Chcela by som sa spýtať, čo si myslíte o REINKARNÁCII? Je podľa vás možné, že je to skutočne tak, že po smrti sa narodíš opäť ako niekto iný, alebo tomu vôbec neveríte? A čo s prenosom vašich vlastností - veríte, že pri reinkarnácii sa zachovajú alebo si
Verím že niečo sa po smrti s tebou stane, a nemyslím tým zaniknutie, a reinkarnácia je jedna z tých možností....vlastne v reinkarnáciu ako reakciu na smrť verím najviac
verim v to a myslim, ze vzdy zalezi jeden zivot od druheho, tj. ked si bol v tom predchadzajucom "zly", tvoj dalsi zivot nebude bohvieaky, a zalezi na tebe ci sa nestastiu poddas, ak hej, a zacnes konat opat zle skutky alebo nieco podobne, tak si v bludnom kruhu, ak nie, zivot bude "dobry", a ak si budes "dobry zivot" vazit, postupne dosiahnes osvietenie, nirvanu, absolutnu blazenost.
podla mna existuje, ale myslím že sa narodíš ako úplný iný človek, že nič si z toho predchádzajúceho života neprinesieš. Práve naopak - mohlo sa stať že pred tým si bola melancholik a teraz cholerik
Nuz hlavu ani patu to nema zrejme iba pre teba. Tvoj charakter je suhrn zdedenych "vlastnosti" + okoli (rodina, priatelia, co si prezila atd). To znamena, ze aj keby obaja tvoji rodicia su pacifisti a mas na to predpoklady aj ty, mozes zazit situaciu, ktora to vobec "nespusti" ale naopak budes zbrane pouzivat sama. A to je len priklad. Takze ci zomries a narodis sa ako nova osobnost? Moze byt, mne sa ta myslienka vcelku paci. Ci budes mat rovnake vlastnosti ako teraz? Urcite nie, nikdy sa nestane, ze si odzijes presne to iste, co teraz.
Kamoška má takú teóriu, že vraj keď konáš v živote zlo a proste robíš viac škody ako osohu v budúcom živote sa ti to vypomstí napríklad tak, že dostaneš nejakú vrodenú chorobu napr. ostaneš pripútaný k vozíčku. Ale je to trochu deprimujúce - napokon, ako človek vie, či je zlý či dobrý? To sú tiež také pojmy... každý má i tie "zlé" črty. Ale asi myslíš vrahov a podobných...
Sakul - jj, podľa mňa sa asi vlastnosti reinkarnáciou neprenášajú, možno iba niektoré.. a aj mne sa zdá, že si nič nebudeme pamätať, napokon, ja si z toho minulého nepamätám ani ň ) to by bolo zvláštne, pamätať si minulé životy...možno aj trochu desivé...chápete, niektoré veci je lepšie nevedieť !
Miat248: to ani nieje nabozenstvo v pravom zmysle slova je to taka zivotna fylozofia, ktora kaze aby sme boli dobri, abi sme postupovali do vyssich kast a ta podobne a nakoniec dosiahli tu nirvanu mne sa budhiymus tiey paci, ovela viac ako pojebane krestanstvo, ale zase verim v BOha, to som si ista a budhisti boha nemaju
to inkhearth: ja by som bola radsej keby sa to pekne vyrovnavalo v ramci jedneho zivota, a nedochadzalo k zuctovaniu az v dalsom zivote, vravi zo mna silny ludsky faktor, ale nemozem si pomoct, niektore svine co chodia po zemi, by mali byt poriadne potrestani bez cakania!
ja varim z kazdeho roska troska verim v boha a kazdodenny zivot a vnimanie ma zaroven presviedca o existencii reinkarnacie mne sa ta filozofia proste zda byt dokonala a myslim ze postupnost je asi taka ze hoci nas charakter vytvara prostredie v ktorom zijeme urcite vlastnosti su zdedene aj z minuleho zivota lebo uz v detsve je dobre vidiet kto ma na co vlohy a kto ma ake vnimanie citenie atd a to sa zmenit neda zmenit sa daju len nazory postoje ale nie vyvojovy stupen nasej duse ktory je zivot od zivota vyzsi no je to len moja uvaha ku ktorej sa priklanam ...
a reci typu to zalezi od genetiky od chem latok v tele a bohvie coho prosim nepouzite ako argument pretoze ja si myslim ze nabozenstvo a veda mozno teraz idu napriec ale jedneho dna sa spoja do velkeho celku ...
Ja som čítala jednu knihu o reinkarnácii, ktorá bola napísaná veľmi presvedčivo a v tom čase som dokonca takmer pátrala po tom, čím som mohla byť , ale to je koniec-koncov každá kniha s určitou tématikou. Ja sama neviem, či verím...
Miroo, to nie je také jednoduché , lebo napr. samovrahovia sa vraj reinkarnujú do kameňov, alebo neživých predmetov, aby sa už nikdy nemohli pokúsiť vziať si život.
Aj ja verím z každého rožku trošku, ale čo sa týka posmrtného života mi reinkarnácia vychádza ako najpravdepodobnejšie riešenie, aj keď istá si nie som. V kresťanskú teoriu však jednoducho nedokážem veriť...vychádza mi taká nepravdepodobná.
pocas zivota robis urcite skutky, ktore ovplyvnuju tvoju karmu, karma je vlastne nejaka sila, od ktorej zavisy to, aky bude tvoj buduci zivot...reinkarnaciu je mozne ukoncit tym, ked sa prerusi karmicky kruh. Existuje totiz nieco ako karmicky dlh, podla ktoreho, ked niekto niekomu nieco spravi, tak ten druhy ma pravo na odplatu, a tak dookola. Cize ak mne niekto nejak ublizi v zivote, tak ja mu to v buducom zivote vratim, aj ked nebudem vediet, ze sa jedna o osobu z mojho minuleho zivota, a v tomto zivote je to uz niekto iny, mozme byt aj v inom vztahu, ako sme boli predtym. Zda sa, ze je to zacarovany kruh, z ktoreho sa neda vymanit, ale opak je pravdou. Treba zit tak, ze ked mi niekto urobi nieco zle, tak si musim uvedomit, ze mal na to pravo podla karmickeho dlhu, a ze ja som mu urcite spravil nieco podobne v minulom zivote. Hlavne mu musim odpustit a vzdat sa tak svojho prava na odplatu, a tym prerusim karmicky kruh s touto osobou, cim pomozem aj jemu. Ked clovek postupne takto ukonci karmicke dlhy so vsetkymi, tak sa ukonci kolobeh reinkarnacie, a dusa odide na druhy svet. Reinkarnacia sa podla tohto javi ako velmi spravodliva, ide vlastne len o urcity druh akcie - reakcie.
Karma sice urcuje osud cloveka v tom ktorom zivote, ale je to len urcity predpoklad, ze ked nebudem nic pre to robit, tak sa moj osud bude vyvyjat podla karmy. Da sa to vedome do urcitej miery zmenit.
A clovek sa nikdy nereinkarnuje do zvierata. Totizto reinkarnacia ma urcitu podobnost so skolou. Ked studujete urcity rocnik a prepadnete, tak sa nevraciate do nizsieho rocnika, ale opakujete ten isty. Tak je to aj s reinkarnaciou. Ked vediem zly zivot, tak sa narodim znova do podobnych podmienok v akych som bol naposledy, a mam znova sancu to napravit, a tak dookola, az kym nepostupim vyssie. Takto to ide az do ukoncenia reinkarnacie.
Tak to boli nejake informacie co som zatial nadobudol o reinkarnacii, hoci som mozno na nieco zabudol, alebo som nieco nenapisal celkom presne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Btw ver comu chces...
Miat248: si budhista?
Kamoška má takú teóriu, že vraj keď konáš v živote zlo a proste robíš viac škody ako osohu v budúcom živote sa ti to vypomstí napríklad tak, že dostaneš nejakú vrodenú chorobu napr. ostaneš pripútaný k vozíčku. Ale je to trochu deprimujúce - napokon, ako človek vie, či je zlý či dobrý? To sú tiež také pojmy... každý má i tie "zlé" črty. Ale asi myslíš vrahov a podobných...
Sakul - jj, podľa mňa sa asi vlastnosti reinkarnáciou neprenášajú, možno iba niektoré.. a aj mne sa zdá, že si nič nebudeme pamätať, napokon, ja si z toho minulého nepamätám ani ň ) to by bolo zvláštne, pamätať si minulé životy...možno aj trochu desivé...chápete, niektoré veci je lepšie nevedieť !
Prečítala som už niekoľko kníh s touto tematikou a pýtala sa ľudí ktorí sú v tomto odvetví znalcami a všetci mi to potvrdili.
(Dokonca, aj niektorí katolícky kňazi, ktorí v náplne práce majú niečo také kategoricky popierať)
Karma sice urcuje osud cloveka v tom ktorom zivote, ale je to len urcity predpoklad, ze ked nebudem nic pre to robit, tak sa moj osud bude vyvyjat podla karmy. Da sa to vedome do urcitej miery zmenit.
A clovek sa nikdy nereinkarnuje do zvierata. Totizto reinkarnacia ma urcitu podobnost so skolou. Ked studujete urcity rocnik a prepadnete, tak sa nevraciate do nizsieho rocnika, ale opakujete ten isty. Tak je to aj s reinkarnaciou. Ked vediem zly zivot, tak sa narodim znova do podobnych podmienok v akych som bol naposledy, a mam znova sancu to napravit, a tak dookola, az kym nepostupim vyssie. Takto to ide az do ukoncenia reinkarnacie.
Tak to boli nejake informacie co som zatial nadobudol o reinkarnacii, hoci som mozno na nieco zabudol, alebo som nieco nenapisal celkom presne...
alebo ešte vínnou muškou,,tá to má tiež v pohode
na reinkarnáciu neverím...ostatne neverím na nič nadprirodzené a posmrtné