Je zakladny rozdiel medzi sebaposkodzvanim a samovrazdou. Sebaposkodzovanim sa "uvolnuje" napatie alebo aj vola o pomoc, kdezto samovrazda je smrt a ta byva definitivkou...
sebapoškodzovanie je skôr úľava pre toho človeka asi tak ako fľaška alkohlu pre alkoholika... a sebapoškodzovaním sa nechce zabiť, ale on to nevníma ani ako psychický problém rovnako ako alkoholik... a na psychiatrii by mu mali pomôcť ale nie vždy sa to podarí ... áno môže byť zlý psychiater ale nemusí sa liečba vydariť aj preto že ten človek nechce jednoducho mu taký život vyhovuje... a kto sa chce ubližovaním zabiť je to samovražda a pri tom už asi psychiatri moc nezmôžu...
sebapoškodzovanie???nevedie k smrti??vedie ..často..pomaly..aj ja čakám.
oni by ti aj pomohli ale hlavne ty musis chciet.naozaj, byt tam , ist tam s tym ze chces byt zachraneny.a potom ak sa snazis ti pomoze, mne to nachvilu pomohlo.ale ja som ozaj chora tak neviem.
@demonicbass takto, ono nejde ani tak o tu psychinu, ale o ten dovod toho konania. To nikdy nie len tak, ze clovek k comusi takemu dostane. Hlavnu pomoc vidim skor v okoliu ako v liekoch a v lekaroch.
Treba sa skor pokusit riesit tie ten spustac toho cinu, pokial sa neodstrani pricina, tak sa clovek nebude citit lepsie.
@protessst omyl. to, ze niekoho zachrania neznamena, ze sa nepokusi znova. Dokonca sa moze stat, ze ak cloveku to prvy raz nevyjde, doda mu to vacsiu odvahu ako prvy pokus, lebo si povie "nebolo to take tazke" a dokona to...
@pershing no neviem ci vravis z vlastnej skusenosti ale ja hej takze tak
povedala som ze mozno sa o to uz nepokusi.napr.ja by som sa o to uz nepokusila kedze uz len to ze ma zachranili bol dost velky trapas a vseliake vysvetlovanie ale myslim ze prevlada vacsina co to uz neskusi ale skor nad tym rozmyslia..i ked je pravda ze dost ludi sa o to aj po prvych pokusoch pokusi znovu a jedneho takkeho som poznala..
hmm, sebapoškodzovanie má áno uvoľniť napätie bolesťou, je to jedno z mnoha možných riešení... ale nie vždy správne, dosť často sa toto sebapoškodzovanie ak problémy nie sú riešené vedu k samovražde.
@pernik nemôžem s tebou súhlasiť, robia to iba zúfalý ľudia alebo úbohý ktorý chce len silou mocou byť zaujímavý
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
aká je definícia pre toto?
a čo tam? budú Ťa deptať ešte viac, nie?
Založila by som ďalšiu anketu: je lepšie zomrieť vlastnou voľou alebo ísť ku psychopatom a žiť ďalej?
Čo je lepšie podľa Teba?
oni by ti aj pomohli ale hlavne ty musis chciet.naozaj, byt tam , ist tam s tym ze chces byt zachraneny.a potom ak sa snazis ti pomoze, mne to nachvilu pomohlo.ale ja som ozaj chora tak neviem.
Treba sa skor pokusit riesit tie ten spustac toho cinu, pokial sa neodstrani pricina, tak sa clovek nebude citit lepsie.
@protessst omyl. to, ze niekoho zachrania neznamena, ze sa nepokusi znova. Dokonca sa moze stat, ze ak cloveku to prvy raz nevyjde, doda mu to vacsiu odvahu ako prvy pokus, lebo si povie "nebolo to take tazke" a dokona to...
povedala som ze mozno sa o to uz nepokusi.napr.ja by som sa o to uz nepokusila kedze uz len to ze ma zachranili bol dost velky trapas a vseliake vysvetlovanie ale myslim ze prevlada vacsina co to uz neskusi ale skor nad tym rozmyslia..i ked je pravda ze dost ludi sa o to aj po prvych pokusoch pokusi znovu a jedneho takkeho som poznala..
@pernik nemôžem s tebou súhlasiť, robia to iba zúfalý ľudia alebo úbohý ktorý chce len silou mocou byť zaujímavý