ahojte myslite ze na facebooku sa vymyzu navzdy spryvy a konverzacie ktorre si s ludmi pisete. Alebo co si myslite co je bezpecnejsie volat cez telefon alebo pisat cez net, viem ze telefon vide drahsie ale je to asi bezpecia, ci viete nieco viac o tom
@luc.ka asi by si sa sama divila ako je Slovenský internet kontrolovaný Slovenský internet pernamentne kontroluje počítačový program podľa kľúčových slov a okerem toho sú na internete aj osoby čo niektoré stránky či osoby kontrolujú osobne. Ďalej majú poskytovatelia internetu povinnosť zálohovať navštívené stránky, komunikáciu ktorá tam prebiehala a tiež číslo prístroja z ktorého bolo na internet pristupované (napríklad IMEI mobilu). Myslím že zálohovať to musia minimálne jeden rok ale to si nie som istý. A to isté aj mobilný telefón kde musia operátory ukladal tiež tuším rok kto komu kedy volal a neviem či náhodou aj obsah SMS nemusia zálohovať.
Čiže dnes sa pri internete o paranoji baviť nemusíš Uisťujem sa že každý na slovensku je pozorne sledovaný
@2 blbosť! správy, ktoré som na FB vymazala, si teraz môžem nájsť v archíve (ale ak vieš, ako ich vymazať aj z toho archívu, aby som ich už nenašla nikde na FB, tak sem s tým!)
ja nespochybňujem to, že čo raz zavesíš na net, už NIKDY neutajíš, paranojou som skôr narážala na to, či sa dotyčná bojí, že niekto proti nej zneužije fejzbúkové šťuchance a podobné ťažké zločiny.
@luc.ka nj, ja len aby si pre istotu vedela. Lebo dnes si ťa policajti pokojne predvolajú na policajnú stanicu len preto že navštevuješ nejaké rizikové stránky a budeš potom full monitorovaná a vyhodnotená ako riziková osoba aj keď si absolútne nič nelegálne nespravila
@tangerina keď si nejakú správu dáš cez Options archivovať, tak ostane v archíve, inak by nemala... ja v archíve zmazané správy nemám... ale keď aj máš niečo v archíve, tak dáš Options - Unarchive (ak máš sk jazyk, tak možno odarchivovať alebo neviem)
btw keď si niečo zmažeš na fb (správy, status, fotku, atď...) tak ty to vlastne už nevidíš, takže je to zmazané iba pre teba... ale facebook si všetko necháva na serveroch a majú k tomu kedykoľvek prístup... dokonca aj keď si zmažeš celý účet, tak stále u nich všetko ostáva
keď s niekým telefonuješ, tak sa dá určite spätne zistiť, že s kým si telefonovala, ale hovor zaznamenný pravdepodobne nikde nebude, takže ja by som radšej telefonoval
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@0 to písal za teba koktavý maďarský disgrafik ?
Čiže dnes sa pri internete o paranoji baviť nemusíš Uisťujem sa že každý na slovensku je pozorne sledovaný
» en.wikipedia.org/wiki/Virtual_pr...
» en.wikipedia.org/wiki/Secure_She...
Sociálne siete, maily, telefóny - to je všetko jedno.
ja nespochybňujem to, že čo raz zavesíš na net, už NIKDY neutajíš, paranojou som skôr narážala na to, či sa dotyčná bojí, že niekto proti nej zneužije fejzbúkové šťuchance a podobné ťažké zločiny.
Tož demokracia a sloboda
šak ja kukám len birdz, na nič iné mi neostane čas, lebo kým sa mi tu jedno fórum načíta, pol dňa v prdeli
btw keď si niečo zmažeš na fb (správy, status, fotku, atď...) tak ty to vlastne už nevidíš, takže je to zmazané iba pre teba... ale facebook si všetko necháva na serveroch a majú k tomu kedykoľvek prístup... dokonca aj keď si zmažeš celý účet, tak stále u nich všetko ostáva
keď s niekým telefonuješ, tak sa dá určite spätne zistiť, že s kým si telefonovala, ale hovor zaznamenný pravdepodobne nikde nebude, takže ja by som radšej telefonoval