Mám na výber Súkromne Gymnázium alebo SPŠ Elektrotechnickú odbor Technické lýceum.
Na Gymnáziu je odbor Programovanie, ide mi o programovanie a neviem sa rozhodnúť či ísť na Gymnázium, alebo priemyslovku.. po ukončení sa chcem dostať na výšku.
Ak chces v programovani pokracovat aj na vyske tak je dobre si rozmysliet ci je to vyska cisto zamerana na programovanie a matiku, alebo aj ine veci ako elektronika a podobne.
Ja som studoval elektrotechnicku a na vyske aplikovanu informatiku, kde sme prve 2 roky viac riesili architekturu pocitacov, elektroniku a pod ako programovanie. Gymplaci sice excelovali v matike, no z technickych veci boli uplne tupi. Ja som zas matiku nedaval vobec a este v poslednom rocniku som robil diskretku z prvaku LOL.
@ahojjasomadam Ako absolvent gympla, ktorý nemal v záujme študovať medicínu, právo a pod., hovorím: gympel nikdy viac. Na výške môžeš pokračovať aj s inou školou ako je gympel.
Ako vraví @Aeria , na strednej sa to nenaučíš (rozhodne nie poriadne).
A ako vraví @Tommyhot - ako gymplák by si možno exceloval v matike, ale z ostatných vecí by si toho toľko nevedel.
Ja mam praveze opacnu skusenost ...som z gympla a studujem Informatiku a gympel mi celkom pomohol s Fyzikou 1a2. Pred VS som nikdy neprogramovala a kedze sa tam ide uplne od zakladu problem som s tym nikdy nemala (ani so sietami ci elektrotechnikou).
A inak, ja ti radím gymnázium. Keď už pre nič iné, tak aspoň pre tú matematiku, fyziku. Nemyslím si, že na nejakom technickom lýceu sa zaoberajú ťažkou elektrotechnikou, ktorú by si potom nevedel dohnať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ja som studoval elektrotechnicku a na vyske aplikovanu informatiku, kde sme prve 2 roky viac riesili architekturu pocitacov, elektroniku a pod ako programovanie. Gymplaci sice excelovali v matike, no z technickych veci boli uplne tupi. Ja som zas matiku nedaval vobec a este v poslednom rocniku som robil diskretku z prvaku LOL.
Ako vraví @Aeria , na strednej sa to nenaučíš (rozhodne nie poriadne).
A ako vraví @Tommyhot - ako gymplák by si možno exceloval v matike, ale z ostatných vecí by si toho toľko nevedel.