Chodím do školy v Nitre, občas stretávam celkom zaujímavú osôbku. Tvár ma natretú z polovice na bielo, z polovice na čierno - vyzerá skoro ako harlekín. Raz som sa jej spýtala, prečo to má na tvári, a ona sa ma spýtala prečo mám na tvári make-up.
podla mna je dost odvazna a svojska,ojedinela,originalna a to sa ceni...fakt neviem,co ludia povazuju za normalne..nikto nie je normalny,pretoze by to potom bolo cele nenormalne
ano a nezaujima ju co si o nej druhí myslia...to je fakt good...presne to je blbost- vsade radia, ze "bud sam sebou s msj vlastny styl..." a ako nahle ho mas tak si blby/a a trapny/a...pekny svet
Black Angel: Uz sa to tu ludia viackrat pytali, co je normalne a co nie. Diskusia asi povedie vzdy k tomu istemu - kazdy si pojem "normalny" vysvetli po svojom. Normalnost sa neda odmerat a preto je aj tazke urcit jej hranice. Vsebecne sa da len povedat, ze za normalne mozeme povazovat to, co sa co najmenej lisi od priemeru. Potom ak si niekto nafarbi polku ksichtu na cierno, nie je normalny, lebo sa vyzorom od ostatnych podstatne lisi.
Hobbitka a Tinushka6 sa tu o dievcine vyjadrili s obdivom - ze je originalna a ma vlastny styl. Ale na co jej to je dobre? Tato osobka kazde rano musi stravit par minut malovanim a vecer odlicenim, aby si nezasrala vankus. Okrem toho riskuje, ze z tej farby chyti nejaku tu alergiu. A vysledok? Vacsina jej okolia si o nej mysli, ze je nenormalna. Super...
Osobne si myslim, ze triezvo uvazujuci clovek sa nepotrebuje navonok prejavovat "stylom" oblecenia, farbenim hlavy a tvare a neviem cim este. Jasne ze je fajn mat vlastny styl, ale snad by to malo byt nieco, co mi je prirodzene, nieco, k comu som casom sam dospel. A nie ze teraz je in mat vlastny styl, tak si rychlo nejaky vymyslim a najlepsie co najnenormalnesi, aby vsetci videli ze "ahaaaaa, pozri nanho, ten ma vlastny styl, to je cooool". Potom to tak vyzera, ze po meste behaju rozne stylove obludy.
Este by som mal jednu otazku. Zaujimalo by ma, ci ma dotycna nejakeho boyfrienda? Musi to byt skvele bozkavat sa s takou ciernou kraskou. Musi potom vyzerat ako keby prave vysiel z uholnej bane
Slovo normalne je super, nikto nevie, co to vlastne znamena...
ale napriek tomu si myslim, ze ta tvoja kamoska normalna nie je uz len preto, ze bezne chodi s tvarou natretou z polovice na bielo a z druhej na cierno. Podla mna sa jednoducho citi byt ina a chce to taymto sposobom davat najavo. Keby som neco take stretol, hned by som bol presvedceny, ze "ina" (ina ako kto?) je.
ale osobne by som asi vzal nohy na plecia, keby som ju stretol niekde na ulici...a rozpravat sa s nou...nikdy. Mam panicky odpor ku klaunom a mimom, co maju tvar natretu iba nabielo...a este tak stretnut babu, pre ktoru je to uplne normalne, mat tvar natretu aj nabielo, aj nacierno...preboha! Ale musim uznat, keby ju mala iba bielu, asi by som zinfarktoval. Takto len uteciem
mno v podstate som sa aj pytala na co je normalne a bolo tu dost povedane na tuto temu, snad to bol blby priklad iny ma nenapadol
islo mi o to ze vacsina ludi si mysli ze najlepsie je slpyvat z davom, a ten kto akokolvek vybocuje je out ! hm podla mna je to blbost - mozno prave preto ze dost casto z toho radu vybocujem a zaraza ma intolerantnost okolia a ich averzia.
Ak nikto nevie presne odmerat a definovat co a na kolko je dana vec normalna, preco potom berie istotu vo svojom usudku ze dana vec nieje normalna ? len preto ze je ina ? ved to nie je ziaden argument ale napodiv vacsine ludi to staci...
no jo, v tomto s tebou absolutne suhlasim. Zvycajne tiez vycnievam z radu a casom som sa uz naucil proste tie svoje rozdiely medzi ludmi neprejavovat, co momentalne povazujem za asi svoj najhorsi zivotny navyk. A kto za to moze? Ja nie to okoliu som sa uz od detstva zdal zvlastny, v sucasnosti sa uz od svojich rovesnikov takmer nelisim, v mojom veku uz ludia nebyvaju tuctovi ako to bolo na zakladnej a kazdy tu ma svoje zaujmy a svoj charakter. Ale...raz som sa uz naucil neprejavovat sa, co ma teraz dost mrzi... Zrejme som proste tiez nebol normalny...
Presne o tom hovorim, v snahe neprivadzat na seba nezelanu pozornost vacsina ludi potlaci svoje ja a stane sa radovou sedou mysou, akosi pseudoobetou nevybocovania a uniformity. Ale o co vsetko sa taky clovek ochudobni uz nezisti ani on sam. Ja som ina, mam ine hodnoty a iny pohlad na svet ako vacsina spoluziakov a citim sa medzi skutocnymi kamaratmi naozaj dobre... Byt normalny vie skoro kazdy ale byt svoj sa odvazi uz menej ludi - asi maju zdravy rozum ....
V podstate cim insi, tym originalnejsi a cim originalnejsi, tym vacsi clovek Poved mi, kto zo skutocne vyznamnych svetovych "velkych" ludi bol tuctovy a nelisil sa od svojich sucasnikov minimalne vo svojom zmyslani. A aj tito ludia mali skutocnych priatelov, ktori ich respektovali a mali radi. Preco sa na niekoho hrat?
Haloooo, citate vobec niekto po sebe to, co pisete? To sa teraz akoze podme vsetci pretekat, kto je originalnejsi a kto sa dokaze viac prejavit...
Mid, to myslis vazne, ze "cim insi, tym originalnejsi a cim originalnejsi, tym vacsi clovek" ??? Tak to napriklad Robo Mikla je velky clovek? Super.
Poviem vam, ze sa mi naozaj zda, ako keby niektori ludia popierali samych seba prave tym, ze sa snazia byt originalni. Chcu vystupit z radu za kazdu cenu. Naco je to dobre? Ak chcem byt sam sebou, som proste sam sebou a nesnazim sa hrat pred druhymi nejake divadielko. Podla mna je to dost trapne a ubohe.
FO : ja nehovorim ze by bol kazdy teraz co najoriginalnejsi - mne je to jedno kto aky je navonok, nech je aj zeleny pre mna je dolezite ci najdem s tym clovekom spolocnu rec ci mi je sympaticky a podobne .... ak ma niekto taky velky pocit ze sa musi stoj co stoj nejako distancovat od dnesnej konzumnej spolocnosti "tak prosim" ak to neni uplny lol co sa tyka jeho osobnosti beriem to ako jeho postoj ktory som schopna respektovat
trivialny priklad:
u nas v skole na hodine filozofie bolo x
podobnych mladych ludi ako ja - ale : bola som vychovana liberalne a s davkou respektu a pochopenia k ostatnym - zial moji spoluziaci boli kazdy druhy rasista a kazdy treti intolerantny idiot (ospravedlnujem sa vynimkam) takze z toho jasne vyplyva ze sme sa nikdy v nicom nezhodli - prepac ale preco by som mala byt sprosta a sklopit usi a dat im za pravdu ???
pre nich som bola divna, ina, sprosta, najivna nazvy si to ako chces - ale bola som sama sebou a hlavne clovekom a ina nikdy nebudem a ani zdaleka sa im nechcem podobat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Hobbitka a Tinushka6 sa tu o dievcine vyjadrili s obdivom - ze je originalna a ma vlastny styl. Ale na co jej to je dobre? Tato osobka kazde rano musi stravit par minut malovanim a vecer odlicenim, aby si nezasrala vankus. Okrem toho riskuje, ze z tej farby chyti nejaku tu alergiu. A vysledok? Vacsina jej okolia si o nej mysli, ze je nenormalna. Super...
Osobne si myslim, ze triezvo uvazujuci clovek sa nepotrebuje navonok prejavovat "stylom" oblecenia, farbenim hlavy a tvare a neviem cim este. Jasne ze je fajn mat vlastny styl, ale snad by to malo byt nieco, co mi je prirodzene, nieco, k comu som casom sam dospel. A nie ze teraz je in mat vlastny styl, tak si rychlo nejaky vymyslim a najlepsie co najnenormalnesi, aby vsetci videli ze "ahaaaaa, pozri nanho, ten ma vlastny styl, to je cooool". Potom to tak vyzera, ze po meste behaju rozne stylove obludy.
Este by som mal jednu otazku. Zaujimalo by ma, ci ma dotycna nejakeho boyfrienda? Musi to byt skvele bozkavat sa s takou ciernou kraskou. Musi potom vyzerat ako keby prave vysiel z uholnej bane
ale napriek tomu si myslim, ze ta tvoja kamoska normalna nie je uz len preto, ze bezne chodi s tvarou natretou z polovice na bielo a z druhej na cierno. Podla mna sa jednoducho citi byt ina a chce to taymto sposobom davat najavo. Keby som neco take stretol, hned by som bol presvedceny, ze "ina" (ina ako kto?) je.
Btw, ona je nejaky goticky typ?
islo mi o to ze vacsina ludi si mysli ze najlepsie je slpyvat z davom, a ten kto akokolvek vybocuje je out ! hm podla mna je to blbost - mozno prave preto ze dost casto z toho radu vybocujem a zaraza ma intolerantnost okolia a ich averzia.
Ak nikto nevie presne odmerat a definovat co a na kolko je dana vec normalna, preco potom berie istotu vo svojom usudku ze dana vec nieje normalna ? len preto ze je ina ? ved to nie je ziaden argument ale napodiv vacsine ludi to staci...
V podstate cim insi, tym originalnejsi a cim originalnejsi, tym vacsi clovek Poved mi, kto zo skutocne vyznamnych svetovych "velkych" ludi bol tuctovy a nelisil sa od svojich sucasnikov minimalne vo svojom zmyslani. A aj tito ludia mali skutocnych priatelov, ktori ich respektovali a mali radi. Preco sa na niekoho hrat?
Mid, to myslis vazne, ze "cim insi, tym originalnejsi a cim originalnejsi, tym vacsi clovek" ??? Tak to napriklad Robo Mikla je velky clovek? Super.
Poviem vam, ze sa mi naozaj zda, ako keby niektori ludia popierali samych seba prave tym, ze sa snazia byt originalni. Chcu vystupit z radu za kazdu cenu. Naco je to dobre? Ak chcem byt sam sebou, som proste sam sebou a nesnazim sa hrat pred druhymi nejake divadielko. Podla mna je to dost trapne a ubohe.
trivialny priklad:
u nas v skole na hodine filozofie bolo x
podobnych mladych ludi ako ja - ale : bola som vychovana liberalne a s davkou respektu a pochopenia k ostatnym - zial moji spoluziaci boli kazdy druhy rasista a kazdy treti intolerantny idiot (ospravedlnujem sa vynimkam) takze z toho jasne vyplyva ze sme sa nikdy v nicom nezhodli - prepac ale preco by som mala byt sprosta a sklopit usi a dat im za pravdu ???
pre nich som bola divna, ina, sprosta, najivna nazvy si to ako chces - ale bola som sama sebou a hlavne clovekom a ina nikdy nebudem a ani zdaleka sa im nechcem podobat.