veľmi jednoducho - komunizmus je ideálny stav, neexistuje štát ani súkromné vlastníctvo, všetko je všetkých a ľudia sú natoľko uvedomelí, že si berú iba toľko, koľko potrebujú zo spoločného a neobohacujú sa na úkor iných. Je to ideálny stav, ku ktorému ľudstvo len speje a speje ... vlastne podľa tohto komunizmus reálne nikdy nikde nefungoval, ani u nás, ani v zssr ani nikde - iba k nemu mali dospieť - a vlastne ide o to, že je to nedosiahnuteľný stav ale práve to táto ideológia potrebuje - musí byť v pohybe a niekam spieť, lebo ak by bola statická tak je s ňou koniec, zaniká.
socializmus je prechodné štádium ktoré ma viacero stupňov v ktorých postupne odumiera štát a súkromné vlastníctvo zaniká etc ....a ma vyústiť do socializmu
teda skrátene - socializmus je nedokonalý stav ktorý predchádza dokonalému (no vlastne nikdy nedosiahnuteľnému ) komunizmu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale v marx-leninistickej terminológii je socializmus len prechodné štádium, kedy štát ešte existuje a mal by postupne "odumierať"
2 sekundy googlovania....
socializmus je prechodné štádium ktoré ma viacero stupňov v ktorých postupne odumiera štát a súkromné vlastníctvo zaniká etc ....a ma vyústiť do socializmu
teda skrátene - socializmus je nedokonalý stav ktorý predchádza dokonalému (no vlastne nikdy nedosiahnuteľnému ) komunizmu
komunizmus nikde nikdy nebol .... u nás bol socializmus (žiadne údajne)
to je na dlhšiu debatu a nechcem to tu spamovať mimo témy....ale komunizmus to určite nie je a ani nikdy nebol