Ja som bola po strednej donútená pracovať, pretože ma vtedy už nikto neživil a musela som sa o seba postarať sama. Neskôr, keď sa situácia zlepšila, išla som na výšku. Po strednej som pracovala v rôznych oblastiach, najmä v administratíve s cudzími jazykmi, ale chcela som od života čosi viac.... chýbal mi proste študentský život.
Nadobudla som síce kopec skúseností a poznatkov, možnosť využívať cudzie jazyky, cestovať a podobne, ale nikdy som si nemohla pýtať väčší plat a pracovať v obore, ktorý by ma bavil.
Vysoka skola by sa mala premenovat na "Roky kedy aj byt na totalnom dne je zabava". Titul ti je na dve veci v zivote, ak vies co chces, a ako to dosiahnes. Vyska skorej nauci ako zatriedovat pracu, popripade ake mozu vzniknut konsekvencie ak nie si dost rychly pri zapisovani predmetov do AISu. Samozrejme, ak chces byt lekat/pravnik, tak tu vysoku skolu musis mat(nepojdem sa dat rezat nejakemu pofidernemu cloveku, ktory ma operacny sal za masiarstvom..). Tym chcem povedat ze su aj povolania, kde sa bez VS nezaobides, ale je ich len minoritny pocet.
Ako pre koho ... ja som hned po skole isla robit, lebo som sa nedstoala na vysku, ale kedze nemam prax isla som robit za male prachy do zavodu ... takze teraz skusam ci s vyskou najdem lepsi zavod
Ti co vedia co chcu bud isli hned robit alebo studvoat to co ich bavi a vedia ze ta skola im pomoze ( napr lekar a tak dale )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Nadobudla som síce kopec skúseností a poznatkov, možnosť využívať cudzie jazyky, cestovať a podobne, ale nikdy som si nemohla pýtať väčší plat a pracovať v obore, ktorý by ma bavil.
Ti co vedia co chcu bud isli hned robit alebo studvoat to co ich bavi a vedia ze ta skola im pomoze ( napr lekar a tak dale )
a je vela ludi, ktori aj bez vysky sa uchytili
a inak suhlasim s @dawnisuponus
hm... ono je to dosť komplikované... a nechce sa mi to rozpisovať
proste systém vysokých škol na slovensku je totálne na prd, titul ti tu nezaručí nič.