V prvom rade by som chcel podotknúť, že nechápem účel svojej diskusie, len by ma zaujímalo, že na základe čoho ľudia dokážu pochopiť podaktoré frázy rsp. slová, ktoré nie sú bežnými aj napriek tomu, že o ne v živote nezakopli... Skrátka počujú ich prvý k
Prelomiť ľady - ľad je tvrdý, pevný, hladný a keď ho prelomíme dostaneme sa ku mäkšiemu teplejšiemu dnu - keby som tento výraz nikdy nepočul tak by som na to išiel takto
no hej, metódia dedukcie mi tiež napadla ako najpravdepodobnejšia.. tak vďaka, pomohli ste mi pekonať moju nepochopiteľnú otazku To je tým asi keď už človek veľa dumá a chce objektívne spoznávať...
@bullet1302 - výkladom sa zaoberá jedno celé odvetvie štúdia slovenského jazyka s názvom frazeológia....existuje aj frazeologický slovník, ak ťa to tak veľmi zaujíma
Niekto je dobrý v technike, a niekto práve v pochopení takýchto a podobných výrazov. Ja rozumiem tomu, čo ty spomínaš, je to pre mňa hračka, ľahko sa mi to zapamätáva i dešifruje, ale som nemehlo v technickej oblasti. Každý máme čosi, čo je nám bližšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
človek si domyslí sám.. aspoň väčšinou hej no, je to zaujímavé.
Niekto je dobrý v technike, a niekto práve v pochopení takýchto a podobných výrazov. Ja rozumiem tomu, čo ty spomínaš, je to pre mňa hračka, ľahko sa mi to zapamätáva i dešifruje, ale som nemehlo v technickej oblasti. Každý máme čosi, čo je nám bližšie.