcela ľuďom povedať, roboty, ktoré som nemala robiť, atď...)
Ak by som svojmu vtedajšiemu ja povedala, aby ich napravilo, predišlo im, alebo ich neurobilo, možno by som v živote menej trpela, ale nebola by som tým, kým som dnes, s tým, s kým som a to by som asi nechcela. Každá chyba, ktorú by som chcela v minulosti napraviť, každá bolesť, ktorej by sa dalo predísť, by určite totálne zmenila môj terajší život. Neriskovala by som to.
Ak by bola možnosť sa o tých 10 rokov späť vrátiť, skúsiť napraviť tie najzávažnejšie, vrátiť sa do súčasnosti a ak by sa mi môj "nový" život (vzhľadom na inú minulosť) nepáčil, vrátiť sa znovu späť a zabrániť svojmu staršiemu ja, aby niečo tomu mladšiemu ja radilo - tak by som do toho šla.
@mojdedo bola som vtedy inteligentnejsia nez som teraz (a to som aj teraz znacne ), mala som spravne hodnoty, bola som cielavedoma, sebavedoma, neriesila som shitne kamaratstva so shitnymi ludmi, mala som prinosne zaluby a tak
Prosím M., nerob ten piruetu...prosím. Budeš to ľutovať. Za tu medajlu ti to nestojí (ale to by som sa musela vrátiť o 7 rokov)
Neviem...možno este by som samu seba pred 2 rokmi poprosila aby sa DD.MM.RRRR nedala do reči s istým človekom.
Ale pred 10 rokmi?! To sa v mojom živote nevyskytovali problémy, za kt. som si mohla sama, t.j. nemala by som čo napravovať hezký den!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
A teraz mam pojebanu maturu z vytvarky Z PEDAGOGICKEJ a aj tak nemozem robit nic z toho co chcem. Tak študujem stromy. A dobre mi je v konecnom dosledku.
hmmmmm ... 10 rokov ? to by som mal 14 do riti ...bože ... ja by som si nedal radu, ja by som si pomohol, zmenil by som mu život, od základu ... vzal by som ho niekam inam, zabezpečil ho a naučil ho vela vecí ... o luďoch o tom čo osm zažil, vela by som mu rozprával a snažil by som sa aby sa mal čo najlepšie a vždy by som mu pripomínal že všetko môže byť také aké si predstavuje, len sa nesmie báť ...
žijem stále s mamou a bratom, chodím do práce za priemerné peniaze a jediné čo môže byť také aké si predstavujem je moje myslenie ...
sú dve možnosti iba ... buď som taký kkt že to nevidím, že nevidím čo mám urobiť ... alebo sa to fakt momentálne nedá
raz si budem lúskať, pretože to chcem
@foxylady ty si odkiaľ?
ty vole babyyyyy
"tebe už nikto Filip nepomôže, iba Boh!"
a tak sa aj stala vôľa Božia...
že je vám to čudné, aj mne bolo a prišiel som na to, prečo sa tak stalo...
Boh nás miluje všetkých, aj keď mi Jeho nie...
a nakoniec pre všetkých maloverných....všetci uveríte, ten čas je už tu pred dverami!
a ja vám to z lásky prajem....váš krásnučky filipko
dedo ty si taky sviniar jeden, dobre si vedel čo máš dať za fórum, chcel si počuť moje slová
to bol ten moment ked som pustila zlatú rybku ( tým nemyslím na materiálne veci ak by si niekto myslel) .....a na to by stačilo vrátiť sa o pol roka
hahhah, cigánisko jedno neklam, lebo začnem žiarliť
(to mi vraveli aj tak a neposlúchol som takže by sa nič nezmenilo..)
nezakladaj si účet na fb! ver svojím pocitom!
nechoď von s Adamom...nebav sa s ním, nechaj ho nech slintá DD
(ale zas, keby sa toto nestalo, teraz by som asi nemala najlepšieho chlapa na svete, lebo by som okolo blavy ani len neprešla)
Myslím si, že som v doterajšom živote urobila veľa chýb. Od výberu školy (ktorá ma síce bavila a občas sa mi zíde, ale uplatnenie nič moc, cez nesprávny výber chlapov, veci, ktoré by som nechcela ľuďom povedať, roboty, ktoré som nemala robiť, atď...)
Ak by som svojmu vtedajšiemu ja povedala, aby ich napravilo, predišlo im, alebo ich neurobilo, možno by som v živote menej trpela, ale nebola by som tým, kým som dnes, s tým, s kým som a to by som asi nechcela. Každá chyba, ktorú by som chcela v minulosti napraviť, každá bolesť, ktorej by sa dalo predísť, by určite totálne zmenila môj terajší život. Neriskovala by som to.
Ak by bola možnosť sa o tých 10 rokov späť vrátiť, skúsiť napraviť tie najzávažnejšie, vrátiť sa do súčasnosti a ak by sa mi môj "nový" život (vzhľadom na inú minulosť) nepáčil, vrátiť sa znovu späť a zabrániť svojmu staršiemu ja, aby niečo tomu mladšiemu ja radilo - tak by som do toho šla.
Neviem...možno este by som samu seba pred 2 rokmi poprosila aby sa DD.MM.RRRR nedala do reči s istým človekom.
Ale pred 10 rokmi?! To sa v mojom živote nevyskytovali problémy, za kt. som si mohla sama, t.j. nemala by som čo napravovať hezký den!