vraví sa, že keď v noci zaspíme , tak sa vypína naše vedomie, ale začne pracovať naše podvedomie a v sny nám v podstate ukazujú to, po čom túžime a čo chceme... aj keď občas si ich treba dať vysvetliť, lebo nie vždy sú jasné....v uplynulom čase som si uvedomila, že to tak asi bude, v mojich snoch či už dávajú zmysel alebo nie sa vždy nachádza aj to čo by som chcela....
No ked si raz za uhorsky rok aj pamatam, co sa mi snivalo, obvikle sa ten sen aj naplni. Nehladam za tym ale nic nadprirodzene. Myslim, ze sny nam ponukaju alternativne riesenia nasich problemov, podvedomie vyhodnocuje material, ktory vedome aj podvedome naberame pocas bdeleho stavu.
Tento nazor mam na zaklade osobnych skusenosti, ziadnu odbornu literaturu som o tycto veciach necital.
Viac menej niektori ludia veria, ze sny su pararelny svet s nasim. Rovnako skutocny, ako ten, ktory vnimame, ked nespime. Ako dokaz povazuju zazitky, ked sa s niekym koho poznaju, stretli v tom istom sne a ten druhy dotycny, sa stretol v tom istom sne s nimi.
Cize veria, ze ked stretnete vo sne znamu osobu, v skutocnosti sa vam nesnivalo o nej, ale sniva sa vam spolocne s noul. Stretli ste sa vo sne.
Ibaze malokedy si to pamataju obaja. A ak aj hej obvikle to ludia nezistia, lebo sa o tom ani nerozpravaju.
Je to take scifi a skor tomu neverim ako verim, ale
Raz sa mi stalo, ze sa mi snivalo o jednom kamaratovi mal som s nim moc pekny sen (nie sexualny) ale fakt, ze pekny. A ked som sa s tym kamaratom potom stretol, bol neobvikle mily a mal rovnako dobru naladu ako ja.
Nech uz ale sny znamenaju cokolvek maju na nas obrovsky vpliv, vacsi ako si sami uvedomujeme.
Ak sa vam v noci sniva nieco pekne, je pravdepodobne, ze to ovplivni vasu naladu pocas celeho dna. Ak mate nocnu moru, prebudite sa v zlej nalade, co opat ovplivni cely vas den.
mne sa napriklad nesnivaju veci po ktorych tuzim ale ktorych sa strasne bojim ze sa stanu.. napriklad strata blizkeho alebo nejake moje osobne zlyhania.. a potom uplne zmiesaniny toho co som pocula a zachytila a to su uplne absurdity.. ale nemavam dobre sny.. bud neutralne alebo take z ktorych sa prebudim s placom a mam z nich strasne zly pocit.. a bojim sa kazdy vecer ze sa mi bude zas nieco snivat..
najdesivejsie bolo ked sa mi snivalo o freddym kruegrovi to bolo fakt zle tam by mi nepomohlo ani keby som si uvedomila ze to bol len sen
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Tento nazor mam na zaklade osobnych skusenosti, ziadnu odbornu literaturu som o tycto veciach necital.
Viac menej niektori ludia veria, ze sny su pararelny svet s nasim. Rovnako skutocny, ako ten, ktory vnimame, ked nespime. Ako dokaz povazuju zazitky, ked sa s niekym koho poznaju, stretli v tom istom sne a ten druhy dotycny, sa stretol v tom istom sne s nimi.
Cize veria, ze ked stretnete vo sne znamu osobu, v skutocnosti sa vam nesnivalo o nej, ale sniva sa vam spolocne s noul. Stretli ste sa vo sne.
Ibaze malokedy si to pamataju obaja. A ak aj hej obvikle to ludia nezistia, lebo sa o tom ani nerozpravaju.
Je to take scifi a skor tomu neverim ako verim, ale
Raz sa mi stalo, ze sa mi snivalo o jednom kamaratovi mal som s nim moc pekny sen (nie sexualny) ale fakt, ze pekny. A ked som sa s tym kamaratom potom stretol, bol neobvikle mily a mal rovnako dobru naladu ako ja.
Nech uz ale sny znamenaju cokolvek maju na nas obrovsky vpliv, vacsi ako si sami uvedomujeme.
Ak sa vam v noci sniva nieco pekne, je pravdepodobne, ze to ovplivni vasu naladu pocas celeho dna. Ak mate nocnu moru, prebudite sa v zlej nalade, co opat ovplivni cely vas den.
neviem ako ty ale mne sa uz zoparkrat podarilo ovplyvnit co sa mi bude snivat , a teraz pracujem na tom vo sne si uvedomit ze je to len sen
Sen je vysielaní s podvedomia a ukazuje na to čo si prežil a po čom túžiš. :p
raz som mala napríklad veľmi živý sen ako lietam po našom sídlisku a to som teda určite ešte nikdy nezažila
Alebo ak Ťa to naozaj zaujíma, čítaj Freuda.
najdesivejsie bolo ked sa mi snivalo o freddym kruegrovi to bolo fakt zle tam by mi nepomohlo ani keby som si uvedomila ze to bol len sen
prečítaj si knihu od fromma- Sny a mýty