ale on nemozem zabijat len tak ako sa mu zachce musi byt splnena siroka skala podmienok na to aby cloveku strelil do nohy nie to este aby ho zabil ale pokial sa jedna o eskort dolezitej osoby (prezident,papez atd...) vtedy moze toho viac
no tak toto povolanie bi som nerusil.. preco? lebo je dvolezite.. preco .. pri zachrane rukojemnikou.. videl som jedno video... nejaky debilko drzal rukojemnicku s pistolou pri hlave.. a trcala mu len hlava... povedzte co bi mohol obycajny polis robyt?? nic?.... snajper ho zastrelil na 200m presne do hlavy a rukojemnicke sa nic nestalo... a ako bi to mohlo skoncit bez snajpera?? mrtva rukojemnicka aj debilko takze tyto presny chlapci su dvolezity... ci u policajtou alebo v armade... peace..
No ja suhlasim s vacsinou. Podla mna sniper nie je chladnokrvny vrah. Jedine co s nim ma spolocne je, ze vie ovladat svoj tep a dychanie. Inak nic. Ciel si nezvolia sami len tak z nudy, palia na povel a snazia sa chranit seba/rukojemnikov/entry team. Takze podla mna autor clanku je cocot.
a čo profesionálna armáda? alebo už len policajt...aj oni zabíjajú,preto,aby ostatní žili v kľude...jeden mŕtvi človek..ale ten jeden mohol zbiť stovky...nedá sa to ospravedlniť,ale čo už..aj ten sniper sa s tým asi "chvíľu" musel vyrovnávať...
Vojenskych ostrelovacov som nechcel spominat a to hlavne kvoli dovodu, ze ich praca je odlisna od tej, ktoru robia policajni. Vojensky ostrelovac totiz z 90% zbiera informacie a strelba je len 10%. Kdezto policajny, ma skor ulohu eliminacie nepriatela a nie zbieranie informacii (i ked je jasne, ze aj to robi).
clenovia specialnych jednotiek su taktiez vrahovia? policajti ktori strielaju na auto ktore nechce zastavit na ich vyzvu a neikoho zrania/zabiju su tiez vrahovia? nemali by sme zrusit aj fizlov?
Ako uz len ten napad zrusit odstrelovacov je smiesny Jak zabijes doleziteho clena teroristickej skupiny ked sa k nemu nemozes priblizit?Alebo ked vidis ze nejky zlocinec mieri na hlavu neozbrojenej zeny alebo dietat a chce strielat tak co urobis??Rekord zabitia sniperom bol okolo 2500metrov..Takze neviem akoby nejaky policajt zabil cloveka na 2 aj pol kilaku napr.pisotolou.Snipery su velmi dolezity ako aj u armady,aj u policajtov,aj u napr. Navy Seals,zistite si otom nieco a potom hovorte ze su chadnokrvny zabijaci.Nehovorim o zakladatelovi diskusie ale vseobecne.
Revolucion: no zlocinci tak by som ich nenazval, oni civilov nezabijaju (alebo teda snazia sa tomu vyhnut)
Strikero: ale nie vsetci su blbi, par ich poznam a nikdy by som nepovedal, ze patria k PZ
Miroo: ja len dodam k tomu "long range kill" - rok 2003, Afganistan, kanadsky sniper, cielom bol talibanec, vzdialenost: 2430metrov, zbran McMillan TAC - 50
Sniperov zasah je velmi vinimocna zalezitost. Sniperova praca spociva 80 % pozorovanie ciela a hlasenie stavu 20% strelba na tanga ( oznacenie pre terostiou, vrahou atd....) Sniper zabije o mnoho menej tangov ako ostatny clenovia zasahovych teamov. Sniperovia su nezbytny nie len z funkcii ktore plnia ale len uz ich pritomnost demoralizuje druhu stranu.
Specnac ja viem. Ale v tom clanku islo o to, ze kedze oni maju normalny tep (mozno aj nizsi ako je bezne) a normalne dychanie, ze su ako chladnokrvni zabijaci. Kedze entry team ma vacsinou kopec adrenalinu v sebe a maju skor pudovu strelbu.
Isteze nie, to endokaze nikto. Kto enveri nech si zobere do ruky nejaky dalekohlad/puskohlad s priblizenim 10x a pozre do dialky... uz len pri dychani sa ti zamerny kriz dviha tak, ze nevidis svoj "ciel" vobec. Sniperina je veda sama o sebe, ro co vedia ti ludia, to co maju v hlave... to su proste machri.
tak chvilu pred vystrelom mas zatajit dych som dakde pocul :p
no videl som dokument o sniperoch a vysvetlovali tam metodu sablonovania. v celku zaujimave. trebars precitat casto opakovane metody a pohyby teroristu napriklad. ukazovali naostro nejaky zasah ked sa typek chcel odstrelit a sniper mu vystrelil pistol z ruky a ta sa mu rozletela na kusy pricom jemu sa nic nestalo.
Ish praveze ja som pocul ze medzi vydychom a nadychom mas taku cca 2sekundovu pauzu a ze vtedy treba strielat. Ale my sa o tom mozme bavit a aj tak na nic neprideme, to by tu chcelo profika...
Podla mňa ten autor toho článku sa nerozumie, ako to povedzme medzi kuklačmi funguje a zbytočne kafra do záležitosti verejnej bezpečnosti a bezpečnosti štátu.
Strikero:
Sejmuť človeka na 2400 metrov to je majstrovsky kúsok.
chavaz : na to su trenovany aby boli kludny. inac sa presne strielat neda. nech si len niekto skusi co ja viem len airsoft hrat ist na nejaku akciu a tam pozna co je adrenalin ked si v lese a musis niekoho sejmut inac on sejme teba a este pri tom logicky rozmyslat kam sa treba pohnut. v tom je umenie boja. nenechat si mozog ovladat pudmi a adrenalinom. to nie je ako z filmu. co clovek nezazije to nepochopi. Ja hram airsoft tak to dobre poznam. Zhodou okolnosti robim snipera a musim sa este velmi vela ucit o ovladani sameho seba.
Ved je pratkicky nemozene aby si trafil ciel dokonca do kilometra aby s tebou niekto hybal ved ked ides vystrelit musis castokrat zadrzat dych aby to s tebou nehybal
Miroo mal som aeg kalacha 47 ale toho som predal a teraz mam manualnu sniperu VSR-10 (tu cinu) fajne to striela aj ked som ju uz musel opravovat. optika 3-9x40 tasco. a ma mi prist upgrade z ceska. tichy piest s hlavou + pruzina 170% (M130). a ty ?
Odkial ze si ? Nebol si na akciach Shadows over Cherobyl alebo Pandoras box ?
Miroo: ved aj s manualom sa da uzivit. vidis som ti mohol predat toho kalacha. Taky brutalny bol. Prosim ta hlavne si nekupuj cinskeho kalacha a podobne. tie lacne hnusoby myslim. radsej do toho daj viac money a kup si nejaky Tokyo Marui. Minule jednemu vybuchla baterka v cine !!!!
Jaj no to sa neboj,na cinske ani nemyslim,ja mam len tokyo marui,blow back bude tak isto TM a elektriku zvazim,a prachmy nebudem setrit,na kvalitu sa oplati priplatit,a TM je myslim dost dobra znacka.Co si myslis o znacke Classic Army?Vybuchla baterka? lol tak to by som nechcel aby sa mi stalo uprostred akcie
Ved ano to je pravda,ci je to cina alebo taiwan,alebo japonsko,vsetko to mas aziu Ale ja budem verny tokio marui Aj ked to jeden clovek v recenzii na AEG od G& povedal ze Tokio marui-hracka
No to je asi nazor ako nazor. Nuz ale ked uz chcem firmy (aj ked to je OT) tak naj znacka jednozncen systema (robi len Mky) za to su realnej vahy, vzhlady, zmena pruziny je otazka 10sekund, rozoberaju sa ako realna Mka, kadaneciu mas stale stabilnu, atd Vyuziva ich aj armada USA a niektre SWAT teamy... Potom ide podla mna G&G, potom tanaka, VFC ale to uz je diskutabilne...
Ale sniperky su najlepsie od tanaky a to povie kazdy (samo plyn tanaka ien nerobi )
Chavez : ja studujem elektrotechniku takze hmmm je to nebezpecne skratka. a kamosovi sa na 2 akcii dokazil. ten kalach ma divny zvuk. ked to porovnas s Tokyo Marui tak to je uplne nieco ine.
no tak z ciny su ale vies vyrobcovia. v AS plati ze za znackou sa skryva aj kvalita. to nie je ako s oblecenim.
Miro myslim ze CA a TM su na rovnakej urovni. ale myslim si ze TM je lepsi pretoze ma zmluvu so Systemou na vyrabanie nahradnych dielov.
Specnac: jj za kvalitu sa plati a halvne ked nemas uz plastovu hracku ale drevo kov
Ci TM alebo CA to mas skoro jedno, i ked CA ma v zaklade 100ku pruzinu a TM 90ku. Cize najlepsie je pozret vnutornosti (aky mechac to ma, motor, hlaven, ...) kedze ta pruzina az tolko nespravi (par fps hore dole). Ja som aj preto kupil P90ku ma to mechaz VI, motor EG1000, vcelku dlhu hlaven.
ale myslim ze ked menis pruzinu musis aj vodiaci trn motor a ine veci ne?Ked trepem teraz kktiny tak sorry lebo nemam aeg a nevyznam sa v tom.A inak v CAckovych zasobnikoch na elektrikach hrkaju BBcka v zasobniku blee
To hrka vo vacsine hicapoch asi okrem P90kedze tam zasobnik lezi na zbrane a netrci klasicky zo spodu... ale nie som isty
Nuz zalezi aku pruzinu tam chces dat. Vacsinou do 120 nemusis menit nic (Ale rataj s tym ze sa urcity cas to prste mechac II nevydrzi a praskne). Ked tam chces dat M150 tak uz by sa zislo vymenit motor za vysokootackovy, tak isto piest, loziska, vodiaci trn, samozrejme baterku 8,4 za nejaku 9,6 mozno aj viac atd. Takze zjednodusene povedane vymenis vsetky vnutornosti. Ale vsetko zalezi od povodnych vnutornosti a upgradu aky tam chces dat.
Nuz ano nebude to lacna zalezitost, ale otazka je? Chces hrat cisto OSB? Tak ptoom tuning potrebujes, ked cisto CQB staci ti zaklad a ked kombiancia tak tam daj 120 a mas to
Hej asi ta 120tka by stacila na oboje myslim aj ja.Ale nebudem kupovat AEG som sa rozhodol Kupim nejaku manualnu sniperky,bo ako som spominal na M700 Police od Tanaky bohuzial nemam,dam si tam o nieco silnejsiu pruzinu a budem skusat tak.Bude to tazke ale pokusim sa,a konkurencia nieke prilis velka,aspon ja si myslim,okrem Chaveza teda
Nuz ono v CR je chalan menom Harry (URNA PARDUBICE) a to je iny maniak (ako fakt klobuk dole pred nim, to ako on nastavil latku snipingu je obdivuhodne). Co sa tyka slovneska tiez su tu ludai ktori su fakt dobri a podla mna lepsi ako ja.
Miroo URNA to su manici. oni su aj tusim ze profesionalny zasahovy tym nie ? noo nemozes hovorit o konkurencii pretoze zalezi od podmienok aj v akych hras a aj od statia ked ta niekto zosupuje odzadu alebo je niekde zacampeny a ty sa predieras cez les a da ta na prvu tak tam moc nezmozes... hmm keby len mi dvaja podla mna aspon 50 ludi robi snipercinu na slovensku
Jo ved skutcona URNA su cesky kuklaci a ten airsoft team ich doonale kopiruje,maju aj stranku,fakt superni su.Hej ved tu konkurenciu som len tak myslel
Chavez : si tu este alebo uz buwinkas ? potom zvaz to s tym spolkom sniperov nebolo by to spatne nie ? sa zlepsi potom sniper komunita v SR. Bol by si predseda ked sa uz robis guru
jj to tiez,raz nabiju ostre alebo si prinesu noze a viac si nezahraju ale aspon su tym a drzia spolu.Inak maju aj podminky na prijatie do tymu ako napr.ze musis mat tusim 21,a mat zbran mp5 a take.
Hej,a tam bolo ze hladaju prave snipera,tiez musel mat nejaku pusku vopred danu,este tusim niekoho na prvu linu,a VYJEDNAVACA ako nechapem naco je v airsoft vyjednavac,medik este chapem trochu ale vyjednavac to uz ne
Nuz ASSS je zaujimavy napad, lenze sniprov je vela, ale kolki z nich naozaj vedia o com to je? Nie som profik to urcite nie. Ale vie ma maximalne nasrat ked si chalan zobere kalacha da tam optiku a tvari sa ako sniper, beha niekde v utoku... Bonus bol chalan v "hejkalovi" ktory bol od zltej cez oranzovu az troska cervenu a biele rukavice (samo v utoku...)
URNA su uz v podstate profici, neviem ci su v zasahovke, ale poznaju ludi odtial. Ako jediny team (asi) pouzivaju aj na vycvik ostre zbrane a AS beru skor ako cvicenie, nie ako zabavku. Preto aj ten vyjednavac (mozno viem este o jednom dovode ale o tom pomlcim )
Nuz hejakala este nemam ale chcem spravit vlastneho (najlepsie je vraj kupit nejaku kombinezu zosilit lakte, kolena a brucho a potom dat nejaku sietku a na to nasit jutove snurky - nasiel som ich v ziline tusim juteko alebo ako sa volala ta firma, ma 3kg, 100m a stoji asi tak 120SK alebo tak nejako)
Zbran no municak moc nemusim, takze bud cechy (asg) alebo redwolfairsoft
Inak ja bysom si nedokazal si kupit zbran cez net lebo-musim si ju prv ochytat a vyskusat a tak na celkovy dojem,vies,objednavanie z netu ma rizika A takisto by som nekupil nieco pouzivane.Napr. keby si jeden clovek kupil v jeden den napr.M4A1 a hned ju chcel predat tak by som to nekupil,nie z toho dovodu ze by som sa bal ze tomu neico je ale proste ja milujem ten pocit ked idem do municaku a tam sa rozhodnem,vsetko pokukam,popripade obchyatm a cely nadrzany sa veziem domov s pistolou na kolenach
chavez: juteko vravis ? maju stranku ? noo ya bych si cel kupit original ale to by som musel mat vela penazi ya som zase cihal v Lidli tasky jutove a su f pohodke
Miroo: Nuz z netu si rizika to je fakt. Ale ja kupujem zbran, ktoru uz mam (len ina firma a iny "pohon" takze sa moc nebojim - ale inak ja ju vyberem z krabice a tesiiiiim
Specnac: » www.juteko.sk daj si spagata a ten 3,00mm 1000g 303m po 91sk bez dph
Btw vlastne vyrobeny hejkal nie je az tak extra drahy. Ked kupis kombinezu, povedzme 3kg juty a farby tak rataj s cenou s cca 2000 + 350 + 300 takze mas hejkala za ani nie 3000 (zalezi za kolko zozenies kombinezu, kolko farby kupis ja som ratal tak s 10 balickami ) A za tolko tazko zozenies kvalitneho hejakala z obchodu. Nehovoriac o tom, ze takto si mozes spravit hejkala presne na prostredie kde hravas.
Ja ho nemam doteraz Takze urcite nie. Ale casom sa hodi, ja uz si niekedy hovorim, ze som ho uz mal mat... Len ked chces homemade tak to chce cas na vyrobu a ja som strasne lenivy
Ok diky Ale predavaju aj v municaku nejake plaste...a..ja by som si to mohol urobit,lenze tiez som lenivy takze by mi to otec musel Ty mas zeleno-hnedo-zlte maskace alebo pustne alebo cierne alebo ake?Ako myslim farbu kompletu.
sniper a prepadovy tym je uz posledna moznost ak vyjednavanie nie je uspesne a v normalnej vojne vetcinov len pozoruje a posiela informacie svojim a sem tam odstrani nejakeho vysokopostaveneho cloveka
praca snipera neni to len o pevnych nervoch a maskacoch ak je objekt daleko tak musi pouzivat matematiku fizyku a atd ja sam by som chcle byt odstrelovac aaa ja by som to povolanie nezrusil viem ze zabijaju no dam ti priklad niekdo ti miery z blizky na hlavu a je ta pripraveny zabit ked ta uz nebude potrebovat a pomoze ti len sniper keby ich zrusili tak by urcite kriminalita urcite stupla aspom o 20 percent prepadovy tym je dobry ale bez snipera je ako slepy a snipery su tam neni len na strielanie pomahaju prepadovemu tymu zorientovat sa kde kdo stoji a podla toho moze tym zostavit plan a mozno ti raz zachrani zivot takze keby ich zrusili bola by to chyba aj ja chcem byt sniper
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
proste musi ale je vrah pretoze zabije.. a nenesie zodpovednost na druhej strane nezabija z potesenia .
Vždy je lepšie zabiť jedného dôstojníka ako 100 pešiakov.
Strikero: ale nie vsetci su blbi, par ich poznam a nikdy by som nepovedal, ze patria k PZ
Miroo: ja len dodam k tomu "long range kill" - rok 2003, Afganistan, kanadsky sniper, cielom bol talibanec, vzdialenost: 2430metrov, zbran McMillan TAC - 50
no videl som dokument o sniperoch a vysvetlovali tam metodu sablonovania. v celku zaujimave. trebars precitat casto opakovane metody a pohyby teroristu napriklad. ukazovali naostro nejaky zasah ked sa typek chcel odstrelit a sniper mu vystrelil pistol z ruky a ta sa mu rozletela na kusy pricom jemu sa nic nestalo.
Podla mňa ten autor toho článku sa nerozumie, ako to povedzme medzi kuklačmi funguje a zbytočne kafra do záležitosti verejnej bezpečnosti a bezpečnosti štátu.
Strikero:
Sejmuť človeka na 2400 metrov to je majstrovsky kúsok.
specnac:ake mas airsoft,zbrane?
Odkial ze si ? Nebol si na akciach Shadows over Cherobyl alebo Pandoras box ?
Miroo: ved aj s manualom sa da uzivit. vidis som ti mohol predat toho kalacha. Taky brutalny bol. Prosim ta hlavne si nekupuj cinskeho kalacha a podobne. tie lacne hnusoby myslim. radsej do toho daj viac money a kup si nejaky Tokyo Marui. Minule jednemu vybuchla baterka v cine !!!!
Miroo: manualy su v pohode, ja som dal z UHC G17kou kalacha s hicapom
Co sa tyka ciny, kalachy su vcelku fajn aspon co som ja videl, sice kadencia je nizsia ako u klasickych aeg, ale inak to ujde.
Vybuchla baterka? Ale to bude skor baterkou ako zbranou.. aspon podla mna i ked na to by to chcelo nejakeho odbornika v elektrotechnike.
Btw ked sa to tak vezme vsetky zbane su z ciny a okolia
Classic Army-lepsie hracka
ICS-[nejake] AEG
G& -dobre AEG..tak neviem
Ale sniperky su najlepsie od tanaky a to povie kazdy (samo plyn tanaka ien nerobi )
no tak z ciny su ale vies vyrobcovia. v AS plati ze za znackou sa skryva aj kvalita. to nie je ako s oblecenim.
Miro myslim ze CA a TM su na rovnakej urovni. ale myslim si ze TM je lepsi pretoze ma zmluvu so Systemou na vyrabanie nahradnych dielov.
Ci TM alebo CA to mas skoro jedno, i ked CA ma v zaklade 100ku pruzinu a TM 90ku. Cize najlepsie je pozret vnutornosti (aky mechac to ma, motor, hlaven, ...) kedze ta pruzina az tolko nespravi (par fps hore dole). Ja som aj preto kupil P90ku ma to mechaz VI, motor EG1000, vcelku dlhu hlaven.
Nuz zalezi aku pruzinu tam chces dat. Vacsinou do 120 nemusis menit nic (Ale rataj s tym ze sa urcity cas to prste mechac II nevydrzi a praskne). Ked tam chces dat M150 tak uz by sa zislo vymenit motor za vysokootackovy, tak isto piest, loziska, vodiaci trn, samozrejme baterku 8,4 za nejaku 9,6 mozno aj viac atd. Takze zjednodusene povedane vymenis vsetky vnutornosti. Ale vsetko zalezi od povodnych vnutornosti a upgradu aky tam chces dat.
Btw specnac sa urazil prave aj on je sniper
Nuz ASSS je zaujimavy napad, lenze sniprov je vela, ale kolki z nich naozaj vedia o com to je? Nie som profik to urcite nie. Ale vie ma maximalne nasrat ked si chalan zobere kalacha da tam optiku a tvari sa ako sniper, beha niekde v utoku... Bonus bol chalan v "hejkalovi" ktory bol od zltej cez oranzovu az troska cervenu a biele rukavice (samo v utoku...)
URNA su uz v podstate profici, neviem ci su v zasahovke, ale poznaju ludi odtial. Ako jediny team (asi) pouzivaju aj na vycvik ostre zbrane a AS beru skor ako cvicenie, nie ako zabavku. Preto aj ten vyjednavac (mozno viem este o jednom dovode ale o tom pomlcim )
to mam aj ja rad hentakych "profi" sniperov ? inac nevies kde da zohnat nejaky pekny hejkal ? alebo ako urobit vlastneho ?
Zbran no municak moc nemusim, takze bud cechy (asg) alebo redwolfairsoft
chavez: juteko vravis ? maju stranku ? noo ya bych si cel kupit original ale to by som musel mat vela penazi ya som zase cihal v Lidli tasky jutove a su f pohodke
Specnac: » www.juteko.sk daj si spagata a ten 3,00mm 1000g 303m po 91sk bez dph
Btw vlastne vyrobeny hejkal nie je az tak extra drahy. Ked kupis kombinezu, povedzme 3kg juty a farby tak rataj s cenou s cca 2000 + 350 + 300 takze mas hejkala za ani nie 3000 (zalezi za kolko zozenies kombinezu, kolko farby kupis ja som ratal tak s 10 balickami ) A za tolko tazko zozenies kvalitneho hejakala z obchodu. Nehovoriac o tom, ze takto si mozes spravit hejkala presne na prostredie kde hravas.