v dnesnom svete nema normalnu slobodu uz (skoro) nikto. preto budem rada, ked budem mat aspon tie istoty. citim sa maximalne neslobodna a utlacovana, ked budem mat 18 cast z toho sa zmeni ale vela ostane.
velmi dobra tema! uz trosku nestastne podana ale nad tymto problemom uvazujem uz velmi dlhu dobu... dnes sa kazdy bije za slobodu, za nezavislost, staty sa chcu osamostatnit, ludia chcu byt slobodni... tak ako sa kedysi vsetko skupinkovalo tak sa dnes vsetko rozpadava a kazdy chce byt sam, mat svoje veci ktore budu len moje a moje a nikomu ich nedam lebo som samostatny slobodny... ja si myslim ze pojem slobody je dnes vyhroteny do destruktivnych rozmerov..
Tým, že väzeň má najväčšiu slobodu a najmenšiu istotu si nie som celkom istá .
A vždy to musí byť vyvážené. Proste minimálne u mňa musí. Keby ma niekto postavil pred takúto striktne extrémistickú voľbu, asi sa zbláznim (seriózne), ale kým si to môžem korigovať sama, tak to ide samo od seba a.. tak to je, myslím, vyhovujúce.
Absolútna sloboda nie je dobrá a vedie k prekračovaniu rôznych hraníc.
Obmedzujúco stála istota znie neuveriteľne desivo.
veľa ľudí si myslí, že sloboda a uspokojené ego je to isté. Nie je. A čo sa mňa týka tak rád by som volil slobodu, ale priznám sa, nie je to pre mňa ľahké.
Prečo mnohí ľudia plačú za komunizmom? Lebo počas neho mali základné potraviny, mali pivo, sem-tam v televízii pustili nejaký seriál, ba počas sviatkov aj film zo Západu.
No títo jedinci nie sú schopní prejsť (pomôžme si s Nietzschem, i keď len v rovine pojmov, nie ich významu) z prirodzenosti ,,ťavy" do prirodzenosti ,,leva, nadčloveka", maximálne tak boli v prirodzenosti ,,dieťaťa", keď po Novembri 89 kričali sláva demokracii.
co ja viem, bezdomovec nema slobodu pretoze nema naplnene potreby, a tym padom sa nikdy nemoze dostatocne uvolnit.
a vazen zase nema slobodu v pohybe a v kontakte s ludmi, ale inak ma aspon co jest, a zdravotne zabezpecenie.
kazdopadne sloboda by mala byt nekonecna, aby clovek mohol chodit po svete kam chce a stretavat koho chce. a istotu aj tak nikto nema, lebo moze padnut lietadlo. meteorit na hlavu. blesk ta trafit. havarka na dialnici. mozu ta postrelit pri poulicnej prestrelke.
takze idealne je mat dostatocnu slobodu a dostatocnu istotu. myslim, ze sa da najst stredna cesta. napriklad sa vykasles na skok padakom, ak ti to nestoji za ten risk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Dokonca môže robiť aj nelegálne veci a potom podplatiť sudcu atď...
Slobodu má len pucov miliardár. Môže ísť kam chce a môže si kúpiť čo chce.
My ostatní sme súčasť rádového systému.
vsak ma vo vsetkom strasne obmedzeny vyber oproti beznym ludom
A vždy to musí byť vyvážené. Proste minimálne u mňa musí. Keby ma niekto postavil pred takúto striktne extrémistickú voľbu, asi sa zbláznim (seriózne), ale kým si to môžem korigovať sama, tak to ide samo od seba a.. tak to je, myslím, vyhovujúce.
Absolútna sloboda nie je dobrá a vedie k prekračovaniu rôznych hraníc.
Obmedzujúco stála istota znie neuveriteľne desivo.
„Tí, ktorí sú ochotní vzdať sa slobody, aby si zabezpečili bezpečnosť, si nezaslúžia ani slobodu, ani bezpečnosť.“
franklin má v podstate pravdu, lebo ani bez slobody si nemôžte byť istý tým, čo bude zajtra...
No títo jedinci nie sú schopní prejsť (pomôžme si s Nietzschem, i keď len v rovine pojmov, nie ich významu) z prirodzenosti ,,ťavy" do prirodzenosti ,,leva, nadčloveka", maximálne tak boli v prirodzenosti ,,dieťaťa", keď po Novembri 89 kričali sláva demokracii.
@trtken
Svätá pravda - myslím ten Benjaminov výrok.
a vazen zase nema slobodu v pohybe a v kontakte s ludmi, ale inak ma aspon co jest, a zdravotne zabezpecenie.
kazdopadne sloboda by mala byt nekonecna, aby clovek mohol chodit po svete kam chce a stretavat koho chce. a istotu aj tak nikto nema, lebo moze padnut lietadlo. meteorit na hlavu. blesk ta trafit. havarka na dialnici. mozu ta postrelit pri poulicnej prestrelke.
takze idealne je mat dostatocnu slobodu a dostatocnu istotu. myslim, ze sa da najst stredna cesta. napriklad sa vykasles na skok padakom, ak ti to nestoji za ten risk
pesnička vystihuje moj názor