Chcel by som sa spýtať, napadlo ma v týchto horúcich dňoch, či by ste bez nejakého váhania skočili zachrániť topiaceho sa človeka do jazera, kde nieje plavčík, alebo cez zimu by ste riskovali, keby sa niekto preboril pod ľad, respektívne:
v lete by som asi skocil za clovekom...ale v zime by som sa priplazil na bruchu na lade tam kde sa clovek preboril a potom by som zavolal 112.....aspon tak o tom uvazujem....pri takej situacii som sa este neocitol...a dufam ze sa mi take ani nestane
Záležalo by to od situácie, či by to bol môj blízky alebo nie. Ale skôr v lete ako v Zime. V Zime asi nie pretože keď sa preboril ľad pod ním tak ho už nevytiahne nikto... aj keby neviem čo robil.
neviem si predstavit ako riskujem zivot ked skocim do jazera... v takej sitacii by som jednoznacne topiacemu pomohol, ten priklad s ladom to je uz ale ine... keby to bol niekto na kom mi zalezi vbehnem za nim aj do horiaceho domu, ak neznamy no... volam 112
keď som mala 11 rokov, tak som sa topila spolu so sesternicou. mne sa odtiaľ podarilo dostať, ale ona tam ostala... boli príliš veľké vlny, sťahovali ku dnu, nedalo sa dýchať... ale skúsila som ju zachrániť. a podarilo sa
a pokojne by som to urobila znova. a nielen z egoistických pohnútok, že by som nedokázala žiť s vedomím, že som sa len prizerala. mám to proste v povahe. neuvažovať-pomáhať/zachraňovať.
fuha no bolo by krasne keby som vedela jednoznacne povedat ze ANO ale ako sa poznam taka hrdinka nie som... takze neviem - mozno ano mozno nie. zavisi od toho kto by sa topil - ci male dieta alebo 200kilovy clovek apod. hlavne by som urcite panikarila
niesom plavec , plavam uboho , ale v takejto situacii by som urcite nevahal a riskol...ak stratim zivot sam , tak mi to pak uz bude jedno a ak sa mi podari zachranit nieci ludsky zivot, tak si krajsi koniec predstavit neviem...
Vies co je najhorsie? Ked je niekomu zle, a ostatni sa len prizeraju, cumia, ale nepomozu ti nicim. Zazil som to minuly rok, stacilo. Ale som rad ze ta holka to vtedy prezila a bola ok...
v lete ano, respektive zalezalo by to od situacie, plavec som myslim si, ze dobry, ale asi tazko by som zachranila cloveka tak 2x tazsieho ako ja a v zime asi nie, tam by som mala vacsi strach, ze sa utopim aj ja...
podla toho kde by sa topil.. bo kúsok zaplávam ale vela nie.. kebyže kdesi v strede bazéna tak sa skôr utopím Ja.. ale keby na kraji tak pohoda.. a zas kebyže mám po ruke koleso abo také čosi tak idem.. resp kebyže mi je to fakt blízky človek.. abo nejaké dieťa.. tak to asi aj tak skúsim.. napriek tomu, že by som sa skôr ja utopila..
hmm tak toto je zaujimava otazka ...hm ale tak samozrejme snazila by som sa asi pomoct kazdemu aj ked nepoznam ,ale neviem ,.mozno by moj strach bol vacsi..ako myslim to tak ,ze kebyze to je nejake hlboke jazero tak by som neskocila za nim ,pretoze neviem dobre plavat ,len tak ...ale zalezalo od situacie aka by bola momentalne ...
Popravde netuším... asi záleží od konkrétnej situácie... Možno by som bez váhania išla pomôcť... možno by som naopak ostala bezradne stáť a rozmýšľala, čo robiť... Naozaj neviem...
keby tam nebol nikto iny asi hej..kvoli znamym bez vahania ale neznamym..neviem asi by som sa bala aj o svoj vlastny zivot, ktory bez urazky je mi cennejsi..
Pokiaľ by som bol jediný človek na okolí čo mu môže zachrániť život myslím že by som neváhal, ale to sa teraz ťažko rozpráva.... V takej situácii rozmýšľa človek úplne inak.
Možno, ak by som si na to trúfal, predsalen je lepšia jedna smrť, ako dve. Niesom síce dobrý plavec, ale do toho jazera by som asi skočil a pokúsil by som sa topiaceho zachániť, no a v zime, neviem, asi by som sa ho snažil nejako vyťiahnuť, do vody by som asi neskákal... Ale záleží aj od toho, kto potrebuje pomoc, ak by to bola nejaká blondínka s vyvynutými pľúcami , tak by som asi riskoval trochu viac, ale čakal by som odmenu za záchranu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
nezáleži mi na sebe...
a pokojne by som to urobila znova. a nielen z egoistických pohnútok, že by som nedokázala žiť s vedomím, že som sa len prizerala. mám to proste v povahe. neuvažovať-pomáhať/zachraňovať.