@nobile napr. Tatry su pekne a mocne aj nase slovenske krasy, ale to zariadila priroda a nie Slovaci.. hrady tiez stavali poliaci a madari.. tak fakt na co mam byt hrdy? =D
nie, nemám byť prečo hrdý na to, že som sa náhodou narodil práve v tejto oblasti sveta a nie v inej. neviem, ako ostatní, ale ja som toto akosi nedokázal ovyplvniť
chcel by som byť hrdý na iné veci, ktoré som dosiahol sám a nie na to, čo mi bolo pri narodení pridelené.
proste to beriem neutrálne, nie je to pre mňa dôležité.
to kolko mame na tom slovensku slovakov potom 10?...je to smutne...prave my by sme mali byt ti co dokazu ze slovensko ma naviac KAZDY mlady ma sancu byt cestny a spravit nieco dobre pre stat....ale akosi chyba chut napravit ci co......ja som najviac hrdy na to aku mame prirodu polohu v europe premna je to stale mala velka krajina ale nemozem sa ani cudovat ked za vladu a hornych 10 000 a stale viac sa treba len hanbit ale vsade to tak je uz
Ano, ale prave pri scitani vidim ako sa vacsina ludi sprava. Teda prave pre to ako sa ludia spravaju, by som nevahal zahodit OP. Ale prec by som nesiel, krajina za svojich obyvatelov nemoze. Teda nepaci zriadenie, spolocnost, ludia, ostatne moze byt.
@somslavka ...Jj, pravdu mas. Je hanba, ze nemam byt na co hrdy !
Tie svetle chvile v dejinach "naroda" boli skor prekvapenim...
No a nedavna minulost a sucastnost je skor "turp i madh/عار كبير/groot skande/մեծ խայտառակություն/böyük ayıb/big shame/grande honte/velka ostuda/náire mór/Schande/stor skam/wielki wstyd/Велька позор/恥辱/desgracia/gwarth" ...
...Neoslavujem ine narody a staty, a neponizujem SVK, len naozaj nemam byt na co hrdy
@puco90 jop..najvacsia na svete..a prijatelna klima ako bonus.. socialne davky v Kanade pre nepracujucich su niekolkonasobne luxusnejsie nez na SVK... tam mas aj bezplatnu lekarsku starostlivost a veci, o ktorych sa nam tu nikdy ani len snivat nebude.. uvidime.. priatelka tam ma rodinu..
VEĽKÉ NIE. hrdý máš byť na osobné úspechy... na to, čo dokážeš ovplyvniť. a je mi dosť ľúto tých krčmových hejslovákov, dennodenne sa búchajúcich do hrudí, ktorým ten pocit dodávajú len myšlienky na vlasť
Neviem či som zrovna hrdá, ale nemám problém priznať t, že so mz oSlovenska poprípade prejaviť patriotizmus. A aj ked vsetci pindaju, daju sa na ziti v tejto krajine najst aj dobre stranky.
ja si pamatám ine hokejove a futbalove sialenstva tolko pokrytectva
alebo zase len tento poratl je divny.. co by ma neprekvapilo.. sami mudry clovek co je nad vecou , vsade bol , vsetko videl , vsetko zazil , vsetko vie.
@hetfield priatelkina sesternica ma kanadskeho frajera a momentalne su na tom tak, ze on studuje a jej uznali pedagogicky titul a v podstate zivi ona oboch =D
Kokoti pojebaný nemáte byt načo hrdý ???? Tak robte natom aby ste mali byt naco hrdý. Vystudovat zadarmo Vš na SR a potom zdrhnut do zahranicia a v podstate okradnäť stát je teda hrdinstvo .....
každemu chyba to, že na Slovensku nieje na čo byť hrdym tak sa činte hokej, futbal čo len chcete a reprezentujte sme mala krajina konkurencia nieje až taka vysoka
@kolini a, že na sukromnej škole väčši rozhľad budeš mať take tuuudle ...dlhe roky stale dookola Slovenski powerlifteri vyhravahu MS Kulturisti sa umiestňuju na poprednych miestach na MS a ME ....na Slovensku je viacero rekordov, ktore neboli na svete prekonane a to beriem len z jedneho odvetvia
@jemino dá sa jasne Hrozne vela možností je tolko prispevkov na podnikanie a ked mas dobrý nápad pudes pán aj na SR....
Lenže deti ako vravíš su jebnuté oni si myslia že ked vyštudujú nejaku podradnú Vš že dostanu plát 1000€ lenže v realnom živote nejde ani tak o titul ako o skúsenosti /zrucnosti
Tak isto ako vodičák hej spravíš ho ale pravý vodič budeš až po pár tisíc KM ....
Inak ale tiež sa smejem na tom, koľko ľudí dalo NIE ale keď boli napríklad majstrovstvá tak každí druhí mal status "Fandím Slovákom, ste super, milujem vás a blá..."
prečo tam nie je žiadne medzi? že buď som hrdá alebo nie, čo? Hmm.. Ako na Slovensko nikdy nezanevriem ale žeby som bola silným vlastencom to sa nedá povedať...
@v3nty pokial viem, SVK mi financuje hovno.. MUNI cerpa z europskeho fondu, taktiez ako su stipendia a podobne.. jediny co nieco platia su moji rodicia, strava, ubytko, cestovanie..nase studium v CR platia ceski danovi poplatnici..
a nikde nie je pisane ani povedane, ze sa nevratim a nebudem pracovat tu.. v prvom rade chcem kvalitne studium, a to na SVK nenajdem okrem par vynimiek, ktore studovat naozaj nechcem..
@jemino@79 tak kde je problem? ja nemozem a oni mozu?
a otazka znie: ci som hrdy Slovak a nie ci som hrdy na to, ze zijem na Slovensku ako v krajine, ci som hrdy na Slovensko ako na krajinu.. bavime sa o spolocnosti, zivotnych podmienkach a dovodoch, preco byt na Slovakov hrdy a preco byt hrdym Slovakom.. na to nezabudaj
@kolini ale tak ja neviem ja som nikde inde nezil, len na slovensku , tie 7 dnove dovolenky nepocitam .. ved ked budes v tej kanade ci kde to , tak sa ozvy ako sa zije..
nemmám byť na čo hrdý. To, že som sa tu narodil nie je moja zásluha. Že viem po slovensky...bol som "nútený" sa naučiť. Že by som mal byť hrdý na slovenskú kultúru? Nepáči sa mi takmer žiadna zo slovenských tradičných vecí....možno tak bryndzové halušky. Slovenská príroda....a je niekde vôbec príroda škaredá?
A ja chápem, že niektorí na tom vidia veľa, ale mne to príde úplne zbytočné. Byť hrdý za niečo, za čo nemôžem. Prečo potom nebyť hrdý na to, že som Európan/človek/Pozemšťan/z tohto vesmíru?
Na čo mám byť hrdá? Na politiku? Na to že poskytujeme azyl tým, ktorých vyženú z iných krajín? Na to že ľudia nemajú dať čo do úst ale my posielame obrovské peniaze do Grécka? Na naše nemocnice, kde by som ani psa neposlala? Na to, že ak tu mám návštevu zo zahraničia a ideme po meste, tak všade je bordel a okolo nás skupinka počiernejších? Všade samí opilec. Na toto? N to, že ľudia idú radšej do Álp ako do našich Tatier, ktoré sú krásne ale neskutočne drahé? Na toto? Na to, že v našom malom zasratom meste máme krásne pamiatky a nevieme si ich spropagovať, neviem zabezpečiť slušné pokojné prostredie pre turistov? Na toto mám byť hrdá? Ďakujem ..
Na to mám byť hrdá, že sa čoskoro bude u nás rozprávať po maďarský? Na to, že my sa učím o každom štáte, dobre že nevieme aj názvy ulíc a o nás nikto nevie?
@dukenukem suhlas.. ja som napriklad hrdy na to, ze som Trencan a mozem uviest x dovodov, aj napriek tomu, ze sa uz takmer polovicu zdrziavam majoritne v Ba
Pozri sa ja som skončil Sš nejebem sa na výšku a riešim si už samostatné bývanie(RD) , mám vlastné auto a hodziny gucci a zato sa uznavam
A nemusim ist do USA aby som sa mal fajn NAvyše som v dobrom rodnom kraji a na dedine kde nebudu deti fetuvat kokaine a nebudu im učitelia balamutiť veci stým že amerika bojuje za slobodu celeho sveta
Takže premna zamna sa tam odjeb no ja mam na takých ludí názor...
Nie, hrdá určite nie. Načo? Znie to možno hrozne, ale fakt nemám žiadny dôvod. čo ale neznamená, že nie som rada, že som sa tam narodila, lebo sú aj oveľa horšie miesta, kde sa dá narodiť. Ani bytostne neprahnem po živote na vyspelom západe, to ma prešlo už v rozpuku puberty. Ale hrdá... hrdosť je niečo silné, a to nemám v súvislosti s mojou domovinou prečo pociťovať... Mám rada slovenský jazyk, áno. Mám rada našu prírodu, áno. Ale odkedy také veci striktne súvisia s národnou identitou? Preto hrdá nie som. Politici ako Slota skôr spôsobujú, že sa miestami za svoju národnosť až hanbím... Potom telku vypnem (aj tak sú tam samé žvásty - a vlastne, celá koncepcia televíznych novín na markíze je živým dôkazom presne tých aspektov našej mentality, ktorú nemám rada...) a nemyslím na to. Ale v podvedomí to ostáva: nie, hrdá asi nemám byť na čo...
čo sa USA týka, ALE, byť Američanka, to sa vyložene HANBÍM... obávam sa Byť krajinou, ktorá dala vznik ohavnostiam, ako sú hamburgery? už ma vidíte..
@v3nty tak to je samozrejme, ze to ma svoje pre a proti.. Kanadu som len pouzil ako vzor krajiny, keby som v nej zil, tak by som mal dovody byt hrdy.. ja som skor dufal v udani dovodov, preco by som mal byt hrdy na svoje obcianstvo, namiesto toho tu citam len osocovanie a odporucanie na odjebanie sa inam.. o tomto primitivizme hovorim, nie o vulgarizmoch.. jeden z dovod, preco nebyt hrdym.. nasa spolocnost a ich ubohe nazory na vsetko
@v3nty óch a ľudia s tvojím vyjadrovaním (t.j. bezmyšlienkové, agresívne chrlenie nadávok, akonáhle niekto prejaví názor odlišný od toho tvojho) mi na tej "hrdosti" majú pridávať?
To je ďalšia vec ... mnohí ľudia na Slovensku proste nemajú vychovanie. Správajú sa ako poslední sedliaci od vidiel (teraz poukazujem na negatívne vlastnosti spájané s takýmto spôsobom života, pretože jasné, sú aj pozitíva)...
Lebo vieš, vážiť si, čo je, lebo môže byť horšie (na margo bezplatného školstva) je veeľmi odlišné od hrdosti, pre nedostatok ktorej na nás nevďačných tak zvesela útočíš...
Podla mna je to tu uplne vsecko zle, cele zle. Ok, zeny mame kresne, ale k stastiu mi bude aj tak stacit jedna. A snou by som rad odcestoval, ja zas nechcem vychovavat moje deti v tomto kocurkove kde ide vsetko proti obcanovy.
@v3nty co stale mas s tou USA? za to, ze oni sa vyjadruju ako kreteni a je o nich vsade zname, ze su vytreti ako taga, tak ich musis napodobnovat? to je fuk.. idem spat.. jazdi si na auticku, pocuvaj dolce hodziny ako tykaju a bud spokojny so svojim povodom ak mas byt preco papa
samozrejme že som hrdý. máme vela na čo byť hrdý. ludia ktorý tvrdia opak asi v živote nenavštíli krajiny o ktorých snívajú (UK, USA sú tu asi najviac ospevované). prijal by som im aby sa išli pozrieť a strávili nejaký čas napr. v UK a začali by si vážiť čo mali na slovensku. alebo aby sa išli pozrieť do USA a skúsili tam nejaký čas žiť, videli by že sú aj väčšie problémy ako tu máme s cigáňmi, videli by ten brainwash a tú "slobodu" ktorá tam je a začali by si vážiť slobodu ktorú mali tu. neviem prečo je to tak že ludia na slovensku majú strašne skreslené predstavy o západe a sami seba a všeko domáce podceňujú. škoda reči
po nežnej revolúcii odišlo do USA nespočetné množstvo ľudí, z ktorých sa 85% vrátilo s "dlhým nosom" späť na Slovensko!!!!
a prečo???
mysleli si že in tam budú padať pečené holuby do huby....mám to od fotra, moja mati pochádza z Francúzska a predsa sme sa tam nevysťahovali........
myslím si a je tu aj takých viac na birdzi, že je na nás aké Slovesnko zajtra bude.......@kubo1161 má v vo svojom nicku krásnu oslavnu báseň, mali by sme byť hrdí, že sme Slováci a robiť Slovesnko krajším svojimi skutkami.......
ľahko je nadávať, ale neboli to aj naši rovesníci čo začínali žiť po škole a kašľali na všetko, ja len ja a nikto iný, kto je viac.......Slováci si závidia ...a v tom je najväčší problém...........filip
takže je to 5O na 5O....dá sa povedať prečítala som si skoro všetky komentáre(možno som nejaký vynechala) a zistila som že som dala dosť ťažkú otázku tak ťažkú že som ešte stále nehlasovala
Njn, v podstate, ked som mimo SVK, iba tie nase krasavice mi chybaju. Ako @vsixer pise, inac je to bieda bieduca, same rodinkarstvo, nevrly ludia, zlodeji, mafiani a komunisti...
Dpc, vsade mozne sa snazia ludia skraslit svoje okolie, renovuju pamiatky spristupnuju turistom, najdu malicky sku*veny pramen a stavaju kupele... A tu ? ...Rozpredat, nechat schatrat, oj*bat, rozj*bat a este za to pytat peniaze ako za vstup do Louvre ...Ale toto sme my
...Ved pochop, ak sa tu niektorym ludom blbo zije, popripade nemaju byt na co hrdy, tak im to neber a nenut im nasilu, nejaku narodnu hrdost, ci patriotizmus ...To uz kde by sme boli ?
Osobne si tu zatial celkom dobre nazivam, netrpim hladom, prave naopak nemusim si stazovat, no akonahle pride prva lepsia ponuka zo zahranicia balim kufre natrvalo... Nebudem cakat, kym mi z Lunika IX vlezie az do domu tucet ciganov a bude pozadovat moj byt...
Nebudem cakat, kym mi vlada uj*be na daniach a odvodoch 2/3 platu aby sa mohli degesi mnozit ako potkany... Aj tak mam plne zuby toho, ze ked chcem vypadnut z mesta tak musim cestovat 100-150km, aby som nieco videl, stravil prijemne cas a najedol sa chutneho jedla za normalny peniaz bez toho, aby som pocuval ozratu slovac ako ma po par poharikoch stale silnejsie reci...
Som rad, ze na SVK existuje miesto, kde sa vsetci maju radi, kde je vsetko v poriadku, kde si len popytas a mas, kde je raj vo vesmire. A pre teba je super, ze prave ty tam byvas... No nemyslim, ze je tam dost miesta pre vsetkych
To je také diskutabilné som hrdý na veci ktoré sú výsledkom môjho snaženia. Určite som hrdý aj na úspechy ľudí s ktorými mam niečo spoločné možno aj pôvod. Som rád že som kto som. Ale čisto hrdý na to že som Slovák asi skôr nie.Neprikladám tomu nejaký veľký význam.
@antifunebracka neviem o tom ze by sa s nimi fotil ale je pravda ze sa pozna napr.s rogelom ale s nim sa pozna vacsina tychto starych pankacov vtedy sa to tak nebralo
som hrdy, ze tu mame jedny z najkrajsich hradov na svete, peknu prirodu a pekne zeny, ale to je tak vsetko.. inak je to tu sama sprosta primitivna sedlac co zavidi aj dieru v plote...
@antifunebracka "diky brona".....ty expert na vsetkych...radsej by si mal hladaat to co tu mame pekne a nie rozmnozovat tie sracky v hlave co mas....aki ludia tak y narod vidno to vsade
Príroda je pekná, no dojebaná ľuďmi... Načo byť hrdá? Reprezentujeme slovensko v hokeji tým, že nevieme poskladať nový tým z mladých ľudí a nevyhráme ani prd, vo futbale tým, že postúpime kvôli chybe iného týmu a nie vďaka vlastnému talentu (Poliaci a ich vlastný gól), že posielame výbušniny do Írska, že máme nízke platy a vysoké dane, že všetko sa bude furt len zdražovať ,kvôli tomu, že štát dal hore spotrebnú dať na pohonné hmoty, že máme krásnu nezamestnanosť a obyčajný človek si nemôže nájsť obyčajnú prácu bez toho, aby najprv rok bol doma a čakal kedy jeden zo 100 pohovorov konečne výjde?
Zaujímalo by ma,koľkí z tých čo dali ÁNO by boli ochotní položiť svoj život za svoju vlasť prípadne záujmy svojej vlasti.Predpokladám,že počet hrdých by klesol na nulu.Patriotizmus,ten pravý,existuje asi len v USA.
Ahojte vseci nie som hrdi na slovakov ani na to ze som dakedisi bol slovak !!! Kazdi sa len odcudzuje uz len kvoli tomu ze niekto nieco ine robi alebo sa kazdi chce nad niekoho povisovat nechapem to ?Viem nikto nie je dokonali ani ja a ci to je slovak ci nemec alebo talian kazdi ma svoje chybi ale ako krajinu slovensku mali bi ste fakt porozmislat ci tachto to ma fungovat ved chodte do bratislavi hlavne mesto slovenska a potom chodte doi Prahi alebo do wiedne pozret sa ako to tam vyzera je vela coho menit a hlavne sa treba zmenit a zacat od seba . Ja som sa sem prihlasil ale vydim ze tu medzi vami je len hadka . A na slovensko sa nikdy nevratim bohuzial aj kebi som chcel osud to tak zariadil, ze uz nie . A este nieco budte hrdi na to co mate co lubite co ste samy dokazali na co ste si vlastnimy rukami zarobili a nie co vam dal niekto iny . Drzte sa vseci a prepacte my ak som niekomu z vas ublizil
1) To ze som sa narodila na Slovensku nie je moja zasluha.
2) Veci ktore robia tuto krajinu osobitou (napr. hory) nie su zasluha nikoho z tejto krajiny.
3) Ludia, ktori reprezentuju tuto krajinu nejakymi schopnostami (napr. hokejisti) to dosiahli kvoli tomu ze su to ICH zasluhy a schopnosti, a nie talent celeho naroda.
4) Vymedzenie do skatulky "Slovak" "Europan" atd je strasne obmedzejuce a na zaklade mojej logiky (a nie vasej logiky) sa nazyvam obcanom tejto zeme a vesmira, pretoze formality typu pasy, obcianske preukazy atd neberiem vobec do uvahy. Bodka
5) Taktiez vseobecne spolocne charakterove vlastnosti tohto naroda (ak uz mame skatulkovat) su predmetom mojej dennodennej (a pravdepodobne jedinej) zlosti.
Komu sa nepáči a nevie zniesť to, že je Slovák, tak nech ide preč. Nikto ho tu nedrží. Veľa ľudí hovorilo, že ako je tu zle a sú radi, že vypadnú, že sa tu nedá žiť z tej výplaty. Nakoniec sa vrátili zo zahraničia ešte chudobnejší ako boli, keď tu žili Ale to je o povahe človeka! Každý si môže za to ako sa má...ale podľa mňa, keď nie je niekto hrdý na to odkiaľ pochádza, tak stále sa bude hľadať niekde...a nikdy sa nenájde...tí čo si chcú zmeniť občianstvo...vy si myslíte, že -ako ste sa nazvali "závistlivými, kradnúcimi alkoholikmi" - po vás akože túžia ostatné štáty???
@vsetkynikyobsadenedoboha tak to diky brona si si mohol odpustit, to je hlaska 4 rocnych deti. a ja mam sice v hlave nasrate, ale nie natolko, aby som ignoroval tvoje xenofobne reci, co tu vedies, ty hejslovak
@antifunebracka ci pana no doondim sa lebo si myslis ze to pouzivaju len 4 rocne deti sa zamysli co hovoris..ale....nejdem sa tu s tebnou vyhovarat lebo ty si taky mudry ze vies aj zamna co si myslim a jak vnimam ....ale vas je takych ,,,,az som necakal..pekny den ti prajem skoncil osm s tebou...a budem rad ked ma nabuduce ignorujes nestojim o tvoje reakcie
@vsetkynikyobsadenedoboha ja si mozem reagovat na koho chcem a je len na tebe, ci odpovies. zamysli sa radsej nad svojimi reakciami na vsetko, co je "ine" a potom mi pis, kto je tu nevyzrety
Toto isté sa nás dnes pýtala dejepisárka v škole. Teda....nie či sme hrdá, ale na čo sme hrdý. Jediné čo mi napadlo je, že som hrdý na to, že Slovensko nikdy neviedlo útočnú vojnu a že máme pekné baby.
Inak sa za Slováka nechcem považovať (až na to, že som sa tu narodil). Vravím o sebe, že som "zemegulec"
to ze zachvilu nebude mat pol naroda co zrat ? Fandim futbalistom hokejistom atď. Ale neviem na co mam byt hrdy , tu kde byvam neni nic len kopa senkov v ktorych sa najebem kazdy tyzden jak kkt a tak isto aj tretina dediny a tak to je vo vacsine slovenska podla mna. Ale jasne kdo sa snazi tomu je jak tak dobre aj tu a ked kradne tak mu je skvele aj tu. Ale ja som aj dost pesimisticky clovek mne sa uz nepaci asi nic
... hrdý som napríklad tu na miesto kde som sa narodil, nato že mám skvelých priateľov a rodinu, na prírodu a okolie (mimochodom Vysoké Tatry teda rozhodne nie sú spúšť ako to uviedol niekto hore, stále sú tam neuveriteľne krásne miesta) na naše národné tradície, folklór, to je niečo úžasné a nato by mali byť hrdý všetci, to nám závidia široko-ďaleko; aj na Väčšinu ochotných ľudí, na jazyk a na pekné dievčatá a iné..ale nie som moc hrdý na politikov na SR a smer kam sa táto republika uberá, nato že nájdu sa tu i ľudia ktorí by chceli čo najrýchlejšie zbohatnúť a nepohnúť preto skoro ani prstom, nie to aby ešte nato tvrdo robili, ale radšej budú zdierať obyčajných ľudí a to že Slováci sú takí že aj keď sa im niečo nepáči, nemajú gule sa proti tomu postaviť, napr. vo forme štrajkov, ale radšej si doma alebo v krčme zanadávajú ale budú trpieť a znesú hocičo...hovoriť že táto republika je dodrbaná a hanbím sa za ňu je podľa mňa primitívne....ja teda hrdý som že som Slovač
Len by ste pičovali,važte si čo máte. Fakt, fakt. Či sedíte dotrhany niekde v piči na vychode slovenska,na starej embéčke a dokurujete poslednu ...alebo či ste na intraku v BA a ojebeujete škoslky systém.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
187 komentov
som hrdy na moje rodne mesto... to je tak vsetko
Akosi nemam byt na co hrdy...
Ak aj by nieco take slovensko malo, tak prosim poukazte na to...
... Inac ...
Nie som však hrdý na politikov.
s jazykom suhlasim.. jazyk mame fakt pekny
...Mozme byt hrdy max tak na vzdy skvele obsadenie v poprednych prieckach slovenskeho narodneho sportu ..."Slovenskej hadzanej"
Slovaci vedeli chlastat vzdy na vybornu ...Okrem toho "nic moc" ...
chcel by som byť hrdý na iné veci, ktoré som dosiahol sám a nie na to, čo mi bolo pri narodení pridelené.
proste to beriem neutrálne, nie je to pre mňa dôležité.
Pokiaľ si myslíš, že keď pôjdeš do USA, alebo VB a bude to tam ako v raji, tak sa mýliš.
Tie svetle chvile v dejinach "naroda" boli skor prekvapenim...
No a nedavna minulost a sucastnost je skor "turp i madh/عار كبير/groot skande/մեծ խայտառակություն/böyük ayıb/big shame/grande honte/velka ostuda/náire mór/Schande/stor skam/wielki wstyd/Велька позор/恥辱/desgracia/gwarth" ...
...Neoslavujem ine narody a staty, a neponizujem SVK, len naozaj nemam byt na co hrdy
ked by som si mal vybrat ine miesto na zivot tak asi Uruguaj - poslednu ´´europsku´´ krajinu...
@jemino neboj cukrik, na Birdzi zostavam
alebo zase len tento poratl je divny.. co by ma neprekvapilo.. sami mudry clovek co je nad vecou , vsade bol , vsetko videl , vsetko zazil , vsetko vie.
vsetko sa da.. neboj
Kurvy skurvené ....
@v3nty rodicia mi platili strednu skolu.. na VS idem do Ceska.. stale som kurva skurvena co okrada stat?
Viac k tomu nemám čo dodať
A nebojs a niesi jediný kto má v kanade rodinu a možnosť tam odcestovať Mohol som ist robit do stavebnej firmy ale mam piči.
Nepotrebujem k zivotu 3autá 5domov a byt nenažrané prasa úekne sa dá vyžiť aj tu na SR ....
proste slovaci maju za usami.. len tieto deti na tomto poratly nesmies brat vazne... realita je inde
Lenže deti ako vravíš su jebnuté oni si myslia že ked vyštudujú nejaku podradnú Vš že dostanu plát 1000€ lenže v realnom živote nejde ani tak o titul ako o skúsenosti /zrucnosti
Tak isto ako vodičák hej spravíš ho ale pravý vodič budeš až po pár tisíc KM ....
Inak ale tiež sa smejem na tom, koľko ľudí dalo NIE ale keď boli napríklad majstrovstvá tak každí druhí mal status "Fandím Slovákom, ste super, milujem vás a blá..."
a nikde nie je pisane ani povedane, ze sa nevratim a nebudem pracovat tu.. v prvom rade chcem kvalitne studium, a to na SVK nenajdem okrem par vynimiek, ktore studovat naozaj nechcem..
tak prosim ta over si fakty s tymi financiami..
a otazka znie: ci som hrdy Slovak a nie ci som hrdy na to, ze zijem na Slovensku ako v krajine, ci som hrdy na Slovensko ako na krajinu.. bavime sa o spolocnosti, zivotnych podmienkach a dovodoch, preco byt na Slovakov hrdy a preco byt hrdym Slovakom.. na to nezabudaj
nemmám byť na čo hrdý. To, že som sa tu narodil nie je moja zásluha. Že viem po slovensky...bol som "nútený" sa naučiť. Že by som mal byť hrdý na slovenskú kultúru? Nepáči sa mi takmer žiadna zo slovenských tradičných vecí....možno tak bryndzové halušky. Slovenská príroda....a je niekde vôbec príroda škaredá?
A ja chápem, že niektorí na tom vidia veľa, ale mne to príde úplne zbytočné. Byť hrdý za niečo, za čo nemôžem. Prečo potom nebyť hrdý na to, že som Európan/človek/Pozemšťan/z tohto vesmíru?
Pozri sa ja som skončil Sš nejebem sa na výšku a riešim si už samostatné bývanie(RD) , mám vlastné auto a hodziny gucci a zato sa uznavam
A nemusim ist do USA aby som sa mal fajn NAvyše som v dobrom rodnom kraji a na dedine kde nebudu deti fetuvat kokaine a nebudu im učitelia balamutiť veci stým že amerika bojuje za slobodu celeho sveta
Takže premna zamna sa tam odjeb no ja mam na takých ludí názor...
čo sa USA týka, ALE, byť Američanka, to sa vyložene HANBÍM... obávam sa Byť krajinou, ktorá dala vznik ohavnostiam, ako sú hamburgery? už ma vidíte..
To je ďalšia vec ... mnohí ľudia na Slovensku proste nemajú vychovanie. Správajú sa ako poslední sedliaci od vidiel (teraz poukazujem na negatívne vlastnosti spájané s takýmto spôsobom života, pretože jasné, sú aj pozitíva)...
Lebo vieš, vážiť si, čo je, lebo môže byť horšie (na margo bezplatného školstva) je veeľmi odlišné od hrdosti, pre nedostatok ktorej na nás nevďačných tak zvesela útočíš...
Nech si myslia čo chcú , nikomu som sa nikdy doritky nepchal
PS: aj tak som si z vas peknu piču spravil hehe Milujem slovač
a prečo???
mysleli si že in tam budú padať pečené holuby do huby....mám to od fotra, moja mati pochádza z Francúzska a predsa sme sa tam nevysťahovali........
myslím si a je tu aj takých viac na birdzi, že je na nás aké Slovesnko zajtra bude.......@kubo1161 má v vo svojom nicku krásnu oslavnu báseň, mali by sme byť hrdí, že sme Slováci a robiť Slovesnko krajším svojimi skutkami.......
ľahko je nadávať, ale neboli to aj naši rovesníci čo začínali žiť po škole a kašľali na všetko, ja len ja a nikto iný, kto je viac.......Slováci si závidia ...a v tom je najväčší problém...........filip
ďakujem, že si to niekto prečítal....
Dpc, vsade mozne sa snazia ludia skraslit svoje okolie, renovuju pamiatky spristupnuju turistom, najdu malicky sku*veny pramen a stavaju kupele... A tu ? ...Rozpredat, nechat schatrat, oj*bat, rozj*bat a este za to pytat peniaze ako za vstup do Louvre ...Ale toto sme my
A @v3nty ..."Calm down", "Chill out"
...Ta az priliz vytocilo ako malo ma SNS volicov
...Ved pochop, ak sa tu niektorym ludom blbo zije, popripade nemaju byt na co hrdy, tak im to neber a nenut im nasilu, nejaku narodnu hrdost, ci patriotizmus ...To uz kde by sme boli ?
Osobne si tu zatial celkom dobre nazivam, netrpim hladom, prave naopak nemusim si stazovat, no akonahle pride prva lepsia ponuka zo zahranicia balim kufre natrvalo... Nebudem cakat, kym mi z Lunika IX vlezie az do domu tucet ciganov a bude pozadovat moj byt...
Nebudem cakat, kym mi vlada uj*be na daniach a odvodoch 2/3 platu aby sa mohli degesi mnozit ako potkany... Aj tak mam plne zuby toho, ze ked chcem vypadnut z mesta tak musim cestovat 100-150km, aby som nieco videl, stravil prijemne cas a najedol sa chutneho jedla za normalny peniaz bez toho, aby som pocuval ozratu slovac ako ma po par poharikoch stale silnejsie reci...
Som rad, ze na SVK existuje miesto, kde sa vsetci maju radi, kde je vsetko v poriadku, kde si len popytas a mas, kde je raj vo vesmire. A pre teba je super, ze prave ty tam byvas... No nemyslim, ze je tam dost miesta pre vsetkych
a po druhé hrdá môžem byť na to čo sama dokážem a nie na to v akej oblasti sa narodím...
kvazi "narod" poddanych, sedlakov a pastierov, ktoremu dali vlastny stat a nevie co so sebou
kazdopadne mi to je celkom jedno. len mi byva smiesno z ultrapatriotizmu
2) Veci ktore robia tuto krajinu osobitou (napr. hory) nie su zasluha nikoho z tejto krajiny.
3) Ludia, ktori reprezentuju tuto krajinu nejakymi schopnostami (napr. hokejisti) to dosiahli kvoli tomu ze su to ICH zasluhy a schopnosti, a nie talent celeho naroda.
4) Vymedzenie do skatulky "Slovak" "Europan" atd je strasne obmedzejuce a na zaklade mojej logiky (a nie vasej logiky) sa nazyvam obcanom tejto zeme a vesmira, pretoze formality typu pasy, obcianske preukazy atd neberiem vobec do uvahy. Bodka
5) Taktiez vseobecne spolocne charakterove vlastnosti tohto naroda (ak uz mame skatulkovat) su predmetom mojej dennodennej (a pravdepodobne jedinej) zlosti.
6) A este jeden nezvratny fakt - mam v p*ci
Som hrdý na to čo slovensko bolo a hanbím sa za to čím je a ešte len bude.
Ale kebyže som nemec, je to naopak. Za nacizmus by som sa moc nechytal ale teraz majú celkom slušnú úroveň
Inak sa za Slováka nechcem považovať (až na to, že som sa tu narodil). Vravím o sebe, že som "zemegulec"
VERNY SEBE, SVORNE NAPRED
to ze zachvilu nebude mat pol naroda co zrat ? Fandim futbalistom hokejistom atď. Ale neviem na co mam byt hrdy , tu kde byvam neni nic len kopa senkov v ktorych sa najebem kazdy tyzden jak kkt a tak isto aj tretina dediny a tak to je vo vacsine slovenska podla mna. Ale jasne kdo sa snazi tomu je jak tak dobre aj tu a ked kradne tak mu je skvele aj tu. Ale ja som aj dost pesimisticky clovek mne sa uz nepaci asi nic
A čo sa tých čo niesú hrdý alebo sa necítia slovákmi. No tak to je typicky slovenské asimilovať sa a zabudnúť čo sme to je najjednoduchšie .