neviem ci je to odvazne aleo zbabele je to jednoducho skrat.....ale asi skor zbabely...pretoze ten kto to urobi pred niecim uteka...ci uz pred svetom inymi ludmi alebo sam sebou..jednoducho uteka...
samovražda je najväčšia zbabelosť, útek pred zodpovednosťou za vlastný život.... Útek pre problémami, je predsa ľahšie zabiť sa, než sa ich pokúsiť vyriešiť, než začať bojovať....
podla mna je to znakom velkej odvahy ,pretoze malokto si dokaze siahnut len tak na zivot ,na to najcennejsie ,co mame ......aspon teda ja by som to nedokazala ,kebyze som pri zmysloch ....ti ludi maju moj obdiv by som povedala....aj ked som zasadne proti tomu ,
Zbabelý.. ale najvác je to, že samovražda je pokud vím zločin - to ak sa urve lano alebo plyn nevybuchne, tak dotyčného dajú do väzenia, čím mu určite ukážu, že je prečo žiť a zoberú mu dôvod na samovraždu
Aktuálne, práve dnes v paneláku oproti vyskočil nejaký muž z okna. Vraví sa že mal dlžoby a preto to urobil, v tomto je to zbabelé, nakolko tým nič nevyriešil, pretože tie dlžoby po ňom ostanú. Ale treba mať odvahu na to aby to človek urobil.
aj aj... podla mna je to zbabele, ked pred problemami clovek unikne takto... ale zas, podla mna to chce vela odvahy spachat samovrazdu a uz musi byt fakt zle
samovrrazda sa neda riesit sposobom ci odvazny alebo zbabely... Samovrazdu spacha clovek ktory je psychycky labilny a ma narusenu psychyku ..... Takze zdravi clovek to nemoze hodnotit kazdemu sa v hlave odhorava nieco ine ... a prepne Ti zo sekundy na sekundy nieje to dlhodobaa zalezitost...
Ako sa to vezme, keď si predstavím, že človek samovraždou opustí tých, ktorých má rád, tak v mojom ponímaní je to dosť odvážne, aj keď by sa o tom slove dalo diskutovať. V každom prípade ja by som to nevedela spraviť, už len pre tých ľudí, ktorých tu mám.
oboje....aj zbabely ale aj odvazny.....chce to kuraz zabit sa....ist proti bolesti a smrti....ukoncit vsetko krasne ale aj hnusne co kedy clovek zazil......zranit vsetkych blizkych......stratit tu krasu farieb,lasky,stastia a celeho zivota....no zbabele je schovat sa za smrt pred smutkom,vojnou,strachom,problemami a utrpenim...samovrah je ako masovy vrah lebo nezabije len seba ale aj ostatnych.....znici vsetkych ktory ho mali radi.....Tak tento cin vidim ja
musi mat riadnu guraz a odvahu kto to chce spravit..........ale lepsie ked sa mu to nepodari ,alebo prekazi niekto mu to ,lebo zijeme iba raz .....ale zalezi co sa mu satalo v zivote a on/a to uz nevies uniest ,vatsinou je to strata blizkeho ...........si myslim ze sa rozhoduju lahkomyselne
Na to aby sa niekto zabil asi potrebuje aj veľkú odvahu..., ale je to aj zbabelosť.. a hlavne sebectvo.., pretože ten dotyčný už trpieť nebude, ale rodina a blízky určite áno..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
podla mojho nazoru je samovražda česťna smrť
ked život človeka nema žiadnu hodnotu...
a ked sa človek citi byť absolutne zbytočny...
samozrejme treba rozlišovať medzi rozumovym postojom
a medzi skratom... kedže pri skrate sa subjekt zabije
a teoreticky by možno o deň (alebo maximalne tyždeň)
asi tak uvažoval celkom inakšie...
samozrejme každy sme sami zodpovedny za svoj život a ked
sa rozhodneme ho ukončiť tak je to len a len naša volba...
ortodoxny kresťania nam hovoria že boh nam dal život a len
on nam ho môže aj zobrať... ale kto ma pravo konať v mene boha?
odvaha či zbabelosť?
samovražda môze byť aj prejavom hrdinskej smrťi...
1.piše sa rok 22 000 pred našim letopočtom....
muž ktory sa rozhodne bojovať s ladovym medvedom je
v očiach kmeňa a načelnika považovany za hrdinu...
ale sanca že vyhraje boj a že zabije ladoveho medveda
je minimalna... (opak je vyššia pravdepodobnosť)...
no predsa je odvaha postaviť sa ladovemu medvedovi...
2.piše sa (asi tak stredovek).....
jedna krajina chce zotročiť inych ludi...
no... ludia sa začnu braniť a hoci vedia že zomru
do posledneho bojovnika aj napriek tomu budu čo
najvačšiou zurivosťou bojovať do posledneho muža...
3.piše sa pravek... starovek... stredovek...
a ludia idu na more objavovať novu krajinu...
su si sice vedomi toho že to nemusia prežiť no ich to
od toho aj napriek tomu neodradi....
4.piše sa sučasťnosť... (alebo buducnosť)...
NASA chce vyslať posadku na mesiac (alebo na Mars)...
kozmonauti musia mať predovšetkym odvahu a nervy
zo železa... môžu tam zomrieť no oni aj napriek tomu
tam pôjdu... (rozhodnu sa riskovať svoj život)
odvaha či zbabelosť?
ked sa človek zabije lebo chce uniknuť pred problemami
tak je to vylučne zbabelosť...
no musi mať aj odvahu aby samovraždu naozaj mohol
vykonať a realizovať...
odvaha či zbabelosť?