"Jestvuje veľké množstvo všeobecne uznávaných definícií slova sekta a kult, hoci sotva možno vymedziť deliacu čiaru medzi nimi, či dokonca určiť rozdiely medzi kultom a sektou," podobné konštatovania som sa dočítala vo viacerých zdrojoch na základe toho,
sekta: ,,ľudia sa k nej pričleňujú zvyčajne už ako dospelí, požaduje sa od nich obrátenie na danú vieru. Sekty nemusia mať svoje špecifické kňažstvo, zvýrazňujú citové prvky a náboženské prežívania. Členov iných cirkví nepovažujú za veriacich, preto sa snažia o ich spásu obrátením na vieru sekty."
kult: ,,ktorý sa objavil v sociológii náboženstva len v poslednej dobe, je také neforemné náboženské alebo nenábožnenské zoskupenie, ktoré sa vytvorilo okolo niektorej viery alebo rituálu. Takými sú napr. satanizmus alebo bosoráctvo."
Sociológia pre nesociológov - Ottó Csámpai
Vytiahla som si to na skúške zo sociológie, takže mi to nedalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
kult: ,,ktorý sa objavil v sociológii náboženstva len v poslednej dobe, je také neforemné náboženské alebo nenábožnenské zoskupenie, ktoré sa vytvorilo okolo niektorej viery alebo rituálu. Takými sú napr. satanizmus alebo bosoráctvo."
Sociológia pre nesociológov - Ottó Csámpai
Vytiahla som si to na skúške zo sociológie, takže mi to nedalo